Çok sağol canım haklısın 6'dan sonra bişey yememek gerekir,sanırım ben en büyük hatayı burda yapıyorum.Toparlanmak istiyorum tekrar kendimi çok kilolu hissetmeye başladım yine
iyi akşamlarsana kendi hikayemi anlatayım çünkü kilo vermeye başlamadan önceki ben gibisin. ben akşam yemeğinden sonra çay yapıyordum yanında varsa abur cubur yoksa çikoltalı ekmek veya yağlı peynirli ekmek veya yumurta ekmek yiyordum hep beyaz ekmek alıyordum o da malum sünger gibi yedikçe yiyordum öğlenleri yemekhande yemek yemediysem bükme(gözlemenin bir çeşidi),katmer, pide yerdim sabahları bazen simit bazen de poğaça, börek,katmer falan yerdim hiç doymak bilmezdim yerken çok mutlu olan,zevk alanbenyiyecekleri yedikten sonra pişmanlığın sınırlarını zorluyordum.sanki serhoşken suç işleyip ayılınca pişman olanlar gibiydim ... tabi ben böyle yedikçe şiştim eee boy da yok...yeni kıyafet bile almıyordım hatta denemiyordum çünkü iğrenç olacağını biliyordum
sonra birgün randevu alıp endokrinolojiyegittim tahlilleri yapıldı diyetisyene gittim elindeki standart listeye ban göre eklemeler çıkarmalar yaptı kendi kendime yapamazsam kontrole gitmem dedim..ama listeyi uyguladım ve 9 kilo verdimbaşlangıcı 68,5 23 mart şu anda 59
bir de kalori sepetinden yediklerinin kalorisine bak ne yediğini görürsen vazgeçersin
şu anda giyemediğin bir pantolonunu çıkar ara ara dene beni en güzel bu motive ediyordu
zennube senin şu yaşadıklarına benzer şeyleri ben daha bir kaç ay öncesine kadar yaşadım. geçen yıl mart ayında evlendim ve yaşım 30 u geçtiği için hemen bebek istedim. ama istediğinde hemen olmadığını anladım. 1 yıl boyunca her ayın hemen hemen 4-5 günü doktorda geçiyordu. eşimde sorun yok. bana da yapılabilecek herşey yapıldı. rahim filmi, tahliller, 2 kere aşılama, laporoskopi . ne yazıkki elde var sıfır. sırf psikolojik dedi doktor en sonunda. bende bunu doğru buluyorum artık. çünkü çok çok iyi çıkan hormanlarım strese girdikçe bebek istedikçe manyaklaşmaya başladı. ki senin tüplerinin tıkalı olması çok önemli bişey değil en azından ameliyatla açılıyo ve böyle olupta ameliyattan sonra hamile kalan kalan bissürü kişi var etrafımda ve bu forumda. tüp tıkalıysa ilaç vermesini gerektiren bir durum yok ki zaten bildiğim kadarıyla. 1 kaç ay önce bir baktım ki yaklaşık 10 kilo almışım stresten yediğim için.doymak bilmiyodum bi görsen. günde 10 kere masa kurulsa 10 masayada oturdum o derece yani. şu an bunun 3-4 kilosunu verdim. açıkçası kendime başka şeyler buldum uğraşmak için. neredeyse bebek meselesi yüzünden kafayı yiyecektim. eşimde bu duruma çok üzülüyordu bi de. sonuçta herkes hemen çocuk sahibi olacak diye bişey yok. eşinle mutlu ve huzurlumusun , sağlığınız yerinde mi en önemlisi bu bence. tıp ilerliyo gün geçtikçe. ben şu an 33 yaşındayım ve kilolarımı verdikten sonra tüp bebek deneyeceğim. ve o güne kadar spor, diyet vb. uğraşlar buluyorum kendime. sende denemelisin bunu. hevesin kırılmasın canım inan bana çok kafa dağıtıyor insan.
canım sen bu aralar dondurmayı fazla kaçırdın galıbaa .bide 7 den sonraa meyva da mı yememek lazımm ben karpuz yiyorum da :)
Ben tam dondurma canavarıyımdır aslında. Otursam 1 kiloyu yerim
Ya aslında gündüz yenmesinde bence sakınca yok da ben işte olduğum için fırsat bulamıyorum gündüz akşam da eve gelince işte canım çekiyor. Ya meyve de aslında çok uygun değil akşam yemeğinden sonra yenmesi. Ama karpuzdan felan çok yenmedikçe bişey olmaz diye düşünüyorum.
