esenrüzgarcıgım bıde antalyada yaşamanın şoyle kotu bı tarafı varrr(yazın giyinik kadın göremessın mankenler alemı burda mecburen bakmam lazım kendıme şu şartlarda:)
Şekerim ülkemiz için organikten bahsetmek biraz güç.Yıllarca bilinçsiz şekilde kullanıldı tarım ilaçları.
Şimdi durum daha vahim her aşamada bir kimyasal mutlaka devreye giriyor.
Hayvanların beslendiği yemler ise tamamen farklı bir sorun.Üstelik ithal çoğu ne içeriyor bilen yok
Anneanneniz gibi beslenin diyor doktorlar çok güzel de nasıl gerçekleştireceğiz.
Şekerim ülkemiz için organikten bahsetmek biraz güç.Yıllarca bilinçsiz şekilde kullanıldı tarım ilaçları.
Şimdi durum daha vahim her aşamada bir kimyasal mutlaka devreye giriyor.
Hayvanların beslendiği yemler ise tamamen farklı bir sorun.Üstelik ithal çoğu ne içeriyor bilen yok
Anneanneniz gibi beslenin diyor doktorlar çok güzel de nasıl gerçekleştireceğiz.
vallahi çok haklısın benım buyuk babaannem 98 yaşında rahmetlık oldu bu sene ama onun butun çocukları kendınden önce vefat etti yedıgı neydı bılıyomusunuz yogurt tarhana çorbası bıde madımak felan toplar yerdı ınanın benım kızımı gormeye geldı taa çankırıdan benım kızım onun torununun torunu oluyo geldı çorba yaptı okadar yol geldı turp gıbı kadın((özledım cennet annem senii (((((((((((
Evet çok doğru dediklerin benim babaannem de 90 yaşını geçmişti.O yaşına kadar hiç hastalanmadan dediğin gibi torununun torununu gördü.Ve hafızası mükemmeldi çocukluğunu bile dünmüş gibi anlatırdı.Ben o anlattıklarını bile unuttum düşün yani
Torununun torununu gören cennetlik olurmuş derler inşallah mekanları cennettir.Allah nur içinde yatırsın
ah canım sorma..
burda küçük bir kümes var, eşim ilgileniyor..şimdilik organik yumurta yiyebiliyoruz..tavuklarımız doğal ortamda besleniyor..ot ve yem verdiriyor eşim..
günlük 10 yumurta vermeye başladılar..bir lezzetli oluyor anlatamam..3 tanesini yerim bir oturuşta o derece..
ama burdan gittikten sonra yiyemicez tabi...
fabrikalarda ne koşullarda yaşıyorlar hayvancağızlar..düşündükçe sinirlerim tepeme çıkyor..
artık fabrika tavuğu almam bundan sonra..
şüpheliydim zaten ama bu kitabı okuduktan sonra emin oldum..
Evet çok doğru dediklerin benim babaannem de 90 yaşını geçmişti.O yaşına kadar hiç hastalanmadan dediğin gibi torununun torununu gördü.Ve hafızası mükemmeldi çocukluğunu bile dünmüş gibi anlatırdı.Ben o anlattıklarını bile unuttum düşün yani
Torununun torununu gören cennetlik olurmuş derler inşallah mekanları cennettir.Allah nur içinde yatırsın
vallahi çok haklısın benım buyuk babaannem 98 yaşında rahmetlık oldu bu sene ama onun butun çocukları kendınden önce vefat etti yedıgı neydı bılıyomusunuz yogurt tarhana çorbası bıde madımak felan toplar yerdı ınanın benım kızımı gormeye geldı taa çankırıdan benım kızım onun torununun torunu oluyo geldı çorba yaptı okadar yol geldı turp gıbı kadın((özledım cennet annem senii (((((((((((
canım süt kesılmıs yani.. aslında doğal oldugunu gosterir .cunku mandıradan süt alıyoruz mesela 4gun sonra bende nescafe için kaynatıyım(pişmiş olan sütü yenıden ısıtıcam yani) dedim cezveye koydum kaynatmak için süt kesıldı.. sıcaktan mı bilemiyorum bende türkiyenın en batısındayım buralar acayıp sıcak..arabesk;
kitabın adı 'şeytan ye diyor' yazarı 'kemal özer'
evet canım, asker eşiyim ben de.
