banyomu tuvaletimi yıkadımm fayanslarını filan komple yıkaıdm duş aldım eşim geldii dersaneye gidiyo acele yiyiyo çıkıyo hemen
yemekleri beyenmedi surat yaptı
tuvaletin terlikleri neden ıslakmış laf etti tuvaleti komple yıkadım terliklerin ıslak olması normal değilmii
öğleye kadarr bulantım oldu kendime gelemedim işler geç saate kaldı napayımm herzamanım bir olmuyoki
yoruldum zaten belim ağrıyoo
bide böyle surat yaptı çok üzüldümm 1 haftadır bi triplerde noluyo diyorum yemekleri eskisi gibi yapmıyomuşum filann laf ediyoo
çok moralim bozulduu
gitti şimdi
1 haftadır eve gelcek diye korkar oldum artıkk valla
merhaba, ben de 63.600 kg mım. 7 ay önce doğum yaptım. doğumdan önceki kilom 53 tü((
şuan diyet yapıyorum diyetisyen eşliğinde
hugocuk bu hamilelik erkekleride etkiliyor galiba canım
eşinin yemek yaptıgına dua etmesi lazım her zaman agızlarına layık olamayabilir
belki işte falan canı sıkkındır birde kpss ye hazırlanıyor demiştin oda strese sokuyor olabilir
evet canım işten oluyo eve gelince rahat etmek istiyo herşey dörtdörtlük olsun istiyo ama herzamanda olmuyoo
bugün çok bulantım oldu işlerim akşama kaldı ucu ucuna oldu ondan olduu bende böyle olsun istemezzdim ama olduu
annem gelecek doğuma doğru camlarımı mutfak dolaplarımı silecek ama herişide onu bekletememki ipin ucunu kaçırmak istemiyorum
bu hafta biraz fazla temizliğe vakit ayırdımm yemekler aceleye geldi
o da sorun etti
hugocuk kendini cok yorma canım sen biraz titizsin anladıgım kadarıyla hergüb bir yerleri silip süpürüyorsun sanada yazık bebeğinede yemegimizi yapalım yere vallahi evide haftada bir silip süpürüyorum yeter herzaman aynı olmuyor ne yazıkki insan şu an düşünmemeiz gereken birde bebeklerimiz var boşver yorma kendini fazla güzelce yemeğini yap tamamdır koçişinede pes ev işlerinde yardım etsin o zaman sana şükredecegine birde trip yapıyor sessiz kalma güzelce izah et eşine yapamıyorum yoruluyorum falan de yardımcı olsun
tosti canımm tesadüf bi mesajını okumuştum cevap yazacaktım bi türlü yazamadımm şimdi aklıma geldi
amniyo sıvım azaldı sonrada amniyo sıvım bitti bebeğimi kaybettim yazmışsın
canımm aynı durumu pekçokkez duydum hatta burdada ilk bebeğini anlattığıın gibi kaybeden arkadaş vardıı ondanda duydumm
canımm pekçok sebebi olsada en belirgini idrar yolu enfeksiyonudur
bakteri bebeğin olduğu keseyi deliyo ve amniyo sıvısı bitiyo malesef
çoğu arkadaşta bianda suyu geliyo ama sanırım sende yavaş yavaş gelmişki sen anlamamışsınn
maleseff bize gebeyken en baştan pekçok test yapıyorlarr ama idrar yolu enfeksiyonu testini şüpelenmeden yapmıyorlarr
yeşil kahverengi akıntı bunun belirtisidir
idrar yolu enfeksiyonu iki çeşitmiş biri gebelikte çok tehlikelii
ben bunu duyunca test istedim doktor yaptırdı bende çıkmadı arkadaşımada anlatmıştım o yaptırdı onda çıktı neyseki tedaviyle sorunsuz bebeğini dünyaya getirdii
eğer böyle bir durum varsa yine sorun yaşayabilirsin
senn doktorundan bu testi yaptırmasını istee için rahat olsuunn
eğer böyle bişey varsa tedavi edilirr
ihmale gelmezz
