Bugünkü yediklerimi yazayım:
sabah aç karna 1 bardak ılık ballı sirkeli su
10:30 1 hurma + ½ ceviz
öğlen – ½ et yemeği + 1 porsiyon zeytinyağlı brokoli + ½ marul salatası
decembercim balımız hakiki.market balı değil.
O yüzden gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum.
Bal zararlı değil, şeker zararlı.
Sen de şu kitabı al da artık oku
Kızlar benim bugün moralim öğleden sonra bozuldu..
Burdaa aptal bir astsubay eşi dedikodusuna malzeme etmiş beni ve eşimi.
Cinlerim tepemde bi tane düzgün insan yok çevremde yahu.
decembercim balımız hakiki.market balı değil.
o yüzden gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum.
bal zararlı değil, şeker zararlı.
sen de şu kitabı al da artık oku
kızlar benim bugün moralim öğleden sonra bozuldu..
burdaa aptal bir astsubay eşi dedikodusuna malzeme etmiş beni ve eşimi.
cinlerim tepemde bi tane düzgün insan yok çevremde yahu.
hımm anladm canım o zaman problem yok..
Haftasonu alabilirm ancak canım.
Ne demiş,sen nasıl duydun canım?boş insanlar canım hiç seviyesine düşme..
canım biraz uzun hikaye bn sana özelden yzarım..kilo verme topiğini dert topiğine döndürmeyim şmdi..:)
Aman boşver moralini bozma. Bu olay her zaman her yerde olabiliyor.
Kafanı bile yormaya değmez. Eğer yeri gelirse haklarını ver geç.
market balı almamak lazım değil mi maxicim ?
esenrüzgarcım ben zaten oldum olası market ballarından hazetmem. almamak gerek, içinde mısır şurubu ve tatlandırıcılar var. zten tatlandırıcılar da şekerden 100-200 kat daha zararlı.
kitapta da var zaten bununla ilgili yazı.
bal doğal bir şeker kaynağı.
eskiden milletimiz şeker bilmezmiş.tatlandırıcı için bal ve pekmezi kullanırmış.
ben de öyle düşünüyorum ama millete ağzının payını vermedikçe meydanı boş zannediyorlar.bu benim sinirime dokuuyor.
Ama balın ve pekmezin de fazlası kalori açısından zararlı haberin olsun
cnım aslında şöyle bir baktığın zaman bir çikolata yesen 300 kaloriden başlıyor. balın ve pekmezn neredeyse 100 grmındaki kalori bu kadar.
ben bundan sonra abur-cubur çiklata da dahil hiç bir ürünü almayacağım için bana pek bir zararı olacağını düşünmüyorum ki her gün günde 100 grmı geçicek kadar pekmez veya bal tüketmem.
en fazla 1 yemek kaşığı olur benim tketeceğm miktar.
Yarın tartılma ve bildirim günü çok korkuyorum :18::18::18:
1 yemek kaşığı bal 70 kalori..
Beni bıraksan birkaç kaşık yemek kaşığı balı yerim yani severim çünkü...
Öyle olsa bile çikolatalardan çok daha iyi olacağı kesin.
Korkunun ecele faydası yok dermişim
Ama balın ve pekmezin de fazlası kalori açısından zararlı haberin olsun
Aynen ben de ya. 63 çıkarsam düşüp bayılırım heralde sabah tartıdaYarın tartılma ve bildirim günü çok korkuyorum :18::18::18:
Kizlar simdi sevgilim aradi ne dese begenirsiniz: sana guzel bi haberim var donas yaptirdik arkadaslarla geliyoz dedi(( donas da tavuk durum ama cok kocaman oluyor ve cok guzel oluyor (((
Napcam ben???
tatlandırıcılar zararlı demişsiniz ama ben çayı şekersiz içemiyodum bi kaç aydr bıraktım sekeri tatlandırıcı kullanıyorum herhengi bi zararı olmadığını soyledı eczacı ya şimdi kafam karstı kızlar ben kullanıyorum ne gbı zararı varmıskı ?
Kizlar simdi sevgilim aradi ne dese begenirsiniz: sana guzel bi haberim var donas yaptirdik arkadaslarla geliyoz dedi(( donas da tavuk durum ama cok kocaman oluyor ve cok guzel oluyor (((
Napcam ben???
ben balı tek başına yiyemiyorum, sevmiyorum.
ama kaymakla olursa asla dayanamam :) 1 ekmek götürürüm valla balla birlikte kaymakla o derece :)
tabi o şekilde olursa daha yararlı canım.
çikolatada neler var neler..
kızlar size bir bölüm açıklayım kitaptan..
yazar,başka bir yazarın araştırmasını aktarıyor..
''Mutluluk, dünyada en çok peşinde koşulan duygudur.Şeker ise dünyada en bol bulunan kimyasal madde.Soru da burada.Şeker insanı mutlu ettiğinden ve her yerde kolayca bulunduğundan bağımlılık yaratabilir.Yüksek miktrda şeker(sukroz, yüksek glisemik endenksli karbonhidratlar ve meyvesuyu) alımı, aşırı miktarda insülin üretimine yol açar.Aşırı insülin hücrelerinizi 'uyuşturur'.Hücre içine giriş imkanı bulunamadığından, glikoz(ve diğer bir çok besin) gidecek yerleri olmadığından, kan dolaşımında sürüklenir durur.Sabit bir şekilde glikozun akışı olduğunu farkden pankreas insülin salgılamaya devam eder.Glikoz ve insülin zehirli hale gelirler.Hasar başlar. En korkutucusu, insülin, ''termogenez'' i bloke ederek yağ yakma özelliğimizi engeller. Termogenez, zayıf kalmanız için size Allah tarafından bahşedilen bir haktır.Vücuduuzun yağlarından, onları ısıya çevirerek kurtulma sürecidir.İnsülin bu süreci engeller.Termogenez gibi mucizevi bir özelliğe doğuştan sahipsiniz unutmayın.Aşırı şeker alımına dayanan bu olumsuz etkiden mağdur olanlar, kontrol edemeyecekleri biyokimyasal bir kabusun kölesi olacaktır.Çoğu vakada geri dönüş yoktur.Uyanma imkanı olmayan bu kabusun karkteristik özellikleri; sürekli şeker krizleri, dindirilemeyen susuzluk hissi, idrar miktarında artma, vücut yağ miktarında artma, karamsarlık ve düşük enerjidir.Bu belirtilr daha sonrasınd obezite, ardından insülin direnc, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, kanser ve nihayetine erken ölüme sebep olabilir.''
kitabımızın yazarını da belirtelim, suç işlemeyelim
''Şeytan Ye Diyor!'' Kemal Özer, Hayy Kitap.
Niye kilo veremediğmi anladm bunu okuyunca.Küçük kaçamaklar meğersem nelere maloluyormuş vücudumda.
1 tane çikolatadan bir şey olmaz diye diye kocaman göbeğim oluştu zamanla
Korkunun ecele faydası yok dermişim
Aynen ben de ya. 63 çıkarsam düşüp bayılırım heralde sabah tartıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?