Canim tutuyo hazir yogurt mayasiyla da:) yapmisligim var:)
kızlar bugun çok yogunum size yazamadım napıyorsunuz bakalım :)
selam uht sütten oğlum küçükken ben yapıyordum ama normal yoğurt gibi olmuyor hani süzgün yoğurdu biraz sulandırırsın ya işte öyle tadı da değişik oluyor..zaten ben de 1 çay bardağı kadar yapıyordum sonra vazgeçtim.excity biz samsunluyuz ama ankarada oturuyo bizimkiler..
bi de bana sor canım ya sabahtan beri kaşına kaşına bi hal oldum.
anca banyo paklar beni, o da yürüyüşten sonra..
ben de çok mutlu oluyorum kız mutlu çiftleri görünce :)
sen de mutluol canım, amin hepimiz mutlu olalım..
kocamın da aslında ders çalışması lazım, gitsem mi bilemiyorum ya..yalnız bırakmak da istemiyorum ama ben de çok sıkıldım burda yaa
bi tarafım da öyle diyo, 50 gün kalmış azcık daha dayanıver diye ama, bildiğiniz gibi değil çok sıkıldım.
gidersem de geri gelemem, yollar kötü olmaya başladı artık, malum yaz geldi mağaradaki ayılar çıkmaya başladı..
kahvaltıyı yapıpöğleni hafif geçiştirsen?
allah bağışlasın yavrunu:)
evde egzersiz dışında leslie yapabilirsin.
pide,ekmek,makarna tarzı şeyleri yasakla kendine bi süre, yoksa veremezsin.
çikolata,bisküvi vs tüm işlenmiş gıdaları yeme bi süre..
bunun dışında spor yaparsan zaten verdiğini göreceksin zamanla..
süt ve yoğurt tüketimini çoğalt..kalsiyum yağ yakımına yardımcıdır..
kızlar yoğurt demişken uht sütle, hazr yoğurt mayasıyla yoğurt yapılır mı ya..
ev yoğurdu yapan kimse yok burda, maya bulamam..
prebiyotik maya da bulamam burda bulunmaz..
tutar mı acep
selam uht sütten oğlum küçükken ben yapıyordum ama normal yoğurt gibi olmuyor hani süzgün yoğurdu biraz sulandırırsın ya işte öyle tadı da değişik oluyor..zaten ben de 1 çay bardağı kadar yapıyordum sonra vazgeçtim.
ayyyyyyyyyy eskı coskusunu ıstıyorum buranın ya kalkın kızlar o totişler yata yata erımezzzz kalkın spor yapın yuruyuş yapın hadınn bakalımmmmben 6 da kalktın evımı temızledım sporumu yaptım kahvaltımı yaptım ooooo erken kalkan yol alır(vede uykusuz kalır:)))))))))))))))))))))))))))
azmin sonu decembercim
azmettik veriyoz şimdi
kızlar ya şu zeytinin tuzunu nasıl geçireceğimi bilen yok muuuu:26:
sabah yatak örtüsünü serdim başparmağım kadar bi örümcek vardı, nasıl panikledim anlatamam
halılar koyu renk olduğu için göremiyorum gezindiklerini
yaz geldi artık meydana çıkar hepsi .. nasıl tiksiniyorum anlatamam.
sabahtan beri kaşınıp duruyorum..
yatak odasının altını üstüne getirdim, bazayı kaldırdım meğerhalının altına kaçmış pislük
gömme dolabın altına girdi heralde bulamadım hiç bi yerde
kızlar ya, şurda gitmemize 50 gün kaldı..kocamı da bırakmak istemiyorum ama dayanamıyorum
melekete gitsem sıkılıcam biliyorum, ama buraya dayanacak takatim kalmadı artık..
gitsem diyorum bu sefer eşimi özlücem..
napacam ben ya
siz olsanız napardınız
burası çok böcekli bi yer, hele çekirgeler kuş gibi uçuyolar düşünün
bugün yediklerim:
sabah yarım simit domates peynir
öğlen 1 kete yani hamurişi arasında peynir var
arada salatalık
akşam da 1 kabak soteledim 1/2 yufka ekmeği
maden suyu
kızlar ben iyice zıvanadan çıktım.tartıda arttığımı gördükçe motivasyonum düşüyor.artık konntroldençıktım.yürüyüş de yapamıyorum havalar ısındı diye. evde jimlastik alışkanlığım da yok.ben pes edicem artık ya.
hele evden dışarıdaki halimi cok fena.içimden bi ses ye sonra ac kalacaksın diyo.tok olsam da yemek istiyorum.psikolojik deli miyim neyim.....anlamadım gitti.....
Çocukla iyi yapıyorsun valla. Çocuk geç mi kalkıyor?
Bir de o kadar erken ne işi yapıyorsun ?
Ya bence memleketine git maxicim. Olmadı bir hafta sonra git. Senede birkaç ay ayrı kalmak lazımmış evliliklerde. Sana da iyi gelir.
Özlemek de güzeldir
Sadeceyalan inşallah sınavların iyi olur sonuçları.
