Kekler - Pastalar 7 Dakikada Browni

benim de mikrodalgam yok ama önceki sayfalarda pişebileceğini söylemişler. ben de denemeyi düşünüyorum... denersen haber ver month

kızlar bu tarif mikrodalga fırında yapılıyo galiba ama benim mikrodalga fırınım yok diğer fırında olurmu ki kaç dakikada pişerdir
evet evet kizlar normal firindada pisiyor ben kendimde denedim ,burdan deneyen arkadaslarda oldu memnunda kaldilar

canim senin görüsün böyle olabilir ama bence gereksiz degil,
cok cok gerekli oluyor cok pratik en önemlisi cünkü firin isitma derdi yok ,firini actiginda kekin kabarmasini engelleme derdi yok, 7 dkda bunu firinda asla bu sekilde yapamiyorsun zaman acisindan ,buda bize cok kolaylik sagliyor denersen ellerine saglik ne diyelim:80:

Son düzenleme:

Cnm özür yanlış anlattım sanırım. Bu tarifi denedim ama kek gibi oldu dedim. Ben browni yaparken fırını ısıtmıyorum. 7dkda da pişirim demedim zaten 15-20 dk dedim. Tabiiki pratik mikrodalga ama ben best brownie tarifini daha çok sevdim. Hatta onu bile mikrodalgada denedim ama kabarmadı. Yani buradaki tarife karşı yazılmış bir yorum değil benİmki...

seydam bir sorum olacaktı.Benim mikrodalgam yok.Normal fırında yapıyorum.Fırından çıkarınca sıcak döküyoruz ya sosu keki dilimleyerek kesersek içine daha çok işleyip daha güzel oluyor.ama bu sefer de keki sıcak kesince kek parçalanıyor.ben heryeri ıslak olunca daha çok seviyorum.Kesmeden dökersek ıslaklık içine girmiyor. biraz soğutup da mı kesip döksem acaba? nasıl yapayım bilemedim.
bir de şimdi farkettim senin tarifinde süt yokmu canım?ben süt de koyuyorum 1 bardak kadar....

Son düzenleme:
sağol canım benim çatlıyor ya.Benim fırınım turbo. bu sefer normal bölümünde yapayım....

işte bak benim fotoda da az biraz çatlama oluyor ama önemsiz o kadarı bence..

tamam bi de öyle dene istersen arkadaşım..

işte bak benim fotoda da az biraz çatlama oluyor ama önemsiz o kadarı bence..

tamam bi de öyle dene istersen arkadaşım..

evet canım ona yapılacak birşey yok galiba.Sen süt koymuyormusun canım? kusura bakma çok soru sordum.Aslında ben bunu yıllardır yapıyorum güzel de oluyor ama değişik tarifleri de deneyeyim:))

canim özüre gerek yok nedemek
senin yapmis oldugun muhakakki aslini aratmiyodur ellerine saglik ...senin tarifinide denemek isteriz bizimle paylasirmisin

canim megiminde dedigi gibi sosu dökmeden dilimleyebilirsin ,firinda ben denemedim canim hic ama bi püh noktasi vardir muhakkak dereceylede alakali olabilir üzerini kurutuyordur belki firinin :44::44: ...var canim 1 su b. süt tarifimde

evet canım ona yapılacak birşey yok galiba.Sen süt koymuyormusun canım? kusura bakma çok soru sordum.Aslında ben bunu yıllardır yapıyorum güzel de oluyor ama değişik tarifleri de deneyeyim:))
canim hepimizin bildigi bi tarif evet ufak detaylar disinda ,mesala ilk önce seker ,kakao süt ve siviyagi cirpiyor ayiriyoruz sosunu,yumurtalari sonra kiriyoruz o yumurta kokusundanda kurtulmus oluyoruz yerken

