canim merhabamerhabalar....
keki az önce yaptım, güzeldisadece sosunu ne zaman dökeceğim hakkında fikrim yoktu, ılıyınca dökülür ya geneldeöyle yaptım, şimdi döktüm bekliyorum, sosu dökmeden önce tadına baktım normal kakaolu kek gibiydi bakalım sosuyla nasıl olacak...
bu arada benim bi sorunum oldu, keki ilk defa cam kalıpta yaptım ve kekimin ortası yükselirken kenarları normal kabardı, halbuki fırınımın kullanma kılavuzunda "cam kaplarda kekin ortası yükselirse kalıbınızn kenarlarını yağlamayın" önerisini dikkate alarak, kenarlarını yağlamamıştım , yine de yükseldive sos kenarlara daha çok gitti .. neyse kısmet... sağolun...:79:
canim cok sevindim birdahakine dedigin gibi sosunu arttirabilirsinayyy kocam bayıldı bu keke, harika dedisosu az geldi ama aslında sosu sonrdan da eklenebilir, yağ süt kakao şeker karışımı değil mi?
canim cok sevindim inançok güzel bir tarif yaptığım tüm misafirler tarifini istiyor
canim tarif cok basit ve aciklayici aslinda simdi tekrardan güncelliyim tarifi senin icin olurmu,tarifim 8 kisiye fazalsiyla yeten bi tarifim icine findik koymadim hic ama üzerinede koyabilirsinbayanlar biri bana bu keki ayrıntılı bi şekilde anlatabilirmi birde kaç kişilik kek oluyo deniycem ama ayrıntılı tarif istiyorum birde içine fındık parçası atıcam
MALZEMELER:1su bardagi süt,1 su b. siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un 4 corba k.kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya
YAPILISI:öncelikle mixerle süt,yag,seker,kakaoyu iyice cirpalim.bu karisimdan 2 su bardagi ayiralim.sonra yumurtalari kirip ununu,kabartma tozunu ,vanilyasini koyup,yaglanmis silikon kalip veya borcaminiz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim cikinca sicakken ayirmis oldugumuz karisimi üzerine dökelim hepsi bukadar AFIYET OLSUN
ilk sayfadaki karisikliktan dolayi tarifi bi kez daha yaziyorum
COK guzel gozukuyor canim da her mikrodalgada olur mu bu misal bizimkinin pisirme ozelligi yok isitma ozelligi var hani bir dk iki dk onu yedi dk isitmaya alip yapsam olur mu acep:95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?