7 kilo verdikten sonra vücudumda iki doğumun verdiği deformasyona daha fazla katlanamayacağım için platese başladım plates seti aldım ve dvd ler,(ebru şallı) hareketler gerçekten güzel sıfırdan başladığım için şu an ısınma sayılır 2 gündür az az yapıyorum 3-4 gün sonra tempoyu arttıracağım hem metabolizmam hızlanacak kilolar daha rahat gidecek hem de vücudum şekillenecek, hayatımda hiç spor ypmamış biri olarak yavaş yavş arttıracağım bu zamana kadar hep ideal kiloda ve orantılı bir vücuda sahip olduğum için gerek görmemiştim ama ikinci doğum 21 kilo almak beni mahvetti eski halime dönmeyi sabırsıkla bekliyorum gelişmeleri yazarım
merhaba kızlar yarın sabah spora başlıyorum bende
3 ay deniyeceğim ocakta diyetisyen randevum var bakalım ne diyecekPek metettiler gidip görelim bakalım
Gidene kadarda sıkılaşıp incelirim belki gitmeye bile gerek kalmaz
Benim hedefim hazirana kadar 55-60 arası ama öncelikle 60a düşmek ve 60 ı vücuduma yerleştirmek. Gerekirse 50-55 arasına düşerim tekrardan
hadi hayırlısı ebrarcıgım inşallah..niye diyetisyeni bekledin :) aşağı yukarı hepsi aynı şeyleri veriyorlar..
bence iyi diyetisyen beslenme şeklini öğretmeli hatta listeyi biz kendimiz yapmalıyız..
inşallah diyetisyene gerek olmaz..motivasyonumuz hiç bitmesinnnnnnnnnn inşallahhhhhh verelim şu fazlalıkları
İnşallah ablacım, diyetisyeni çok duydum çevremden kilo veremeyince baya dalga geçiyomuş hırslandırıyomuş, giden arkadaşım 2 ayda 8 kilo verdi, ve kişiye özel hazırlıyormuş bütçeye göre sevip sevmediğin şeylere göre hazırlıyormuş, yani hazır diyet listesini çıkarıp vermiyor, baktım arkadaşımın listesine normalde hergüne tavuk veya et olması gerekirdi öyle birşey kesinlikle yok, bigüne salata yazmış bi güne çorba yazmış hep basit ve uygun şeyler. Nette de araştırdım gayet güzel şeyler deniliyordu. Alayım dedim oda taaa ocağa kadar doluymuşOCakta verdiler 3 ay gidene kadar kendim deneyeceğim olduda veremedim gidicem ama gidişat iyi 4-5 kilo verirsem gitmiycem
Hepimiz incecik olalım özellikle basen ve pop gitsin kollarda incelsin
böyle yoğun olan kişilerde şu taktiği uygulamak lazım arayıp aşırı ısrar etmek lazım..mutlaka gelmeyen olur beni not alın ben geleyim diye ara 1-2 kere daha önce ayarlarlar ben ole yapıyorum işe yarıyor :):)::)
Görüşürüzhadi ebrar cıkıyorum ben .sende kalk bilgisayarın başından hareket et :)odada 500 adım at :)
:):):):) görüşürüz cnm
selam filizcim valla ara ara girebiliyorum malum çocuklar, en iyisini yapıyorsun hızla verilen hızla geri gelir çünkü ben de de hamilelik hediyesi bol selülit ve bol karın var ebru şallı dvd 1 le başladım vucut alışınca 1-2 ay içinde 2.ye ve ardından karınsavarla selülitsavara devam edeceğim top büyük ve küçük, lastik aldım hadi bakalım duyduğuma göre çok kısa sürede çok ciddi sıkılaştırıyormuş
valla canım bırakamam öyle bi lüksüm yok haftada 2 kere koruma programı olur en azından iyice kas yaptıktan sonra tabi, hafta içi çalışıyorum gerekirse haftasonu uykudan kısarım zaten çocuklar yatırmıyor benim durum vahim, e bi de kompleksliyim yahu, hayat boyu çekici bir vücuda sahip olan ben eşimin karşısında öyle lömbür göbek yayılmış kalçalarla çıkmaya utanıyorum özgüven uçtu gitti yerlerde, agresifimm kompleksliyimm bırakma lüksüm yok benimMErhaba seli
Geçen sene teyzem 28 yaşında hergün ebru şallıyı çalıştı harika bacak ve karına sahip oldu ancak bırakması gerekti çalışmaya başlayınca ve eski haline döndü, eğer devamlı yapıcaksan tavsiye ederim ama bırakıcaksan başlamanı tavsiye etmem geriye dönüş oluyor
teşekkürler o kadar yazmışsın..hepsini okudum umarım bizde hedeflerimize ulaşırız..bende mavi tabak almayı düşünüyorum..işe yarayacağından eminim.Selam kızlar
Ben de bir kaç ay önce bu foruma yazıyordum, sonra zamanım olmadı maalesef bıraktım. Ama baya bir yararı oldu. Burda insan motive olup, kendini disipline sokuyor. Ben yazın ama bir ay içerisinde 62den 56ya düştüm, ama yine 2 kilosu geri geldi ve şuan 58 kiloyum. Ama açıkcası biraz üzüntülü günler, havanın anormal sıcaklığı, çok hareket edip, hem sıcaklıktan hem üzüntüden iştahımın olmaması biraz hızlı vermeme neden oldu. Ama ben spor da yapıyorum. hatta temmuzda baya bir displinli şekilde yapıyordum, o zamanlarda fark etti baya. İlkbaharda başlamıştım spora ve mayıs ayında beni gören herkes çok zayıfladığımı söylüyordu, halbuki tartıdaki ibre pek oynamıyordu, ama sanırım vücut sıkılaştığı için daha ince görünüyordum.
