..........................................................................................

Üstelik bayanların hata yapma ihtimali daha yüksektir. Çünkü duygusal varlıklarız sonuçta.Bunu savunurum da işte gel gör ki çıkmıyor kelimeler. Çıkınca da adı başka oluyor.

dayanamıyo işte şekerim
ezmeye müsait bulmuş seni
sende "yoo sana öyle gelmiş hayatım.. ben özgüvenliydim zaten" gibi laflar ediverirsin.. olur biter

Doğru diyorsun aslında canım bundan sonra öyle derim ben de . Ailesi hep benim tarafımı tutar sağolsunlar. Oğlumuzu biliyoruz biz senin yanındayız derler hep.

Ben böyle kiminle konuştun, onunla konuşma! Arkadaşlarınla iletişimini kes, selam bile verme diyen erkeklerin sadece kıskançlık değil, kıskançlıklarının bir hastalık haline geldiğini düşünüyorum. Neden hayatınıza bu kadar müdahale ettiririyorsunuz ki? Üstelik 27 yaşında, koskaca insansınız. Eminim o da en az sizin yaşnız kadardır. Ben erkeğim diye bir savunma olamaz, kimse kusura bakmasın erkeklerin ayrıcalıklarını barındıran bir ayet inmemiş gökten, kendi kendilerini kandırıp duruyorlar. Ben erkeğim diyip çıkıyorlar işin içinden, onların yaptıkları normal, namussuzluk olmuyor da kadın yapmamalı, el değmemiş gonca misali kendini her haltı ihtiyaçları söz konusu olduğundan yemiş, pek namuslu erkeğine saklamalı.

Ben de sizin gibi düşünüyordum ama işte bana öyle şeylerle cevap veriyorki insana kendisini dünyanın en namussuzu olarak hissettiriyor. Erkekler yapınca normal kızlar yapınca anormal oluyor ona göre. Ama çevresine baksan hep karısını aldatan erkeklerle dolu. Bu da beni çok rahatsız ediyor.

Ne yazık ki ataerkil bir toplumun insanlarıyız, bizim toplumumuzda erkeğin elinin kiri diye bir mantık var. Bana kim ne kadar söylerse söylesin, ben kendimi o şekilde hissetmem emin ol ve sende hissetme. Geçmişinde o yoktu, ne yaptığın onu ilgilendirmemeli. Keşke, baştan bu kadar taviz vermeseydiniz de, ben kaç yaşında insanım, oturup seninle geçmişimi tartışamam diyip kestirip atsaydınız.

Son düzenleme:

Haklısın. Çok değişik bir psikoloji. Bunda yaşantılarımın da etkisi var. Ama hani kendini her konuda haklı çıkaran kişiler vardır ya benim sözlüm de o kişilerden işte.

bu kadar küstahlığa ne kadar sabredebilirsiniz bilmem ama tek düşünceniz çevrenin yapacağı yorumlar ise şayet evlilikten sonra bu takıntılı haline devam eder ve siz de dayanamazsanız ne olacak. bu sefer yine çevre düşünülecek boşanılmayacak, sonra çocuk düşünülecek boşanılmayacak vs vs. elimizdeki tek bir ömür o da öyle tükenip gidiyor işte.

erkekler uyanık, toplumdaki bu dedikoduculardan yararlanıyorlar. "seni bıraksam adın çıkar", "ben almazsam seni kimse almaz" gibi hayasız sözler.
çevreyi de Allah bildiği gibi yapsın işte evde otururken konuşacak bir şey lazım olunca elalemi çekiştiriyorlar.

kendiniz için en doğru kararı vermeye çalışın ve eminim ki aileniz sizi mutlu görmek için ellerinden geleni yapacaktır.

Evet ailem benim mutluluğumu ister. Ben üzülüyorum diye annem ağlayacak gibi oluyor. Babam beni düşünmekten zayıflamış adamcağız. Ne yaparım bilmiyorum. Ha geldik ha geleceğiz lafları bitmiyor ki kesin konuşayım. Geliyorlar ama kavuşamadılar bir türlü nedense.

bu aşamada en az sizin kadar heyecanlı ve telaşlı olması gerekmez mi?
nereden geliyor bu insanlar çin'den mi?

bu aşamada en az sizin kadar heyecanlı ve telaşlı olması gerekmez mi?
nereden geliyor bu insanlar çin'den mi?

İşte ben de ona anlam veremiyorum ya. Erkek tarafı o kadar sakin ki. Babasının rahatlığına diyecek bir şey bulamıyorum zaten. Arıyorlar her gün soruyorlar ama önemli bir adım atmadılar henüz. Benim ailem erkek tarafı olmuş olsaydı uçarak gitmişlerdi. Ama buna rağmen kendini çok güzel haklı çıkarıyor.

erkeklerin DNA'ların da zeytinyağı molekülleri var. o yüzden kendini haklı çıkarması ve olayı size yıkması çok olağan bir şey. aksini yapan erkeği bulana "anacım sakın kaçırma bu adamı" diyoruz zaten.

sakın ezdirmeyin kendinizi, ne zaman geliyorsunuz vs diye de sormayın bence. erkek egosuna yerçekimi bile çare bulamıyor çok yükseliyorlar. ben aynı hatayı yaptım (arkadaşlıklarımda, ilişkilerimde vs vs). bir noktadan sonra vay be, ben neymişim arkadaş moduna giriyorlar demek ki...

aslında yapılacak şeyler var ama bu savaşı başlatmaya değer mi bilmem. kafa yorucu yıpratıcı şeyler çünkü ama benim fikrim "kız çocuğu gökten zembille asılmalı, sadece eli ulaşan almalı"

Bir müddet daha sabretme kararı aldım. Bana verdiği sözler var eğer onları zamanında yerine getirmezse sonlandıracağım bu ilişkiyi. Ailemi de kendimi de yeterince yıprattım çünkü.

Bir müddet daha sabretme kararı aldım. Bana verdiği sözler var eğer onları zamanında yerine getirmezse sonlandıracağım bu ilişkiyi. Ailemi de kendimi de yeterince yıprattım çünkü.

sakin kalmaya çalışın lütfen
sakin kafayla karar verin
hakkınızda hayrlı olacak olan ne ise Allah onu nasip etsin inşallah

mimoza bak arkadaşım ben sana çok net birşey diyeyim.BIRAK gitsin yoluna.Seviyor olabilirsin ama bu tip huyları olan bir adamla ömür gitmez.Senin bir hayatın bir kişiliğin var onun izin verdikleri ile görüş vermedikleri ile görüşme geçmişini sorgulat yok böyle bir ilişki şekli.Evlilik hayatını zehir eder.
Ayrıca ailesinin ilgisizliğide cok ayrı bir sorun Bence kendi aileni ezdirme onlar eminim senin üzülmemen için ses çıkarmıyor.
yok ben onu cok seviyorum oda beni çok seviyor ben çekerim bu hayatı bu şekilde diyorsan bence kimseden fikir almayada ihtiyacın yok.

şimdi tekrar tüm yazılanları okudumda bu adam tek kelime ile şizofren...

Şuan ailemle konuşmuş oldukları ve bana vermiş olduğu birtakım sözler var. Bakalım o sözleri yerine getirecek mi. Zamanının gelmesini bekliyorum. Eğer yine olmazsa zaten ayrılacam. Şu aşamada ben ayrılırsam beni haksız görebilir herkes. O yüzden sabrediyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…