- 15 Mart 2010
- 3.697
- 6.604
- 683
Ya haklisin dediklerinde diyetisyenler nasil onca kilo verdiriyor sasiriyorum.Kilo vermek icin mutlaka bazi seylerden feragat etmek gerekiyor canim yaa haklisin.
Ama her daimde olmuyor.
Annem bundan bir sene once diyet yapip 2.5 ay gibi bir surede 18 kilo vermisti.
Bu süreci diyetisyen esligindeydi ve diyet listesinde gunluk 2 dilim ekmek, her ögün 2 kaşįk pilav yada makarna mutlaka vardi.
Regli doneminde listesinde mutlaka tatli (cikolata) vardi.
O zaman ki diyetisyeni anneme "Bu karbonhidratlari hayatindan cikarmayacagim.
Bunlarsiz yasamayi göze alacaksan keselim bunlari...
Çunku çıkartirsam vücudun buna alisacak ve diyeti birakinca bunlari yedigin an tekrar kilo alacaksin.
Ama normal rutininde bir beslenme programiyla devam edersek verdigin kilolar kalici olacak" demisti.
Gercektende bu verdigi kilolari kalici oldu.
Mesela annemin tek problemi gunde 6 ogun beslenmemesi. Bu sekilde beslenmeyince metobolizmasi calismiyor ve kilo veremiyor.
Diyete basladiginda normalde yediginin 2 katini yiyor ama işin ilginç yanı kilo veriyor
Diyet listelerinin kisiye özel hazirlanmasinin sebebini annemden sonra ögrendim diyebilirim.
Diyeti biraktiginda verdigi kilolari almadi ama kilo veriside durdu annemin. Haftaya ayni diyetisyene tekrar goturecegim onu.
Ama ben yine diyetisyenlerden uzak kafama gore takilacagim![]()
2 sene once birebir diyetisyene ozel para verdim aylik 250 tl falandi.1 ay bana ozel dediklerini yaptim kilo veremedim.benim bunyem kabul etmiyor heralde pirinci ekmegi hamuru.
Ardindan cok unlu olmus acayip kilo verdiren bir diyetisyene gittim kadin bana isvec diyeti gibi kati bir diyet yazdi gozu kapali.
Verdgi kagidi attim ciktigim gibi.
Bu ne dedim yani.
Ama simdi oyle besleniyorum neredeyse.
Evet zayiflasam 2 pirinc yesem hemen kilo alirim biliyorum kendimi ama napayim kiloya cok meyilliyim demekki.
O dedikleri gibi yaptim kilo veremedim.simdi boyle yapiyorum o da yavas yani 5 haftada 3 kilo falan oldu