Destekçinim , başla tekrardan tam diyete
dondu canavarı seni :) tamam canım sagol evet az yerim bende spor yapıyorum cok terlıyorum dus alıyorum sonra canım soğuk bişeyler istiyorr karpuza dalıyorum :)
Başlıycam kendimi gaza getirip en kısa sürede tekrar başlıycam.Markete gidip kepek ekmeğimi,ara öğün yiyeceklerimi alıcam ve tekrardan sporuma da başlıycam
ay evet bıraz garıp oldu bende farkındayım zaten 2 senelık evlıyım halılar falan yenı kendım yıkayım çok kırlı deyıl dedım ama dışardan bakınca komık durdu:):))))))))))))))ama bugun gordum bırı daha yıkamış:)heheh benden mı gördü acaba:))bahcemız de salıncak felan var zaten de bıde kaydırak felan alcam dıye tutturdu ne bıleyım bana ıyıbı fıkır gıbı gelmedı butun sıtenın çocukları bahcemde sese tahammul edebılırmıyım bılemedım bunu düşünmem gerek:)kız gerçekten yıkamassaydım mı kı halıları ayyy ne bılıyım ya gaza getırdım kendımı ben daha temız yaparım dıye moralım bozuldu şımdı ya çoık gulmuşlermıır bana acepBak ben hedefim kiloya gelinceye kadar ve işte tatile çıkmadan önce akşamları yemekten sonra ağzıma bir lokma bile koymadım. Sadece su ve bitki çayı içtim. Karnım guruldayarak yattığım çok oldu. Bence kendine hedef seçtiysen onu düşün motive ol ve kararlı ol, akşam yemeklerinden sonra ağzına lokma koyma. Ben tv'de çıkan bir adam vardı, 1 senede 40 kilo vermiş ince tığ gibi olmuş adam ve akşam 6 'dan sonra ağzıma bişey almadım sırrı bu demişti, ondan çok etkilenmiştim.
Ama şimdi hefedim yok ya ve de hedefime de ulaştım yine akşamları atıştırmalar başladı. Dün abarttım 2 tane büyük magnum dondurmayı yedim. Kalorisi zaten ikisinin 500 kalori ediyor. Bir de akşam yiyince direk göbek yapar...
Şimdi kendime yine hedef seçtim, göbeğimi eritmek.
Kız kendini niye bu kadar hırpalıyosun. Ben ev hanımı bile olsam valla öyle uğraşamazdım halıyla felan. Olduğu kadarıyla valla. Ver yıkatmaya başka şeylere zaman ayır.
Ya o villaların arasında nerde yıkayosun halıyı ? Site tipindeyse felan... garip oluyordur bence de ferrariye tüp taktırmış gibi lafına çok güldüm ya!
Bak hem kas yapacaksın sonra :)))
Bak ne güzel 54 olmuşsun geçen sene, bence emeklerine yazık ediyorsun tekrar o kilo hedefin olsun ver şu kiloları. Bak ben büyük bedenden giyinmeye başlamıştım bir de dar şeyler hiç hoş durmuyordu. Şimdi 38 beden bile bol duruyor 36 bedene bakıyorum. İstediğim dilediğim beğendiğim şeyi alıp giyiyorum. Bu bana olur mu oramı buramı belli eder mi sıkıntısı yok artık. Bu çok güzel bir duygu. Kendimi bekarkenki halim gibi çıtır hissediyorum. Hatta egzersiz yaptığım için o halimden daha sıkıyım.
Yaşıma da inanmıyolar. Kardeşim geçen benimle yaşıt arkadaşına tanıttı beni ya ablan bu mu, çok genç gösteriyor dedi :)
Hani çok yaşlı diilim 33 yaşındayım ama yani lise talebesi sananlar oldu.
Bence bunları düşün tekrar motive ol ! Bir ömür boyu kilolu mu gezeceksin böyle.
Bir doktorun dediğine bakıp hemen niye kendini salıyorsun şekerim ya. Tedavi olup da senin bebeğin olmaz denilenler bile çocukları oldu. Sen hiç moralini bozma bak bu işler biraz da psikolojik. Bence sen ben çıtır bir anne olucam inşallah deyip başla diyetine. Hem de anneliğe hazırlığı bu şekilde yapmış olursun. Kilo da genelde anne olmada olumsuz faktör oluyormuş bunu da unutma !
Bir de başka bir doktora git en kısa zamanda ! Bazı doktorlar maşallah çok güzel moral bozabiliyorlar.
