• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

faydalı tabiki canımcım ama diyetteyiz işte dikkat ememiz lazım şu dönemlerde,kilo verincede bu faydalardan yararlanmak adına yoksa hiçççççç aram yoktur tereğıyla(aaaaaaaahh tereyağlı sahanda yumurta aaaaaahhhh),yiyeceğiz tabiki canımcım

işte arkadaşlar bende diyorum ki diyetteyız evet ama diyetten cıkınca yemektense şimdi az az yiyelim vucudumuz alışsın hiçbir besinden eksik kalmayalım dyet döneminde de yıyelim az az daha sonrada aynı ayarda devam edelim bu şekilde de kilo veriliyor çünkü verilmese amenna yemeyelim diycem ama veriliyor ve genciz yiyebiliriz diye düşünüyorum ben :40:

Margarinin zararlarını özetlemek gerekirse:

• Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır.
• Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
• HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)
• Anne sütünün kalitesini düşürür
• Bağışıklık sistemini zayıflatır
• Pankreasın insülin tepkisini azaltır ve şeker hastalığına yol açar.

Doymuş katı yağ oranının fazlalığının yanında, trans-yağ asidi miktarı da oldukça fazladır. Varlığı yeni farkedilen bu yağ asitleri de damar sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. 2005 yılından itibaren FDA tarafından paketlenmiş her gıdanın üzerinde ne kadar trans-yağ asidi ihtiva ettiğinin belirtilmesi bir şart olarak getirilmektedir. Trans yağ asitlerinin kolesterolü dolaylı olarak artırması ile damar sertliği ve koroner kalp hastalığı gelişmektedir.
Görüldüğü gibi, her nekadar üzerinde tamamen bitkisel kaynaklı olduğu ve kolesterolsüz olduğu belirtilmiş olsa da, margarin çok zararlı bir yağdır."

Tereyaginin Faydalari

--------------------------------------------------------------------------------

Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor
En iyi A vitamini kaynağıdır
Lesitinden zengindir
Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir
İyi bir iyot kaynağıdır
Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır
Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)
Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)
Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)
Asetilkolini artırır
Çinko içeriği yüksektir
Magnezyum içeriği yüksektir
Omega-3’ten zengindir
A, D, K vitaminleri, demir, selenyum, riboflavin, ve niasinden zengindir

yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim canım
ben de pilavlarıma bazen tat vermesi açısından ayçiçek yağının yanısıra 1 tk kadar tereyağı koyuyorum maggi tavuk suyu et tablet de koyarım bütün yemeklerime .
ama ölçülü yerim kendimce .
bir öğretmen arkadaşın babası kalp rahatsızlığından vefat etmişti doktor onlara margarin yerine tereyağı yemenin daha sağlıklı olduğunu söylemiş çünkü vucut ısınsında eriyebilen yağ demiş .:34:

Son düzenleme:
Ara öğün yapıyorum 1 portakal doğradım tarçın serptim yarım çay bardağı da beyaz leblebi kemiriyorum yanında:60::60:

Bunun üzerine soruyu da düzenliyim bari

Topikte en çok kimin mesajlarına gülüyosunuz

A)FAMİR VE NERUDA

B)FAMİR VE NERUDA

C)B İLE AYNI

D)A İLE AYNI :60::60:

E)HEPSİ

:60::60::60::60::nazar:
afiyet olsun canım çok güzel
slm kızlar kahvaltımı yapıp geldim millet öğlen yemeği yiyor ben kahvaltı:1:

kahvaltım:
1 dilim çavdar ekmeği
3 çatal lor peynir
2 dilim beyaz peynir
2 zeytin
2 çatal tereyağı
1 çatal ayva reçeli
2 çatal omlet
1 domates
1 salatalık
yarım çarliston biber
1 br şekersiz çay
bugün 1 lt su içtim
afiyet olsun çok güzel
ayy cnm maşallah Allah bağışlasın.ben yeni evliyim bebişim yok heüz ama çok seviorum bebkleri.bakımlarıda zor tabii.Allah koılaylık versin bide hem ikiz hem erkek çok fena cnm.:44:ayy nerudanın annesi gibi benm annemde gece rüyasında hazrlık yapmaya başladığı gibi sabah ta sabah namazıyla kalkar şunu yapalım bunu yapalım şöle olsun şu fln fln.:1::1:Sana da kolay gelsn cnm ymk mi yapıcaksın pasta börek çörekmi ona göre fikr verelim:34:

öle yapmaya çalışıroum cnm.hah işte benmde senn dediğin gibi bütün işi hafta içine yayıorum bende artık yoksa yetişmio:1::1::1:

