- 25 Mayıs 2012
- 2.599
- 469
- 163
tahminimce 100 gr doritos 496corba istemedi canim icmedim 747 kl
Ya zaten suan bi 55in altini goriyim cok mutlu olucam.kac kalorilik diyet yapiyosunuzCanım ben 1.64 boyundayım ,60 kiloyum su an 56-58 arası istiyorum.Sen de 1.65 mişssin , zayıflamaya başlayınca bence 54te durursun zaten .2 sene once ben de 48dim hiç olmamıştı, 34 beden bile bol geliodu yani sen bilirsin ama 49 cok az bence :)
nasıl yaaa cipste o kadar kalori mi varmışşşşştahminimce 100 gr doritos 496
yarim kucuk paket cubuk kraker 83
1326 kl
canım ben de 10 gun oldu baslayalı hala düzene oturtamadım, saglıklı yeme alışkanlıgı kazanmak ıstıyorum ,çünkü çok kilo alıp veriyorum, bu sefer sabıtleyeyım dıyorum. Araştırırken öğrendiklerimi anlatayım sana.:Ya zaten suan bi 55in altini goriyim cok mutlu olucam.kac kalorilik diyet yapiyosunuz
Bende ayni sekilde cok kilo alip verdim son zamanlarda tesekkur ederim cok bilgilendirdigin icin bugun 1500 civari aldim cokmus o zaman yarindan itibaren bende azaltmaya basliyim umarim veririz hep berabercanım ben de 10 gun oldu baslayalı hala düzene oturtamadım, saglıklı yeme alışkanlıgı kazanmak ıstıyorum ,çünkü çok kilo alıp veriyorum, bu sefer sabıtleyeyım dıyorum. Araştırırken öğrendiklerimi anlatayım sana.:
Bazal metabolizma hızı dıye bır sey var, dınlenır pozisyonda vucudumuz ıhtıyac duydugu enerjı dıyebilirim kısaca, hesaplayan siteler var.Aslında doktor hesaplamalıymış ,bunlar ne kadar saglıklı emin değilim. Ondan 500 kcal assagı beslensek haftada yarım kılo verebilirmişiz.Ama 1000 ,bazı sıtelere gore de 1200 kcal altında beslendıgınde yağ ile birlikte kaslardan ve kemiklerden de gittiği için sağlıklı depilmiş.Ayrıca çok düşük kaloriyle beslenirsen vucudun bunu algılayıp metabolızma hızını dusuruyormuş. O yuzden ben genelde 1000 kcal yi gecmeye calışıyorum bunları okudugumdan beri ama bazal metabolizma hızım 1700 oldugu için 1600leri de geçmedim hiç şimdiye kadar.
Diğer faktör de spor tabi ki, ben hala başlayamadım ama metabolizma hızıını düşürmemek için mutlaka spor yapın diyorlar.Zaten sitede kilo veren arkadaşlar da hep sporla birlikte verdiklerini yazmış.1 kilo yağ yakmak için 7600 kcal harcamak lazımmış.
Buna ilave edeceğim şey ; ben çok az şeker yiyorum, paketlenmiş gıdalardan çok az tükettim şu 10 günde. Çok şeker istediğimde bı kaşık reçel yada kuru yaş meyve tercih ettim.Hiç su içmeyen biri olarak, hala 2 litre içmesem de en azından 1.5 lt su kesin içiyorum. Ve bu ikisi sayesınde hiç acıkmıyorum inan.
Canım ben buraya başlamadan önce 1 ayda 4.5 kilo almıştım :S yanı doyma hıssım tamamen kaybolmustu, saat başı bir şeyler yiyordum ki ben normalde de bir bayana göre çok yerim , ve kolay kolay kilo almam.Düşün ne kadar yemişim o ay ! Bir kere kararlı ol, artık şekeri hayatımdan çıkarıyorum de. Ben 10 gündür çok az şeker yedim mesela , pat diye kestim .Ama kendımi şartlayıp diyetı bırakmayayım dıye de ara sıra çok az miktarda yedim.İstesem yerim ama ben istemiyorum havasındayım. O yediğim şeydeki kaloriyi düşünüyorum, o kaloriye değecek bir tadı varsa yiyorum. Çok sevdiğim bir şey olması lazım.Bir de hiç su içmezdim su içmeye başladım.Bı ikisini sen de yap ,iştahındaki değişime inanamayacaksın.Çünkü şu an sendeki o açlık hissine neden olan şey şeker.Beyinde kokainle aynı etkiyi yaratıyormuş, aynı bölgeler harekete geçiyor.Bağımlılık oluşturan bir şey. 3 gün sabret sonra şekerli şeylere dönüp bakmıyosun bile163 boyundayım benim sorunum iştahımm özellikle geceleri keendimi tutamıyorum tatlıya düşkünüm..İştah konusunda önerileriniz var mı
canım ben de 10 gun oldu baslayalı hala düzene oturtamadım, saglıklı yeme alışkanlıgı kazanmak ıstıyorum ,çünkü çok kilo alıp veriyorum, bu sefer sabıtleyeyım dıyorum. Araştırırken öğrendiklerimi anlatayım sana.:
Bazal metabolizma hızı dıye bır sey var, dınlenır pozisyonda vucudumuz ıhtıyac duydugu enerjı dıyebilirim kısaca, hesaplayan siteler var.Aslında doktor hesaplamalıymış ,bunlar ne kadar saglıklı emin değilim. Ondan 500 kcal assagı beslensek haftada yarım kılo verebilirmişiz.Ama 1000 ,bazı sıtelere gore de 1200 kcal altında beslendıgınde yağ ile birlikte kaslardan ve kemiklerden de gittiği için sağlıklı depilmiş.Ayrıca çok düşük kaloriyle beslenirsen vucudun bunu algılayıp metabolızma hızını dusuruyormuş. O yuzden ben genelde 1000 kcal yi gecmeye calışıyorum bunları okudugumdan beri ama bazal metabolizma hızım 1700 oldugu için 1600leri de geçmedim hiç şimdiye kadar.