Ben de bugün gezmeye gittim dayımlara. Tabi pasta börek kısır yedim valla...
Yarından itibaren inşallah yüzmeye başlayacağım. Deniz ancak ısınıyor benim de ancak müsait oluyor...
Yarın eritirim diye düşünüyorum :)
Ama zaten akşam yemeği yerine 2 yumurta sarısı ve karpuz felan yedim.
Ondan kurtarırım diye düşünüyorum..
Kızlar bugün alışverişe çıktım, beni lisede okuyan bir kız sandılar anneme soruyolar beni :)
Oğlum gel buraya deyince satıcı kız şaşırdı , bu senin mi ya ben seni lisede okuyan kızı sandım dedi :)
İyi mi kötü mü bilemedim yani :44:
Yarından itibaren inşallah yüzmeye başlayacağım. Deniz ancak ısınıyor benim de ancak müsait oluyor...
Kızlar bugün alışverişe çıktım, beni lisede okuyan bir kız sandılar anneme soruyolar beni :)
Oğlum gel buraya deyince satıcı kız şaşırdı , bu senin mi ya ben seni lisede okuyan kızı sandım dedi :)
hmm.ben hiç yapmadım. ananem hala yoğurdunu kendi yapar, her hafta sütçüsü gelir..
ben evlendim evleneli eve hiç hazır çorba sokmadım, hep kendim yaptım çorbalarımı ama yoğurt işine hiç girmedim
teşekkür ederim canım.gercekten yardımcı oldun desteğin için sagol.karslı değilim de bi arkadaş getirmiş öğleyin ben de aceleyle cantama yiyecek koymamışım aç aç düşünmedim yedim.lezzeti gitti pişmanlığı kaldı işte böylegeride.zennubeciim sakın pes etme canımeğer kendi başına motive olamıyorsan diyetisyene git sakın alt tarafı bi liste veriyor ben listeyle beslenemem diye düşünme ben de öyle düşündüğüm için gitmiyordum ama inan ki öyle değil tamam liste veriyor ama listeye sana göre eklemeler çıkarmalar yapıyor.hem kontrole gitmek motive ediyor bir de önceden giyemediğin bir pantolonu çıkar ara ara dene .yememn gereken bi şeyi canın istediğinde daha önce yeterince yedim artık yemiycem diye düşün ben 23 marttan bu yana diyetisyenle 8 kg verdim şimdi pes edersin sonra aynaya baktığında kendinden nefret edersin bunlar benim diyetten önceki duygularım.... aynaya bakınca kendimden nefret ediyodum inşallah sana yardımcı olabilmişimdir. Bu arada kete yi ben karsta görev yaptığımda yemiştim karslımısın
ben normal sütten yoğurt yaparım temiz süt bulursam ..hem yoğurtları konserve kavanozuna mayalıyorum hepsi sulanmamış oluyor bir de yoğurt olduktan sonra 2-3 gün kaşık değdirmezssen daha güzel oluyor
bilemedim esencim..birazcık daha zaman geçsin bakalım, eşime soruyum ne cevap verecek
iyi bişey bence, minyon olmak her zaman iyidir
ooh ye ye, götür pastaları börekleri
tebrikler esenrüzgarcığımseninle gurur duyuyoruz :116: darısı başımıza bugün banada oğlumun arkadaşının annesi zayıflamışsın dedi daha lise öğrencisi olacak kadr zayıflamadım ama inşallah o günlr gelecek inanıyorum
teşekkür ederim canım.gercekten yardımcı oldun desteğin için sagol.karslı değilim de bi arkadaş getirmiş öğleyin ben de aceleyle cantama yiyecek koymamışım aç aç düşünmedim yedim.lezzeti gitti pişmanlığı kaldı işte böylegeride.
ne güzel maşallah.ya hem de cocuğun var.1 2 kilo bile insanı değiştiriyor.sen güzel verdin bayagı farketmiştir.tebrikler canım.ben 3 aydır hepi topu 3 kilo verdim.annemle gezerken bekar kız muamelesi yapıyorlar.
kardelenvepapatya, sen bana şu yoğurt mayalama işini güzelce anlatsana bi canımneler yaptığını
kardelenvepapatya, sen bana şu yoğurt mayalama işini güzelce anlatsana bi canımneler yaptığını
Bu arada maxima canım kardelen 1 kiloya dememis ya 5 kiloya demis benim aklimda yanlis kalmis. . Miktar da ayniymis o zaman:))))Maxicim dun aksam giremedim. Kardelenin de dedigi gibi yapacaksin canım o cok guzel tarif etmis yalniz ben onun 1 kiloya kattigi yogurdu 2-3 kiloya falan katiyorum:)) cok da farketmiyor herhalde:) guzel tutuyo benim yaptiklarim da. Tabi hazir sut ve hazir yogurtla mayalarsan kivami biraz daha civik oluyo. Ama o da oluyo en nihayetinde. Sonra ondan biraz maya ayirirsin bi daha yaparsin:) bide sekercim peynir de yapiyorum ben annem ogretti yapmayi. bayildim. Peynirin her turlusunu cok severim ama bu evde yaptigimizin tadi ayri:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?