kızlar merhaba ben de buraya 70_79 topiğinden geldim 5 ay önce 78 kiloyla başladığım diyet yolunda 69.7 kiloyla devam ediyorum hedefim 60 kilo olmak acelem yok bunun için 5 ay daha bekleyebilirim.kilom 69.7 boyum 1.67.Sizlere bir kaç sorum olacak hergün yediklerimizi yazıyor muyuz,her cuma kilo bildirimi yapılıyor mu ve kime yapılıyor....
Merhaba, ben de neler yaptığımdan bahsedeyim, kendimi tanıtmış olayım.
Benim için günün ilk yemeği, sabah kahvaltısı-öğle yemeği karışımı gibi bişey oluyor ki listem şudur:
1 adet domates
1 adet salatalık
3-4 yaprak marul
4-5 dal maydanoz
1 haşlanmış yumurta
20-30 gr beyaz peynir
2-3 siyah zeytin.
1 çay bardağı süt.
saat 15-16 civarı açlık hissedersem 100 gr yoğurt veya 1 su bardağı süt ve 100 grlık bir elma yiyorum.
akşam yemeğim saat 18:00'de.1 çorba kaşığı zeytinyağı ile pişirilmiş 1-1,5 kase çorba, 1 tabak sebze yemeği, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı katılmış en az 200 gr salata ya da bol salatalıklı nispeten az yoğurtlu sarımsaksız cacık.
Ekmek opsiyonlu; yemeğin ve çorbanın ne olduğuna bağlı olarak 1-2 dilim (20-30 gr) kepek ekmeği yiyorum. Tam buğday ekmeği yemek gerek ama sevemedim bir türlü tadını.
saat 19:30'da spora başlıyorum. 21-21:30'a kadar bisiklet sürmek,hafif tempo koşu, hızlı tempo yürüyüş ve şu parklardaki spor aletlerini kapsayan bir spor turu yapıyorum. şimdi fark ettim ki çok karıştırıyormuşum, yaparken çok monoton geliyor oysa
Bu arada boyum 1,73 cm, kilomu da pazartesi yazarım. Beynim sürekli kilomla meşgul olup, kendince mesajlar almasın diyehaftada bir kez, pazartesi sabahları tartılıyorum.
Kaba taslak uyguladığım yöntem bu, dilerim hepimiz başarı öykülerimizi de paylaşırız.
Ah ah boyun iyiymiş, maşallah.
bu arada 63,9 diyordu baskülüm bugün. Sporun dozunu arttırdığım hemen belli oldu. tebrik ediyorum kendimi.
merhaba ben de 68 kiloyum ve 1.65 boyum.14 ay önce doğum yaptım.kilolar bana kaldı.bebeğimi emziriyorum ve diyet yapmam sakıncalı olur mu bilemedim.kilo vermek istiyorum artık.çok sıkıldım bu halimden..gecenlerde fit in time diye yeni bir fitness yontemi ile karsılastım arastırırken..aranızda deneyen var mı?
Merhaba, öncelikle bebeğiniz iyi ki doğmuş, güle güle büyütmek nasip olsun inşallah.
Emzirirken mutlak diyet yapmak sakıncalı olabilir gibi sanki. Fakat bir diyetisyene görünürseniz en azından süt oranınızı azaltmadan uzak durmanız gereken gıdalar hakkında net bir bilgi sahibi olursunuz.Yanına ekleyebildiğiniz kadar hareketi de eklerseniz formunuza yaklaşmanız kolay olur kanaatindeyim.Naçizane fikrim bu...
Bir de bu topic neden bu kadar sessiz, "bir görünüp bir yok olma" topici gibi duruyor uzaktan bakınca
tesekkur ederim iyi dilekleriniz için..hamileliğimden önce günde 3-4 km yürüyordum,iyi geliyordu..ama hamileliğimle beraber hareketsiz bir yasam basladı..simdi de bebeğim kucak delisi.yürüyüse gidemedim uzuuuun zamandir.haftasonu ona bisiklet aldık.biraz memnun gibi bisikletine bindiğinde..bakalım,yavaş yavaş başlarım umarım yürüyüşlere..tavsiyeniz için de tesekkur ederim.. :)
merhaba arkadaşlar şu an 62 .300 gram geliyorum 10 ay önce doğum yaptım bebeğim kakasını yemiş normal dogumken son anda sezeryan oldum bebegimi kaybettimhamilelikte tam 20 kilo aldım çok şükür 10 ayda 18 kg verdim tekrar hamile kalmayı düşünüyorum sezaryen oldugum için doktor 1 sene ara ver demişti şimdi doktor kontrolüm var en azından 58 e kadar düşsem yeter 4 kilo versem benim için yeterli 80 kg ile doğum yaptım şu an 62.300 geliyorum 1 ay öncesine kadar yediğimin yarısını yiyodum öyle kilo verdim fakat ailem ist.da evlenince eşimin işi nedeniyle sivasa geldim geçen ay istanbula ailemin yanına gittim yemek düzenim bozuldu özledigim herşeyi fazlasıyla yedim bakalım bugün tekrar yediklerimi azaltmaya başladım rejim yapmayın yediğinizin yarısını yiyin ben yemek yemeyi çok seviyorum ne yersem yarıya indirdim ne olursa olsun yiyoruz fakat az yiyorum tabi çoğu zaman kaçırdıgımda oluyo ertesi gün dengeliyorum yeşil çayo hayatınızdan çıkarmayın ben evlenmeden önce 72.kiloydum kendi irademle böle zayıfladım 60 a düşmüştüm fakat hamilelikte aldım sağlık olsun bebegim yaşasaydıda kilolarım kalsaydı
60-69 kilo aralığındaki tüm bayanlara selam:) ben de 2 ay önce yeme alışkanlıklarımın yanlışlığı nedeniyle kendime kötülük ettiğimi farkedip sağlıklı beslenme konusunda daha özenli olmaya karar verdim. 78,7 kilo ile başladım şu an 69,3 kiloyum ve ben de aranıza katıldım.:)...
