- 19 Ocak 2009
- 215
- 104
- 323
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım tabi beni kabul ederseniz.Yaşım 24 şu an 60 kiloyum her ne kadar başkalarına itiraf edemesemde.1 yılı geçkin evliyim evlendikten sonra kilo alanlardanım bende daha önceki kilom 48 idi 12 kilo almışım 1 yılı geçkin süredir.Zayıflayamıyorum neden bilmiyorum sanırım bir yerlerde hata yapıyorum.Sabah 40 dakika akşam 1 saat yürüyüş yapıyordum.Sabah yürüyüşünü bıraktım akşam bir buçuk saat yürüyüş yapıyrum sabah yapmamamın nedeni sıcak hava beni rahatsız ediyor.Akşam yürüyşün yanı sıra 300 400 kere ip atlıyorum günde 30 defa mekik çekiyorum bol su içiyorum 2 litreyi geçiyor.Sabah ve her öğünden önce yşil çay aç karnıma limonlu ılık su içiyorm.Kepek ekmek yiyorum kolayı bıraktım eskiden kolakoliktim ama 1 ay geçti hala kilo veremedim bu arada 2 öğün yiyorum 2 de ara öğün yiyorum akşam 5:30 da yiyorum yemeği.Daha sonra bisküvi yiyorum midem aşınırsa yada süt bende size gün gün yediklerimi yazacağım nerede yanlış yaptığımı siz benden daha iyi görürsünüz tavsiyelerinize desteklerinize ihtiyacım var.Beni aranıza kabul ederseniz hedefim 48 kilo olmak yani 12 kilo vermem gerek herkese başarılar dilerim :)
Günaydın herkese, nasıl gidiyor diyetler kızlar?
ben dün akşam kıymalı patlıcan yemeği yedim biraz birazda salata,
bu sabah ise peynir, 3 zeytin yarım dilim tam buğday ekmeği, domates salatalık maydonoz yedim.
ekmeği biraz bayatken yiyorum. ozaman hem daha doyurucu oluyo hemde çok canınız istemediği için az yiyosunuz tavsiye ederim.
Birde öğünlerden sonra ilk 1 saat sıvı tüketmiyorum. öğünlerdede sadece küçük bir bardk su içiyorum çok susarsam. doktor söyledi mideyi küçültmek içinmiş bu yöntem. yemeğimi yiyorum suyumu sodamı 1 saat sonra içmeye başlıyorum. aklınızda bulunsun kızlar
akşam yemeğinden 1 saat sonrada koca bir bardağa (500 ml) bir şişe soda üzerine suyla tamamlıyorum 1 çay kaşığının 4de 1i karbonat atıyorum ve üzerinede varsa 1 limonu sıkıyorum. bu karışımı içiyorum her gün detox kızlaaarr sizde yapınbunuda doktor söyledi.
dün bide yürüyüşe başladım 1 saat yürüdüm bu günde yürücem çok ii geldi açıldım valla
ben çalışıyorum öğlen için yemek getiremedim. ne yicem yaaaişte çalışırken diyet yapmanında böyle derdi var. yemekhaneye gitcem herhalde başka çare yok
Kilo aldım ben de katılmak istiyorum.=(
merhabalar bu kadar düzenli beslendikten ve bu kadar güzel spor yaptıktan sonra kilo verememeniz gerçekten çok ilginç:44: bence bir hormonlarınıza filan baktırın çünkü normalde bu kadar spor yapıyor olmanızın bile size kilo verdirmesi gerekir diye düşünüyorum. Belkide bundan sonra vermeye başlıyacaksınız vücudunuz direnmiştir bir süre regl döneminde filansanız belki onun şişkinliğidir. veya antibiyotikte ödem yapıyomuş öle bir ilaç filan kullanıyosanız olabilir yani bilemedim
Ben antibiyotik kullanıyorum evet dişimden dolayı birde kulağımın arkasında iltihap var bayadır içiyorum antibiyotik demek ondan ve regl zamanım yaklaştı ondanda olabilir.Kardeşim benden fazla yiyor benim kadar spor ypmıyor ama kilo veriyor gerçekten umudumu yitirmiştim.Ama antibiyotik hiç aklıma gelmemişti..
evet öyleymiş banada akupunktur iğnelerimi takan doktorum söyledi. bende 1 haftadır antibiyotik kullanıyordum. "ozaman bu hafta tartıda kilo verdiğin görünmeyebilir, antibiyotik ödem yapar şişirir" dedi. belkide sizde veriyorsunuz ama tartıda gözükmüyor. aynı şekilde devam edin bence sporunuza ve beslenmenize antibiyotik bitipte ödemler inince daha sonradan bir anda gider bence
bende balıklama daldım zaten sende katıl tabi. birlikten güç doğar.
kilo boy bilgilerini paylaş ve yapmayı planladığın diyet bilgilerini..
Kilom 68 olmuş.Boy 1,72 m. Olmak istediğim kilo 60. Uygulamak istediğim diyet yok kafamda yapamıyorum çünkü, sadece akşam yemeyeyim diyorum.
