harikasın gerçekten maşallah sana :))bende 78 le başladımsuan 65.5 oldum çok fark var 4 kilo bile farkediyor inşallah son 3 5 kilo da verdim mi benimki tamam
sen az yemeye başla sporda zamanla azar azar yapa yapa çoğaltırsın canım. herşey hemen birden olmuyor bende başta spor yapmamıştımBen diyeti saldım tekrar kilo almaya başladım.Baktım eski kiloma gidiyorum dur dedim.Ara öğüne tekrar başladım dikkat ediyorum bugünlerde inş kilo verebilirim.Ama spor yapmıyorum dermanım yok.Bazen işe yürüyorum o kadar
Ben bugün tavuğa köri niyetine tarçın atmışım iki çocuktan kafa kalmayınca :))Ben bi ara diyetisyene gittim 10kilo verdim ara öğünlerde meyveye süte toz tarçın önermişti.Çaya da kabuk tarçın.Geçen de bir arkadaş sütle tarçını pişirip içersek daha tatlı oluuyomus tatlı isteğini azaltıyormuş.Ben sıcak süte karıştırıp içiyrm ama pişirip denemedim
hahahah çok iyi yaBen bugün tavuğa köri niyetine tarçın atmışım iki çocuktan kafa kalmayınca :))
bitter çikolatadan bi parça koklayarak yiyebilirsin. koklamak da daha as yemeye yardımcı oluyormuş. hem de tadı yoğun .yok kız yemem ikisinide bu saatte olmaz
ama canım sıkılıyo işteevde herkes yemek yiyo önümde te allahım regl dönemindeyim ondanda olabilir ama cuma günü 50 lili rakamları görmem lazım
o mutluluğu yaşamak çikolatadan daha çok tat vericek hem
ama şurda yeyip içip mışıl mışıl uyusam ahhh
bu rejim beni delirtcek
Ascanım kalori sayımı hakkında bildiklerim şunlar : bazal metabolizma ihtiyacı diye bahsettikleri senin vücudunun nefes almak , kalp atışı , konuşmak vd gibi yaşamsal fonksiyonları için ihtiyacı olan enerji. burdaki araçlardan hesapladıgım kadarıyla benimkisi 1400 civarıymış ki internetten hesapladığımda grnelde bu civatlarda çıkıyor.gün içerisinde bundan az kalori alırsak vücudumuz kıtlık var sanıp yavaşlıyor. bu da uzun vadede zayıflamayı cok zorlaştırıyor hem de sağlıksız. çünkü vücut proteinleri yani kasları yakıyor enerji için.
sitedeki diğer seyi hesapladıgımda 1600 civarı çıktı. bu da sanırım üstüne günlük hareketlerimin eklenmiş hali.
yani ben 1500 1600 civarında kalıp spor yaparsam daha saglıklı olacak.hem metsbolizmam hızlanacak hem kas kitlem azalmayacak.
2300 genelde erkeklerde duydugum bir rakam . bence kadınlar için çok. internetten farklı sitelerden de hesapla bence.
buarada kalori saymayı artık diyetisyenlrr fazla önermiyor ama ben kendimi böyle daha rahst kontrol ediyorum. burda dikkat etmen gereken yiyeceğin kalorisi kadar besin degeri. şeker un gibi gıdılar vücutta hemen yağa dönüşüyor. mesela sen günde 1600 kcal alırsın ama içinde şeker un vardır çoğunlukla . bu yine göbek bölgende yağlanma yapar. ama 1800 kcal yersin ama cogunlugu protein vitamin ve saglıklı yagdır. bundan vücudunda yaga degil enrrjiye dönüşür zayıflarsın gibi gibi
merhaba esenbike hoş geldiniz. öncelikle cocugunuz hayırlı ugurlu olsun . saglıklı ve mutlu bir ömür diyorum ona. 1 ayda 5 kilo bence gayet iyi. zaten 21 gün derler ya hep alışkanlık kazanma süresine . siz bunca zamandır bozmadıysanız bozmazsınız zatenKızlar merhaba 4 aylık bebeğim var. 56 ile hamile kaldim. 76 ile doğuma girdim. Eve geldiğimde 69 idim. Sonra kendiliğinden 2 kilo daha gitti. 67 ile 1 Ocak'ta diyete başladım. Şuan 62.100'um. Diyetle birlikte haftada 4 kere 45 dakika bisiklet ceviriyorum evde. Nisan sonuna kadar 10 kilo daha vermek istiyorum. Normalde kilim 52, 53. 1 ocaktan beri hiç birakmadim. Iradeliyimdir.
Bugünkü menüm; Sabah; 1 haşlanmış yumurta, az beyaz peynir, 4 zeytin, 5 çiğ badem ve su. Arada iki tane şekersiz sutlu kahve.