belki yoktur ama mesajını okuyunca aynı durumu yaşayan insanların anlattıklarıyla aynı geldi uyarmak istedimm
bu hafta buzdolabımı bulaşık makinamı fırın filan ne varsa güzelce temizledimm artık yapmam bu kadarr bu hafta üstten temizleyiveririm
banyoyu tuvaletide duvarları fayansları yıkadımm 2 ayy gider artıkk doğumdan sonra yaparım yapamazsamda annem yaparr
hugocuk o mesaj bizim mayıs annelerinden birine ait canım ben sadece kopyala yapıştır yaptım topiğe o sözler bana ait değil yani salsa84 diye bir arkadasımızın başına gelen bir olay benim doktorum bana 7. haftada yaptı idrar tahlili cok şükür temiz cıktı başta hafif akıntım vardı bu kadarı normal dedi cok şükür git gide de azaldı akıntım gebe izlem formuma baktım her gidişimde dolduruyor bebeğim 16. haftasındayken bakmış amnio sıvızına karşısına yeterli yazmış şimdilik cok şükür bir sorun yok bakalım Allah korusun inş. kimse yaşamaz öyle bir olay
tamam canım
sende yokmuşş çok iyi
bendede yokk bende istedim doktordan yaptıı bendede çıkmadı
yok cok şükür
akşam olunca karnım kocaman oluyor sabah geri iniyor su an o kadar gergin ki
sen krem falan kullanıyor musun hugocuk
bebek yağı kullanıyorum göğüslerim ve karnım için memnunum
hepimizde vra bu dert yolıcım ya benım eşim 17 mılyar ödedı kredıye daha alamdı parasını kı. benımkıde dogum gunu hatırlamaz odun sun derım bazen kızar degılım dıyeselam kızlar
ögleden önce arada: 10 adet çig badem yedim ( kavrulmamış ) ayrıca bi kupada mercimek çorbası içtim. bugün iştahımı dizginlemek çok zor oluyor.
ögleyin
iki kaşık tavuk döner
bol salata yedim
yemekten sonra da kremalı nescafe içtim. türk kaffesi kalmamış kahve içmem lazım nescafeyi de kremasız içemiyorum.
az önce de iki mandalina yedim. sanırım iki litre oldu suyum iştahımı anca frenliyorum
canım beni de zamanında çok kandırdı tatlı dille ama artık patladım. iki gündür kızlara dert yanıyorum burda biliyorlar. görümceme paso para yediriyo sanki biz çook zenginiz. onun yüzünde kenara para koyamıyorum.ama ayın onbeşinde avansımla ödediğim kirayı bu ay ödemicem sen öde dedim. ben ödeyemem param yok dedi benim de yok dedim. ödemicem . bu arada bugün dogumgünüydü demin hatırladım. düşündüm ben de onun doğumgnünü hatırlamicam. üç yıldır beraberiz değil bi kere hediye almak bi yere çıkarmak bi topkek bile almadı. ben hep bişiler ayarladım ama bu yıl yok. artık kötüyüm nemrutum yarannamıyorsak böyle. demin de aradı napıyon diyo. hepi börtdey tu mi diyo. hee öyle mi dedim. beni nereye götürcen diyo. hiçbiyere dedim. o ara telf çaldı işyerinde kapattı. 3 gün önce boşuyordu beni beter olsun
60: yine formundasın hugo hee
evet oda bana carlıyo. carlama ile olmuyo ama artık surat ediyorum. mıcı mıcı severdim ben onu aşkitom bitanem filan diye artık demiyo0rum sevmiyorum. beni sevmeni özledim diyo. beter olsun.. artık yumuşak yüzlü yoli öldü cadı yoli var
benimki de yediriyo görümceme. ama kabahat bende her masrafın altına ben de girdim onunla artık girmicem. ne yaparsa yapsın o gitsin avans çeksin işyerinden artık yeteeeeeeeeeeeeer
