60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

esenrüzgarcıgım bıde antalyada yaşamanın şoyle kotu bı tarafı varrr(yazın giyinik kadın göremessın mankenler alemı burda mecburen bakmam lazım kendıme şu şartlarda:)

Evet oralar öyle. Ben de mersinliyim ama antalya kadar değildir heralde mersin. Bizim oralarda giyinik de çok :)

Öyle. Çoğu çiftçi kendi ürettiği ürünü yemiyor !
En azından memlekette kendi evlerinin önünde yetiştirileni biliyorlar diyecem ama onda da tohumlardan mı şüphe etmeye başlıycaz...
Neyse biz elimizden geleni yapmaya çalışalım imkanı olanlar yapsın en azından.

Bak bu türlü şeyleri duyunca insanın iştahı kaçıyor :44:

ah canım sorma..
burda küçük bir kümes var, eşim ilgileniyor..şimdilik organik yumurta yiyebiliyoruz..tavuklarımız doğal ortamda besleniyor..ot ve yem verdiriyor eşim..
günlük 10 yumurta vermeye başladılar..bir lezzetli oluyor anlatamam..3 tanesini yerim bir oturuşta o derece..
ama burdan gittikten sonra yiyemicez tabi...

fabrikalarda ne koşullarda yaşıyorlar hayvancağızlar..düşündükçe sinirlerim tepeme çıkyor..
artık fabrika tavuğu almam bundan sonra..
şüpheliydim zaten ama bu kitabı okuduktan sonra emin oldum..

Evet çok doğru dediklerin benim babaannem de 90 yaşını geçmişti.O yaşına kadar hiç hastalanmadan dediğin gibi torununun torununu gördü.Ve hafızası mükemmeldi çocukluğunu bile dünmüş gibi anlatırdı.Ben o anlattıklarını bile unuttum düşün yani
Torununun torununu gören cennetlik olurmuş derler inşallah mekanları cennettir.Allah nur içinde yatırsın

aminnnnnnnnn evet cennet annemınde öyleydı butun torunlarının ve onların çocuklarının ismını tek seferde şaşırmadan sayardı 67 toruncugu vardı:)

Eşime söyledim bunları biliyoruz zaten görmemezlikten geliyoruz dedi.
Bir yerde haklı da yani ben o kadar rahat karşılayamıyorum doğrusu.

Offf o köy yumurtalarını ben de çok severim !

Fabrika tavuğu dışında nerden bulucaz tavuğu istanbulda felan ?
Hayır bir yollarına bakalım bunun bir çaresi vardır elbet. Ya da hiç yemiycez tavuk felan ne bilim !

Allah rahmet eylesin babannelerinize...
Tarhana ve yoğurdun yararlı olduğunu biliyorum ama demek uzun yaşamasının sırrı bunlar.
Bizim oğlana sürekli veriyoruz tarhana ve yoğurt ama şu tavuk ve yumurtalar nötürlemiyordur inşallah onların faydasını

Son düzenleme:
canım süt kesılmıs yani.. aslında doğal oldugunu gosterir .cunku mandıradan süt alıyoruz mesela 4gun sonra bende nescafe için kaynatıyım(pişmiş olan sütü yenıden ısıtıcam yani) dedim cezveye koydum kaynatmak için süt kesıldı.. sıcaktan mı bilemiyorum bende türkiyenın en batısındayım buralar acayıp sıcak..
hmm bılemıyorum canım son kullanmasınada daha varmıs baksana,demekki övduklerı kadar iyi bi sut değil :26:

sütü atmasaydın keşke biraz daha tencerede kaynatıp sonra bi tulbenten gecırıp 2gun bekletip(acı suyu iyice gitsin diye) lor peyniri yapabılırdın börek veya kekler için..

