60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar yürüyüş yaptığım bantta yüksek tempoyla yürüyüşte 400 kl diyor
ama diyetarkadasım sitesinde 300 diyor hangısı doğrudur sizce ?

Ögle yemegim 250 kalori
Nescafe
1 kare cikolata

500 kalori diyorum

Aksam yemegim 2 dilim ekmek 120
yumurta 130 kc
3 catal mantar sote 50 kc.
1 kare peynir 20 kc.

900 kalori diyorum birazda abur cubur yemek zorunda kaldim bugün alisveriste ... ;-)

30 dK pilates 175 kl
aksam yemegim peynirli makarna
1047 kl
toplam 1047
spor 475 kl
=628

Canim isine karismak istemem ama sadece seni bilgilendirmek icin yaziyorum cok az kalori alip fazla spor yapiyorsun ya kalorini yükselt yada sporunu hafta da 3 e düsür...

Normale döndügün an kilo alirsin yada spor yapmaya ayni tempo da devam edeceksin...

Nette arastirma yap istersen ...

Merhaba kızlar :)dün biraz abur cubur yiyince kendimi kötü hissettim sanki diyeti bozmuşum gibi bakalım kaç kalori almışım .
kahvaltı : 2 dilim ekmek 140, 1 dilim peynir 60, 6 zeytin 36
akşam : 4 yk yogurt 120 , salata 90 , et sote 350
ara : sütlü kahve : 60
toplam :854
yani birazcık az oldu yine öğlen yemediğim için ama canım istemiyo açıkçası , yarın biraz daha fazla yemeye çalışiim

Merhaba
Ben daha önce 70-79 kg ağırlığındakiler birlikte zayıflıyor topicinde 12 kg verdim ancak ikinci doğumda 28 kg aldım ve 10 u duruyor bebeğim küçük ve emiyor ama ben yine de yavaş yavaş başlamak istiyorum bu kalori hesabını neye göre yapıyorsunuz? Ayrıca
kilom 72
Boy 163
Yaş 29

hosgeldin canim nette diyetarkadasim veya diyetkolik sitelerinden kalori hesabi yapabilirsin sende.. ilk once bazal metabolizmani hesaplat. daha sonra gunluk olarak bazal metabolizmandan 400-500 kl az almaya calis

Merhaba narcicegi16, hoş geldiniz :) Verdiğiniz kilolar için tebrikler; çünkü annem 2. doğumdan sonra çok zor oluyor demişti. Bebişinize de sevgiler :) Allah uzun ve mutlu bir ömür versin
Benden yaklaşık 2 haftadır diyet yapıyorum, diyete başladığımda konuyla alakalı şeyler okudum internetten.Tabi birbirinden tutarsız olan şeyler de vardı, kafamın karıştığı noktalar oldu ama kendimce şöyle bir sonuc çıkardım okuduklarımdam ;gunluk en az 1000-1200 kcal arası beslenmelıyım. Çünkü 1000 kcal altında beslenıldığınde vucüttaki kas ve kemik dokusu da eriyormuş.Bunun dışında bazal metabolizma hızı ve günlük ihtiyaç duyulan kalori miktarı varmış. Herhangi bir sağlık problemimiz olmadığında, her şeyin normal ortalama olduğu bir anımızda dinlenir pozisyonda vücudumuzun kendi fonksiyonlarını devam ettirebilmek için ihtiyaç duyduğu bir günlük toplam kaloriye tekabul ediyor bu rakamlar.Birkaç farklı formül var, hesapladığımda farklı sonuçlar çıktı, siteler var hesaplayan, onalrınki de birbirini tutmadı.1600 rakamı birkaç yerde karşıma çıktığı için onu esas aldım bende .Kilo vermek isteyenler ,bu bazal metabolizma tutarından 500 kcal daha az beslenirse haftada yarım kilo verirler yazıyor. Buna dikkat etmiştim birkaç gün ama başka yazılarda da çok düşük kalorili beslendiğimizde ,vücudun bu kalorilere alışıp yavaşladığı ve metabolizma hızımızın düştüğü yazıyor. Aslında kısa vadede yani bi 15 günlük süreçte belki kilo veriyoruz ama uzun vadede bu yüzden veremiyoruz yani vücud ona alışıyor ve yavaşlıyor.Yavaşlamayı engellemek için de spor yapmak gerekiyormuş ki ben hala yapmıyorum :S (Bir de 1 kg yağ dokusu 7600 kcal imiş yani o kadar kalori harcadığmızda veriliyormuş.) Biraz da eskiden aldığım kalorileri düşünmeye çalıştım.Ben normalde inanılmaz çok yiyen bir insanım yani neler yediğime inanamazdınız görseydiniz, hani erkeklerle aynı yiyordum . O yüzden bence ben eskiden 2500 kalori falan kesin alıyordum bir günde . Şu an bu kadar az kalori alarak iyi edip etmediğimden emin değilim açıkçası.Zamanla göreceğim galiba.
Bir de ben spor yapmıyorum ama ,siz yapıyorsanız , yaptığınız sporla yaktığınız kaloriyi ,bu hesaptan düşebiliyorsunuz yani o gün yürüdünüz diyelim 200 kal yaktınız. 1500 kcal de yemek yemiş olsanız gün sonunda 1500-200 = 1300 kcal almış oluyorsunuz.Bu şekilde hesaplayabileceğimizi söyleyen yazılar da vardı.
Kalori hesaplamaları için de diyetkolik ve diyetarkadasim sitelerini kullanıyorum.
2 hafatdır bu şekilde kilo verdim, bu hafta nasıl olacak, verdiğim kilo azalacak mı bilmiyorum ? Biraz kendimi yorgun hissediyorum çünkü, metabolizmam mı yavaşladı , ben okudukalrımdan evham yapıp mı böyle hissediyorum anlamadım.
Son olarak da ben buraya hem kilo vermek , hem de kilomu korumak için yazıldım. Çok kilo alıp veriyorum, artık sağlıklı beslenmeye alışıp, formumu korumak istiyorum çünkü.Bu anlamda da şekeri kestim.Çok az yiyorum.Paketlenmiş gıdaları da çok tüketmemeye çalışıyorum.Su içiyorum. Zaten su içmem ve şekeri kesmem sayesinde tüm iştahım gitti.11 Ekim'de başlamıştım , 13 gün olmuş , 3 kiloya yakın verdim ve inanın hiç diyet yapıyor gibi hissetmiyorum;çünkü hiç açlık çekmedim .Açım ama yemiyorum durumu olmadı asla .
Bir başka etken de kalori hesaplamam oldu,çnkü öyle gereksiz şeylerin öyle çok kalorisi varmış ki, ya bunu yesem o kaloriyi almama değmez , o kadar canım istemiyo ki diyorum.Mesela ilk günlerde katmer yemiştim ,500 kaloriymiş .Bir dilim ekmek 40-70 kalori .Yani katmer özellikle sevdiğim bir şey de değil,bir daha yemem muhtemelen . Kuruyemişlerin de kalorisi yüksek ama sağlıklı oldukalrı için onları gönül rahatlığıyla yiyorum. Yani bunun gibi şeyleri öğrenmeye başaldığım için mutluyum açıkcası.Daha bilinçli tüketiyorum.İlerleyen yaşalrım için de daha iyi olacak.
Bu arada benim de boyum 1.64 :) , su an 60 kiloyum , 58-56 arasında olmayı istiyorum .