denıycem bı ara temızlıge vaktım olursa3 yemek kaşığı filan olur heralde canımm ama sen duruma göre ayalrarsınn köpürsünn açık deterjancıdan çamaşır sodası al gerçi marketlerde bakkallardada oluyo ama matik için oluyoo ben çamaşır makinasına artık calgon kullanmıyorum onun yerine çamaşır sodası kullanıyorumm çok memnun kaldımm
beyazlar tüller içinde sabuntozu çamaşır sodası kullan makinada süper oluyoo
ama önce sabuntozunu çamaşır sodasını makinaya atmadan önce güzelce çözmek lazım yoksa makinayı tıkayabilirr o yüzden 2 çorba kaşığı sabuntozunu ve çamaşır sodasını bi kavanozda kaynar suyla çalkalayıp çözüyorum öyle koyuyorum makinanın deterjan gözüne başkada bişey koymuyorumm memnun kaldım
ben dalan roxi matik sabuntozu aldım bebekler için 3.5 liraya aldım çamaşır sodasında 1 liraydı bunlarla yapıyorum temizlikk
veya dediğim gibi beyaz hacışakir sabun rendelenip oda kullanılabilirr
sadece granül sabun zor olurr o iri taneli çözmek zor olurr dalanınki ince toz gibi zateen
sonra camlarını sirkeli suyla sil pırıl pırıl oluyoo
kireç çözücü kullanma hiç onun yerine çamaşır sodası aynı işlevi görüyo
sabun yerine arapsabunu kullanabilirsinn arap sabununun sıvısıda varr çok memnunum arapsabunundanda
yazın halılarımı arapsabunuyla yıkarım köpürte köpürte durularım son yıkama suyuna azcık sirkede koyar en son durularımm kış boyu pırıl pırıl parlar halılarım
arkadaşlarım bile hangi yıkamacıya yıkatıyosun derr
senede bi kere yıkadımmı tertemiz olur bidaha yıkamak istemez ama olurda kışın sileyim dersende arapsabunlu su yap ılık su onunla sil
kosla filan hikayeee en güzeli arapsabunu veya sabuntozu
lavabonu tuvaletini sabunlu suyla yıka sabuntozu çamaşır sodası sıcak su karıştırr dök tuvalete azcık ovala zaten kabartıyo kiri pası tertemiz oluyoo bide parlıyoo üzün süree bu hoşuma gidiyoo
laminantlara onca para verip ahşam temizleyiciye gerek yok sabuntozu veya arapsabunlu suyla sill temiz güzel olacak fayanslarada aynıı
ona ayrı buna ayrı paraya gerek yok
evde bisürü deteryan temizlik malzemesi oluyoo koycak yer kalmıyo dolapta hiç gerek yok
sabuntozu eğer bulamadınsa kendin yapabilrisin veya arapsabunu çamaşır sodası karbonat sirke tamamdırrr
mutfak dolaplarımı arapsabunu ile temizlemiştim zararda vermiyoo çok güzle temizliyo parlatıyo
mutfak tezgahımı hep arapsabunu kullanırım dünde sabuntozu çamaşır sodasıyla yıkadım çekpaslada aldım minik el çekpasımda varr hemen suyunu alırımki su lekesi kalmasın diyee tertemiz olduu mutfak tezgahımın suyunu fayanslarının suyunu hemen alırım devamlı su lekesi kalmaz silmeye gerek yok zaman kaybı hemen çekpasla al suyunu iki dakikada tamamdırr
eşime diyorum insan neden eşine yapmazda baskasına yapar bunu dıye . bekarken ne hedıyele alırdı altın yuzukler kolyeler velendık nerde ucuz adı bısı var onu alr yada almazdemin telde yarım kalmıştı lafı yine aradı.
nereye götürücen beni diyo. sanki cebimde paramı bıraktı son paramı da aldı borcum var diye allah bilir ablasına yolladı. dedim hiçbiyere götürmüyorum. diyo ki neden doomgünüm. dedim sen son üç senedir bi yere mi götürdün beni de benden bekliyorsun? ablasının kızının dogumgününe hediye alınır ama bana gelince dirsekkkkk..