Dukan Diyetine de başladım, ama yaz boyu kendi evimde olmadığımdan uygulayamadım. Ama yine de bildiklerim yararlı oldu.
Bizim İstanbul'da Anadolu yakasında çok güzel bir sahil şeridimiz var. Spor kıyafetlerimi giyinip, kulağımda radyom (sevdiğim programın yayın saatleri öğleden sonra olduğundan gayet uygun, hava da idare ediyor o saatlerde) 30 dakika koşuyorum bir yöne doğru.
Sonra koştuğum yoldan yürüyerek eve dönüyorum (bunu gerçekten zamanı olanlar sadece yapabilir çünkü baya bir zaman alıyor), ardından evde de yarım saat yağ yakıcı hareketlerimi yapıyordum. Kısa sürede çok iyi sonuçlar aldım haliyle. Eşim de iltifat ve övgüler ile destek oluyor bana. Gerçekten nasıl verdim 5-6kilo anlamadım bile. Şuan doktora tezim yüzünden yurtdışındayım, ama burda da 30dakika koşup 30dakika evde hareketlerimi yapıyorum, dukan diyeti uyguluyorum ve kendimi kasmıyorum artık fazla.
Aranızda o kadar spora ve perhiz'e rağmen hiç yada ancak minnacık başarı elde edebilenler için tavsiyem olabilir, çünkü öyle durumları yaşadım ve insanın hem moralini bozuyor hem de bırakmasına neden oluyor:
Önce şunu bilin: damlya damlaya göl olur atasözü aklınızda bulunsun. Maalesef gün boyu 'sadece bir tane' deyip de, günün sonunda kaçamaklarımızın toplamı koca bir tabak çikolataya eşdeğer olabiliyor. Çok fazla hareket ettiğiniz günlerde kaçamakları yapmanızı tavsiye ederim. Ben her gün profiterol, latte'ler falan yeyip içtiğim de bile kilo verdim (tabii temmuz ayı için geçerli, ağustos ayı tam bi kıtlık dönemine düşmüş insan gibi yiyip içtim ne yazık ki),ki bende un şeker hemen kilo yapar. Bazı insanların bedeni en ufak kaçamağı bile kolay kolay affetmez ve hemen tartıda gösterir kendini, o yüzden kaçamakları yapmamak yada en azından nadir ve sınırlı yapmak gerek. Ayrıca size kilo aldıran gizli düşmanları tespit etmekte de fayda var, belki kaçamak yapmıyorsunuz ama yediğiniz veya içtiğiniz birşey size kilo aldırabilir, o yüzden yemek günlüğü tutmak yada tükettiklerinizi gözden geçirmek önemli ( meyve mesela fazla miktarda size kilo aldırır, sonuçta şeker içeriyor).
Başka bir konu da spor. Ben ilkbaharda çok spor yaptım ve yediklerime dikkat ettim, ama tartı çok insafsızca bana hep aynı kiloyu gösterdi, ki herkes kilo vermişsin dediği halde. Spor seçiminiz yanlış olabilir. Ben mesela bir ara taebo yapıyordum arkadaşımla ve ikimiz de kısa sürede tartıda şok yaşadık: 4kilo fazla gösteriyordu. Kas oluşmaya başladığından sanırım, hemen bıraktık ve hızlı bir şekilde aldığımız kilolar 1 kilo ekstra ile gitti.
Kendimden şunu biliyorum: yürümek kilo vermek için en uygun spor. Yengem her gün 15km yürüyerek 15kilo vermiş durumda, annemin iş arkadaşı de öyle. Ben de ne zaman fazladan yürüsem kilo veririm diyet yapmadan. O yüzden bence günde 1-2saat yürümek için vaktiniz varsa yürüyün.