şimdi süper olmuşşşşşş:nazar::nazar:

bende bi ara öğn kaptım geldim
1 kupa tarçınlı karanfilli karabiberli yeşil çay
2 kuru incir
yarım fincan leblebi(acılı beyaz karışık)
afiyet olsun canaım
canımcım emin ol becek formum yerine tereyağı kullansan daha sağlıklı olur çünkü becel de margarin ve en tehlikeli ve sağlıksız yağ az koy tereyağı koy ben yemeklerime ne tereyağı nede margarin kullanıyorum margarini evime koymuyorum bile zeytinyağı ve mısırözü kullanıyorum:61:

bizyıladır hiç margarin kullanmıyoruz sıvıyag sadece

yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim canım
ben de pilavlarıma bazen tat vermesi açısından ayçiçek yağının yanısıra 1 tk kadar tereyağı koyuyorum maggi tavuk suyu et tablet de koyarım bütün yemeklerime .
ama ölçülü yerim kendimce .
bir öğretmen arkadaşın babası kalp rahatsızlığından vefat etmişti doktor onlara margfarin yerine tereyağı yemenin daha sağlıklı olduğunu söylemiş çünkü vucut ısınsında eriyebilen yağ demiş .:34:

evet farmasicim sende ayrı bir noktaya temas ettin sağolasın tereyağı vucüt ısısnda eriyor fakat margarin öyl edeğil damarlarımıza yapışıp kalıyor malesaf ki :50:

canımcım emin ol becek formum yerine tereyağı kullansan daha sağlıklı olur çünkü becel de margarin ve en tehlikeli ve sağlıksız yağ az koy tereyağı koy ben yemeklerime ne tereyağı nede margarin kullanıyorum margarini evime koymuyorum bile zeytinyağı ve mısırözü kullanıyorum:61:

canım zaten pilava koyduğum 1 tk yoktur, ben z.yağlı yaparım pilavı falan ve diğer tüm yemeklerimi
mısırözünü bile kullanmam ben

afiyet olsun canım çok güzel

afiyet olsun çok güzel

afiyet olsun canaım

bizyıladır hiç margarin kullanmıyoruz sıvıyag sadece

çok güzel yapıyorsun canımcım ben evlendiğimden beridir kullanmıyorum kurabiyelerimi bile sıvı yagında yapıyorum ve cokta lezzetli oluyor :32:

kızlar sohbet güzel ortam güzel ama istemeden de olsa çıkıyorum artık çıkıyorum çıkkkkkkkkkkkkkkktımmmmmmmmmmmmmm:43:

canım zaten pilava koyduğum 1 tk yoktur, ben z.yağlı yaparım pilavı falan ve diğer tüm yemeklerimi

canımcım 1 tk becel yerine 1 tk tereyağı tafsiye ederim ben hiçbirini koymuyorum sadece sıvıyağ yada zeytin yağlada gayet güzel oluyor kullana kullana insan tadına alışıyor :32:

yok canım daha neler niye darılayım bana da öyle geldi ama tartı tam 53.5 kg
bence fotoğraf makinası ve giysiler bir de çekim açısı , ışık vs hakikaten insanı olduğundan inca ya da kalın gösteriyor .
bikini ya da mayo ile mi çekilseydim ki:26::9:
burada her türlü eleştiriye açığım kızlar ben sizlerin niyetinden emin olmasam fotolarımı bile koymam
koymuşsam da her türlü yorumun başım üstünde yeri var canlar :70:

canım dediğin gibi çekimden ışıktan olabilir ama şu da var tartı az gösterse de aynı kiloda ve aynı boyda sıkı bir vücut ile gevşek bi vücut elbette farklı olacaktır
sen spor yapmıyosun artık sanıırm, bence yapsan iyi olur
boyuna göre çok zayıf değilsin zaten ve yağ oranını falan da bilmediğin için yağın fazla olabilir
vücudunun genişlemeye müsait bi yapısı var o yüzden sıkılaşmanda fayda olduğunu düşünüyorum

işte arkadaşlar bende diyorum ki diyetteyız evet ama diyetten cıkınca yemektense şimdi az az yiyelim vucudumuz alışsın hiçbir besinden eksik kalmayalım dyet döneminde de yıyelim az az daha sonrada aynı ayarda devam edelim bu şekilde de kilo veriliyor çünkü verilmese amenna yemeyelim diycem ama veriliyor ve genciz yiyebiliriz diye düşünüyorum ben :40:

canım bu konuda sana katılıyorum
sonuçta vücut herşeyi unutursa daha sonra yediğin zaman kendini tutamayabilirsin
ha hiç yemezsen daha güzel ama mesela ben kendimi biliyorum, tatlıyı çok severim ve de yerim, ama şimdi 2 tk alıp bırakıyorum, çoğunlukla yemiyorum ama o tadı da vücudumun unutmamasını sağlıyorum, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama

afiyet olsun canım çok iyi gidiyorsun,ancaaaaaaaaaaakk çayını şekersiz içmeye çalış emin ol 1 hafta sonra şekerli içmek istemeyeceksin ,tadını seveceksin yani şekersiz çayın,olabildiğince şekerden uzak dur,biz meyveden karşılamaya çalışıyoruz şeker ihtiyacımızı,ancak ödül haettiğine inanırsan birkaç tatlı kaşığı sütlü tatlı yiyebirsin.ama şekeri kesersen hem iştehında açık olmaz

Çok denedim ama bir türlü şekersiz çayı içemedim bi şekerde olsa atıyorum inşaallah bi hafta sonra içmem

aslında ikisinida yapıcam ama ayrı ayrı yani önce yemek sonra pasta için 2 masa mı hazırlasam yoksa pasta çeşitleri salata çeşitleri ve bunlara uyacak yemeklerin olduğu bir masamı hazırlasam ona karar veremiyorum çünkü bebekleriim erken yatıyo.patayı getirecekken uyumalarını yada bu yüzden huysuzlanmalarını düzenlerinin kaçmasını istemiyorum.yatma saatlerinin geçirince ikisinide uyutmak çok zor oluyo.:97:
cnm şöle yapabilrsn yemek masası ayrı vede bi sehpa üzerine bi kaç çeşit pasta ve doğum güü pastasınıda orda kesersiniz mesela.evet oktay ustanın tarflerine bakabilrsin bi pilav fırında sebzeli tavuk baget önüne öorba slata yanına bi börek mesela.kolay gelsn cnm

faydalı tabiki canımcım ama diyetteyiz işte dikkat ememiz lazım şu dönemlerde,kilo verincede bu faydalardan yararlanmak adına yoksa hiçççççç aram yoktur tereğıyla(aaaaaaaahh tereyağlı sahanda yumurta aaaaaahhhh),yiyeceğiz tabiki canımcım
ayyyyyyyy dem demeeeeee tereyağında yüzecek yumrtalar bayılırım ama yemem artık selülitlerim bu kadar gtmişken gtsin gelmesinnn kışşşkışşş:53::53::53:

slm kızlar kahvaltımı yapıp geldim millet öğlen yemeği yiyor ben kahvaltı:1:

kahvaltım:
1 dilim çavdar ekmeği
3 çatal lor peynir
2 dilim beyaz peynir
2 zeytin
2 çatal tereyağı
1 çatal ayva reçeli
2 çatal omlet
1 domates
1 salatalık
yarım çarliston biber
1 br şekersiz çay
bugün 1 lt su içtim
cnm çok güzel bence afiyet olsun sen de benm kafadansın herşeyi yiyerek devam bırakınca saldırmamk kiloları geri almamk için.

öğle yemeğimi yedim kızlar
kociş olmayınca hava da buz gibi, eve gitmeyim dedim cumaya kadar, yemeklerimi evden getiricem arıtk
bugün cartedor kutusuna koyduğum pul biberli brokoli ve 5 yk yoğurt ve 1 dilim ekmek yedimm
afiyet olsun tatlım

anladım canım :))))
ev yapımını nerden bulczki?
temiz olacak falan

ben hazır alıyorum pilava koyuyorum onu da
gerçi artık pilava da becel formum koyuyorum :))
cnm bencede becel formum olsada o bir margarin bence de kulnnma:45:

yok canım daha neler niye darılayım bana da öyle geldi ama tartı tam 53.5 kg
bence fotoğraf makinası ve giysiler bir de çekim açısı , ışık vs hakikaten insanı olduğundan inca ya da kalın gösteriyor .
bikini ya da mayo ile mi çekilseydim ki:26::9:
burada her türlü eleştiriye açığım kızlar ben sizlerin niyetinden emin olmasam fotolarımı bile koymam
koymuşsam da her türlü yorumun başım üstünde yeri var canlar :70:
cnm valla bende dicem madem darılmam diosun.boyun kısa olduğu için sanırım mesela ben senden 4 kilo kadar daha fazlayım ama senden daha zayıf görünüorum:26::26:sana kilolusun demiorum gayet güzelsn ama düşüncemi sölüorum.kilona göre fazla gösteriosun gib geldi bana.ama foto makinesi açısı ışık vs.de deiştrr tabi.

