7/24 Hali,Kilim...Cirpmak Nasil Oluyor?

Haklisiniz.Kitap okumak,muzik dinlemek,hobi edinmek yerine tum gun insanlarin rahatsiz oldugunu bile bile bi seyler cirpmak iyi niyetli birinin yapacagi sey degil.

Bu hanimefendileri ayni apartmana altli ustlu yerlestireceksin bakalim o zaman nasil davraniyolar.

Kendi ust komsularinin cirpmalarina musade ediyolar mi acaba?
Herkes birbirinden şikayetçi ve kimse kabul etmiyo silkelendiğini ama ayan beyan silkeleniyolar.. kv nin patatesi soğanı balkonda duruyo kadının üstünden halı çarşaf ne varsa silkeliyolar kaç defa kızdım söylendim.. kusura bakma deyip aynı haltı yemeye devam ediyolar.. bigün silkeledikleri şeyi tutup çekicem ellerinden o olcak..

İğreniyorum o tip insanlardan..
Benim yıllarca başıma bela olan tip vardı, Allah kolaylık versin, insan gibi konuşmaktanda anlamazlar, kendileri ev temizliyoruz diye, senin çevreni kirletirler..

Teyzwnlerin komsunun cogu boyleyse ya gaza geliyorlar, ya toplu halde okb hastalari yada toplu halde kafayi yemisler
Donusunboylemiolacakti sence nedir durum

Bence kimksi konu komsuya ben titiz bir hanimim izlenimi vermeye calisirken aliskanlik halini aliyor dogru tespit mi acaba

Bikaç ay önce bi olay gördüm şok oldum.. kv deye gidiyodum kendisi ara katta oturuyo.. altındakiyle üstündeki hasta derecede titizler..
Alttaki kombinin tozunu alıyodu.. üstteki de bağırıyo ya napıyosun sen böyle temizlik mi olur önce elektrikli süpürgeyle tozunu çektir sonra sil diyo.. yuh dedim 4.kattan 2.kata laf yetiştiriyo.. toz gidiyomuş bi de balkon bu yani yol üstü.. ama kendileri paldır küldür silkeleniyolar.. kafayı yemişler resmen böyle bi şey olamaz ya

Hasta onlar HASTA
benim karşı binamdabir kadın var aynı hatta dışarıdaki klimanın motoruna kadar siler sabah akşam

cikom Kabartmalari sokecek kadar cirpmak nasil bir hirstir yaa,biraz da kendilerince terapi mi yapiyolar anlamiyorum ki,hani kum torbasi misali .
Yani öyle garip bir kadınki çocukları akşama kadar balkonda bacağını demirden dışarı sarkıtan aşşağı sarkan.ben karşıdan kalp krizi geciricem yakında bir çocuk ta zihinsel engelli. Oğlum yapma etme. En son annen nerde nerde diye bağırırken kadın balkona çıkıp bana ters ters bakıp çocuğu alıpçat diye kapatıyor kapıyı. Bigün yine çocukların hepsi balkonda elektrikler kesik bir tanıdılları sanırım annen nerde dedi çocuk söyledi ama çocuğun söylediği semt buraya 2 saat trafik mesafesinde. Ve evde hiç büyük yok gelde sen söyle nasıl bir kadın ola bu.

Birde annemlerin orda var2 elti bir kv. Pazardan geliyorlar ama çocuklar yine balkonda tehlikeli kenarda oturuyorlar kızdım girin içeri diye. Annesini gördüm geliyorlar dedim bu çocukları neden evde tek bırakıyorsun. Öyle demekle olmaz gel bak ozaman dedi :/ yani3 tane insan musveddesi diyicem artık 1 isi evde kalsın ikisi gitsin dimi. Bunlarda sürekli halı sirkeleyen takımı bu arada.

Hem pasakli ,vurdumduymaz hem de cok bilmis masallah.
Sorsan iyi anne ama.Kendi cocuguna bakmaktan aciz ,haliya ayirdigi vakti cocuguna bakmaya ayirsa daha hayirli bi is yapmis olur.

