iyi güzel ama öyle çaylı sirkeli olanları sudan saymayacakmışız bildigin saf su olacakmış ama iki sürahi 2lt tekabül ediyodur herhalde iyi güzel saglıklıda besleniyosun o zaman sorun yok devam canım inş emeline ulaşırsında lüzümsuzlara haddini bildirirsin ama şunuda unutma senden degerlisi yok(birde şu söyledigimi kendim anlayabilsem)
o sadece ınat olarak benı hırslandırıyorr yoksaa ben ılk bu sene yasadım sısman deıldım ama kıloluydum okdr kotu bıse yok yaa zaayıff olup herseyı gymek kdr gusel bıse yok helee bıkınıyı hıc rht gyemedım bu sene cok utandımmamaa senee ole olmıcakk inşallah:)
inşallah güzelim insan isteyince herşey oluyor ya kilo dedigimiz ne ki hele 5 kilo hiçbirşey okul açılana kadar sen bu azimle 5 kiloyu mutlu mesut verirsin :sm_cool:
geldiiiiiiim:)))ablacım nereye gittin???
ben geldım.gecmıse göz atayım dedım.
aksam yemegımı dısarda yıycem tavuklu salata düşünüyorum demiştim.
ilk kez gıttıgımız bır restorandı. 5-6 dl parmak patates kadar ince tavuk vardı 50gr bıle yoktur. domates salatalık falan ıste .. gayet fakır bır salataydı ben de aynında mınıcık bır dl kepeklı ekmekle, 200ml ayran içtim.
umarım yanlıs bişi yapmamısımdır
canım benim,istersen kuzeninin söylediklerine kulak ver!..eğer gerçekten çok zayıf görünüyorsan hemen bırak diyeti...-bence- aşırı kilo nasıl yakışmıyorsa bir kadına aşırı zayıflık da en az onun kadar yakışmıyorbu arada kuzenım kıloma cok tepkı gösterdı.. aşırı zayıf gözüktüğümü,artık diyet sacmalıgını bırakmam gerektıgını.zaten boylu oldugumu falan söyledı.. basenım var diyince de beden algı sendromun mu var falan dedı.
biraz hosuma gitti aslında dedıklerı ıltıfat nıtelıgınde olmasa da..ama 59kgluk aşırı zayıflık kulaga hiç mantıklı gelmıyor.sacma..
ben yoluma devam ederım,kendım için en iyisini ben bılırım sonucta...
bu arada yarın oruç tutmaya niyetlendım. mide sorunum var ama yarın denıycem sorun yasamazsam diğer gunlerde tutarım.
sahur;
2dl kepeklı ekmek arasına light kasar ve domatesle yapılmıs tost(150cal)
bır bardak azıcık ballı,tarcınlı light süt
domates,salatalık,biber
1 adet yesıl elma
iftar;
yarım kase yogurtlu kabak yemeği
1 kepçe çorba
1 dl ekmek
gece 1 porsiyon meyve
nasıl??
canım benim,istersen kuzeninin söylediklerine kulak ver!..eğer gerçekten çok zayıf görünüyorsan hemen bırak diyeti...-bence- aşırı kilo nasıl yakışmıyorsa bir kadına aşırı zayıflık da en az onun kadar yakışmıyor
kuzenininkine benzer yorum ya da yorumlar duydun mu başkalarından da son günlerde?
sımdı ablacım,benım sosyal çevrem kısıtlı..açıkcası kuzenım dısında istanbulda kımsem yok bir de benım baş belası var bılıyorsun.
erkek arkadasım her zaman cok zayıfsın dıyor ama 70kg iken de dıyordu.annem benı en son gördugunde 3kg daha fazlaydım.bir sorun görmemişti.
bu arada ben beden olarak 38ler bol gelıyor,36lara ıse sığyorum ama sıkıyor. yanı bu durumda çok zayıf oldugumu sanmıyorum. o benı hep kılolu görmeye alıstıgından garıpsıyor olabılır.
çok azlmaz:
hem sen doktoruna sordun mu oruç tutabilir miyim diye?CADIARZU
benim 4 yıldan beri tansiyon yüzünden oruç tutmam yasakmafoldumben
anladım canım...ablacım ben de reflü var. sık ve az yemem gerekıyor saglık ıcın.eskıden cok cekerdım mıdemden..diyetyapmak öyle iyi geldı ki.. artık hiç sıkıntım olmuyor. ben yarın tutup denıcem bır gun. rahatsz olmazsam devam edıcem.rahatsızlanırsam da bır daha tutmıcam. benım bır sorunumda diyet yapmasam bıle ramazanda 7-8kg vermıslıgım var. cunku yiyemıyorum iftarda.. ilk gunler yıyorum sonra kesılıyorum.zorluyorum olmuyor.
bu sefer o noktaya gelmemeye calısıccam mutlaka yıycem iftarda..
anladım canım...
aman kilo verme maceramız,kilo verme takıntısına dönüşmesinde...kaydirigubbakcemile5
şimdiden kolay gelsin sana...inşallah sorunsuz atlatırsın yarını bitanem...opuyorumnanaktan
Ramazanda Nasıl Bir Diyet Yapılmalı
Cevap:
BU sorunun cevabını ünlü diyetisyen Taylan Kümeli'den alalım.
* Sahurda (Kahvaltı yerine)
1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)
2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)
3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek
4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)
* İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.
* İki saat sonra (akşam yemeği yerine)
1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.
2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.
3. hafta: 2. hafta gibi olacak.
4. hafta: 2. hafta gibi olacak.
* İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.
Veya masum bir tatlı:
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)
TAYLAN KÜMELİ
yaa ben bugun hıc bıse yemedımm yaaa ıstahım yok benımm aktardan 5in 1 cay aldım onu ıcıyrm sımdıı aksam yemegımde yıcemm corba zeytınyaglı fasulyeee yuryus yerıneee dans etcemm bırazdaa airobik hreket yapcm olurmukııı ?
öncelikle verdiğin kilo için tebrikler gülüm:hooray:
biliyorum çok az olduğunu ama kısa bir süre için canım...benim bünye alışık kuş kadar yiyip yinede sağlıklı olmaya:))))
benneyaptımkisarı kart mı ama başka bişey yemedim aksam elma dışında tabi sahurda yemesem mi acaba
benim için bi yorum yapacak arkadaş var mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?