vücudumuz kıtlık sendromuna girmiş durumda bitanem ve kendini korumaya aldı!
birde çoğumuz yıllardır üzerimizde olan kiloları verme evresindeyizoysa son aldığımız kiloları çabucak ve kolayca vermiştik...ama ne yazıkki bundan sonrakileri gram gram vericez
bilmem hatırlarmısın,ben daha önce de söylemiştim,kilo verme durunca birkaçgün aldığımız kaloriyi arttırıp(200-300 calori kadar,çok fazla değil)daha sonra yine eski diyetimize dönersek kilo verme tekrar başlayabiliyor...
hayırlı yolculuklar bitanem..Allah yolunuzu açık etsin..opuyorumnanaktan
çok vefakar mıyız yoksa fena halde şakşakçı mıyız çooook tartışılır aslında:roflol:
Akşam 2 tane kandil simidi biraz peynir ve 1 tane köfte yidim..
kandil simidini yedikten sonra anneme dedim ki: '' acaba bunlar kaç kaloridir?'' dedim.
'' en az 200 dür tanesi'', demez mi...:1shok: :1shok: :1shok:
bir sürü yağ ve un.. doğru olabilir... Ben bunları nasıl yakıcam.?!?!?!mafoldumben mafoldumben
2 tane kandil simidinden kafadan 400 kalori aldım... abbowwwwwwkafamçokkarıştı
olacağı buydu:)))))))))))))
sonunda tüm aile bireylerimizi diyetisyen yaptık ya helal olsun bize..artık benim ufaklıklar bile neyin kaç kalori olduğunu şak diye söyler oldular:roflol::roflol:
aplam hakikaten öyle.. Bizim bi tane papağanımız var.. Yakında o bile öğrenicek kalori cetvelini...:roflol: :roflol: :roflol:
Abboooowww dün akşamdan beri kimse girmemişşşşşş.... yasmamışşşş.....:1no2::çok üzgünüm:
Neyse günaydın kıslar,
nassınıs işallah... İstanbul'a yağmur yağıcak bugün galba.. Hava kapalı.. Neyse yağsın yağsın..
Herkeşlere güseeeeeeeellll bi gün diliyorum..opuyorumnanaktan
saol aplam eşim hariç herkes senin gibi düşünüyor,o daha vermemi istiyor.
eşimin bana kilo verince hayran hayran baktığını görmek herşeye değer bence. insanın nasıl daha iyi hissettiği önemli değilmi ablam.zayıf veya şişman görünmek önemli değil nasıl mutlu olduğu önemli
ben 50 kilo olmadan kendimi tam anlamıyla iyi hissetmiycem
hem bende senin zayıf olduğunu düşünüyorum ablacığımmmm
böyle havalar insanın ruh halinide etkiliyor dimi tatlım yerimseniben
ben dün sadece tek öğünde lapayla yoğurt yedim diğer öğünlerde dikkat ettim
hatta dondurma bilemm yedim ve tartıda farkettiğini gördüm
cumartesi akşama kadar 2 öğünü lapa yemeyi düşünüyorum
lapanın tadına bayıldım bu arada körili,karabiberli,kekikli,kırmızı biberli yapıyorum üzerine yoğurt döküyorum şahane bi tadı oluyor ya ama sıcak sıcak yemek lazım
kesinlikle öyle ablacımm yerimseniben
amin ablam pek iyi bi yolculuk olacağını sanmıyorum ama hayırlısı bakalım :Saruboceq:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
:1shok: yoktur o kadar yaa varmıymışş CADIARZU
:roflol: :roflol:
günaydın canım
umarım güzel bi gün olur opuyorumnanaktan
eşimin bana kilo verince hayran hayran baktığını görmek herşeye değer bence. insanın nasıl daha iyi hissettiği önemli değilmi ablam.zayıf veya şişman görünmek önemli değil nasıl mutlu olduğu önemli
lapanın tadına bayıldım bu arada körili,karabiberli,kekikli,kırmızı biberli yapıyorum üzerine yoğurt döküyorum şahane bi tadı oluyor ya ama sıcak sıcak yemek lazım
Evet çok lezzetli oluyo bende sevdim.. ama bende pek işe yaramadı sanırım..:ecrin_bebek:
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
bi yararlı bilgi daha annemden öğrendim kızlar
Doğal Yüz Temizleme Losyonu
1 Kaşık biberiye
2 kaşık kurutulmuş papatya çiçeği
4 bardak su
Biberiye ve papatya suda 15 dakika kaynatılır. Karışım sağuduktan sonra süzülerek bitki barçalarından arındırılır ve kalan temiz sıvı bir kaba alınır.Yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız biberiye cildinizdeki mikropları öldürmeye, papatyada parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.
zemuszemus
1 Kaşık biberiye
4 bardak su
Biberiye ve papatya suda 15 dakika kaynatılır. Karışım sağuduktan sonra süzülerek bitki barçalarından arındırılır ve kalan temiz sıvı bir kaba alınır.Yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız biberiye cildinizdeki mikropları öldürmeye, papatyada parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.
zemuszemus
İştahınızı Kesecek Öneriler
1. Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
4. Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz da tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.
