60lık Dede ve 20lik Kadın:(

bak arkadasım evet böylede olabilir ama degil para para para ... size bi olay yazacam geçen haft oldu bu olay .... 15 yasında bi kız sikayet için kla gelmis kız ailesini sikayet etmis ve siddete maruz kalıms epey bi dayak yemis... sebeb kız okumak istiyor bu yönden beskı altındaymıs... burda evin catısı yok dam derler dama çamasır sermek için çıkmıs bası açıkmıs abisi vayy sen o musun lan diee kızı iyice dövmüs sonrada babası iyice dövmüs neyse kısı evlendirmek için ugrasıyorlarmıs kız küçük ve isteyen adam 30 yasında baslıgı yüksek tutuyormus sanırım kuma yollanacakmıs... kız bunlara dayanamayıp sikayete geliyor ardından aileye haber veriyorlar... kızın türkcesi süpermis ordaki kolluk kuvvet den abiler akıl vermisler kıza destek çıkmıslar ...babaya söylemisler kızı okut demisler okutamam demis durumum yok demis ... abiler adamın 2 dük sahibi oldugunu görmüsler ve en kötüsü altında volvol nun golf arabasını görmüs bunu almaya paran var demis neyse kız aglamaktan bitap düsmüs... baba ve anne kızı okutmam die çıngar çıkarmıslar ... sav..bey kızı iki gün misafir ettirmis ç.subede kıza karar hakkı vermek için... baba umursamıyor bile kızını sosyal hizmetler alır demisler yinede inat etmis.. ve kız en sonunda sosyal hizmetler bünyesine girmis bunların tamamı gerçek ... kız suan merkezde ve sosyal hizmetlerde... bi hayat kurtuldu

namus vs degil dava ... bu olaylar sadece burdada olmuyor batıda da var yok degil

Evet ben de dün bu başhekim sözüne takılmıştım..Uykusuzum ,yorgunum yanlış okudum herhalde ya da belki arkadaş yanlış yazmıştır inşallah dedim içimden..Şimdi bakıyorum doğru okumuşum...:bbo: Ne acı..Yazık çok yazık...İyi, eğitimli,tahsilli dediğimiz bir adam böyleyse ...Çok yazık...:a015:

çok kiziyorum bunlara....çok çok ! !
neden bazi aileler evlatlarini mal gibi gorup para ugruna verirler anlamiyorum yarabbim

birde kuma islerine aklim ermiyor...kaldirmasi çok guç olan durum bu

yarabbim sen akil fikir ver insanlara

yerleştikleri yani göç ettikleri yer avrupa bile olsa törelerini de beraberlerin de götürüyorlar.

böyle bir olayla karşılaştığımız da dikkat edeceğimiz nokta köken neresidir...

ben anne tarafından Bursa, baba tarafından İzmir, koca tarafından Trabzonluyum, hiç öyle şeyler yok oralarda.

üstelik ege de ve trakya da gelinler torunlar çok kıymetlidir. kadınlar genelde el üzerinde tutulur.

hadi onlar köylü cahil töre birşeklilde acılanıyorda baş hekiminizi anlayamadım
nasıl bir insanın okumuş cahil olabileceginin kanıtı sanırım

okuyunca cok üzüldüm ayni bana olmus gibii
allahim bizzim insanimiz ne zaman düzelir yarappimmm
cahiliyet devri gibi töreymis
tabiki kizlari okursa gercekleri görür kizlarini para karsigi satamazlar
onlar cahilll ya bizim okumus cahilimiz cokmu iyi onlarin cahilligini kullanarak körbecik bir kizi babasina es diye aliyor esmi ne esi parali köleeeeee
inanki cok üzüldüm cocuken bizim oralara yasli insanlara kiz alir gelirlerdi
aklima bile gelmezdi kötü veya iyi oldugu bizle oynamak isterdi esleri kizardiiii
simdi düsünüyorumda ne kadar yazik allahim sen koru öncelikle kizlarimizi
ne töresi ne töresi aciktan kölelik kizlarini para karsiligi satmakkkk
simdi düsünüyorumda ne yapabiliriz diyee
oku okutmazlar büyüt büyütmezlerrrrrr
allah akil fikir versin dogudaki insanlaraaaa

ula nasıl ana baba bu kızları böle insanlara veren anlamadım!