cnm işte öle olmamlıymış. bütün yağlardan kullnılmalıymış mesela ben yemek yaparken biraz z.yağı biraz mısır özü koyuorum 1 tk kadar tereyağı.geçen tv de diyetsyen anlattı mesela dedi bir şişe mısır özü yağı aldınız o bitince ayçiçek yağı alın o bitince kanola yağı alın vs. böle dönüşümlü kullnılmalıymış cnm.
bende yemeklere asla margarin koymam.sadece misafrlere yaptığım pastalara o kadar

cnm şöle yapabilrsn yemek masası ayrı vede bi sehpa üzerine bi kaç çeşit pasta ve doğum güü pastasınıda orda kesersiniz mesela.evet oktay ustanın tarflerine bakabilrsin bi pilav fırında sebzeli tavuk baget önüne öorba slata yanına bi börek mesela.kolay gelsn cnm

teşekkür edrim canım.tariflerin güzel.bide oktay ustaya bakayım.değişik bişeyler bulabilirim belki.

teşekkür edrim canım.tariflerin güzel.bide oktay ustaya bakayım.değişik bişeyler bulabilirim belki.

yemeğimi yedim geldimmm
şuana kaadr yedikelrim

sabah
5 çk kellogs
yarım kase süt:26:neruda görmesin

ara
1 mandalina

öğle
2 kadınbudu köfte
1 kase mercimek çorba
3 adet sivri biber

yoğurdumu öğle yicem 1 dlm ekmek ile,akşam sporum yok iş çıkışı konsere gidicem mustafa cecelinin,akşam kaçta gelirim bilmiyorum akşama ne yicem şimdi ozaman ben :44:

yeniyim ama yorumlar mısınız kızlar?

1 tabak yoğurt çorbası
1 tabak etli hamur yöreye ait
5 6 kaşık yoğurt
1 tanecil kemalpaşa tatlısı :) ekmek yok

Çok denedim ama bir türlü şekersiz çayı içemedim bi şekerde olsa atıyorum inşaallah bi hafta sonra içmem

yanında kuru kayısı ile içmeye çalış ,1 bardak çaya 1 kuru kayısı olur,sonra yarım kuru kayısı,sonra çeyrek......sonrada hiç kurukayısılı:61:alışıcaksaın bak emin ol,daha çok seveceksin

öğle yemeğimi yedim kızlar
kociş olmayınca hava da buz gibi, eve gitmeyim dedim cumaya kadar, yemeklerimi evden getiricem arıtk
bugün cartedor kutusuna koyduğum pul biberli brokoli ve 5 yk yoğurt ve 1 dilim ekmek yedimm

Canım afiyet olsun ama biraz az olmamış mı:26:gerçi doymuşsun sorun yok ama çeşitlilik açısından azııııcık tavuk et falan olsaydı ya da ne bileyim biraz sade göründü bana napıyosun pudingi mi dengeliyosun dedim acaba:1:

:60:ahhhh anneler,valla bende anne olunca,anneme benzemeye başladımmm:44:onun gibi konuşuyorum,kızdığımda onun gibi tepki veriyorum offffffffffff ya sinir bozucu:59:
yemek tariflerind eoktay ustayı tek geçerim arkadaşlar,verdiği tarifleri birebir tutan tek usta o sanırım ,hem değişik şeyler yapıcam diye abuk subuk şeylerde denemiyor.sitesini tavsiye ederim ben kitaplarını falan almıştım tabi üzerine de 10 kilo:60:

Ben de hem cismen hem fikren benziyorum anneme:1: yani çokşükür anneme benziyim benziyceksem ama oluyo zamanında eleştirdiğim şeyleri ben de yapıyorum bu doğanın kanunu sanırım:1::16::nazar: evet oktay ustanın bizde de bir kitabı vardı yıllarca kullanmışızdır güzel klasik ama lezzetlidir tarifleri

biz hepsi diyecektik boşa hazırladın bunca şıkkı:61:

:60::60::60::60: gevezellik uzuuuun meşakkatli bir süreç tabii kısa kesmiyim dedim:60::60::60: bir yaşam tarzı ne de olsa:60::60:

afiyet olsun tatlım
walla ne diyeceğümü bilemedim, a mı desem b mi desem, c mi desem :9::9::9:

canım afiyet olsun ama tereyağ olmamış, e beyaz peynir de var, gerçi bu öğününü brunch gibi düşündeysen bilemem de yine de tereyağ olmamış, onun yerine bi dilim daha peynir yeseymişsin keşke
bide benmi hiç aram yoktur tereyağla, kociş bayılır, ben elime değdiğinde huylarınım, o yüzden de fazla geldi tabi bana