çok kırıldım diyo
bende çok kırıldım. kırılma sırası onda..
kız verme paranı valla banka matıgım kendımde arabam kendımde birikimim kendımde sımdı onun parasıda bendecanım bence çerezi çokta abartma yag içerdiği için kilo vermeni zorlaştırır. obez derecesinde kilolu olanlarda dert olmayabilir de sen bence çok yeme. vucut agırlığımız düştüğü için daha az kalori almamız lazım yakamıyoruz demek ki. azaltmak lazım bence..
evet alemdir. çünkü o sevgi dolu bir sazana alışık.özel günleri unutmayan sazana alışık. aşkım sevgilim diyen anlayışlı agzına vur lokmasını al diyen sazana alışık. yarın sabah anasına gitçekmiş benden bilet almamı istedi. defolsun gitsin. ben nasıl acı çektim oda çeksin.
ben böyle değildim ya, beni nasılda nemrut bi kadın yaptı şimdi eseri ile gurur duysun
yolim bende burdada anlatmıştım hatırlarmıısn bilmem,mamş kartım eşimde dururdu benimm
herşeyi o aldığı,faturaları o yatırdığı için ve harvurup harman savuran bir adama olmadığı için veriridim bende..
bende dursa ben idare edemem yani birde onunlamı uğraşıcam diye...
aldığımız araba onun üzerine,bankayada üçbeş artırdığımız birşey olursa onun hesabına yatırıyorduk...
geçenlerde ddim ki şu senin üzerindeki paraları benim üzerime yatırsak yani birşey düşünerek dmedim benimde bir birikmişim olsun diye yanii..
yok efendim ben neler düşünüyormuşum bu da nerden çıkmışmış vs..
neyse mırın kırın etti ama bana hesap açtık benim üzerime yatırmaya başladı..
tokide taksitini ödediğimiz bir ev vardı,arkadaşının üzerineydi daha üzerimize almamıştık satarız diye...
geçenlerde toki peşin ödemelere%20 indirim yaptı..
bizde ordan burdan para istedik yatırdık bütün parayı..
dedimki bu evi benim üzerime yapacaksın...
amanın ben neler istiyormuşum bana neler olmuşmuşş...
başkalarından etkileniyormuşumm..
aklına başka türlü şeyler geliyormuş vs....
eee bu zmanaa kadar herşey onun üzerineydi o zaman güvensizlik yoktu ama benim üzerime isteyince güvensizlik oluşmuş beyfendide..
bu böle rahatsız olunca bende inatla üzerime yaptıcam diye tutturdumm..
kazanan ben oldumtabi..
pazartesi üzerime alıcam evi...
aranız düzelse bile kendini sağlama al canımmm..
benki hiç aklıma gelmezdi kocamın u kadar tepki vereceği..
şimdilerdede diyoki yarın birgün mahkemelik bir iş olsa evle ilgili ben daha rahat hallederim,biriri almak istese vs.. boyuna gidip gelecekmiyiz senle beraber diyo..
ev ankaraın ilçesinde..
bende senin gelmene gerek yok ben gider gelirim dedim
orada oturuken ankarada çalışıyordum ben..
hergün 1 saat gidiş 1 saat geliş 2 saatim yollarda geçiyordu..
şimdi ev için mi gidip gelemicemm...