töreleri öyle, bu konu çok hassas.

töre möre değil
adamlar kendi zevkleri için
tatmin olmak için evleniyorlar
sübyancı bunlar
nasıl ki dışarıda çocuklara tecavüz edenler var
işte bunlarda toplumda töre adı arkasına sığınmış sapık düşünceli insanlar

tiksiniyorum böyle insanlardan
gencecik kızlarla evlenen yaşı geçmiş moruklardan
gencecik kızının duygularını , gençliğini hiçe sayan aynı düşüncedeki anne ve babalardan

Kızı zorla vermişler kaçmak gibi bir sansı varmı? Hayırrrr
mecbur başına gelenlere katlanmak zorunda kalmış
şu ülkede kız olarak doğmak bile bazı memleketlerde suç gibi...
bazen bayan olmaktan bile utanıyorum böyle kötü olayları ve durumları okuyunca..
yazık kıza...
çok üzüldüm ya ama doğu da o ve nicesi var sizin ve benim durumlarından haberimiz olmadıgı oooo neler neler yasanıyor biz bilmiyoruzz işte... :'((

ne kadarda rezil insanlar var...para uğruna , bir adama 2. yada 3 . eş yaptırılıyor kızlar..yaşlarıda küçük..resmi nikah yok,imam nikahı var...resmen birliktelik yaşanıyor ve çocuk doğuyorlar..çoğu zaman kocaları yaşça çok büyük oluyor.....sorsan onlar namuslu ailedir..para karşılığı satınca namuslu aile oluyorlar ama kız okumak istediğinde namussuz oluyor.sonra boşanır , yada kocası ölür,hadi bakalım başkasına sat......yine satarken para karşılığı namuslu olur o aile...ama kız sevdiğine kaçsa ,evlense ,çocuk doğursa o zamankız namussuz olur ,aile namus meselesi yapar bunu , olay öldürmeye kadar gider...ne kadar saçma...kızları eşya gibi satılacak bir mal olarak görürler , satarlar ...ama kız sevdiği ile evlenmek istese namususuz olur , görmediği işkence kalmaz....ya bu nasıl namus ,nasıl aile ,nasıl ahlak ..........işlerine gelice namuslular, gelmeyince namususuz olurlar ,namuslarını temizlerler

rezalet yanı baska birsey değil!
meclisteki köpek soyları da toprak isteyeceklerıne önce halklarındaki(!) cahilliği düzeltsinler
soylarıyla pek bir övünüyorlar, haktan adaletten ezildiklerinden bahsediyorlar ama durum ortada
durduk yere hırsını kaldırıyorlar ınsanın töbe yarabbim

gercekten bu konu derin mevzu bir okadarda sinir bozucu ya olacak seymi dedesi yasinda birine koca diyor yazikya allhim yardim etsin onlarda insan sonucta esya degilki baslik parasi hala kaldimiya bu nasil is

nasıl içim cız etti
biz kadınlar hep 2.sınıf olmaya mahkumuz
kendi içimizde bile böyle düşünenler varken....
erkek hep önemli hep üstün görülürken töre adı altında
ama aslında erkeğin cinsel tatmin ve mutluluğundan başka bişeyi amaçlamayan
kadının başının üstünde kılıç gibi tutulan yazısız ölüm cezaları..
vah bize
yazıklar olsun o babaya
yazıklar olsun o kocaya
eyvahlar olsun o kızcağıza ve ondan doğacak kız çocuklarına

Benim dedemin şimdiki eşi ile arasında 25 yaş var.Eşi kanserden ölünce buna göz koymuş.Hem de nişanlıyken.Zengin diye nişanlısından ayırmışlar zorla.Şimdi kadın 75 yaşında nişanlısından ayıranlara kin duyuyor.Bahsederken hala ağlıyor.O halini gördükçe çok üzülüyorum.Bu hep cehaltten ileri gelen bir şey.

