- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
İşte minyonluğun kötü yanı da kilo alınca da görünüyor. Ama ben bol giyiniyordum işyerindekiler sen daha önce o kadar kilolu değildin felan diyorlardı ama zayıflayınca anladılar farkı :)
Canım ben uht sütlerle yapıyorum. Önce hazır yoğurt kullanarak mayalamıştım, şimdi önceki günün yoğurdunu kullanıp mayalıyoruz. Annem yapıyor artık. Biz günlük mayalıyoruz çocuğa günlük yoğurt daha faydalı diye.
1 kilo için birkaç yemek kaşığı yoğurt kullanıyorsun maya olarak. Önce kaynatmadan ısıt biraz. Serçe parmağınla kontrol edebilirsin. Biraz yanar gibi olunca bırak ısıtmayı. Mayalık yoğurdun da fazla soğuk olmamasına dikkat et. Isıttığın sütün içine birkaç kaşık yoğurdu koy hafifçe karıştır ve birkaç havluya veya sofra bezine hiç hava almayacak şekilde sar. Cam kavanoza veya tencerenin kapağını kapatarak yapabilirsin.
Sonra soğuk olmayan biryere koy. 5-6 saat sonra açabilirsin.
Ekşi olursa daha kısa sürede de açabilirsin sonraki gün. Bu şekilde deneyerek devam et.
tabiiki anlatırım maximcim zevkle.. sütü kaynattıktan sonra biraz soğutuyorum. serçe parmağını hafif yakacak gibi olunca bir tabağa mayalamak için biraz yoğurt koyuyorum (5 kg süt için 2-3 tatlı kaşığı )sonra o yoğurdu sütle biraz sulandırıyorum içne de 1 tatlı kaşığından biraz az şeker koyuyorum sonra onu süte katıp bi güzel karıştırıyorum daha sonra konserve kavanozlarına bölüyorum üzerini sarıyorum ö rtüyorum yani sen üzerine 1 bez ince bir battaniyeyi örtüp sarmalabilirsin 3-4 saat sonra üzerini ve kapağının açabilirsin bir 40 dakika kapağı açık beklet sonra kapağını kapatıp dolaba koyabilirsin 2-3 gün elleme ozaman iyice suyunu çekiyor afiyet olsun canımcığım
Maxicim dun aksam giremedim. Kardelenin de dedigi gibi yapacaksin canım o cok guzel tarif etmis yalniz ben onun 1 kiloya kattigi yogurdu 2-3 kiloya falan katiyorum:)) cok da farketmiyor herhalde:) guzel tutuyo benim yaptiklarim da. Tabi hazir sut ve hazir yogurtla mayalarsan kivami biraz daha civik oluyo. Ama o da oluyo en nihayetinde. Sonra ondan biraz maya ayirirsin bi daha yaparsin:) bide sekercim peynir de yapiyorum ben annem ogretti yapmayi. bayildim. Peynirin her turlusunu cok severim ama bu evde yaptigimizin tadi ayri:)))
Bu arada maxima canım kardelen 1 kiloya dememis ya 5 kiloya demis benim aklimda yanlis kalmis. . Miktar da ayniymis o zaman:))))
akşam cacık ve çorba içtimm ve tam 50 dk yürüdüm kızlar ama ustume polar eşortman giyindim benı oyle terlettıkı size anlatamam sizde deneyin valla işe yarıyorrr 50 dk yürüdüm yirmi mekik cektim süperdi vallaama saat 10 gibi dayanamadım eşimle karpuz yedım soguk soguk
sabah kahvaltı
2 dilim tam bugday ekmegı
1 haşkanmıs yumurta
1 küçük domates
biraz peynır ve şekersiz çay :)
kız bu sıcakta polar eşofmana nasıl dayanadın
çok terlemek de iyi değil hee ona göre, vücudundan mineraller çıkıyo sonuçta..terlediğin suyu yerine koyuyor musun bu da çok önemli..
valla bende şaştım kendıme nasıl dauyandım diyee ama varya acayıp terledım yürüyüşüm bittikden sonra hemen duş aldım ama suratım kıpkırmızı eşim yuh noldu sana bu kadar böyle dedı tabı giyersen o eşofmanı deıye güldü banasporum bitince ayalarımdan ateş çıkıyordu sankı ama kendımı çok dinç hissettim kız biran
hepinize günaydın kızlarr
bugün eşimin okuldan bayan arkadaşları görüşecekmiş benide davet ettiler sağolsunlar inşallah çok bi hazırlık yapmamıştır ev sahibi bende az yerim
Yaaaaaaaaa nasılsınız diye sordum bi cevap veren olmamış,tamam kilo veremiyo olabilirim ama uğraşıyorum hala
iyiyiz kız sen nasılsın
ben de birazdan ev işi yapmaya başlıcam ama hiç yapasım yok
Hehheheheh iyiyim bende çeyiz topiklerinde fink atıyorum
Kalk kız kalk spor olur hem müziği de aç hem oyna hem temizlik yap ohhh
yürüdün ya canım ondan..yürümek çok dinç hissettiriyor insanı..aslında her sabah ve akşam 30 40 dk arası yürümek lazım
gör o zaman kilo yapışıp kalıyomu
öyle temizlik değil kız, taşınıyoz ya eşyaları toparlıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?