tarifim budur arkadaslar deneyenlerin ellerine saglikve afiyet olsun

tabii cnm seve seve paylaşırım. gene senin topikte olsun paylaşım madem iznin olusa... istersen ayrı konu da açabiliriz. zaten seninkindne farklı bir tarif dediğim gibi. bir de seninki biraz daha yumuşak oluyor sanırım bu tari biraz daha katı oluyor. üzerine hazır çikolata sosu tavsiye ederim daha güzel oluyor. bir de bu brownie yi saklama kabında buzdolabında birhafta kadar sakladım ben bişi olmadı. dışarı çıkartıp 15-20dk bekletince, ya da mikrodalgada hafifçe ısıtınca ya da soğuk olarak da servis edebilirsiniz...
kendi tarifim olmadığı için alıntı yaptığım siteyi de en altta ekledim. isteyen oradan fotolara ve yorumlara da bakabilir. Afiyet olsun...

En Güzel Brownie

Dün akşam güzel bir çikolatalı kek tarifi ararken Hershey's'in Best Brownies tarifine rastladım. Tarifteki 22cmlik kare kalıp yerine 24cmlik yuvarlak kek kalıbı kullanmak ve biraz daha yüksek bir kek yapmak istediğim için verilen malzemeleri iki katına çıkararak uyguladım. Sadece şeker miktarını evdekilerin damak tadına uysun diye 2 kat yerine 1,5 kat arttırdım, üzerindeki sosu uygulamadım ve süsleme kısmını anneme bıraktım. Bugün türk kahvesi ve antep fıstıklı dondurma eşliğinde sunduğum kekler "enfes olmuş!" yorumunu alınca tarifi fazla beklemeden yazmaya karar verdim.

Bu brownie kelimesine tam karşılık gelen bir kelimemiz var mı? Islak kek demiştim ben ama tam içime sinmedi sonradan...

En Güzel Brownie

Kullanılan su bardağı 236ml'liktir.

Malzemeler

* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 tatlı kaşığı vanilya
* 4 yumurta
* 1 su bardağı un
* 2/3 su bardağı kakao
* yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
* yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı

Hazırlanması:

1. Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
2. Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
3. Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra 150C'ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişirdim.) Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına alın. Dilerseniz çilek ve antep fıstığı ile süsleyip dondurma eşliğinde servis yapın.

Alıntıdır...
kaynak: portakal ağacı: En Güzel Brownie

tarif icin tesekkürler :128:bos vaktim oldugunda bende denemek isterim :80: ...daha fazla okunup denene bilmesi acisindan ayri topikte acabilirsin yada burdanda paylasim yapabilirsin tabiki, benim icin hic bi mahsuru yok :126:

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım.Bir dahakinde yumurtayı sonradan koyacağım.bu tarif daha iyiymiş.çiğ yumurta yemek zorunda kalmayacağız

eşim yarın iş yerine götüreyim,çok övüyorum arkadaşlara bu browniyi,yapar mısın dedi

seydamm

dün kayınvalidemlerdeydim orda yaptım kalabalık olduğumuz için malzemeleri çift koydum ve büyük ftepide yaptım mikrodalga olmadığı için davul fırın vardı onda pişirdim çok güzel oldu birde biraz buzdoladında beklettim serin daha güzel

sayende brownici olduk ailecek seydam canımcımm arkadaşımm

canim ellerine saglik emininmki cokda güzel olmustur

merhabalar....
keki az önce yaptım, güzeldi sadece sosunu ne zaman dökeceğim hakkında fikrim yoktu, ılıyınca dökülür ya geneldeöyle yaptım, şimdi döktüm bekliyorum, sosu dökmeden önce tadına baktım normal kakaolu kek gibiydi bakalım sosuyla nasıl olacak...
bu arada benim bi sorunum oldu, keki ilk defa cam kalıpta yaptım ve kekimin ortası yükselirken kenarları normal kabardı, halbuki fırınımın kullanma kılavuzunda "cam kaplarda kekin ortası yükselirse kalıbınızn kenarlarını yağlamayın" önerisini dikkate alarak, kenarlarını yağlamamıştım , yine de yükseldi ve sos kenarlara daha çok gitti .. neyse kısmet... sağolun...:79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…