Bi de surekli evde olduklari,sosyal hayatlari kisitli oldugu icin disarda vakit gecirmeye hevesleniyolar onun icin hepbirlikte gidiyolardir yoksa bi de aralarinda evde kim kalacak kavgasi Cikar :/

Ya okb yada çok meraklı biri her dakka balkona çıkmaya bahane ariyo olabilir bu komşum var benimde o da böyle koca koca yolluklari silkeler ama komşuları gozetlemek için diye düşünüyorum ben çünkü bu yolluk en az yarım saat tabi bi silkele bi etrafa bak derken geciyo zaman

Cok dogru bi noktadan yakaladiniz,bence de balkona cikmak ,milleti gozetlemek icin bahane yaratiyolar.

Genelde dedikoducu tipler zaten,butun gun kimin kizi napmis,kimin oglu nerdeymis konusup duruyolar.

Dunyada hali cirpmaktan daha gorgusuzce bir hareket olamaz, kimse kimsenin pisligini cekmek zorunda degil.
Benim eski evimde ust katimda vardi boyle bir ruh hastasi, butun gun balkondan bişeyler cirpardi, butun pisligi benim balkonuma dolardi, cekirdek kabugundan topak topak saca kadar.
Neyse ki su an oturduğum yerde balkondan camasir sarkitmak bile yasak. Okuyunca o kabus gunlerim geldi aklima...

Son cümle beni çok güldürdü
Belediye kanunlarına göre komşunuzun yaptığı yasak.Belediyeye gidip isminizin saklı tutulmasını isteyip dilekçeyle bu durumu şikayet edebilirsiniz.
Nedenine gelince Allah rahmet eylesin annemin komşusu Nimet teyze vardı Radar derlerdi kadına
Camlar yastıklar minderler kilimler silkeler onları dizer havalandırır güya malzeme toplardı camdan bakarak :)
Annemde birgün onun bir üst katına çıkıp tozlu bir kilim silkelemişti
Öteki komşunun da banyosunda su borusu patlamış bizim banyoya su akıyordu hemde ne su şemsiye koymuştu annem tam wc nin tepesinden akıyordu annem kaç kere dedi yaptırmadılar annemde koca bie kova suyu alıp komşunun kapısını çaldı kadın kapıyı açınca annem elindeki 1 kova suyu eve boca etmişti biraz da siz suyun içinde yüzün demişti
Sonra yaptırdılar falan annem de Nimet teyzeye "tek başına yaşlı dul kadınsın kocamı arıyorsun bu kadar halılar yastıklar çırpıyorsun" demişti
Sonra halı falan kalmadı tabi.
Banyoda kesildi.
Canım annem yaaa çok sabırlı kadındır ama bir o kadar da deli

Bazı insanlarda hastalık haline gelmiş işte. Bizimde karşı apartmanda bi kadın var, elinde bez devamlı balkon pencere mermeri ve cam siliyo. Camları inceltti silmekten

Bazı insanlarda hastalık haline gelmiş işte. Bizimde karşı apartmanda bi kadın var, elinde bez devamlı balkon pencere mermeri ve cam siliyo. Camları inceltti silmekten

Benim de arkadaşımın elimde sürekli bir bez vardır ben elinw yapışık zannetmiştim
Misafir falan fark etmez herkesin yanında her zaman buzdolabının kapağını içinden aldığı şeyin altını tekrar geri koyarken üstünü evdeki tutma yerlerini trabzanları vs sürekli siliyor
Evde bir olay olsa olay yeri İnceleme gelse evde parmak izi namına bişey yok

Annenizin ellerinden opuyorum ,tebrik ediyorum gercekten :) insanlarla anlayacagi dilden konusmak gerekiyo.

Iste bunu yapmalarinin altinda yatanlari merak ediyorum,birinci agizdan duymak istiyodum ama forumda o tarz insanlardan yok sanirim.Yazilanlari okuduktan sonra artik eminim kimsenin amaci temizlik degil amac gozetlemek,dedikodu yapmak,insanlari rahatsiz etmek.

Tum evi,yani evin icini o titizlikle temizlemeye kalksa isin icinden cikamaz,titizlikleri nedense evin dis kisimlarina gelince tutuyo :)

Esiniz en guzelini yapmis,yapmaya da devam etsin,bu tarz insanlar ricadan falan anlamiyo baksaniza.
Hep oyle olur zaten,kendilerinde neyi overlerse cocuklari onun tam tersi davranislari sergiliyo,ilahi adalet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…