Rejimlere gelince..Ben Dukan diyeti uyguluyorum şuan ama bu rejimler doktordan alınan reçeteler gibi, herkese herşey yaramaz... Ama tüm rejimlerin de ana fikri aynı aslında, sadece uygulamaları farklı. Şeker un tuz ve fazla yağ listeden nerdeyse çıkartılıyor yada bir bir çözüm bulunuyor (bazıları ödül günü, diğerleri tatlandırıcı ve yağsız gıdalarla yapılan tatlıları, un yerine yulaf kepeği gibi seçeneklerden yapılan pizzaları kekleri sunuyor). Daha az yemek yemeniz için uygulamalar yapılıyor (protein ağırlıklı beslenme (mesela tavuk ve balık çeşitleri olabilir) ve yanında sosu olmayan salata yada haşlanmış sebzeler en güzel doyurucu yemek seçenekleri aslında. Inanılmaz menü çeşiti mevcut, araştırın bulursunuz)ve metabolizmanızı hızlandırmak için öneriler yada kurallar koyuluyor (en başta spor ve bazen çaylar yada bol su oluyor bu uygulama). Yani aslında hiç de gerek yok çeşitli rejimleri denemeye. Temelde hepsi aynı uygulamaları sunuyor, yöntemler farklı, ama kapitalist dünya işte
Ben kahvaltıda yulaf kepeğinden 2 krep yapıp jambonla yiyorum, bazen bana 1 tane krep bile yetiyor. Bazen de yumurta yiyorum. Geçenlerde yağsız yoğurt ve krem peynirden yulaf kepekli sabah kahvaltısı yaptım. Yani çeşit çok. Çikolatalı puddingler de var diyet listemde ama tabii bunlar tatlandırıcı yağsız süt ve yağı azaltılmış kakao ile yapılıyor (tatlandırıcıya karşı biraz şüpheli yaklaştığımdan pek sık yapmam tatlıları, ama seve seve bir kaç güzel tarif verebilirim, bana mesaj yollayabilirsiniz.)
Size yumurtayı öneriyorum, uzun süre tok tutuyor. Tavada yapıyorsanız bile çok az yağ ile yapın (yani tatlı kaşığın yarısı kadar, seramik tavalar bu konuda çok iyi, yapışmıyor çünkü. Adi tavalar maalesef yapışıp insanın asabını bozup, kilo verme hedefinde adeta bir engel teşkil ediyor).
Benim en çok verdiğim dönemde şunları yaptım kısaca: az yemek yedim(ama dediğim gibi istek dışı, siz bunu yapmayın, yemek porsiyonlarınızı küçültün yeter zaten; bu konuda en iyi fikir bence mavi bir kahvaltı tabağı!!!!! neden ? kırmızı renk iştah açıcı ve mavi ise iştahı kapatan hemen tokluk hissi veren renk olduğunu gösteren sonuçlar almış bilimadamları. ayrıca insan tabağını her zaman doldurma ihtiyacı duyar, gözü de aç olduğu için, onu doyurmak ister hep. küçük tabak seçerseniz zaten otomatik olarak daha az yerseniz, çünkü tabağın kapasitesi daha az),çok ama çok hareket ettim (dayımı gezdirdiğimden hergün sabahtan akşama kadar yürüyordum), çikolata latte pasta muhalebbi gibi şeyler nerdeyse hiç yemedim (ancak haftada 1 kere, o da çok nadir; canım istemiyordu hem havanın sıcak olması hem de ruh halimden) ve önemlisi rejim havasında değildim çünkü zaten yapmıyordum....
O yüzden önerebileceğim şu:
1.Günlük hareket > oturmak olsun (yani hareket etme oranınız daima oturduğunuz saatleri/dakikaları geçsin; günde 1-2saat hızlı hızlı yürümenizin faydasını kısa zamanda göreceksiniz)
2.Mümkün oldukça tatlılardan, kahvelerden(latte cappuccino), gazlı içeceklerden ve unlu gıdalardan uzak durun; meyveyi de sınırlı tüketin
3. ve en önemlisi KASMAYIN kendinizi
Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. Size kolay gelsin, hepimize kolay gelsin, ne de olsa ben de yine kilo verme sürecine girdim. Umarım biraz yardımcı olabildim bir kaç kişiye...
valla canım bırakamam öyle bi lüksüm yok haftada 2 kere koruma programı olur en azından iyice kas yaptıktan sonra tabi, hafta içi çalışıyorum gerekirse haftasonu uykudan kısarım zaten çocuklar yatırmıyor benim durum vahim, e bi de kompleksliyim yahu, hayat boyu çekici bir vücuda sahip olan ben eşimin karşısında öyle lömbür göbek yayılmış kalçalarla çıkmaya utanıyorum özgüven uçtu gitti yerlerde, agresifimm kompleksliyimm bırakma lüksüm yok benim
Merhaba kızlar ,
Sabah tartıya çıkınca moralim bozuldu 61,4 olmuşum halbuki 59 kiloya düşmüştüm.Ama bu aralar çok yemek yiyorum.7 gündür sigara içmiyorum ama bu seferde yemeğe saldırdım.Offf sözde bu sabah başlayacaktım diyete kocaman bir tostu indirdim mideye acil motivasyona ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?