Akşam; Fırında 1 dilim Norveç somonu. Yarım domates.
gerçi tabi kilo ve boya göre hesaplanıyor. ben sanırım üst üste bazı forumlarda 1500 e denk geldiğim için sınırda gibi algı oluşmuş.As
Valla canim bildiğim kadarıyla erkeğe kadina gore değişmiyor kalori kiloya gore mesela 51 kiloda birinin kalori ihtiyacı 1600ken 71 kiloda birinin 2300 oluyor yaptigi spora gore yaktiği kaloride kendinden zayif insandan daha çok oluyor vücudundaki yag orani ona gore fazla çünkü. Mesela benim 72yken 2350li biseydi 71 oldum 2300e indi bu sinir. Esiminki 2700. Tatlidan yaglidan ekmekten şekerden uzagim zaten genelde saglikli beslenip bol su tüketip aksam cok erken yemeye gece yememeye bakiyorum. Dun istahim yoktu çok az kalori aldim bugün 1600 kusur aldim düzensizlik de iyi değil aslinda. Kendi kalori ihtiyacim kadar alsam gunluk 2300 uyuyamama herhalde kilo alcam diye korkumdan yaktigimiz ne ki bi saatlik dans 500 kaloritesekkur ederim bu arada uzun uzun yazmissin kuzumm
canım benimde 4 buçuk aylık bebişim var :) hoşgldin.Kızlar merhaba 4 aylık bebeğim var. 56 ile hamile kaldim. 76 ile doğuma girdim. Eve geldiğimde 69 idim. Sonra kendiliğinden 2 kilo daha gitti. 67 ile 1 Ocak'ta diyete başladım. Şuan 62.100'um. Diyetle birlikte haftada 4 kere 45 dakika bisiklet ceviriyorum evde. Nisan sonuna kadar 10 kilo daha vermek istiyorum. Normalde kilim 52, 53. 1 ocaktan beri hiç birakmadim. Iradeliyimdir.
Bugünkü menüm; Sabah; 1 haşlanmış yumurta, az beyaz peynir, 4 zeytin, 5 çiğ badem ve su. Arada iki tane şekersiz sutlu kahve.
Akşam; Fırında 1 dilim Norveç somonu. Yarım domates.
Sayfada işadamı Yok herkes yazsın diyen arkadaşa selam ediyorım :) keşke iş adamı olsam gece uyurdum belki :) mesaisi ve maaşı Yok evimin cio su oldum :) uyumuyor neden bilmiyorum 1.5 saattir uyumuyorum hadi bskalım
Sabrediyorum canım ya ben zaten uykuyu çok seven biri değilim eşim de yardımcı oluyor çok sağolsun tek sıkıntı bazen çok ağlıyor ona üzülüyorum anlayamıyorum o beni geriyor yoksa bu günler geri gelmez uykusuz bile olsam tadını çıkartıyorum :)canım benimde 4 buçuk aylık bebişim var :) hoşgldin.
bende 55 le hamile kalıp 71 ile doğuma gittim. doğumdan bir hafta sonra 61 dim. sonra 5 kg daha aldım süt olsun diye süt falan olmadı hep aynı
2 ocakta 66 ile başladım geçtiğimiz cuma 60.5 düm.
hamile kalma, doğum, doğum sonrası benzer kilolar hep :))
bu arada emziriyor musun ?
daha çok küçük annesi sonradan düzene girer inşallah sabrt bugünler geçici.
harikasın ne güzel düşünüyorsun çoğu anne depresyona giriyor o dönemde. bende ucundan döndüm diyebilirim. ben uykuyu severim ondan heralde :))Sabrediyorum canım ya ben zaten uykuyu çok seven biri değilim eşim de yardımcı oluyor çok sağolsun tek sıkıntı bazen çok ağlıyor ona üzülüyorum anlayamıyorum o beni geriyor yoksa bu günler geri gelmez uykusuz bile olsam tadını çıkartıyorum :)
Hayatta o kadar beklenmedik anlarda öyle kötü olaylar yaşadım gördüm ki uykusuzluk da olsa yorgunlukda olsa iki meleğimin bir gülüşleri için bile katlanırım :) işte o yorgunluk arada kilo kaybı olarak da gelse fena olmaz hani :)))harikasın ne güzel düşünüyorsun çoğu anne depresyona giriyor o dönemde. bende ucundan döndüm diyebilirim. ben uykuyu severim ondan heralde :))
evet sebepsiz ağlamalar çok üzücü bebeğim ağlayınca bende ağlıyordum
süppersin canım :) ahahha keşke ya inşallah :))Hayatta o kadar beklenmedik anlarda öyle kötü olaylar yaşadım gördüm ki uykusuzluk da olsa yorgunlukda olsa iki meleğimin bir gülüşleri için bile katlanırım :) işte o yorgunluk arada kilo kaybı olarak da gelse fena olmaz hani :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?