5. 200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. içine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.
6. Kendinize yeşil salata, uskumru balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğinde ki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.
7. Öğünler arası acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
8. Hafta da iki yumurta yiyin. Çünkü yumurta da bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
9. Enerjisiz kalmamanız için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyuyla karıştırın. İçine bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yıkımını kolaylaştırır.
10. Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.
11. Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine bir yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecektir.
12. Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesi ve yarım limon katılmış suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın içinde biraz pişirip çıkarın.
13. Bol bol böğürtlen yiyin. Böğürtlen sizi hem neşelendirir hem de tok tutar. Kan şekerinizin yükseleceğinden korkmayın. Çünkü böğürtlenin içeriğindeki doğal şekerler kan şekerini hiçbir şekilde etkilemez.
14. Kahvaltıda armut yiyin. Armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma birazda yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki früktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.
15. Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.
16. Kendinize kırmızı portakal ve 50 gr. ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr. yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın. Hem enfeksiyonlara karşı korunun hem de midenizi doyurun.
17. Günde üç kez meyve suyu için. Meyve suyunun içine koyacağınız soda, magnezyum ihtiyacınızı karşılayacak ve açlığınızı giderecektir.
18. Bezelyenin içeriğinde bulunan albümin, iştahınızı kapatmak için iyi bir besindir.bu nedenle sık sık bezelye çorbası için.
19. Pirinç sindirimi ağır olan ve bol su içeren bir besin maddesidir. Pirinci istediğiniz sıklıkta yiyebilirsiniz. Ancak pilav yaparken fazla yağ kullanmamaya özen gösterin.
20. Ara sıra ceviz yiyin. Cevizin içeriğinde bolca triptofan var. Unutmayın, bu madde serotonin salgısını arttırıyor ve açlık hissetmenizi engelliyor. 100gr. cevizde 590 kalori var, bu yüzden 5 – 6 ceviz yemeniz yeterli.
21. Akşam yemeğinizde 100 gr. tavuk filetosunu ızgarada kızartıp limonla tatlandırın. Bu, yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca içeriğindeki triptofan açlık hissini giderir.ve metabolizmayı hızlandırır.
22. Patatesleri haşlayın ve dilimleyin. Biraz zeytinyağı, rendelenmiş parmesan peyniri, dereotu ve karabiberle tatlandırın.. Patates B1, B2 vitaminleri ve protein açısından zengin bir besindir. Ayrıca içeriğinde doyurucu lifler de bulunur. Bu nedenle patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Böylece içeriğinde ki maddeler zarar görmez.
23. Haftada iki kez morina balığı yiyin. Yanına da haşlanmış patates, havuç, bezelye ve brokoli gibi zengin sebzelerden oluşan bir garnitür hazırlayın.
24. 250 gr. yer almasını haşlayın ve püre haline getirin. 150 gr. sebze suyuyla karıştırın ve tekrar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yer elmasında bulunan früktoz hem açlığınızı giderecek hem de kan şekerini dengeleyecektir.
25. Kendinize domates sosu hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soymadan yıkayın ve bütün bütün haşlayın. İçine çeşitli baharatlar katın ve bu karışımı süzgeçten geçirin. domates kabuklarının sindirimi zordur ve içeriğinde değerli lifler bulunur.
26. Muzu, 100 ml. kefir ya da yağsız yoğurtla püre haline getirin. Früktoz içeren bu mükemmel içecek ara öğünler için idealdir.
27. Ara sıra kereviz yiyin. Bu bitki sade olduğu gibi yağsız yoğurt, 1 tutam köri, 2 yemek kaşığı kremadan oluşan bir karışımla da yenilebilir. Midenizi karbonhidratla dolduran kerevizi nasıl yiyeceğiniz tamamen sizin zevkinize kalmış!
28. İyot size canlılık verir ve iştahınızı kapatır. İyot içeren karidesleri şişte ızgara yapın ya biraz mısır yağıyla tavada kızartın. Yanına haşlanmış makarna hazırlayın. Taze fesleğen ve kişniş otuyla servis yapın.