:60::60::60::60::60::60: (bu soru içindi tabii kii) ben de pilavlara birileri için yapıyosam koyuyorum tereyağ,ama normalde z.yağlı yapıyorum ahh çok severim kahvaltıda tereğa kaymak falan ama yemiyorum onlar daha bir lokmayla bırakamayacağım zaaflarımdan biraz daha terbiye olayım arada yerim sanırım:1::nazar:

:97:

teşekkür ederim canım evet neşeli bir ev burası bazen fazla cıvıltılı :emir_bebek: olsada güzel:nazar::nazar:evet canım yani yemek ve pasta ayrı ayrımı olsa yoksa pasta salata çeşitleri ve buna uyacak yemellerin olduğu(tavuk sote,pilav)tek bi masamı hazırlasam ona karar veremedim.çünkü bebeklerim akşam 8 de yatıyolar.tam pastayı getecekcen uyuyo olmalarını yada huysuz zamanlarına denk gelmesini istemiyorum.

Maşallah canım Allah bozmasın:nazar::nazar::16: yani bence şööyle güzel bir sofra biraz salata,mezemsi şeyler(yani içki olsun diye demedim de onların genel adı meze ya ondan dedim:1:) börek,çorba pilav bi fırında tavuk falan süper fikir bence ayrıca da bence bi güzel tatlı falan ve o masaya da pastayı getirirsin yemek aşamsı biraz geçince?? bence öyle de güzel olabilir

ayy cnm maşallah Allah bağışlasın.ben yeni evliyim bebişim yok heüz ama çok seviorum bebkleri.bakımlarıda zor tabii.Allah koılaylık versin bide hem ikiz hem erkek çok fena cnm.:44:ayy nerudanın annesi gibi benm annemde gece rüyasında hazrlık yapmaya başladığı gibi sabah ta sabah namazıyla kalkar şunu yapalım bunu yapalım şöle olsun şu fln fln.:1::1:Sana da kolay gelsn cnm ymk mi yapıcaksın pasta börek çörekmi ona göre fikr verelim:34:

öle yapmaya çalışıroum cnm.hah işte benmde senn dediğin gibi bütün işi hafta içine yayıorum bende artık yoksa yetişmio:1::1::1:

şimdi süper olmuşşşşşş:nazar::nazar:

bende bi ara öğn kaptım geldim
1 kupa tarçınlı karanfilli karabiberli yeşil çay
2 kuru incir
yarım fincan leblebi(acılı beyaz karışık)

oynadı güldü yerini buldu sorum:60::60::60: afiyet olsun canım güzelmiş ara öğünün:nazar::16:

ayyyyyyyy dem demeeeeee tereyağında yüzecek yumrtalar bayılırım ama yemem artık selülitlerim bu kadar gtmişken gtsin gelmesinnn kışşşkışşş:53::53::53:

cnm çok güzel bence afiyet olsun sen de benm kafadansın herşeyi yiyerek devam bırakınca saldırmamk kiloları geri almamk için.

afiyet olsun tatlım

cnm bencede becel formum olsada o bir margarin bence de kulnnma:45:

cnm valla bende dicem madem darılmam diosun.boyun kısa olduğu için sanırım mesela ben senden 4 kilo kadar daha fazlayım ama senden daha zayıf görünüorum:26::26:sana kilolusun demiorum gayet güzelsn ama düşüncemi sölüorum.kilona göre fazla gösteriosun gib geldi bana.ama foto makinesi açısı ışık vs.de deiştrr tabi.

cnm işte öle olmamlıymış. bütün yağlardan kullnılmalıymış mesela ben yemek yaparken biraz z.yağı biraz mısır özü koyuorum 1 tk kadar tereyağı.geçen tv de diyetsyen anlattı mesela dedi bir şişe mısır özü yağı aldınız o bitince ayçiçek yağı alın o bitince kanola yağı alın vs. böle dönüşümlü kullnılmalıymış cnm.
bende yemeklere asla margarin koymam.sadece misafrlere yaptığım pastalara o kadar

anladım canım ama insan alışınca zor oluyo işte
zaten ben 1 yk ya koyuyuorm ya koymuyorum z.yağını bide evdeki market z.yağı değil, halis sızma z.yağı, belki bi farkı oluyodur o yüzden
tamam kızlar beceli kullanmiyim bidaha, evdeki de az kaldı zaten, bitsin almam daha da :)))
teşekkür ederim uyarılar için :38:

Back
X