yörsanın sütü mü en iyi sütmüş..?
valla, kızlar inanmıyorum çünkü geçen yörsan sütü cezveye koyduğumda pütürlendiğini gördüm.dedim ki kendi kendime, herhalde bozuldu..son 1 bardaklık vardı..döktüm, yeni paket açtım o da öyle çıktı..son kullanma tarihine de vardı üstelik bayağı.
en iyisi açık süt ama alamıyorum ne yazık ki.
caanım asker eşisin de nasıl düzene girmedi hala hayatın :) ben 7 diyince kalkıyorum..
ilk zamanlarda eşime kahvaltısnı hazırlayıp gittikten sonra yatardım ama baktım ki yata yata büyütmüşüm karpuzu:):) artık yatmıyorum..öğle uykusuna yatıyorum çoğu zman..uykum geliyor çünkü:):)
ah canım sorma..
burda küçük bir kümes var, eşim ilgileniyor..şimdilik organik yumurta yiyebiliyoruz..tavuklarımız doğal ortamda besleniyor..ot ve yem verdiriyor eşim..
günlük 10 yumurta vermeye başladılar..bir lezzetli oluyor anlatamam..3 tanesini yerim bir oturuşta o derece..
ama burdan gittikten sonra yiyemicez tabi...
fabrikalarda ne koşullarda yaşıyorlar hayvancağızlar..düşündükçe sinirlerim tepeme çıkyor..
artık fabrika tavuğu almam bundan sonra..
şüpheliydim zaten ama bu kitabı okuduktan sonra emin oldum..
Evet canım alerjik
Alerji testinde sonuçlarım max.da ama detay bakıldığında neye karşı olduğunu bulamıyorlar.
Sigarada kullanıyorum oda iyice tuz biber oluyor anlayacağın.
Boğazım bir gıcıklanıyor Allah Allah sanki biri geçmiş boğazımın içine gıdıklıyor sonrada öksürük
wish biraz sigarayı azalt bebeğim valla bende kronik faranjit var, sigarayı o nedenle artık içemiyorum ki ben yaz akşamları topu topu 1 tanecik içerdim şimdi o bile mahvediyor.
hatta klimadan şu an mahvoldum, 2 strepsils pastil attım ağzıma. günlük 4 tane alabiliyosun. tavsiye ediyorum ballı limonlu....
ya kızlar artık takip edemiyorum çok yazıyosunuz ve ben hiiiç iş yapamıyorum
bi de iş yerinde birisi dede oldu, baklava getirmiş, almadım mesela, öğlen pilav vardı almadım, yemedim... bunları normalde bitiriyordum, çaydaki şekerim de 2*6=12 idi. her öğün tatlı da yerdim, hepsini kestim ne zamandır. bi geçenlerde burger yedim ama o da ekstraydı yine de kilo veremiyoırum.
ilk günler ne güzeldi metabolizmam gır gır çalışırdı
akşamları artık yemek pişirmez oldum, idareten geçiniyorum işte... hafif yemeye çalışıyorum. h.sonları elbet bozuluyor ama günlük yediklerim o kadar çoktu ki h.sonu kaçırmam gene de az
eeeeeeeee ben niye zayıflayamıyorum
canım süt kesılmıs yani.. aslında doğal oldugunu gosterir .cunku mandıradan süt alıyoruz mesela 4gun sonra bende nescafe için kaynatıyım(pişmiş olan sütü yenıden ısıtıcam yani) dedim cezveye koydum kaynatmak için süt kesıldı.. sıcaktan mı bilemiyorum bende türkiyenın en batısındayım buralar acayıp sıcak..
hmm bılemıyorum canım son kullanmasınada daha varmıs baksana,demekki övduklerı kadar iyi bi sut değil :26:
sütü atmasaydın keşke biraz daha tencerede kaynatıp sonra bi tulbenten gecırıp 2gun bekletip(acı suyu iyice gitsin diye) lor peyniri yapabılırdın börek veya kekler için..
