60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Selam güzeller:)
Hoş bir gün olur inşallah.
Sporumu yaptım.Bugün yumurta ekledim kahvaltıma.
su içmiyi başlamam gerek

canım sen kahvaltı etmemişsin ki.
halin olmaz tabi, adam akıllı bişeyler ye,
salatalık, kıvırcık, peynir, yumurta nerde?

haklısın canım...fazla birşey yiyemiyorum sabah kalkınca ...birde salatalık domates yemiyorum yaza kadar...midem bulanıyor çünkü salatalık ertesi gün dolapta buruştu hormon basmışlar herhalde...böyle uyusam uyusam uyusaaaaam diyorum o derece....ha birde 1 dilim ekmek yedim onu söylememişim ...

bana yazsana onu zahmet olmazsa. internette bi çok detoks tarifi var hangisini baz alıyım ben de şaşırdım.

millet haftada 1 kilo veriyo ben ayda 2 . allaahım deli olacam ya

Tartıdan çok mezura ihtiyacım var:)
Gözümün önündeki tepecik yok olmadan kilo verdim demem.
Pazartesi tekrar ölçü günü görünürde bir fark olmasada...

Günaydın kızlar,
Sabah :
Süt ve doğa probiyotik müsli ile nestle'nin müslisini karıştırdım yedim. Madamtusot okadar övdüki bende 2 hafta önce alıp daha açmadığım doğa probiyotik müsli'yi açıp deneyeyim dedim .
Şimdi 3 adet etiform yedim
Öğlen kurufasülye varmış iş yerinde
Akşam fırında köfte patates

Sabahtan beri canım hiç birşey yapmak istemiyor moralim çok bozuk bağıra bağıra ağlayasım var evde tadilat var herşey ters gidiyor sorun çözmekten ilerlenemiyor . Ve heryer batmış durumda toz toprak harç offfff

Aslında ben de acıkmadan yemeye karşıyım. Zaten diyetisyenler de öğle yemeği verdiklerinde çok hafif şeyler veriyor normalde yediklerimizden daha az şeyler (genelde benim yediklerimden daha çok oluyor :) ) bu sefer tabi diğer ana öğüne kadar acıkıyoruz ve ana öğünde saldırmamamız için ara öğün veriyolar ki zaten o ara öğünde de hafif açlık hissetmemiz lazım. Onu ayarlayıp veriyolar.
Ama eğer biz sıkı şeyler yemişsek ana öğünde ve ara öğünde de acıkmadan yersek, daha önceki ana öğünde yediklerimizi sindirmeden yemiş oluyoruz ki bence bu da iyi birşey değil.

Bu devirde doktorlar bile farklı farklı şeyler konuşuyolar en temel şeylerde bile. Bence bu kadar takmayın bu ara öğün olayına. Ara öğün de illaki çok birşey olması gerekmiyor zaten. Bir-iki tane bisküvi bile ara öğünden sayılabilir.

Can boğazdan çıkar diye bir kitap var. Kan gruplarına göre beslenmeyi savunuyor. Orda yazıyor ara öğün olmaması gerekiyor diye. Eskiden 2 ana öğün yenirmiş. O ara öğünde ana öğündekileri sindirmeden yediğimizi düşünüyor. Ben de aynı şeyi dünüşüyorum bazen.
Bence sürekli ara öğüne takılmayın. Arada değişiklik yapın. Birkaç gün acıkınca yiyin. Ama yine de çok acıktıysanız ara öğün de yapın derim ben. Mesela ben bazen acıkmıyorum akşama kadar. O gün de aaa ara öğün yapmalıyım diye de kendimi zorlamam yani.

imâm-ı Gazâlî ve İbn-i Sînâ gibi âlimlerin beslenme hususunda iki prensipte ısrar ettikleri görülür:

1- Hakikî açlık hissedilmeden, yani iyice acıkmadan yemek yememek,

2- Hakikî iştah mevcut iken, iyice doymadan sofrayı terk etmek. İki öğün arasında hiçbir şey yememek gerektiği de ayrıca bilinmelidir.

