günaydın sazanım afiyet olsun bende birazdan içicem türk kahvesi.biz romaya uçmuyoruz amaalmanya polonya hollanda birkaç bi yerlerde vardı aklıma gelmedi şimdi.nihayet reglim geldi canım evet akşam koşu bandına binicem bi sorun çıkmazsa bakalım
hem de çok zor off offf 4 veririm 1 alırım 2 alırım bir senedir böleyim ama bu kez azımlıyım bu son baslangıcım yeni sloganımm
yoli kız gezin valla çocuk yok sizde ne güzel anacım aldığınızı gezmeye verin kız çocuk yapmayanlara hayranem valla ben doğurgan karı evlendim yaşım ge geçiyo hemen bir doğurayım dedim 5 ay sona hamıle kaldım esimle aramda 8 yas varda o daha yaslı yas gecmesin dedük anacım biz gelenekseliz senin gibi düsünenleri ben daah modern buluyorum ve ondan kendimde olmayınca bu duygu hayranım sen klasık düğünde yapmamıssın bi modernlik te bu. gez anacım gez valla
bencedehugocum sen çok anaçsın kız valla bak toparladın topiği masallah kk seni ödüllendirmeli bence
hugocum sen çok anaçsın kız valla bak toparladın topiği masallah kk seni ödüllendirmeli bence
günaydınlarr
bugün pek keyifliyimm :119:
biliyosunuz eşimin iş yerini beyenmiyodumm
garibim iki haftadır morali bozuk akşamları konşmuyo filan bende üzerine gitmiyodum dün akşam geldi sordum yorgunum dedi işyerindeki sorunlarını anlatmaz kolay kolayy
neyse derse olturdu bende onun için iş baktım sonra dedim her akşam iş ilanlarına bakıcam senin için dedimm bikaç tanede buldum zatenn başvurdu
donra açıldı biraz bu hafta 5 kişi istifa etti herkes gidiyo can güvenliği yok filan diyee
bende dedimm neden o zaman bu sıkıntı niye dedimm
kpss için dedi
aslında azbuçuk biyerden gelirimiz olsa bugün istifa eder temmuza kadar eve kapanır ders çalışırım zaten bisürü makina mühendisi ilanı varr temmuzdan sonrada baktık olmuyo başka şehirde iş bulurum dedii
bende çık dedim
motor var onu satarız işsizlik maaşıda vericeklerr temmuza kadar rahat yeter dedim ev kira derdide yokkk
bilmiyorum ne olacakk
keşke çalışabilseydimm
hamile olmasaydım iyi kötü demez temmuza kadar asgari ücret bi işte çalışırdım burda ama bu halde beni işe almazlarr
allah gönlüne göre versin canım umarım eşinin istediği gibi bir iş olur. benim eşim de makine mühendisi şimdiki işi de hiç fena değil herşeyden önce sosyal imkanları çok iyi Alman firması olduğu için. ama eşimde de dil yok. almanca çat pat ingilizce de temel olarak kalmış. ona kaç kere söledim aşkım dilini geliştir almancanı geliştir yada ingilizce ögren evde konuşuruz hem ilerletmiş olursun dedim ama ne yazık ki kasmıyor kendini. bi ara maltaya gidiyim ingilizce ögreniyim dedi iki ay gidicekmiş görüşemicekmişiz önce olmaz dedim ben 11 ay sensiz kaldım bi daa olmaz sonra da dedim ki neden olmasın herşey senin için. ama sanırım bunu da yapmicak zaten işsiz kalırsam beni işten filan atarlarsa tazminatımla giderim diyordu.
bir ara bende rusça kursu aldım bir kur sonra kurs kapandı devam edemedim şimdi yeni bir kurs buldum en iyisiymiş ama aylık ödemeleri 300 lira civarı. cesaret edemedim. bakalım o gitmezse ben kursa gidicem inşalla.
