- 14 Nisan 2011
- 9.304
- 16
- 158
ekmekten başlamalıyım sanırım sabah farkettim bol bol reçel ve ekmek yiyorum ama dur diyemedim kendime bir sonraki sefere duracağım :) akşam yemei ekmeği keseyim. çay içmiyorum ama süt yapsın diye içtiğim çaylar var kendinden şekerli onları çıkaramam, bol su dan dolayı yakında tuvaltte kalıcam.. önerilerin için sağol..
ya artık çaresizlikten yiyorum sonra vicdan azabı çekerim kilo almıyım diye yemedim süt gitti diye üzülürüm sanıyorum.. bol su içiyorum eebenin dediğini anlamadım tam olarak, hurmayı yiyorum arasıra. hala aklındaysa daha detayları çok sevinirim süt meselesi memleket meselesi benim için:)
evet dediğin gibi yapışıyor üstelik o kadar mı çirkin yapışır bel çevresi koca bir simit ve kocaman bir göbek, yani başkka yerlerime fazla dağılmamış sanki sırf oraya oturmuş poff . bende az kilo aldım diye seviniyordum doğumdan sonra daha çoğu gider diye düşünmüştüm ama umduğumu bulamadım. yok canım ya aynaya bakınca felaketi görüyorum devamını keseyim biraz daha normal olayım istiyorum , ya değilse zaten normal hayatımda da çok zor kilo veririm kaldıki şuanki durumda çok daha zor..
önceki sene ben denemi,ştim bunu deilde buna benzeri, tabi yürüyüş egzersiz falanda yapıyordum sanırım fayda etmişti biraz..ben aç karnına çörek otunu çiğneyerek yiyordum. hiç hoş değil di :) bir ara elma sirkesi de içtim ama o uzun sürmedi mideme zarar verecek diye korktum çünkü. zencefil ve zerdaçalı çok içerdim tarçınla beraber. ama tozu acı oluyor ben kök halinde alıp kaynatırdım. zindelik veriyor, ve gribal hastalıklara faranjite öksürüğe iyi geliyor :) zayıflattığını bilmiyorum.. ,
aslında zayıflamanın formülü boğazdan azaltmak birde hareket..
canim yani normal diyet kurallarini düsün, mesela cok ekmek yemenin sana bi faydasi yok ya, süt üretimini de cok fazla etkilemiyormus. sivi tüketimi cok önemliymis, bir de dedigim gibi hurma süte tat veriyormus.. ama ebenin kendi bebeginde söyle olmus, bilimsel olup olmadigi tartisilir tabiki ama kadin söyle anlatti ; ne zaman sebze egirlikli beslensem, bebegim süt icmiyor agliyordu, ama ne zaman etli yagli yesem bu seferde sütü birakmak istemiyordu.. yani yediklerimizin tadi da direk olarak süte yansiyor galiba.. bence bebisini gözlemle birazcik bu sekilde.. belki bi ipucu yakalarsin.. anali babali bütün bebisinizi
Kızlar internette bir araştırmanın sonucunu okudum ve 'yuh, yok artık' dedim. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Ama başlık 'mutlu evliliğin sırrı bulundu'. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre zayıf olan kadınların (!!!!) evlilikleri daha mutlu oluyormuş. Yani mutlu evlilik zayıf karı-koca olunca oluyormuş. İnsan kendini seviyormuş zayıf olunca, eşi de seviyormuş, insan kendini sevince ilişkiye yansıyormuş falan filan. Yani tamam, fazla kilo insanda moral bozukluğu ve kendini beğenmeme gibi duygulara yol açıyor ama zayıf kadın= mutlu evlilik denklemi de saçma geliyor bana. Hem zayıflığın tanımı ne ? kemiklerimi sayabildiğinde eşim zayıfmı oluyorum ? yada belirli bedene girince mi ? balık etliler hangi kategoriye giriyor ? gibi bir sürü soru geldi aklıma. En önemlisi: madem durum böyle, acaba Victoria Beckham o yüzden mi o kadar zayıflıyor ? (yine de aldatılıyor), yada zayıf olduğu halde mi mutsuz ? Yada çevremde bakıyorum: manken gibi kuzenim var, kız hem sarışın yeşil gözlü hem 1.80 boyunda ve zayıf. ruslara benziyor resmen. onun da evliliği geçen kasım ayında bitti. Nasıl medya zayıflığı baskı ile beynimize kazıyorsa, bu araştırmada aynısını yapıyor ve çok tehlikeli durumlara yol açıyor. Kocası ile belki adamın anlayışsızlığından kaynaklanan sorunları kadın artık 'ben zayıf olsam sorun olmaz' diye yorumlayıp belki anoreksia yada bulimia nervosa gibi hastalıklara sürüklenecekbenim yengemler var, benim gibi 2tane çıkar içlerinden, dayımlar ise daha zayıf, eşimin anneannesi ve dedesi de ayni öyle, ama bunların hepsi mutlu!!!yani onca insan tanıyorum bu araştırmaya uymayan ve çok kızıyorum, çünkü kızları dergi, televizyon gibi medya araçları ile ''zayıf olursan güzel sin'' gibi düşünceleri beyinlere kazıdılar, şimdi sıra evli kadınlarda, o boşluğu doldurmamışlardı sanırım. Aman geç kaldılar. Ya bu kadar basit mi????? zayıf kadın= mutlu evlilik ????:84:
bence de yok artik