kızlar kiraz mevsimi ya haniii zayıflamayı hızlandıralımmm
25 tane kirazı yiyoruz saplarını atmıyoruz 10 dakka kadar kurutuyoruz ki zaten çok çabuk kuruyo.cezvede suyu kaynatıyoruz içine 4-5 tane kirazı elimizle parçalayıp atıyoruz ve o ayırdığımız kiraz saplarını ayırıyoruz.15-20 saniye onlar kaynıyolar.hemen altını kapatıyoruz üzerine bi çay bardağı koyup demlemeye bırakıyoruz.10 dakka kadar demleniyo o sırada zaten ılımış oluyo ve güzellce içiyoruzzz...
lapacılaaar duyuruluurrr pirinçten daha yararlı şöylekiii kiraz ve kiraz sapı kadar vücuttaki fazla suyu attıran bişey yokmuş zemuszemus
Kızlar benim bir sonraki diyetim büyük ihtimalle Amerikan Kalp Vakfı diyeti olucak..Bana böyle diyetler kilo verdiriyo..az az ve sık sık öğünler kilo aldırıyor malesef..
ben de tebrik ediyorum seni canım ekrana elini sür de bana da bulaşsın bu azim bu irade...:sinifsinif:
günaydın millet....
bence güzel bir liste ablacım ama sen zaten az yiyosun... bir de ben bu diyet kısırı anlamadım nasıl oluyo apla...:uhm:
kızlaaaaar,ben bu cumadan itibaren okula gitmeyeceğim ve eşim izne çıkana kadar evde olucam...
kendimce bi diyet hazırladım bu zaman zarfında yapmak için..şöyle ki:
sabahları geç kalkacağım için saat 11 gibi klasik kahvaltı(bi dilim etiform ekmek,kk peynir,şekersiz çay,kahve)
saat 4 gibi salata ama besleyici olanlardan(sıra ile:köz patlıcan salatası,patates salatası,piyaz,diyet kısır,kepekli makarna salatası..v.b.)
akşam 9 civarı da meyve..
NASIL SİZCE???
sara ikimiz kalmışız bir tek naber nasılsın
ya ben kiraz sapı tarifini anlamadım
25 tane kirazı yiyoruz saplarını atmıyoruz 10 dakka kadar kurutuyoruz ki zaten çok çabuk kuruyo.cezvede suyu kaynatıyoruz içine 4-5 tane kirazı elimizle parçalayıp atıyoruz ve o ayırdığımız kiraz saplarını ayırıyoruz.15-20 saniye onlar kaynıyolar.hemen altını kapatıyoruz üzerine bi çay bardağı koyup demlemeye bırakıyoruz.10 dakka kadar demleniyo o sırada zaten ılımış oluyo ve güzellce içiyoruzzz...
şekerim ne kadar su kaynatcaz sonra sanırım 4-5 tane kirazı atıyoz da saplarını ayırıyoz yazmışsın sapları ne zaman atıyoz
efettt şakerler kahvaltımı yaptım
1 tomates(14cal) 1 patates (100cal)1 dilim kepekli ekmek(21cal)=135 cal
iyi bir başlangıç dimi
ama karnım şişti amma doydum ha patates tıkıyo dıgandım valla!!!!!
kızlar bişey dikkatimi çekti
şimdi maviyeşil ürünlerinde cal cetvelindeki değerler kcal birimi ile yazılmış siz ona dikkat ediyoru musunuz?
1kcal=1000 cal olduğuna göre örneğin 1paket 146kcal diyo ya bu hesaptan 1paket yiyince 146000 cal mi almış oluyoruz
kafam karıştı kimyacıyım ama bu formülde bir saçmalık var anlamadım
bugün temizlik yapmayı düşünüyorum.vaktim olursa çıkıp alacağım kepekli pirincimi cokacimcoook
taktir ediyorum valla seni azmini alkisalkisalkis
şekercik çok yorma kendini sonra gene hasta olma sen bize lazımsın Şeniz
kiraz sapı olayıda süpemiş :lepi:
o nasıl bi diyet hiç bakmadım daha mı fazla kilo verdiriyor :uhm:
ben hem lapa hem bol kiraz tüketiyorum . . . bunu öğrendiğim çok iyi oldu . . .pirinçte ödem atıcı krz zaten ödem atıcıların başı . . .
hadi inş. :Saruboceq:
bünye meselesi demek ki . . .
günaydın aut opuyorumnanaktan
ablacığım akşam sadece meyve beni brz korkuttı . . .