evet sen çalışabileydin eşine katkın olurdu ama sıkma canını iş başvurularına devam edin belki oglanın şansına bişi çıkar
hee masummuş iğneleri batırmamış eşimdimek regl oldunn
eşin masummuş hee
hugocum herşeyde vardır bi hayır gün doğmadan neler doğar bu sıkıntınızda gelir geçer elbette hayırlısını dileyelim canımgünaydınlarr
bugün pek keyifliyimm :119:
biliyosunuz eşimin iş yerini beyenmiyodumm
garibim iki haftadır morali bozuk akşamları konşmuyo filan bende üzerine gitmiyodum dün akşam geldi sordum yorgunum dedi işyerindeki sorunlarını anlatmaz kolay kolayy
neyse derse olturdu bende onun için iş baktım sonra dedim her akşam iş ilanlarına bakıcam senin için dedimm bikaç tanede buldum zatenn başvurdu
donra açıldı biraz bu hafta 5 kişi istifa etti herkes gidiyo can güvenliği yok filan diyee
bende dedimm neden o zaman bu sıkıntı niye dedimm
kpss için dedi
aslında azbuçuk biyerden gelirimiz olsa bugün istifa eder temmuza kadar eve kapanır ders çalışırım zaten bisürü makina mühendisi ilanı varr temmuzdan sonrada baktık olmuyo başka şehirde iş bulurum dedii
bende çık dedim
motor var onu satarız işsizlik maaşıda vericeklerr temmuza kadar rahat yeter dedim ev kira derdide yokkk
bilmiyorum ne olacakk
keşke çalışabilseydimm
hamile olmasaydım iyi kötü demez temmuza kadar asgari ücret bi işte çalışırdım burda ama bu halde beni işe almazlarr
kahvaltım: 1 dilim peynir 1 yımırta 4 zeytin 1 ev poğaçasııı :89:
hee masummuş iğneleri batırmamış eşim
hugocum herşeyde vardır bi hayır gün doğmadan neler doğar bu sıkıntınızda gelir geçer elbette hayırlısını dileyelim canım
afiyet olsunn
hügom ben konyadayım bizim bi kaç tanıdık bir triko markasının kazaklarını isliyorlar. annem gitimis gecen kadın iki dakikada isliyormus üst üste yığdı hepsını diyor. bende mi yapsam diyordu annem sende öle seyler yapabilirsin zevkliymiste. bi tanıdığımda nikah sekeri yapıodu. sende gecen diyodunya bebeğine yapcam diye bak yeteneğinde var inan küçümsenmiyecek rakamları kazanıyorlar canım bi bak istersen. ama canını sıkma bebek bereketi uğuruyla geliyor hersey güzel oluyor düsün benim bakıcım ev aldı benim kızıma bağlıyor bize uğur getirdi diyorterzi olaydım evde oturup dikiş diker para kaazanırdımm
şöyle evde para kazanabileceğim bişeyler olabilseydi keşkee
inşallah canım oğlumun şansına belki rahat ederizz çok bunalıyo evede yansıyoo
izin haftada 1 günn o günde uyuyacakmı gezecekmi bizlemi geçirecekk
zaten kayınvalideyi biliyosun rahat bırakmıyoo gel gel gell
cumartesi izinli olur eşim o günn 11 e kadar filan uyur sabah 9-10 gibi arar kayınvalide gelin kahvaltıya diyee bi kere sert çıktım uyuyodukk filan dedim şimdi aramıyo ama yakında başlar yine
gitmemizi istemiyorlarr eşim hep diyo zor yerr kolay değil can güvenliği yok filan hiçç umurlarında değill
sen sıkıntı görmedin ondan böyle zor geliyo çalış herkes çalışıyo diyo hemenn
sırf kendini düşündüğünden yanından ayrılmayalım diyee
allah kurtarsın hepimizii
benim eşim ayrıca iş güvenliği sertifikasıda varr öylede iş bulabiliyoo
dün dedim illa makina mühendisi olmak zorundamısınn daha rahatsa iş güvenliği yap dedimm
migren başladı eşimde çok sıkılınca istifra ediyoo
inşallah canım oğlumun şansına belki rahat ederizz çok bunalıyo evede yansıyoo
izin haftada 1 günn o günde uyuyacakmı gezecekmi bizlemi geçirecekk