Diğer faktör de spor tabi ki, ben hala başlayamadım ama metabolizma hızıını düşürmemek için mutlaka spor yapın diyorlar.Zaten sitede kilo veren arkadaşlar da hep sporla birlikte verdiklerini yazmış.1 kilo yağ yakmak için 7600 kcal harcamak lazımmış.
Buna ilave edeceğim şey ; ben çok az şeker yiyorum, paketlenmiş gıdalardan çok az tükettim şu 10 günde. Çok şeker istediğimde bı kaşık reçel yada kuru yaş meyve tercih ettim.Hiç su içmeyen biri olarak, hala 2 litre içmesem de en azından 1.5 lt su kesin içiyorum. Ve bu ikisi sayesınde hiç acıkmıyorum inan.
canım ben bir siteden hesaplamıştım 1200 çıktı, başka sitede 1400,bir diğerinde 1600; sonra baktım olmuyor 2 tane formul vardı direk formullerden hesapladım birinde 2300 cıktı otekınde 1300 :)) yani o kadar farklı şeyler çıktı ki bana 1600lu olan makul geldi. Cunku kadınların 1200 kalorili diyetlerle zayıflayabılecegını soyleyen yazılar vardı. En az 1000 olmalı gunluk kalori diye yazıyor çoğu yerde.Çünkü daha az oldugunda kas ve kemiklerden de gidiyormuş.Ve vucüd o az kalorili beslenmeye uyum sağlayıp, daha yavas calısmaya baslıyormus.Canim yazini okuduktan sonra bendr bazal metabolizma hizimi hesapladim nette yasima boyuma kiloma göre 1324 kc cikti...
Simdi benim kilo vermem icin günlük sadece 800 kalori mi almam lazim ?
merhaba, şekere bir defa karsı koyun, birkaç gün gördükçe canınız isteyecek ama sonra emin olun şekerli bir şey yiyemez hale geleceksiniz. Ben 10 gün önce hergün tatlı yiyen biriydim, şu an gözümün önüne tatlı resimleri gelince midem bulanıyor. Şekeri hemen hemen hiç tüketmiyorum. Kuru ve yaş meyve yada kahvaltılarda 1 tk reçel yiyorum sadece .Ve karbonatlı su içiyorum.Bir de bugun tv de bir mankenden duydum .Günde 4 bardak yeşil çay içermiş zayıflayacagı dönemlerde 2 ayda etkisini görürmüş. Ama yeşil çay bazı insanlarda çarpıntı,bulantı yapıyor, kontrollu kullanınBen de kilo vermeyi cok istiyorum, istedigim zaman yemek yemeden dururum canim cekmez ama o cikolata ve turevi seylere dur diyemiyorum ve onlarla beraber yedikce yiyorum bu ara yine yemeye basladim , istah kesici neler yapabilirim neler hizli kilo verdirir onerisi olanda yardim bekliyorum :)
canım yeterince kafaya koymamışssın demekki :) ben yılbaşına kadar kilo vericem diye hedef koydum, kendimi kırmızı bir elbise içinde hayal ediyorum.O beni motive ediyor :) sen de buna benzer bir motivasyon kaynagı bulabilirsin64 kiloyum 170boyundaym kilo vermek istiyorum bende.. Ama bu irade dedikleri şey..
163 boyundayım benim sorunum iştahımm özellikle geceleri keendimi tutamıyorum tatlıya düşkünüm..İştah konusunda önerileriniz var mı
bi süre dişini sık bak nasıl hayır diyosun.kendini motive ettikten sonra gözün hiçbişeyi görmüyo emin ol.tatlıya bende hayır diyeemiyorum.günde 4-5 tane çikolata yiyebilen biriyim bende.şuan önüme koysanız yemem :) sabah yumurta,yoğurt,köfte et vs. tok tutan besinler.iştahı kapatmasa bile bunları yiyerek daha tok kalabilirsiniz.metobolizma hızını yükseltmek için birde ara öğünler çok önemli demişti 3-4 yıl önce görüştüğüm bi diyetisyen.en iyi iştah kesme yöntemi de 3-4 gün sıkı bi şekilde beslenmeye dikkat etmek bence.Ben de kilo vermeyi cok istiyorum, istedigim zaman yemek yemeden dururum canim cekmez ama o cikolata ve turevi seylere dur diyemiyorum ve onlarla beraber yedikce yiyorum bu ara yine yemeye basladim , istah kesici neler yapabilirim neler hizli kilo verdirir onerisi olanda yardim bekliyorum :)
canım yeterince kafaya koymamışssın demekki :) ben yılbaşına kadar kilo vericem diye hedef koydum, kendimi kırmızı bir elbise içinde hayal ediyorum.O beni motive ediyor :) sen de buna benzer bir motivasyon kaynagı bulabilirsin
dun 55 dk yurudum 300 kl yaktimtahminimce 100 gr doritos 496
yarim kucuk paket cubuk kraker 83
1326 kl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?