Kilom 68 olmuş.Boy 1,72 m. Olmak istediğim kilo 60. Uygulamak istediğim diyet yok kafamda yapamıyorum çünkü, sadece akşam yemeyeyim diyorum.
Sadece 5 ayda 12,5 kg aldım. evlilik bana "haddinden fazla" yaradı! Bir aydır kendimce diyet yapmaya çalışıyorum.Sanıyorum yerim-yurdum-topiğim burası.
Herkese merhaba :)
Teşekkür ederim, bunları dikkate alacağım.Sevgili Asena, bu zamana kadarki kio verme çabalarımla öğrendim ki: kilo vermek için normal hayatımızda yapmayacağımız bir şeyi yapmaya başladığımızda ( ağır sporlar yapmak, hiç ekmek yememek, akşam yemeği yememek, günde 1 öğün yemek....vs) bir miktar kilo verebiliyoruz ama bize kilo verdiren tekniği hayatımızın bir parçası haline getiremediğimiz için bıraktığımız anda tekrar kilo alıyoruz...Sporu bıraktığımızda, ekmeği tekrar tüketmeye başladığımızda ya da günde 1 olan öğün sayımızı normale döndürdüğümüzde kilolar geri geliyor.
Bu sebeple ben kesin olarak bu kez karar verdim ve hayatımın parçası haline getiremeyeceğim, belli periyodlarla da olsa uygulayamayacağım hiçbir tekniği kilo vermek için kullanmamaya çalıştım. Bu bilince gelmemde yaşımın da etkisi var tabii, 27 yaşındayım ve kalıcı kilo vermem ve kendime daha iyi bakmam gerektiğinin artık bilincindeyim
Bu yüzden sana tavsiyem akşam yememen değil akşam yemeği saatini 1-2 saat erkene çekmeye çalışmandır....Gece atıştırmak istediğinde (çok abartmadan ama gözünü de aç bırakmayacak kadar) yağsız süt veya yoğurt tüketirsen kilo verme sürecinin hızlandığını göreceksin.
Gündüz öğünlerinde yağ ve karbonhidrat içeren besinleri biraz azaltıp sebzeye ağırlık verirsen ve hareket etmeni sağlayacak küçük fırsatları değerlendirisen kilo vermemen için hiç bir sebep yok bence
İştahını kontrol etmekte zorlanıyorsan, şekerin vücuda verdiği zararlar ile ilgili internette araştırma yaparsan da şekerli ve nişastalı ürünlerden otomatikman uzaklaşma ihtiyacı hissedeceğine eminim
Bir de paket yiyeceklerden biraz uzak durmakta fayda var. Paketli gıda alınsa bile etiketini mutlaka okumakta fayda var..Kalorisinin yanında şekeri veya yağı yüksek olan gıdalardan ben özellikle uzak duruyorum. Örneğin sütle yenilen gevrekler bence hiç diyete uygun değiller.
Kısacası eğer metabolik bir sorun yoksa sağlıksız adledilen ürünlerden uzaklaşıp sağlıklı adledilen yiyeceklere yaklaşmak ve hareket miktarını biraz artırmak bence yeterli bir çözüm kilo vermek için...Daha detaylı bilgi ve tavsiye istersen buradaki daha deneyimli bayanlar sana yardımcı olacaklardır
Hoşgeldin umarım kısa sürede formuna kavuşursun :) Bende senin gibiyim 1 yılı geçkin evliyim 12 kilo aldım vermeye uğraşıyorum umarım başarılı oluruz :)))
Hoş buldum, teşekkür ederim.Eminim başaracağız
Ben şubat ayında diyetisyene gittim. Malum testleri yaptıktan sonra her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu, kilo vermemin kesinlikle gerekmediğini söyledi. Fakat ben "ille de eski halim" diye tutturunca :) haftada 0,5 kg vermemi sağlayacak bir diyet programı hazırladı. Çevremdekiler gibi düşünen kişi işin uzmanı olunca, diyet yapmak kararından vazgeçmem sadece 3 haftamı aldı :) Velhasıl diyeti bırakıp eşime ayak uydurmaya kaldığım yerden devam ettim kiiii bu, nişan zamanı alıp dolabıma koyduğum, etiketi hala üzerinde duran takımımı giymek istediğim güne kadar ( 6 nisan) devam etti. Yaşadığım şok hayatımda ilk kez kendimden nefret etmeme neden olduVelhasıl 8 nisan pazartesi günü 70,5 kg ile söylenen hiçbir şeye takılmadan diyet yapmaya karar verdim. Diyetisyenimin verdiği listedekilerin yarısını yiyerek, yanında her gün bir saat spor yaparak 6 mayıs pazartesi günü 65,5 kg'ye düştüğümü gördüm :) Hedefim 17 haziranda 58kg olmuş olmak.
İşte benim diyet hikayem, yaklaşık 1,5 ay sonra işte benim başarı hikayem diyebilmek ümidiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?