eşim denızcı benım halıyle ben evde tek basıma pinekliyorum bi bakıma bekar hayatı yasıyorum kötü bişey aslında .... eşimde garip gemıde pineklio seyır çok ve uzun surelı gidiyorlar eve bi gelıyo bildiğin demir kokuyo teni bile olee kokuyaa yaaa ,duş almasına ragmen gecmıyo gemının demır kokusu ,içlerine sinmiş resmen nihayet bende duzene girmeyi akıl ettım :))) saatı 7ye kuruyorum bidaha uyumuyorum aksamda 23.30 gibi uykum gelıo yatıyorum

akrabamızın bi tavuk çiftliği vardı sen deyınce aklıma geldi..
tavugu kesıldıgı an paketlemesi olsada ne zaman firma isterse ozaman son kullanma tarıhını yapıstırıyorlarmıs yani tavugun kesıldıkten sonraki bekleme suresini hesaba katmıyorlarmıs...bunu duyunca çok fena olmustum ama yapacak bişey yok maalesef...

birde tavuklar gunduz yumurtluyorlar ya.. bunlar ısıkları kapatıp 15-30 dk sonra tekrar acıyorlarmıs zavallı hayvancıklar gunduz oldu diye tekrar yumurtluyorlarmıs ,buyuk ihtimal yumurtaların tatları oyuzden değişik oluyor

wish biraz sigarayı azalt bebeğim valla bende kronik faranjit var, sigarayı o nedenle artık içemiyorum ki ben yaz akşamları topu topu 1 tanecik içerdim şimdi o bile mahvediyor.
hatta klimadan şu an mahvoldum, 2 strepsils pastil attım ağzıma. günlük 4 tane alabiliyosun. tavsiye ediyorum ballı limonlu....

ya kızlar artık takip edemiyorum çok yazıyosunuz ve ben hiiiç iş yapamıyorum
bi de iş yerinde birisi dede oldu, baklava getirmiş, almadım mesela, öğlen pilav vardı almadım, yemedim... bunları normalde bitiriyordum, çaydaki şekerim de 2*6=12 idi. her öğün tatlı da yerdim, hepsini kestim ne zamandır. bi geçenlerde burger yedim ama o da ekstraydı yine de kilo veremiyoırum.
ilk günler ne güzeldi metabolizmam gır gır çalışırdı

akşamları artık yemek pişirmez oldum, idareten geçiniyorum işte... hafif yemeye çalışıyorum. h.sonları elbet bozuluyor ama günlük yediklerim o kadar çoktu ki h.sonu kaçırmam gene de az
eeeeeeeee ben niye zayıflayamıyorum

Bugünkü yediklerimi yazayım:
sabah aç karna;
1 bardak ılık ballı sirkeli su
işe geldikten sonra;
1 mini kare çikolatalardan + çay
öğle;
1 kıymalı biber dolması + 100 gr. Yoğurt+ ½ zeytinyağlı enginar + marul salatası
Ara;
Yarım saat kadar önce – ½ elma
Şimdiye kadar toplam 360 kal. diyelim.

Bir ara daha yapabilirim yemeğe kadar;
Akşam da allah kerim :)

Acaba gündüzleri normal yesen de akşamları çorba veya yoğurt şeklinde mi yesen ?
Ve akşam yemeğinden sonra ağzına bişey alma. Öyle yapıyormusun?
Yapmıyorsan bir de öyle dene..

ciddi mi kız..blseydim peynir yapardım..neyse bidahakine dicem ama yörsan bitti

aynen öyle ya..hayvancıkların hali kalmıyo yumurtlamaktan..
benim eşim karacı, yanımda..
senin işin zor valla..ben eşim nöbetçi olduğunda özlüyorum ertesi güne kadar..hele sen ne kadar ayrı kalıyorsun..
üzüldüm bak senin adına şimdi...

Oooooohhhh laslie 5 milimi yaptım,duşumu aldım.Değmeyin keyfime..
Yalnız fena acıktım ,gözüm dönmüş durumdaydı,bir kase light sütlü form müsli yedim.
Doydum mu peki,HAYIRRRRRRR..Ama başka bir şey yemiycem yemiycem yemiycem..
Sonra leslie'me yazık olur değil mi?:26:

Artık kadın mı kocası mı bilmiyorum canım..Ortak bir muhabbet ortamımız yok,o yüzden apartman toplantısında direk söylemeyi düşünüyorum..