şimdi ara öğün diye tutturuolar ama ara öğün yiyince mide asidi kullanıldığından ana öğünde sindirim yapacak asidin etkisi azalıyormuş...ben bunu uyguluyorum 1 haftadır....çok çok acıkırsam arada ağzıma birşeyler atıyorum ama alışınca onuda yapmıcam...

kız ben de yemem 7den sonra. kocam isterse bazen meyve yeriz o kadar.

türk kahvesinin tadını sevmiorum, hayyatta içemem..

valla burnunu kapa iç ...bağırsak çalıştırıyor...ben normalde kabızlık çekerim..kahve içince düzene girdi ...yediğini vucut atamazsa bağırsakta katılaşıyormuş...hatta karın şişliğinin birçoğu bu sertleşmiş atılamayan dışkılarmış...:44:

Can boğazdın çıkar adlı kitapta yazıyordu bunlar.
Son zamanlarda buna inanmaya başladım ben de...
Peki sen ne kadar kilo verdin bu yöntemle son 1 haftadır?

Damla sakızlısını öneririrm:) Ben de tiryakisi değilim ama arada içerim damlalısını gayet keyifli:)

her türlüsünü denedim, içemiyorum malesef..

kayısıyı tercih ederim

Can boğazdın çıkar adlı kitapta yazıyordu bunlar.
Son zamanlarda buna inanmaya başladım ben de...
Peki sen ne kadar kilo verdin bu yöntemle son 1 haftadır?

65 ten 63.8 e düştüm....bendede o kitap var ve çok mantıklı geldi bana yazılanlar....eski insanlarda bizim kadar hastalık varmıydı...her sebzeyi meyveyi mevsiminde yemek lazım...95 yaşındaki bir teyzemize sormuştum siz dedi kof yani boş besleniyorsunuz...kadın o yaşına rağmen her şeyi mevsiminde yiyor ...o kitaba göre vucut krakermiş nesfitmiş cipsmiş kolaymış bunları tanımıyor...birde yemek yerken su içmeyin diyor kitapta...su ya yemek muamelesi uyguluyormuş aynı anda tüketildiğinde...vucut zorlanıyormuş...

Gayet güzel vermişsin bak.
Ana öğünlerde ne yiyorsun?
Ara öğün hiç yemiyorsun yani dimi ?

Ben de nesfite ve cipse karşıyım ya. Hiç de canım istemiyor cipsi felan... Kendimi ve çocuğumu da alıştırmak istemiyorum.
Bazı şeyler alışkanlık aslında hayatımızda. Belli bir süre yaparsak alışkanlık haline geliyor hatta seviyoruz istiyoruz.
Aslında herşeyi mevsiminde tüketmek lazım kesinlikle. Bir arkadaşım bana demişti ki kışın domates hiç yemeyiz biz. Ben de şaşırmıştım. Şimdi ben mümkün olduğunca yemiyorum domatesi felan. Suyu da o adamdan duydum. Eskilerden de yemek arasında su içilmezmiş diye duymuştum. İkisini birleştirince suyu yemekten sonra da içmiyorum şöyle 1 saat kadar. Ama bir iki yudum içiyorum çok ağzım kurursa.

ana öğünlerde istediğimi yiyorum ...canım ekmeği çok çekiyorsa ekmek fazla yemek az yiyorum....bazen ekmeksiz yiyorum...yani saat 4 e kadar kafama göre yiyorum...acıktığım zamanlarda hani belli bir saati olmuyor ama 4 e kadar yani...ama akşam ağır beslenmiyorum...ha herzaman bu tempoya uyamayabiliyorum...ama çoğunluk artık bu şekilde...mesela misafirliğe gittiğimde canım ne isterse yiyorum...akşam yemek yemiyorum zaten acıkmıyorumda ozaman...baktım acıktım ceviz kuru üzüm fındık ( hepsinin karışımı bir avuç oluyor) onu yiyorum üzerine bol su...mide alışıyor zaten kendi kendinize telkin verin iradenizi kuvvetlendirin...aynaya geçin sen iradesizsin bir yemeğe bile karşı koyamıyorsun onca fakir insan günlerce yemek yiyemiyorken sen kendini yemeye zorluyorsun deyin...çünkü yediklerimizin çoğu can sıkıntısından gerçek açlıktan değil...açlık hissi mide boş olduğunda olmuyormuş sadece kanda bazı maddeler azaldığında beyine sinyal geliyormuş...aslında en ideal beslenme şuymuş : yediğin vucudundan çıkmadan yenisini yememek...dayanabilene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…