61 den 47 ye yoLcuLuk basLasın :)

Günaydın kızlar mutlu bir salı sabahından

Kendinizi nasıl hissediyorsunuz ben gayet iyiyim çok şükür

Sabah karpuz peynir 1 buçuk haşlanmıs yumurta salatalık domates yedım tabi azar azar

Sabah bi teyze gördü beni yaklaşık 1 ay once gormustu en son . Diyoki zayıflamıssın son gördüğümde biraz tombiştin dıyo Moral oldu valla

keyıfler ıyı canım sendende gelen enerjı bılgısayar basında bıle hıssedılıyor :)

afıyet olsun canım bende bayılırım sabahları karpuz yemeye

ayy cok sevındım yaa toparlanmaya basladı sanırım vucudumuz benıde hafta sonu gorenler dıye popo falan gıtmıs hep erımıssın dedıler bende mutluluktan uctum

:) çok şükür cnm ya benım günüm cuma o gün tartılcam dur bakalım merakla beklıyorum kaç kg geleceğimmm acabaa

şimdiki diyet listemden daha ağır bi diyetle zayıflamış ve açlık hissetmemiştim, şimdi ne bulsam yiyesim geliyor, hatta sürekli kendimi aç hissediyorum, neden oluyor ki böyle :44: bu durumu nasıl aşabilirim kızlar ya

adet tarıhın yakınmı canım o donemde oluyo cunku bende suanda o durumdayım yada kan sekerınmı dusuyo acaba

ayyy evet, bugün yarın olurum pöffff ne kötü bi dönem, dönemin verdiği ağrılar-sancılar yetmiyor gibi, birde başka sıkıntıları da var

evet canım oyuzden oluyo ben normalde cıkolata pek sevmemem ragmen dun bır tane yedım dayanamamdım adetten oluyo tatlım moralını bozma ayrıca adet donemınde alınan 1,5 - 2 kıloda hemen gıdıyo bıttıkten sonra rahat ol :)

Adet döngüsünde kilo artışı, aşırı yeme nedeniyle de olabilir. Kadınlar adet dönemlerinde metabolizma seviyelerindeki artış nedeniyle fazla yemek yeme eğilimindedir. Kadınlar genellikle adet dönemlerinde normalde tükettiklerinden yaklaşık 100 ila 200 kalori fazlasını tüketir. Çoğu kadın bu dönem öncesi ve süresince şiddetli yeme isteği içinde olduğunu fark eder. İstek uzun bir süre devam etmez ve kendiliğinden kaybolur. Aşırı yemek yeme, bu istekten kaynaklanır.
Adet Döneminde Kilo Artışının Tedavisi

Adet döneminde kilo artışını tedavi etmek çok zor değildir. Yeme alışkanlığınızda yapacağınız küçük bir değişiklik, su tutulumu sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Bu sorunla mücadele etmek için bu süre boyunca sodyum alımını azaltmak isteyebilirsiniz. Daha az sodyum, su tutulumu olasılığını azaltır. Tavsiye edilmez ancak, şişkinlik çok fazla rahatsızlık duymanıza neden oluyorsa bir idrar söktürücü deneyebilirsiniz. Kalsiyum, su tutulumu sorununun önlenmesinde ve düzeltilmesinde önemli bir rol oynar. Yeterli miktarda kalsiyum aldığınızdan emin olun. Hayvansal ürünler içermeyen bir diyet yapan kadınların özellikle kalsiyum alımına dikkat etmeleri gerekir çünkü çalışmalar böyle bir diyet uygulayan kadınlarda sıklıkla kalsiyum eksikliği görüldüğünü ortaya koyuyor.

Kadınların adet dönemi öncesi egzersiz yapmayı, ihmal ettiği çok sık görülür. Aynı zamanda, bu dönem boyunca çok hareketli değillerdir ve bu kilo artışına neden olur.

Şiddetli yeme isteğiniz olmasına karşın sağlıklı yiyeceklerle beslenmeniz çok önemlidir. Yüksek miktarda rafine şeker içeren yiyeceklerden kaçının. Diyetiniz kompleks karbonhidratlar, yağsız protein ve lif yönünden zengin olmalıdır. Düzenli aralıklarla ve yeterli miktarlarda tüketilen küçük sağlıklı öğünler, bu süre zarfında yeme isteğinizle başa çıkmanıza yardımcı olur. Yemekleriniz hızlı sindirilen türde olmalıdır. Kafein alımını sınırlandırın ve vücudunuzdaki su miktarını yeterli seviyede tutun. Yeterli su miktarı için meyve ve sebze suları ya da hindistan cevizi suyu tüketebilirsiniz.

Adet döneminde ortalama kilo artışı 0,5 ila 2 kilogram arasındadır. Ancak bazı kadınlarda adet döneminde fark edilir bir kilo artışı olmayacaktır. Adet döneminde ortaya çıkan bu kilo artışı ile ilgili unutmamanız gereken tek şey rahatsız olmamanız gerektiğidir. Bunun normal olduğunu ve adet döneminden sonra ortadan kaybolacağını bilin.

ay tehlikeli bi dönemmiş, birde biz bebek sahibi olmak istiyoruz, bu nedenle her adet oluşumda günlerce ağlıyorum, gene olmadı diyerek, bu adet dönemleri bende ağır hasarla geçiyor zaten

Evet Adetten oluyor tatlım doğru söylüyor bozma bakıym moralini :)

Bende çikolata fabrikasına baskın düzenleyesim geliyo o dönemde

Benide mahvediyo o dönem ya :) Benimki ne desem evet hayatım tamam hayatım dıyo bazen ben bile şaşırıyorum kendıme saçma saçma şeylere trip atasım tutuyo . Çok hassas oluyoruz. Senin hamileliğin hiç çekilmez diyolar bana

ay tehlikeli bi dönemmiş, birde biz bebek sahibi olmak istiyoruz, bu nedenle her adet oluşumda günlerce ağlıyorum, gene olmadı diyerek, bu adet dönemleri bende ağır hasarla geçiyor zaten

kıyamam sana canım senı anlıyorum benım ablamda aynı durumda işalah alıcaksın sende bebısını kucagını hem saglıklı olsunda gec olsun o yonden dusun :)

kızlar ben bu ara spor yapmıyorum kiloda veriyorum sıkılaştığımında farkındayım basenlerim şekle girmeyede başladı spor yapsam belliki daha çabuk olcak ama canım istemio sonra sonra diom gecede geç oluyo yatıom geçen bi ara çok motiveydim sbhları işe gelmeden spor yapıp duş alıp öyle geliodum hem daha zinde hissediodum kendimi ama çöktüm

düzenli spor yapabilsek ne iyi olurdu. bende bi ara yürüyüşe gidiyordum, sonra zor geldi bıraktım (
sonra da diyoruz ki zayıflasam ne iyi olacak, inş devam edersin

evde olunca gercekten zor oluyo spor yapması ben bırar ıkı ay falan evde yaptım sonra ertelemeye baslayınca ıyıce bırakıyo ınsan , sonra spor solonuna yazıldım oyle olunca mecbur gıdıyosun zaten ıkı gün gitme arıyolar gelıceksın dıye ,bıde canın sıkılmıo ben evde spor aparken canım sıkılıyodu tek basıma

ama motıvasyonunu dusurme basla tekrardan kılo verınce hosuna gıdıcek daha cok hırs yapıcaksın

Tatlım her zaman yapamayabiirsin çalışıyoruz snucta 2 günde bir yapsan da kafi . Çöktüm falan deme bakıymm kızarım bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…