29. Kahvaltıda çavdar ekmeği yiyin. Üzerine yağsız krem peynir sürebilir ve haşlanmış dil yiyebilirsiniz.
30. Fıstıklar eşsiz bir albümin madenidir. İştahı azaltır ve keyfinizi arttırır. Gündüzleri bir avuç dolusu tuzsuz fıstık yiyin. Size özellikle kabuklu fıstık tüketmenizi öneriyoruz. Kabuklarla uğraşmak sizi bir süre meşgul edecektir.
31. Yarım avokadoyu limon suyuyla ıslatın. 30 gr. somon balığını haşlayın ve dilimleyin. Üzerine dereotu serpiştirin. Kolayca hazmedilen yağ asitleri ve C vitamini size açlığınızı birkaç saat için unutturacaktır.
32. Bir kutu yağsız labne peynirini 50 gr. rendelenmiş turp ve bir demet maydanoz ile karıştırın. Acıkmaya başladığınızı hissettiğinizde 1 dilim kepek ekmeğine bu karşımdan sürün.
33. Üç yemek kaşığı ufalanmış cevizi yağsız yoğurtla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki aminoasitler, iştahı kapatan hormonların üretimini arttırın.
34. 450 gr. mantarı ve 3 adet taze soğanı dilimleyin. Bunları bir yemek kaşığı ayçiçek yağında 5 dakika hafifçe kızartın. Karabiberle iyice tatlandırın. İçeriğindeki krom size tokluk hissi verecektir.
35. Soğan bol miktarda iyot içeriri. Bu nedenle mutlaka her öğünde yer almalıdır. İyot, tiroit bezi yoluyla açlık hissini giderir.
36. 200 gr. yeşil fasulyeyi 250 gr. sebze suyuyla 20 dakika haşladıktan sonra çıkarın. Doğranmış soğan, maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sirke ile hazırladığınız sosu yeşil fasulyenin üzerine dökün ve salata niyetine yiyin. Tritofan içeren bu yiyecek, beyindeki açlık hissini anında giderir.
37. Kendinize pırasa salatası hazırlayın. 2 sap pırasayı dilimleyin ve 5 dakika haşlayın. 40 gr. kaşarı ve bir armudu küp şeklinde doğrayın. 125 gr. yağsız yoğurt ve karabiberle karıştırın. Bu salatanın içeriğindeki lifler, kalsiyum ve bitkisel maddeler mideyi doldurur ve rahatlatır.
38. İstediğiniz kadar kuşkonmazı tuzlu suda haşlayın. Kuşkonmazı, incecik kıyılmış bir demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğanla karıştırın ve karabiberle tatlandırın. Kuşkonmazın içeriğindeki aminoasitler, beynin gönderdiği açlık sinyallerini azaltır ve iştahı kapatır.
39. Bir adet muz, 2 küçük elma ve ayçekirdeğinden oluşan bir meyve salatası hazırlayın. Muzu ve elmayı dilimleyin. İçine bir çay kaşığı bal ve ayçekirdeği katın. Salatayı limon suyuyla tatlandırın. Bu salata bağırsaklarınız güçlendirecektir.
40. Kuru kayısıları incecik doğrayın ve sıcak suda birkaç dakika bekletin. Bunları haşlanmış pirinçle karıştırın. İçine limon suyu ve nane ekleyin. Kayısının içindeki doğal şeker tatlı gereksiniminizi karşılamak için yeterlidir.
41. Yiyeceklerinizi küçük tabaklara hazırlayın ve yemeklerinizin altına salata yaprağı koyun. Böylece ufak porsiyonlar da iştahınızı doyurmanız için yeterli olacaktır. Gözler yoluyla beyinde “Tabakta yeterince yiyecek var” mesajını alacaktır.
42. Kendinizi pozitif duygulara adapte etmeniz için günde iki kez aynanın karşısına geçin ve “Ben kendimi şartsız seviyorum” deyin. Bunu 3 hafta süresince tekrarlayın.
