valla şekerim zararlı.
yapay tatlandırıcıları da açıklayım ben sana kitaptan
''
aspartam (şekerden 150-200 kat daha zararlı yapay tatlandırıcı.piyasada hemen hemen her türlü endüstriyel gıdada var)
sakarin (sakari de aspartam gibi içecek,şekerleme,ilaç,diş macunlarında var)
asesülfam k (şekerden 130 kat daha tatlı.genelde sakızlarda,içeceklerde,kuru içecek karışımlarında,jelatinli tatlılarda,kremalarda var)
sükrolaz (bu da diğerleri gibi çok zaralı.şekerden 600 kat fazla.bunun kullanıldığı alan çok fazla.soğuk ve dondurulmuş tatlı, dondurma,soslar,pudingler,jöleler,marmelatlar,konserve meyveler,reçeller,turtalar,gazlı ve gazsız içecekler,sporcu içecekleri,yoğurt çeşitleri,sakızlar,nefes açıcılar,salata sosları,ekmek miksleri,kahvaltılık soslar,salata sosları, kahvaltılık gevrekler,sıcak çikolata karışımları,kahveler,besin takviyeleri,eşniler,baharat karışımları gibi bir çok alanda var)
siklamatlar(şekerden yaklaşık 30 kat zararlı)
izomalt(şeker,bonbon,gofret,pastil gibi alanlarda)
aspartam-asesülfam tozu(aspartam ve asesülfam karışımı)
taumatin(şekerden yaklaşk 2000 kat daha zararlı alkolü içecekler, diyet ürünleri, sakız,çikolata,ekmek ve meyvelerin tatlandırılmasında kullanılır)
neohesperidin(şekerden 340 kat fazla, genelde yoğurt ve dondurma gibi ürünlerde kıvam amacıyla kullanılır)
maltitol(düşük kalorili tatlandırıcılarda,şekerleme,kurutulmuş meyvelerde kullanılır.)
laktitol(diyet şekrleme,bisküvi,çikolata,dndurma,prebiyotik ürünler, diş macunu ve sakız gibi alanlarda kullanılır)
sorbitol(eczacılık üretminde c vitamini yapımında kullanlır,sakız, öksürük pastilleri gibi ürünlerd de var.)''
ve kızlar bunların çoğu gaz ve şişkinlik yapıyor.migrene,epilepsiye,depresyona,kadınlarda yumurt üretimi ile ilgili sorunlara nede oluyor. hepsi kanserojen içeriyor ve yapılan deneylerde farelerde anormal hücre gelişimlerine,tümörlere,dna bozukluklarına neden olmuş.
ah kızlar ah, uyuyoruz uyuyoruz.
neler var daha neler.
alın okuyun şu kitabı da siz de uyanın bir an evvel.
vallahi mutfak masrafım yarıya indi.
Yok yok göbeğin falan çıkmamıştır,kaçamak minicik de olsa psikolojikman öyle hissediyor insan,bende de oluyor.
Zaten önemli olan akşam yemeği,fazlasıyla halledersin merak etme.
Ben de 53'lü kilolardayken aşırı zayıfsın,sana hiç yakışmadı falan diyenler olmuştu.Benim kemik
yapım çok ince.Belki o yüzden hoş gözükmemiş olabilirim ama vallahi karşıdakilerin ne gördükleri değil,
senin kendini nasıl hisettiğin önemli değil mi?
Bu arada senin boyun kaçtı esenrüzgar...
Evet ben de mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum sonuçta sentetik hepsi ama
şeker hastalarını düşünüyorum yıllarca kullanan var çevremde (20 yıldır mesela),
çok rahatlar kullanırken..Zararı belki daha sonraki yıllarda,belki diğer nesillerde çıkar..
Bilmiyorum kafam çok karışık bu konuda benim..
yihhuuuuu 800 gr vermişim
geçen hafta: 64,5
bu hafta : 63,7
giden : 800 gr
regl bitince çok güzel oldu böyle :)
bu hafta 64.7
geçen hafta 65.2 idim giden: 500g.
lunpienacım tatlndırıcılı nescafe yerine incir ya da hurmayı tercih etsen daha güzel ve yararlı olmaz mı?
hem incir öyle bir kesiyor ki tatlı isteğini, üstüne de 2 bardak su içirtip şişiriyor resmen..
Hiç olmadı splenda'yı kullanabilirsiniz. En azından aspartam içermiyor.
Senin boyun kaçtı canım?
ben pazartesi 62.5 ile başladım diyete.şu anda 60.9 oldum.1600grm vermişim.cok şükür...
sloganım:"bir tabak daha fazla yemek için değer mi?" kendimi tutmak için hep böyle diyorum :) herkese kolay gelsiiin.
ecus kilonu yazdın mı yoksa ben mi göremedim..
arabesk sen tabloda yoksun bu arada.
Ailede sağlıkcılar var benim,onların önerisiyle,ihtiyaç duydukca Dulcaril kullanıyorum.
Onun içinde de aspartam yok.Ben dulcarile alıştığım için splendanın tadı bana tuhaf geldiyor.
Bu arada benim boyum 1.64..
bende 65 kiloyum arkadaslar 55 kilo olmak istiyorum fakat amacım diyet yapıp şok kilo vermek falan değil sağlıklı olabilmek yaşımda 22 bu arada 23 olcam az kaldı gerçi :) daha çok sağlıklı beslenme konusunda uyarılar yapmak istiyorum ve bilen herkes de bilgilendirirse süper olur ben öncelikle birdaha beyaz ekmek eve sokmamaya karar verdim sizlerinde görüşünü merak ediyorum tam tahıllı ekmek aldım ve tadı çok güzel üstelik 2 dilimle doyuyorum sabah ve aksam toplam 4 dilim bu sadece diyet için diil artık hep böyle gidecek hayatımda cips kola ve fanta gibi şeyleri çıkardım çikolatadan vazgeçemiyorum azalttım sadece haftada 1,2 yerim diye düşünüyorum yaklaşık bir haftadır böyle besleniyorum haftada 2,3 günde bisiklete binmeye basladm zaten 66 kiloydum basta suan 65im ve 55 e kdr inip sağlıklı bir beslenmeyle sporla devam etmek istiyorum hayata bu kiloları 4senede aldım biraz psikolojikti aslında şuan gayet mutluyum birçok konuda Allah a şükür zorlukları atlatıyoruz yavaş yavaş, bir de ben bilen bu kilo çizelgesini gösteren şeyi eklemek istiyorum arkadaslar siz nasıl yaptınız ben bulamadım şuanda :)
sağlıklı beslenmeye ömür boyu devam etmek isteyenler cogunluktadır umarım ben hayatımda diyet yapmadım şuanda diyet değil beslenme şeklimi tamamen değiştirmenin peşindeyim, bitki çayı hiç içmezdim şimdi gerek bazı sorunlara ii gelen gerekse sakinleştiren bitki çayları aldım içiyorum çok faydalı olacagini düşünüyorum arkadaslar :)
splenda'ya kötü bişeyler demiyolar dimi ?
Boyun bana göre varmış...
splenda'ya kötü bişeyler demiyolar dimi ?
Boyun bana göre varmış...
Aspartam içerenlerine karşılar onun dışındakiler kullanılabilir diyorlar.
Aslında ailede kısayım gene de.Kız kardeşim 1.75 mesela.Sülün gibi bir şey.
ecus kilonu yazdın mı yoksa ben mi göremedim..
arabesk sen tabloda yoksun bu arada.
bnde dulcary kullanıyorum eczanden alyrum sağlıklımı bılmıyorum :\
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?