zaten kayınvalideyi biliyosun rahat bırakmıyoo gel gel gell
cumartesi izinli olur eşim o günn 11 e kadar filan uyur sabah 9-10 gibi arar kayınvalide gelin kahvaltıya diyee bi kere sert çıktım uyuyodukk filan dedim şimdi aramıyo ama yakında başlar yine
gitmemizi istemiyorlarr eşim hep diyo zor yerr kolay değil can güvenliği yok filan hiçç umurlarında değill
sen sıkıntı görmedin ondan böyle zor geliyo çalış herkes çalışıyo diyo hemenn
sırf kendini düşündüğünden yanından ayrılmayalım diyee
allah kurtarsın hepimizii
benim eşim ayrıca iş güvenliği sertifikasıda varr öylede iş bulabiliyoo
dün dedim illa makina mühendisi olmak zorundamısınn daha rahatsa iş güvenliği yap dedimm
migren başladı eşimde çok sıkılınca istifra ediyoo
terzi olaydım evde oturup dikiş diker para kaazanırdımm
şöyle evde para kazanabileceğim bişeyler olabilseydi keşkee
hügom ben konyadayım bizim bi kaç tanıdık bir triko markasının kazaklarını isliyorlar. annem gitimis gecen kadın iki dakikada isliyormus üst üste yığdı hepsını diyor. bende mi yapsam diyordu annem sende öle seyler yapabilirsin zevkliymiste. bi tanıdığımda nikah sekeri yapıodu. sende gecen diyodunya bebeğine yapcam diye bak yeteneğinde var inan küçümsenmiyecek rakamları kazanıyorlar canım bi bak istersen. ama canını sıkma bebek bereketi uğuruyla geliyor hersey güzel oluyor düsün benim bakıcım ev aldı benim kızıma bağlıyor bize uğur getirdi diyor
migren erkeklerde daha nadır görülüyormus demekki eşin çok sıkılmıs canım Allah hayırlısını versin sizin için
sağol nugimm herşeyde vardır hayır doğru diyosun
eşim çok bunalıyo eve bana herşeye yansıyoo hiç evle alakalı bişeyle ilgilenmiyoo
bana kalıyo çünkü izni yok bende bu halde zor geliyo bazen çok bunalıyorum
akşmaları geliyo yorgunn hali yok
kayınvalidede sanki bilmiyo gibi o da bize yükleniyo naz kapriss
cumartesi tepem attı zor sabrettim bi akrabası var artık ona neler dediyse kadın bana sen niye gelmiyosun niye bakmıyosun geleceksin mecbursunn deyip durdu sinir oldum gitsekte kurtulsak valla
sıkıntımız var dedikçe inanmıyo dahada yükleniyoo
eşin için üzüldüm canım. sabah ta çok erken çıkıyordu dimi evde altıda filan. cumartesi de çalışıyo. can güvenliği de yok diyorsun. ne iş yapıyor ki anlamadım. sen ona olduğunca destek olmaya çalış canım hzuru evinde bulsun o yüzsüz kayınvaldene de yüz verme. ben de dün eşimle konuştum beni istememelerini ögrenmemin beni çok üzdüğünü söyledim. zaten bilsem de duymak çok koydu. akşam mideme vurdu çok fena oldum. eşim idare et dedi o da benim annem sen de benim karımsın ikinizi asla ayıramam ablam neyse ama annemle iyi geçin dedi. ben de dedim ki annenle derdim yok gerçekten de yok zaten saygımı gösteririm sonuçta senin hatrın var ama asla ablanla samimi olmamı bekleme. normal şartlarda asla görüşme veya arkadaşlık yapmak istemediğim karakterde biri dedim. bana diyo ki oysaki o senin için ne iyi şeyler söylüyo, söyler tabi ben hep iyi oldum çünkü ben iyi olduktan sonra kötü söylese ne olur zaten.. ayrıca o kadına hiç güvenmiyorum eşime öyle diyo ama içi başka. ev alınca anamın üstüne yapacaz diyodu geçen kavgada bagırdım ananın üstüne neden yapıyorsun boşucak mısınız beni dedim oda saçmalama diyo. neden o zaman dedim. ablam üzülmesin diye öyle düşündük ! diyo