Kızlar günaydın :) Ben diyetime devam ediyorum ama biraz esnettim bu hafta. Pazartesi ve dün de spor yapmamıştım. Az önce tartıya korkarak çıktım ama 300 gram vermişim. Vücudu şaşırttığım için mi böyle oldu sizce? Yoksa ben hayal mi gördüm tartıda az önce?
Not: Bugün spor düzenime başlıyorum yine. Diyet programı da aynen devam ama annem yine şaşırtmaya devam edelim bence diyor. Siz ne dersiniz?

hosgeldin canim nette diyetarkadasim veya diyetkolik sitelerinden kalori hesabi yapabilirsin sende.. ilk once bazal metabolizmani hesaplat. daha sonra gunluk olarak bazal metabolizmandan 400-500 kl az almaya calis
Merhaba
Çok teşekkürler ben iki buçuk ay önce doğum yaptım kızım aktif bir şekilde emiyor ve benim günlük 2000 kalori almam gerekiyor! Tabi 1500 alır ve spor yaparsam yavaş yavaş gidecekler ama sezeryan olduğum için spora başlayamam evde bisikletim var ilk kızımdan sonra diyet yapmaya altı aylıkken başlamıştım ama bu sefer o kadar bekleyemeyeceğim 42 beden olmak isetmiyorum ve eski küçük kıyafetlerimin içine tekrar girebilmek istiyorum (cevabınız için teşekkür ederim kalori hesabı önemli sanırım...

Merhaba
Çok teşekkürler ederim uzun uzun yazmışsınız güzel dualarınız için de çok sağolun amin inşallah...
Ben de öyleyim işte eşimden fazla yiyorum kendimi durdurmazsam nasıl 28 kg aldım sanıyorsunuz :)haftada 2 kg alınır mı aldım işte neyse olan oldu işte... Aslında sorunum şu : bebiş görmeye gelenlere yapılan hamurişlerini afiyetle yemem. Onları yemeği bir bıraksam problem kalmayacak ama onların orada olduğunu bildikçe dayanamıyorum ben de aklımda duracağına midemde dursun diyor ve yiyorum. Aslında buraya dönmemin sebebi tartı günü heyecanını tekrar yaşamak zaten çok büyük hayallerim yok ilk etapta 60 kg bana yeter.
Sizin de az kalmış hedefe ne güzel bilinçli beslenmek sağlık için ne kadar önemli çok iyi biliyorum da uygulaması zor işte keşke iştahsız biri olaydım keşke...

Kuzucuk işine karışmak gibi olmasın ama öğün atlarsan metabolizman yavaşlar. Hem de halsiz düşersin. Günde 850 kalori az değil mi?

Günaydin kk nın azimli güzel bayanları :)

Bugünkü kahvaltim
2 dilim ekmek 120 kc
1 yumurta 80 kc
beyaz peynir 70 kc
recel 25 kc
krem peynir 25 kc

320 kalori

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…