65 yerimden bıçaklayan ama öldürmeyen düşünceler

Mevlana derki;
"Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin. Çünkü çok yakında gülü de gösterecektir."
Sizde GÜL'eceksiniz..
Çok zor şeyler yaşamışsınız ama lütfen umutsuzluğa düşmeyin.
Zamanla biraz açılacak çehreniz bu acılar unutulmayacak ama eskisi gibide acıtmayacak..
Birde benim çok inandığım ve gerçekten de fayda gördüğümüm bir dua (sure) var lütfen sıkıntılı durumlarda onu okumaya gayret edin (inanç durumunuzu bilmiyorum ama ben eminim ki ferahlamak niyetiyle okuduğunuzda fayda bulacaksınız). İnşirah suresi.

Biraz daha zaman sadece..
Biraz bakış açınızı da değiştirirseniz emin olun enerjinizde değişecek..
Ben böyle hissettiğim zamanlarda hep duaya sığındım ve gerçekten o anlarda duyulduğumu hissederek ALLAH ile (dertleştim) dua ettim..
Çok şükür her kara gün sonu bir aydınlık karşıma çıktı..
Hayat bu inişi, çıkışı hep oluyor ve hep olacak..
Kimimiz daha ağır şeyler yaşıyor, kimimizi daha hafif dertler daha ağır etkiliyor..
Ama hiç bir şey, hiç bir duygu baki kalmıyor..

Güzel günler gelecek, karanlığın en yoğun olduğu an şafak vaktidir çünkü..

yorum yapan arkadaşlara katılıyorum. dikkatinizi başka şeylere yöneltin. sarılmak iyi gelirdi böyle zamanlarda, etrafınızda sarılabileceğiniz bir kişi olsaydı keşke, umarım çabuk atlatırsınız

Ne kadar anlamlı güzel bi mesaj bu Konu sahibi değilim ama yazmak istedim

Dilerim en kısa zamanda iyi biriyle tanışıp mutluluğu yakalarsınız. Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim
Biliyormusunuz ki ne kadar inançlı bir insanken şu an tek bir dua bile edemiyorum isteklerinde ısrarcı olan biri değilim ama bu hayatta neye çabalarsam kepçeyle verip bırakın kaşığı , çay kaşığının ucu ile aldım bile diyemem artık hissetmiyorum yargılarmısınız bilmem ama bunları söylerken en çok benim kalbim acıyor zor şeyler yaşadım kabul ettim imtihan dedim.. ama artık onu kalbimde hissedemiyorum ve belkide bu benim yaşadığım en kötü karanlık en büyük kırıklık..
Ne kadar anlamlı güzel bi mesaj bu Konu sahibi değilim ama yazmak istedim

Ya aklima geldi yazmak istedim. Gecen ay yenidogan doktorunun kapisinda beklerken iki tane bebek vardi iki ayri kadinin kucaginda. Muhabbet ederken kurumdan geliyoruz dediler salak gibi sordum ne kurumu?cocuk esirgemeymis. Bebekler 40 gunluk falan.aglamamak icin zor tuttum kendimi. Aklima gelen seyleri anlatamiyorum bile suan o kadar uzuldum ki o cocuklarin cekecegi sikintilar yasayacallari bunalimlar.kimseleri yok ! Sizin kardesinjz abiniz var ama onlarin bi kuru dali bile yok.anne babaniz en azindan belli bi doneme kadar yaninizdaymis sukredecek cok sey var beterin beteri var iste. Yazinizi okuyunca balkona cikip sigara yaktim hem soguktan hem uzuntuden titredim suanda.ben de sizin yaslarinizda cok bunaluima girerdim sindi cocugumun derdine dustum erken dogdu beyin kanamasi gecirdi bekliyorum hergun elini kolunu ne zaman uzatacak kasilmasi ne zaman gececek doktor olumsuz konusuto vs. Ya dusunuyorum da yalnizdim ama o zamanlar derdim yoktu her sey bos saglik olsun hersey zamanla olur bi sekilde.

İnşiraha devamm edin içinizde inanç kalmasa da.. Hem kınanıcak bir şey yok insanız bazen hissedebiliriz böyle şeyler. Pes etmeyin bana bunları söyletende Allah. Bir yerden bunları okumanızı nasip eden de o öyle düşünün.
Bunlar hep nasip, kırgınlığınızla sığının..

İnanırmısınız başkasının derdine kendimden daha çok üzülüyorum neden diye daha çok sorguluyorum o yüzden düşünmemeye çalışıyorum. Sizi anlıyorum çaresizlik o kadar berbat bi duygu ki bunu ben malesef en acı şekilde tecrübe ettim.. doktorlarla sürekli ben konuştuğum içinde ne kadar kötü olduğunu biliyorum ben kendi organımı vermek için ağlayarak yalvardığımı hatırlıyorum artık elimden hiç birşey gelmiyordu çünkü.. off şimdide ben yaktım hadi bakalım..size en içteen şekilde sağlık diliyorum

50 gün önce Babamı karaciğer kanserinden dolayı kaybettim, gözümün önünde kan kusa kusa öldü. Kalp masajı yapılırken defalarca baba geri dön diye haykırdım sanki beni duymuş gibi geri döndü ama 1 gün bile dayanamadı. Tam 8 ay ne yese kustu, içtiği suyu bile kan olarak kustu. Yemek yerken bile onun yiyemedigi anlar gözümün önüne geliyor lokmalar boğazıma diziliyor. Içimde her daim bir ateş alev alev yanıyor... Senin en azından bir işin mesleğin var ama benim hem işim yok hemde kardeşlerim babam öldükten sonra beni evden atmaya çalıştı. Babam gidince maddi manevi çöktüm. Bi işim kendi düzenim olsaydı kendime yuva olmaya çalışırdım. Sende çalış..

Abim evli erkek kardesim var oda universitede teyze hala bunlardan bahsetmek bile istemiyorum Allah göstermesin ama arkanızdan dedikodu yapmaktan başka birşeye yaramıyorlar malesef.
Dualarım sizinle İnşallah en kısa sürede gönlünüze göre biriyle tanışırsınız Allahım size bu dunyanın guzelliklerini de yaşatır.

Anladığım kadarıyla çok zor dönemlerden geçmişsiniz. Psikoterapi almak çok iyi geliyor bu durumlarda. Ancak uzun süren üzücü dönemlerden sonra girilen depresif ruh halinin toparlaması da uzun bir dönem gerektiriyor. Özellikle depresyon gibi durumlarda zihinsel aktiviteler en son düzelen şey.
Emin olun siz güçlü durdukça hayat da size güzellikleriyle gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…