Tv'de de uzun yaşayanlara soruyorlar ya hep ne yersin ne içersin diye.
Dikkat edin hep az miktarda yemekten ve yoğurdu hayatlarından hiç eksik etmediklerinden bahsederler..
Bu yoğurtta kesin bir keramet var arkadaşlar..

Ya hazır sütler buzdolabında bile 2 günden sonrası bozuluyor açıldıktan sonra.
Yani ağzını açtıktan sonra 2 gün içinde tüketeceksiniz.
Bir de o bozulmuştur ya ondan peynir olmaz bence... Hani doğal süt olsa neyse de...

Selam Arkadaşlar
Ben hep uzaktan takip ediyordum sizi ama aranıza katılmak bugüne nasipmiş.Bende evlendim hamile kaldım çocuk doğurdum derken üzerimde 20 kilo kaldı ve 69 kiloyum.
Benide aranıza alın birbirimize destek olarak zayıflayalım

Acaba gündüzleri normal yesen de akşamları çorba veya yoğurt şeklinde mi yesen ?
Ve akşam yemeğinden sonra ağzına bişey alma. Öyle yapıyormusun?
Yapmıyorsan bir de öyle dene..

ama sen müthiş az yiyorsun, bu benim için çok imkansız, yani bazen sadece salata yiyorum peynirli cevizli. mesela geçen hafta 2 gün 1 enginar ve semizotu salatası yedim.
meyve yiyorum arada da.. ama abartmadan azıcık.
sen 300küsür kalori yemişsin şimdiye kadar :s ölürüm ben o kaloriyle... tabi aramızda 13 kg fark var Allah'ımmmm:18:
[1] yesil cay 1 adet 0
[2] Kivi (76gr) 1 adet 46
[3] Çilek 4adet gr 1.48
[4] Kuru kayısı 1 adet 18
[5] Su 1000 ml 0
[6] lipton bitki çayları 1 adet 0
[7] çay (şekersiz) (250ml) 1 bardak 1
[8] sek light süt 200 ml 1 adet 63.4
[9] nestle tropikal meyveli müsli 1 100 g 366
[10] Haşlanmış Nohut 100 gr 346
[11] Eti Form Light Bisküvi 1 ADET 16.9
[12] Düğün Çorbası 1kase PORSİYON 122
[13] göbek salata 1 pors orta boy 30
Toplam : 1010.78 kal.

bugün yediklerim toplam 1010.78 kal.
günlük almam gereken: 1894 kal. çıktı,

ben yanlış mı yapıyorum acaba ya?
kaloricetveli sitesi gerçekten çok güzelmiş günlük kalorileri hesaplıyor.
burda çok gibi gözüküyor ama aslında bence çok değilllll hep su, bitki çayı yok bilmem ne

Aslında senin nohut ve müsli çok çıkartmış kalorini...
Ya benim iki gündürki ekstrem bir durum oldu. Vücudum ödem yapınca böyle birkaç gün az yemeye karar verdim.
Birazdan hurma + leblebi felan yerim çünkü akşam yemeğini bu sefer çok yemeye kalkarım...
Ama mesela gündüz biraz kaçırdığım zamanlar oldu akşam yemeğini az yiyip ve çok ezgersiz yapıp dengelediğim de oldu.
Her zaman böyle yemiyorum ama yediklerimin kalorisine muhakkak dikkat ediyorum.
Ben genelde düşük kalorili besleniyorum sanırım.
1400 kal. aldığım zamanlar da çok oldu ama şimdilerde 1000-1200 kal. arası beslenir oldum normal şartlar altında.
Bu iki gündür 1000 kal.'in altına da düştüm.

hoşgeldin esensea bnde dün katıldım :) inş zayıflarz birlkte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…