hepimizn eşi aynı ya benımkı 5 mılyar kredı cekmıs haberım yok ınternet bankasından görüdm. 10 cektım demıstı bıara 15 cekmıs 17 odedı bakaya hıc haerım olmadan ama varya bır lıra vermedım ev kırasını bakıcıyı faturaları öde dedım ne yaparsan dedımdıvermedım altın hesabım var halkbnkta orda bırıktırıdm hepiyi demişsin canım afferim sana.iyi yapmışsın. benim hep bi araba hevesim vardı. bana bigün dedi ki yoli bizim ablamla ortak bi arabamız var onu yaptırırz ve sen kullanırsın hem de -dişleri çok fena eşimin ve hala öyle - dişlerimi de yaptırırım dedi. o zaman toplam 5 bin lira kredi çektirdi.ödemesi bana 6000 ne maloldu iki ayım kaldı işte. neyse arabanın yan kapısı vuruktu,ablası vurmuş orası yaptırıldı paranın bin lirası taşınırken evsahibine deposito verdim dedi belki oda yalan neyse ikibinlira da dişçi için demiştik bana da hep diyo ki dişçiye topluca verdim indirim olsun diye. izmire gitti burdaki dişçideki para nerde diyorum ondan aldım izmirdekine verdim orda arkadaşın tanıdığı varmış diyo. izmirden geldi para nerde diyorum alacam orda kaldı tanıdık zaten bişi olmaz diyo. yazılan senaryolara bakar mısın ? salak gibi kandırdı beni iki seneneyse o araba yaptırıldı araba hoop ablasına gitti.
sonradan ögrendim ki o diş paraları arabanın biriken vergi borçlarına gitmiş. araba da bi daha gelmedi neden gelmiyo diyorum diyo ki üstüme almadım muayenesi de yok arabayı baglarlar ama orada oooh çokta güsel kullanmış ablası. enayi salak sazan vergilerini yatırdı tabi rahatlar.
bide canım 3 haftalık evliydim eşim annemlerin bana taktığı bileziklerimi benden habersiz almış. bana şirkete emanet verdim borc almıştım diyo. 3 tane burmaydı birini getirdi ablama taktık haziranda. ikisi hala yok ! getiricem diyo bak iki seneyi geçti evlendik. çok sabrettim canım çok sevdigim için üstünde durmadım aileme de söylemedim ablam kredi olayını bilir ama bilezikleri bilmez. insan severek evlenince eşine gelen laf ona gelmiş oluyo bide annem hayatta unutmaz kin tutar diye bişi diyemiyorum ama ablam biliyo... bende artık patladım canım paranı cuma vericem dedi bugün ihale var dedi çıkamadım dedi. hala atlatıyo beni bak. gitsin anasından alsın benim paramı versin .. ne zaman paramı geri istesem bana " işin gücün para boşancam senden " diyo iki dakka sonra da ben sana aşığım ayrılamam. çok hata yaptı bana çok
bı kere benım eşimde wc terlıgı nıye ıslakmıs corapları ıslanmış bagırmıstı bana ya gıt degıstır bagırıncaya kadar dımı ama erkekler farklı canlarım yabanyomu tuvaletimi yıkadımm fayanslarını filan komple yıkaıdm duş aldım eşim geldii dersaneye gidiyo acele yiyiyo çıkıyo hemen
yemekleri beyenmedi surat yaptı
tuvaletin terlikleri neden ıslakmış laf etti tuvaleti komple yıkadım terliklerin ıslak olması normal değilmii
öğleye kadarr bulantım oldu kendime gelemedim işler geç saate kaldı napayımm herzamanım bir olmuyoki
yoruldum zaten belim ağrıyoo
bide böyle surat yaptı çok üzüldümm 1 haftadır bi triplerde noluyo diyorum yemekleri eskisi gibi yapmıyomuşum filann laf ediyoo
çok moralim bozulduu
gitti şimdi
1 haftadır eve gelcek diye korkar oldum artıkk valla
bana bir arkadasım vazelini önerdi amaç nemli tutmak dedi karın bölgesini en nemli tutanda vazelin dedi 2 dogum yapmış bişeycik olmamış bende vazelin kullanıyorum ama hafta2 gün falan sürüyorum şimdilik bişey yok bakalım birde genetikmiş bu çatlama olayı annemde olmamış 4 doğum yaptıgı halde inş. bende de olmaz bakalım
kızlaarr pazartesi tekrar diyete koşuya başlıyorum :)
bu arada bugün bir blog açtım beklerim :) gelin çıkın çıkın gelinnn :)
mervishko.blogspot.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?