Ayy öyle imkanımız olsa ben hiç düşünmem. Sen niye karşı çıkıyorsun ki. Hem evin önündekinde oynar hem de başka parklara da götürürsün. Başka çocukları çağır sizin parka :)
Seni tebrik ediyorum canım kendini bırakmamışsın motive etmişsin. Böyle devam et ! Allah inşallah sana ve isteyen herkese en kısa zamanda çocuk nasib etsin !
ay evet bıraz garıp oldu bende farkındayım zaten 2 senelık evlıyım halılar falan yenı kendım yıkayım çok kırlı deyıl dedım ama dışardan bakınca komık durdu:):))))))))))))))ama bugun gordum bırı daha yıkamış:)heheh benden mı gördü acaba:))bahcemız de salıncak felan var zaten de bıde kaydırak felan alcam dıye tutturdu ne bıleyım bana ıyıbı fıkır gıbı gelmedı butun sıtenın çocukları bahcemde sese tahammul edebılırmıyım bılemedım bunu düşünmem gerek:)kız gerçekten yıkamassaydım mı kı halıları ayyy ne bılıyım ya gaza getırdım kendımı ben daha temız yaparım dıye moralım bozuldu şımdı ya çoık gulmuşlermıır bana acep((((((((((((((((((
Ayy şekerim nerelerdesin sen ya, dedim yine halı malı yıkamaya mı gitti, biryerleri mi silmeye gitti
Ya gülmelerini boşver de , kendini yıpratma öyle halı malı yıkamayla ya değmez !
Gez toz al kızını eğlen. Güzel ortamın var çık arkadaşlarına git dedikodu yap :)
Ne bilim ya ben ev hanımı olsam öyle evde felan durmam, oğlanı da alırım gezerim tozarım.
Eğer tüm çocuklar bahçene toplanacaksa onu bir düşün derim :) Çok da gerekmeyebilir aslında biraz da senin durumuna bağlı. Evde duracaksan çocuk yazık oyalansın. Ama bence al kızını gez dediğim gibi.
kızlar ne güzel kaynatmışsınız..
esenrüzgarcım bende dondurmaya bayılırım..otursam 1 kilo yerim hiç bana mısın demem..
madonun fıstıklısına aşığım resmen
ahh izine gidince ilk işim madodan fıstıklı yemek olcak
işte tam ondan bahsedıyorum canım bahcede park olursa hıçç evden çıkmayızz ıyıce ev kuşu oluruz belkıde eşımın amacı buu ben zaten gezmeyı fazla sevmıyorum bıde burazsıı çokkkkkkkkkkkkkk sıcakkk durulmuyo kı anca akşam çıkıyoruz sahıle dondurmayemeye gıdıyoruz o kadar 2 3 komsu evde öyle oturup duruyoruz yosun baglıycaz:))))))))
temızlık işi bıtmek üzere valla kırkladım heryeri:)ibrahim tatlısesin hülya avşarı denızde kırklayıp yıkadıgı gıbı butun evı yudum yıkadım:))hatta kızımı bıle yıkadım yatırdım hehhe akşamda kocamı yıkayım tamamdır:))))))))))))))))
temızlık işi bıtmek üzere valla kırkladım heryeri:)ibrahim tatlısesin hülya avşarı denızde kırklayıp yıkadıgı gıbı butun evı yudum yıkadım:))hatta kızımı bıle yıkadım yatırdım hehhe akşamda kocamı yıkayım tamamdır:))))))))))))))))
denıze hafta sonları eşimle gıdıyoruz hafta içi kızım küçük tek ıdare edemıyorum denızde korkuyo:))ben çankırıı aslen sonra ankara ordanda antalyaa:))he bu arada annem çankırının butun hamur işlerını itınayla ögrettı bazlamadan keteye herşeyı delı yaparım bu halı yıkama merakıda ordan gelıyo ola bılır:)))))Ah madonun dondurmalarına bayılıyorum ya!
Ben sadesini severim, sadesi olsa yeter. Ama ben diyet dondurmasını sevmedim, geçen deneyeyim dedim. Herşeyden kısıyoruz ya kalori olarak. Ama yok dedim madem yiyorum dondurma ağzımın tadına göre yiyeyim :)
Pütür pütür geldi ağzıma sanki bozulmuş gibi...
Benim masum tatlım dondurma
O zaman siz almayın ya. Evet zaten gündüz dışarı çıkılmaz da işte arkadaşlarına git otur sohbet et. Ben çok özlüyorum ya öyle arkadaşlarımla sohbet etmeyi bile...
İşe git gel yat. İşim de yoğun zaten. Arkadaşlarımla da görüşemiyoruz, istanbulda herkes sanki farklı şehirde yaşıyor birbirine uzak.
Ah antalyada yaşamayı isterdim doğrusu. Birgün çekip gitcem oralara. Hergün denize girerim ne güzel. Sen denize girmiyor musun ? Yüzme en iyi spor , ben oralarda olsam hergün denize girerim :)
Kız yeter yeter ! temizlik manyağı oldun çıktın başımıza :) Tamam spor mpor oluyor kilo veriyosun vs. ama...
Sen nereliydin ? Antalyalı değildin onu biliyorum da.
tamizlik hastası olmusun sen valla canım bende başlayacam yavaş yavaş ama fırsat bulamaıyorumkı bir apzarım varrr geç kalkıyorum yemek ev toparlama derken pek bişey yapamıyorum ama izine bi çıkayımm dip bucak temizlik yapcam :) sen bzede gelsene kız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?