oha diye bagırdım araba ortak üstümüze biz alalım üstünü ona öderiz diyorum aman ablam üzülür ev alalım diyoruz aman anamın üstüne yaparız sonra anasına bişi olunca görümce ile ugraş dur. bende açık söledim onunla ortak eve girmem ondan borçta kabul etmem alacaksak kredi çekeriz evimizi alırız gerekirse ben kredi faizi öderim o kadının laf sölemesine müsade etmem. ! bide bana telde neler sölüyo yaa. para mühim değil yoli ben kardeşime bakarım diyo. ben paramı istedim ya! eşime de patladım sen ne söledin onlara diye paragöz mü ettin diye yooo benim karıma borcum var paramı verin dedim diyo. demek ki adım paragöze çıktı işe bak yaa hakkımı da aramicam demek ki ben!!!! hayatta geri adım atmam o parayı alacam çatlasın görümce patlasın görümce
kursa gidebilirsin canım bebek var işte ama
bu kayın valıdeler hep öle nfret ediyorumm. benim eşim kardesini 4 senedir bırakmadı hergün kaç kere telefonla konusur deli olurum ben sırf bu telefona bile çünkü bir saat sürer . çocukla ilgilenmez telde konusur bi saat ne konusur diyceksin o hayvan noldu bu tarla noldu filan adama borcunu ödedinmi vs vs. bu arad tabiki 4 senedir 1.5 milyar sonra 5 milyar en sonda 17 milyar verdi bu benim bildiklerim ve 100 200 verilender haberim yok düşün.
ama o kayınvalıdem hala diyoki arayıp eşimi evlendin bizi unuttun hiç yarıdamn yok öldük bittik burda der. psikolojik baskı yapar eşime. babası yok. ve 5 erkekler nedense bakma rolunu hep esimden beklemisler. yazın diyorki kayın valıdem eşime komşu diyorki senin bu oğlanda seni boşladı vs vs ama sinirlendim . e anne deseydinya yok benim oğlum ne boşlayacak bizi karısından habersiz kredi çektiri çektire öldük, karısı boşayacak o hale geldi, çocuğunun rızkını bile biz yiyoruz, kadın çalışıyorda evine bakıyor deseydin dedim hönk kaldı. nefret ediyorum ya bu duygu anlatılmaz. eşşk gibi çalısıyorum yıllarımz heba oldu. iki senedir maaşıma sahibimde eşimin maaş gittiydi. eylüden beri onunkinide ben alıyorum .
bu kaynanalar yemeyelim içmeyelim hayatımızı onlara verelim istiyorlar. hiç kusura bakmasın gitmiyorum temmuz da görmüstüm en son 4 gün. bi daha gitmedim.
bu kayın valıdeler hep öle nfret ediyorumm. benim eşim kardesini 4 senedir bırakmadı hergün kaç kere telefonla konusur deli olurum ben sırf bu telefona bile çünkü bir saat sürer . çocukla ilgilenmez telde konusur bi saat ne konusur diyceksin o hayvan noldu bu tarla noldu filan adama borcunu ödedinmi vs vs. bu arad tabiki 4 senedir 1.5 milyar sonra 5 milyar en sonda 17 milyar verdi bu benim bildiklerim ve 100 200 verilender haberim yok düşün.
ama o kayınvalıdem hala diyoki arayıp eşimi evlendin bizi unuttun hiç yarıdamn yok öldük bittik burda der. psikolojik baskı yapar eşime. babası yok. ve 5 erkekler nedense bakma rolunu hep esimden beklemisler. yazın diyorki kayın valıdem eşime komşu diyorki senin bu oğlanda seni boşladı vs vs ama sinirlendim . e anne deseydinya yok benim oğlum ne boşlayacak bizi karısından habersiz kredi çektiri çektire öldük, karısı boşayacak o hale geldi, çocuğunun rızkını bile biz yiyoruz, kadın çalışıyorda evine bakıyor deseydin dedim hönk kaldı. nefret ediyorum ya bu duygu anlatılmaz. eşşk gibi çalısıyorum yıllarımz heba oldu. iki senedir maaşıma sahibimde eşimin maaş gittiydi. eylüden beri onunkinide ben alıyorum .