43. Öğünlerden önce bir bardak limonlu soda için. Bu, midenizi şişirir ve vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
44. Açlık hissettiğinizde hemen bir işle meşgul olun. Böylece aklınız aç olduğunuz fikrinden uzaklaşacaktır. Yaptığınız işten keyif almaya bakın. Canınız pasta ya da çikolata çektiğinde 20 dakika bekleyin. Bu süre içinde mutlaka aklınız başka düşüncelere yönelecektir.
gözüme çarpan bi çok şey oldu sizinle paylaşmak istedim
hoşgeldin canım..a.s.
yok canım bırakmam KK sağolsun 3 aydır ne badireler atlattımda bırakmadım.. kaydirigubbakcemile5
yemek yemeden 1 saat önce 1 tabak dolusu miiive yediim için karnım toktu.. bide akşamları genelde hafif yiyorum ozaman rahat ediyorum.. Öğlen normal yiyorum ben canım.. Sağol desteğin için..opuyorumnanaktan
:enbuyukkk:
Abboooowww dün akşamdan beri kimse girmemişşşşşş.... yasmamışşşş.....:1no2::çok üzgünüm:
Neyse günaydın kıslar,
nassınıs işallah... İstanbul'a yağmur yağıcak bugün galba.. Hava kapalı.. Neyse yağsın yağsın..
Herkeşlere güseeeeeeeellll bi gün diliyorum..opuyorumnanaktan
inşallah pazar günüde aynı kiloda görürsün kendini canımcımm belkide bi kaç yüz gram daha gitmiş olur kaydirigubbakcemile5
bugün yediklerimide yazayımm
sabah 2 dilim soya ekmeği karpııız ve peynir.
ara 5 tane parmak galeta
öğlen ızgara köfte az pilav salata (yanında patates kızartmasıda vardı ama sadece 1 tane yedim gerisini gönderdim zemuszemus )
ara probiyotikli algida
akşamada heralde karpuz peynir yerim
bu sıcakta başka bişey gitmiyo yemek bile yapmıyorum artık yenmiyo çünkü her yemek ağır geliyo kafamçokkarıştı
yarın yola çıkıyoruz kızlar şimdiden stres bastı bi terslik çıkmaz inşallah huzurum kaçmaz dua edin lütfen :gitme:
> > Çok vefakar bir
> > milletiz!!!
> >
> >
> >
> > Ecevit öldü hepimiz
> > solcu olduk....................!
> >
> > Barış
> > Akarsu öldü
> > hepimiz rock'cı olduk..........!
> >
> >
> >
> > Hrant
> > Dink öldü hepimiz Ermeni
> > olduk............!
> >
> > Muhsin Yazıcıoğlu
> > öldü hepimiz ülkücü olduk...!
> >
> >
> > Türkan Saylan öldü
> > hepimiz Laik olduk ..........!
> >
> >
> > Allah, Bülent
> > Ersoy’a uzun ömür
> > versin............ JJJ
kaydirigubbakcemile3
pazar günü müjdeli haberini bekliyoruz cicim
[/B]
bencede emin olma canımcım çünkü pazar günü tartı bu kiloyu göstermeyecek!!!
daha azını göstereceeeekyerimseniben
e bu da senin iradenin meyvesi...utanmak ne demek,annenin ak sütü kadar helal sana,sonuna kadar keyfini çıkar bitanecimhihoyyyt
olacağı buydu:)))))))))))))
sonunda tüm aile bireylerimizi diyetisyen yaptık ya helal olsun bize..artık benim ufaklıklar bile neyin kaç kalori olduğunu şak diye söyler oldular:roflol::roflol:
ben bugün akşam yemeginde 1 tabak çorba salata 2 dilim kepek ekmek yedim! bakalım ne olcak böyle! 64 ten 60 a 1,5 ayda anca düştüm sonra 3 haftada anca 1 kılo verdım ama spor falan yapmadım sımdı 59 kıloyum ama 3 gundur spor yapıyorum :) bakalım ne olcak hedefim 53 olmak
günaydın kızlar a.s.
sabah doktora gittim tekrar.kan sonuçlarını filan gösterdim.tekrar kan tahlili istedi benden.saat 3 de tekrar gel laboratuara gönderecem seni dedi..iş yerinde proje teslimimiz vardiye acelece çıkıp işe geldim.o telaşla hiç bişi de srmadım doktora.saat3 den sonra ne olacak bakalım.
saracığımmm veridğin güzel bilgiler için çok teşekkürler.:1hug:
MİCHAEL JACKSON ÖLMÜŞ.ÖNCE ŞAKA ZANNETTİM,DOĞRUYMUŞ...ŞOKTAYIM KIZLAR...
iyişallah...[/B][/COLOR]
İyişallah hayatımmm...opuyorumnanaktan
Hoşgeldin lale26..
günaydın kızlar a.s.
sabah doktora gittim tekrar.kan sonuçlarını filan gösterdim.tekrar kan tahlili istedi benden.saat 3 de tekrar gel laboratuara gönderecem seni dedi..iş yerinde proje teslimimiz vardiye acelece çıkıp işe geldim.o telaşla hiç bişi de srmadım doktora.saat3 den sonra ne olacak bakalım.