güzel bir konuya deginmişin ama evet malesef hala günümüzde böyle seyler oluyoo

okuyunca insanin yüregi sizliyor...bende almanyada ünüversitede bir kizla tanismistim...ailesinden kacmis ...daha dogrusu, ögretmeni yardimci olmus...bunu okutmayip, yakin bir akrabalarinla evlendireceklerini duyunca(sapik yaa hic düsünmüyorlar cocugu sakat olurmu diye)...neyse burdaki sosyal daire kizi ailesinin yanindan almis...tabii aile bulup kizi öldürmesin diye baska sehre gönderiyor...izini kaybettiriyorlar burda...sen kizin babasi parali adam tuttmus...kizimi bul ...artik tecavüzmü edecen, öldürcenmi ne yaparsan yap, diye birini ayarlamis...bu adam gelip kizi gercekten bulmus...kiza babasinin verdigi parayi vermis...sakin eve geri dönme demis...oku, kendini kurtar,senin baban manyak,hayvanin biri demis kiza... babasinin verdigi para icinde bu sana kötülük etmem icin verilen para... al bu senin ceyiz paran olsun demis...ben babani kandirdim bana bu teklifle gelince yaparim demis...aslinda kiza yardim etmek icin babasinin teklifini kabul eder gibi görünmüs:1shok:

ben sok gecirmistim bunu bu kiz anlatinca...yemin ederim inanmadim önce...ama sonra kiz kardesinle konusurken duydum...onu türkiyeye göndermislerdi...onu evlendirmek istiyordu ailesi...burda ablasida onu kurtarmaya calisiyordu...
ben burda kac kisi biliyorum almanyada zeka özürlü ogullarina resmen köylerden canim kizlari getirdiler veya madde bagimli ogularina...kizlarin ailerleride nasil olsa para verildi diye güle oynaya kizlarini verdiler...hic sormadan bu kiz buralarda ne yapiyor...saglikli bir insan zeka özürlü birinle nasil evlendirilir...veya madde bagimlisi bir insana sen nasil bir genc kizi teslim edersin...ama parayi basan düdügü calar misali

insan kendi kizi karsiligi nasil para ister...dört tane kadin ne demek yaa ...kuma olmak nedemek...biz kari koca calisiyoruz, esek gibi afedersiniz, bir tane cocuga bakalim, onu adam edelim diye,biz enayimiyiz ...

nedemek süt parasi...buda varmis...anne hakkiymis...emzirdi diye...bir anne evladina verdigi sütün karsiligini nasil ister...fakat söyle söyliyebilirim bunun bencede egitimle alakasi yok...ve kadinlar eziliyor diyoruz ama...kadinlarda merakli....adamin yeterki parasi olsun...acin televiziyonlari...evlenme programlarini izleyin...resmen köle ticareti...yok adamin su kadar parasi olsun ...evi olsun busu olsun ...satan memnun alanda memnun...türkiyedeki kadinlar secme secilme hakkini avrupadaki kadinlardan önce aldi...ne oldu bunca yilda...hic bir sey ...

böyle seyler duyunca icim aciyo.........
aslinda genel olarak kültürümüzün kadina bakis acisi üzüyo beni.o kadar degerliyizki aslinda.
en azindan ayni kefeye bi türlü konulamadigimiz erkekler kadar degerliyiz.
ama hala ayni ülkede ayri dünyalarda yasiyoruz.kimi kadinlarimiz tercih ediyo,kimileri ise tercih ediliyo.
yazik,cok yazik..................

kızlar bunlar yasandıkcada bitmiyor ..buralara gelseniz eminim dua ederdiniz halinize eminim .. devletin burda yetkili mercileri var yok degil ama görev yapamıyorlar baskı yüzünden herhangibi birsey olsun direk görevi gerçeklestirene saldırılıyor bizzat yan binamda oldu .... haftada bir kaç intihar oluyor ve bunlar nisanlı kızlar .... kadına siddet baskı tek burda degil her yerde var ama burdakinin boyutu büyük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…