1 gün meyve 1 gün sebze yemeği biçiminde oluşturabilirsin . . .
aralarda da fılayımın dediği gibi 2-3 fındık 1-2 kurukayısı 1 su bardağı süt vari attırırsan müthiş olur . . .
kaydirigubbakcemile3hepimiz diyetisyen oldukkaydirigubbakcemile3
valla hesap ortada yanlışlık yok gibi belki ambalaja yanlış yazmışlardır yani cal yerine kcal yazıyodur
valla hesap ortada yanlışlık yok gibi belki ambalaja yanlış yazmışlardır yani cal yerine kcal yazıyodur
iyide canım bizim dikkate almamız gerekn zaten kcal...cal değilki. bir paket 146 kcal miş işte..bizim dilimiz alışmış kalori diye söylemeye..
şimdi arkidişler sanırım çözdüm prablımı
şöyleki: biz yiyeceklerin kalorilerini cal olarak değil kcal olarak hesaplamalıyız........
cal yannış oluyo yani 1 domates 14kcal gibi....
slm kızlar nasılsınız.bugün doktora gittim.elimde acayip şişlikler çıkmıştı.1 haftadır da koltuk altımda şişlik vardı.doktor lenfoma olabilir dedi.momografi filanda verdi.tahlil yaptırdım kan aldırdım sonuçları panikle bekliyorum.bizde kanser çok var ailede.şuanda diyet filan umrumda değil.her hastalık bende toplanmışya.off.astım var,pcos var bide bu çıktı.dua edin kızlar kötü bişi çıkmasın.
slm kızlar nasılsınız.bugün doktora gittim.elimde acayip şişlikler çıkmıştı.1 haftadır da koltuk altımda şişlik vardı.doktor lenfoma olabilir dedi.momografi filanda verdi.tahlil yaptırdım kan aldırdım sonuçları panikle bekliyorum.bizde kanser çok var ailede.şuanda diyet filan umrumda değil.her hastalık bende toplanmışya.off.astım var,pcos var bide bu çıktı.dua edin kızlar kötü bişi çıkmasın.
çok gecmıs olsun fibulacım inş. kötü bırsey cıkmaz aılemde cok deyıp olumsuz dusunme hemen..pekı bu lenfoma dene seyı acarmısın bıraz? :sm_confused:
Merhaba kızlarr...bi uğrayım dedım iyi ki uğradım saracımm bana unuttgum bırseyı kıraz sapını hatırlattın çok sağol vallahı ya....3-5 gundr tartılmıyorum regl ım ztn yrn sbh tartılcam ınşş 60 ın altını görmusumdur..hemen yrn kıraz sapı olayını devereye sokuyorum cunku ben ne lapacı ne de patatescı olamadımSara pekı gunde bır bardak yeterlı mı bu kıraz suyundan??
lenfoma birçeşit lenf kanseriymiş.aşırı derecede halsizlik yaparmış,aşırı terleme şikayeti olurmuş hastada ve sürekli vücutta bir kaşınma olurmuş.tabi koltuk altında kasıkta filan şişlikler olurmuş.bu şeylerin hepsi var bende.bunları sordu tektek bu varmı,şu varmı diye.ha bide kilo kaybıo luyomuş.bende var ama ben diyet yapmaya çalışıyorum ondan zayıflamış olabilirim dedim doktora.kan verdim,birkaç ilaç verdi.cuma günü kesinleşecek ne olduğu.birde göğüs den momografi istedi ne olur ne olmaz diye.bende panik yaptım ya.:gitme:
lenfoma birçeşit lenf kanseriymiş.aşırı derecede halsizlik yaparmış,aşırı terleme şikayeti olurmuş hastada ve sürekli vücutta bir kaşınma olurmuş.tabi koltuk altında kasıkta filan şişlikler olurmuş.bu şeylerin hepsi var bende.bunları sordu tektek bu varmı,şu varmı diye.ha bide kilo kaybıo luyomuş.bende var ama ben diyet yapmaya çalışıyorum ondan zayıflamış olabilirim dedim doktora.kan verdim,birkaç ilaç verdi.cuma günü kesinleşecek ne olduğu.birde göğüs den momografi istedi ne olur ne olmaz diye.bende panik yaptım ya.:gitme:
canımmmm sakın öyle kötü şeyler aklına getirme sakınnn iyi düşün iyi şeyler olsun lütfen bitanem.bekle bakalım ne olacak.aynı sorunla bi arkadaşım daha uğraşıyo eşimle konuştuğumda kedi tırmalamışmı bu yakınlarda dedi sende bi düşün bakayım canım kedi tırmalaması veya ısırması gibi bi durum oldumu hiç geçen 1 ay içinde falan. bi hastalık varmış kedi tırmalaması diye.aynı lenfoma belirtileri gösteriyomuş ama çok basit bi antibiyotikle hemen geçiyomuş.
ama ne olursa olsun kötü düşünmemek lazım tamammıııı :teselli: iyi düşün iyi şeyler olsun... opuyorumnanaktan
canımmm kötü düşünmek yokklmaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?