flyımm ben de akşamları bir yiyorumki sorma.çok halsizim ya eve gidince 4 tane un kurabiyesi yiyorum.3 gündür böyle.tutamıyoruum kendimi.1 tanede bol susamlı kandil simidi yedim üstlerine.ohhh.
günaydınn...:1hug:
günaydın kızlar a.s.
flyımm ben de akşamları bir yiyorumki sorma.çok halsizim ya eve gidince 4 tane un kurabiyesi yiyorum.3 gündür böyle.tutamıyoruum kendimi.1 tanede bol susamlı kandil simidi yedim üstlerine.ohhh.
günaydınn...:1hug:
MİCHAEL JACKSON ÖLMÜŞ.ÖNCE ŞAKA ZANNETTİM,DOĞRUYMUŞ...ŞOKTAYIM KIZLAR...
Ay ay ay ne güzel olur vallahi...Teşekkürler birtanem...
Hayırlı yolculuklar saracım...Sağlıkla gidin sağlıkla gelin iyişallah...
Çok hoş ve manidar..Teşekkürler...fisfisfis
İyişallah hayatımmm...opuyorumnanaktan
Benekcimmmm çok teşekkür ederim...Senin iradenin yanında eh benimki idare eder ama beni çok mutlu ettin yazdıklarınla..Tekrar teşekkürler...opuyorumnanaktan
Eeee sağlıklı ve bilinçli nesiller böyle yetişiyor demek....:lepi:
Hoşgeldin lale26..
cicim sen diyeti düşünme önce şu sonuçlarını al sonra diyeti düşünelim cicişşş
iyi düşün iyi olsun kötü şeyler düşünme bence canım
bende ilk şok olmuştum duyunca bana neyse neden kadar üzüldüm anlamadım :sm_confused:
cicim sen diyeti düşünme önce şu sonuçlarını al sonra diyeti düşünelim cicişşş
iyi düşün iyi olsun kötü şeyler düşünme bence canım
bende ilk şok olmuştum duyunca bana neyse neden kadar üzüldüm anlamadım :sm_confused:
bu arada kızlar çiçek unu inanılmaz bağırsak çalıştırıyor 3 günde bir yiyorum.tadı ve görüntüsü inanılmaz kötü. kafamçokkarıştı .. bide çok fazla karın ağrıtıyor ama resmen bağırsak temizliyor :1shok:
öğleden sonra iyi haberlerini bekliyoruz güzelim opuyorumnanaktan
Hayırlısı tatlım.. eminin saat 3 de güzel sonuçlar alıcaksın... için rahat olsun canım.. Dualarımız seninle
Evet bende çok şaşırdım.. ama benim çocukluğum onla geçti ana hep yaa.. Moonwalk, black or white, billie jean, thriller...... :a015: Allah rahmet eğlesin. Allah günahlarını afetsin ..
canım cok haklsın benımkı normale gecmekten ötesi oldu..siz iyi ayarlayın...
ayrıca son yazdıkların benım ıcın de gecerlı..mesela 81 yasındakı anneannemın yemeklerıne asla hayır demem.bugun varsa yarın yok o. en lüks restarondakı yemegı bıle bı daha yeme şansım olur ama onunkılerı bırgun hiç bulamayabılırım,diye düsünürüm.
bugun yedıklerımı yazayım;
sabah 1 yumurtalı omlet,peynır cok degıldı,bır dılım kepeklı ekmek,salata
öglen 3-4 tane mınık olan tutkulardan ve 2sı bır arada nescafe
aksama da kuzene yemege gidicez..bakalım önumuze ne koyarsa ölcülü... sizce nasıl?
tabiki ondan tatlım...
mervecim bişey söyliycem ama kızma olurmu:kedi:
senin artık fazla kilon yokki canım...
1 Kaşık biberiye
4 bardak su
zemuszemus
iyi temennilerin için çok teşekkürler tatlımcım.:1hug:
jacson içinde alalh günahlarını affetsin.bir klibi vardı.oldukça uzunca bişeydi.adını bilemiyorum.zombiler,yaratıklar çıkıodu sağdan soldan.bi kere seyrettim birdaha rastlayamadım.çokda hoşuma gitmişdi.film gibiydi.bilen varmı onu?
bu arada kızlar çiçek unu inanılmaz bağırsak çalıştırıyor 3 günde bir yiyorum.tadı ve görüntüsü inanılmaz kötü. kafamçokkarıştı .. bide çok fazla karın ağrıtıyor ama resmen bağırsak temizliyor :1shok:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?