Buradaki arkadaşlarıma tavsiyem mümkün olduğunca kilo ile ilgili endişelerinizi minimuma indirmeye çalışmanız ve kendinizi rahatlamak için motive etmeniz. Kilo verme çabamı sürekli gündemde tuttuğum ve her gün tartıldığım zamanlarda kilo vermemin yavaşladığını farkettim..:/...Ne zaman ki 4-5 gün tartılmadan "kendi vücuduma güvendiğimi ve ideal kilosuna benim sürekli denetimim olmasa da gelebileceğini" telkin ediyorum, o zaman daha rahat kilo kaybediyorum...
Kilo ile ilgili endişelerim yükseldiğinde kendime "kilo vermek olağanüstü bir durum, bir savaş ya da yıpratıcı bir mücedele süreci değil..Şu anki halim gerçek halim değil...Ben özel bir çaba göstermesem de vücudum ideal haline dönmek için çalışıyor...Ben sadece rahat çalışması için izin veriyorum" diyerek kendimi rahatlatıyorum....Samimiyetle söylüyorum ki böyle düşünüp rahat hissetttiğim zamanlarda özel bir çaba sarfetmeden, sadece karbonhidrat ve şekerden biraz uzak durarak ve akşam öğünlerimi hafifleterek haftada 1 kilo civarı kaybediyorum...
Stres ve endişe kilo vermeyi yavaşlatıyor bence...79'a dayanmış halimi gördükten sonra 60 lı grupta olmaktan memnunum..50-59 grubuna geçeceğim günü de sabırsızlıkla bekliyorum..
Sevgili Ezra boyun ne kadar bilmiyorum ama 60-69 aralığındayız madem görüntünün, hissettiğin kadar olumsuz olmadığına eminim.Sanıyorum kendine biraz fazla yükleniyorsun ama dönem dönem hepimiz kadın olarak kendimizi kötü hissedebiliyoruz.
Haddim olmayarak tavsiyem hayatına birilerini alman. Ciddi bir ilişkiden ziyade sevimli bir flört dönemi sana iyi gelecektir hem dikkatini de kendi bedeninden uzaklaştıracaktır..Biz kendimizi ne kadar motive edersek edelim bazen bir başkasının "güzelsin,hoşsun" demesi her türlü telkinden daha etkili olabiliyor ..Bu konuda karşı cinsten faydalanmakta bir sakınca görmüyorum
Kendi değerinin farkına varmanı sağlayacak bazı kitaplar da okuyabilirsin..Tavsiye istersen kitap konusunda ben severek yardımcı olmaya çalışırım.
Bir de ben elma sirkesinden fayda gördüğümü hissediyorum kilo verme konusunda. Burada birçok başlıkta anlatılmış zaten görmüşsündür. Ben de sabah ve akşam yaklaşık 1 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi koyup içtim. Bu yönteme de şöyle bir 20 gün müsade ettim sonuç almak için, "işe yaramıyor" diyip hemen bırakmadımKendin için uygun görüyorsan denemeni tavsiye ederim..
Son olarak bence kilo zerafet ile ilgili bir durum olabilir ama güzellikle direkt ilgili olduğunu düşünmüyorum. Fazla gördüğün kilolara kısa zamanda veda edip güzelliğinin yanına zerafeti de katacağına eminim...Kilo veme sürecinin sadık takipçierinden biriyim artık
Sevgili Ezra boyun ne kadar bilmiyorum ama 60-69 aralığındayız madem görüntünün, hissettiğin kadar olumsuz olmadığına eminim.Sanıyorum kendine biraz fazla yükleniyorsun ama dönem dönem hepimiz kadın olarak kendimizi kötü hissedebiliyoruz.
Haddim olmayarak tavsiyem hayatına birilerini alman. Ciddi bir ilişkiden ziyade sevimli bir flört dönemi sana iyi gelecektir hem dikkatini de kendi bedeninden uzaklaştıracaktır..Biz kendimizi ne kadar motive edersek edelim bazen bir başkasının "güzelsin,hoşsun" demesi her türlü telkinden daha etkili olabiliyor ..Bu konuda karşı cinsten faydalanmakta bir sakınca görmüyorum
Kendi değerinin farkına varmanı sağlayacak bazı kitaplar da okuyabilirsin..Tavsiye istersen kitap konusunda ben severek yardımcı olmaya çalışırım.
Bir de ben elma sirkesinden fayda gördüğümü hissediyorum kilo verme konusunda. Burada birçok başlıkta anlatılmış zaten görmüşsündür. Ben de sabah ve akşam yaklaşık 1 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi koyup içtim. Bu yönteme de şöyle bir 20 gün müsade ettim sonuç almak için, "işe yaramıyor" diyip hemen bırakmadımKendin için uygun görüyorsan denemeni tavsiye ederim..
Son olarak bence kilo zerafet ile ilgili bir durum olabilir ama güzellikle direkt ilgili olduğunu düşünmüyorum. Fazla gördüğün kilolara kısa zamanda veda edip güzelliğinin yanına zerafeti de katacağına eminim...Kilo veme sürecinin sadık takipçierinden biriyim artık
İnşallah, ama unutmayalım kilo verme işi sabır işidir, hızla verilen kilolar hızla geri alınıyor, o üden zamana yaymamız en iyisi.
Hepimiz istediğimi kiloya ulaşalım ve bu kalıcı olsun inşallah :)
Ya sabır, sabrın sonu selamet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?