bu kaynanalar yemeyelim içmeyelim hayatımızı onlara verelim istiyorlar. hiç kusura bakmasın gitmiyorum temmuz da görmüstüm en son 4 gün. bi daha gitmedim.
sazanım sakın anasının üzerine ev yapmaa
çünküüüüüüü annesi yaşlı yarın öbürgün öldümü ablası ortak olacak o yüzden istiyo uyanık
veyaa istediği zaman annesi o evi satabilir hayattayken veya ablasının üzerine geçirebilir ruhunuz duymazz
bak bak bak
uyanıklığa bakk
adın paragöz olsun boşverr benim adımda öyle zatii
canım eşim haddehanede çalışıyoo eşin belki bilirr yatırımlarda haddehanede çalışıyoo
görsen can güvenliği yok sıcağın içinde alevlerin içinde
eşim demirçelik fabrikasında
ortamıda iyi değill yani herkes birbirinin kuyusunu kazıyoo filann
eşim sabah ezanı okunmadan yola çıkıyo akşamda 8 de evde oluyooo
sadece cumartesileri 1 gün izinlii
bikaç yakın arkadaşı gözüü ününde makinaya kapıdı paramparça olduu
burda başka iş imkanı yok canım burda fabrika yok
bitane daha var ama küçük çaplıı
anlayacağınn durum iyi değil allah yardımcımız olsunn
temmuzda sınav varr 85-90 aldımmı gider basarım istifayı alırım tazminatımı evde dinlenirim sonrada yerleşirim diyoo bakalımm
evet canım ben de anladım görümcemin planlarını. kardeşine bide diyormuş ki ben de hakkımı veririm ev alırsınız istanbulda ileride kızım üni yi kazanınca orada kalacak yeri olur! bak bak bak. planlara bak.
annesine bişi olunca görümce benim evime yerleşicek! çünkü tek tarafın hakkı ile ev alınmaz ama iki kardeşin parası ile ev alınır görümce eve ortak olur evime yerleşir huzurum bozulur. ben yeni evliydim iki aya yakın kaldılar bizde. istemedikleri gelinlerinin evinde. benden önce işten gelirdi bi mutfaa girip yemek yapmazdı derdim ki abla neden yapmıyorsun "mutfagına girmemden hoşlanmazsın" diye derdi. oysaki bana hizmet etmiş olmamak için yapmazdı ama ben hep saftım. bundan sonra o kadın evime gelir çayını içer gider çok gerekmedikçe yatamaz evimde tek kuruş hakkı olamaz eşime de açık bi şekilde ifade ettim ablanla ortak işe girmem dedim. ailemle görüşürüm buna karışmamalısın diyo ben karışmam dedim ama benim de ablanla laylay lom olmamı bekleme dedim. evime sokmam demiyorum ya ona dua etsin ona olan sevgime ve saygıma dua etsin. eşimle asla kötü olmicam bundan sonra tatlı dille istediimi yaptırıcam oda emeline ulaşamicak. hep dua ediyorum allahtan bu kadına fırsat vermesin diye. inşallah eşimin çalıştığı firmaya giremez yoksa istanbula yerleşicek sonra ugraş dur. bide bizim karşı daireye taşıncakmış yok yaaa. eşime kesinlikle olmaz dedim iki sokak ötede olsa bu eve yakın ev tutamaz uzak olcam dedim. sen benim ailemi istemiyor musun diyo. bana evlenirken aileleri uzak tutalım evimize bizim için daha iyi olur diyordu . benim annem kastamonuda nasılsa gelemiyo onlar otağ kuracaklar evimde. yok öyle yağma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?