eşim denızcı benım halıyle ben evde tek basıma pinekliyorum bi bakıma bekar hayatı yasıyorumkötü bişey aslında .... eşimde garip gemıde pineklio seyır çok ve uzun surelı gidiyorlar eve bi gelıyo bildiğin demir kokuyo teni bile olee kokuyaa yaaa ,duş almasına ragmen gecmıyo gemının demır kokusu ,içlerine sinmiş resmen nihayet bende duzene girmeyi akıl ettım :))) saatı 7ye kuruyorum bidaha uyumuyorum aksamda 23.30 gibi uykum gelıo yatıyorum
akrabamızın bi tavuk çiftliği vardı sen deyınce aklıma geldi..
tavugu kesıldıgı an paketlemesi olsada ne zaman firma isterse ozaman son kullanma tarıhını yapıstırıyorlarmıs yani tavugun kesıldıkten sonraki bekleme suresini hesaba katmıyorlarmıs...bunu duyunca çok fena olmustum ama yapacak bişey yok maalesef...
birde tavuklar gunduz yumurtluyorlar ya.. bunlar ısıkları kapatıp 15-30 dk sonra tekrar acıyorlarmıs zavallı hayvancıklar gunduz oldu diye tekrar yumurtluyorlarmıs ,buyuk ihtimal yumurtaların tatları oyuzden değişik oluyor
Bende simdi peynir yedim aziciksüt le incir yedım bıraz önce araöyuncuk:))))
Kadının yatak odası birde yani..ufakçocuğuda var o yzden yapamıyorum...sende tanıdık var komşusu böyle yapıyormuş diye kadına taş atsan anlamaz mı?belki bırakır en azından gece 2 de yapmaz yani..insanlarda hiç düşünce yokk gerçekten..
ciddi mi kız..blseydim peynir yapardım..neyse bidahakine dicem ama yörsan bitti
aynen öyle ya..hayvancıkların hali kalmıyo yumurtlamaktan..
benim eşim karacı, yanımda..
senin işin zor valla..ben eşim nöbetçi olduğunda özlüyorum ertesi güne kadar..hele sen ne kadar ayrı kalıyorsun..
üzüldüm bak senin adına şimdi...
Acaba gündüzleri normal yesen de akşamları çorba veya yoğurt şeklinde mi yesen ?
Ve akşam yemeğinden sonra ağzına bişey alma. Öyle yapıyormusun?
Yapmıyorsan bir de öyle dene..
ama sen müthiş az yiyorsun, bu benim için çok imkansız, yani bazen sadece salata yiyorum peynirli cevizli. mesela geçen hafta 2 gün 1 enginar ve semizotu salatası yedim.
meyve yiyorum arada da.. ama abartmadan azıcık.
sen 300küsür kalori yemişsin şimdiye kadar :s ölürüm ben o kaloriyle... tabi aramızda 13 kg fark var Allah'ımmmm:18:
[1] yesil cay 1 adet 0
[2] Kivi (76gr) 1 adet 46
[3] Çilek 4adet gr 1.48
[4] Kuru kayısı 1 adet 18
[5] Su 1000 ml 0
[6] lipton bitki çayları 1 adet 0
[7] çay (şekersiz) (250ml) 1 bardak 1
[8] sek light süt 200 ml 1 adet 63.4
[9] nestle tropikal meyveli müsli 1 100 g 366
[10] Haşlanmış Nohut 100 gr 346
[11] Eti Form Light Bisküvi 1 ADET 16.9
[12] Düğün Çorbası 1kase PORSİYON 122
[13] göbek salata 1 pors orta boy 30
Toplam : 1010.78 kal.
bugün yediklerim toplam 1010.78 kal.
günlük almam gereken: 1894 kal. çıktı,
ben yanlış mı yapıyorum acaba ya?
kaloricetveli sitesi gerçekten çok güzelmiş günlük kalorileri hesaplıyor.
burda çok gibi gözüküyor ama aslında bence çok değilllll hep su, bitki çayı yok bilmem ne
Selam Arkadaşlar
Ben hep uzaktan takip ediyordum sizi ama aranıza katılmak bugüne nasipmiş.Bende evlendim hamile kaldım çocuk doğurdum derken üzerimde 20 kilo kaldı ve 69 kiloyum.
Benide aranıza alın birbirimize destek olarak zayıflayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?