Düşükten sonra daha iyi olur demişsinya arkadaş kürtaj oldu düşük degil sen düşüge göre yorum yapmıssın. Hamile kalırsa vebal alırsın.Yanlış bilgi derken? Biz kürtaj ile düşük nedir tartışması yapmıyoruz. Önceki yorumumu okusaydın anlardın. Konu sahibi kurtajdan ne kadar sonra hamile kaldığımı sordu ona cevap verdim.
Çok haklısın arkadaşım kimileri var benim Dr um 1.dr böyle sey oluyor çok fazla dedi diyor 2.ye cortluyor bide burda söylüyor. Bi git araştıryaa neyin eksilir sonra gelip burda 2. Bebegim ide kaybettim diye üzülüp bizimde üzüyorlar Bi Dr a bu kadar inanıp güvenme nediryaa onlarda insan sonuçta bide birinin dediğini diğerininkş tutmuo. Aynı hastanede 2 Dr a gittim ikiside prof biri diyor kan sulandırıcı kullanma diğeri diyor kullan. Eger çok çocuk istiosak kullanırsın ölümü göze alıyoruz kullanarak evet belkide ama evlat kokusu herşeye degiyor... Ben suanda kullanıyorum pıhtılaşmada dolayı ve iyiyiz. Diğer gebeliklerde 8. Haftayı göremedm 2 gebelikte de skntı yaşadım düşük ve kürtaj. Şimdi hamd olsn 15. Haftaya girdim. Her yanım mor ignelerden ama olsun gidişat iyi oldugunu gösteriyor. İlk gebelikten sonra 2 ay Bi araştırın kendinizi bizim yaşadıklarımızı yaşamayın kardeşler acele eden ecele gider...Bende yasadım ve araya tanıdık koydugunuzda yada yalan soyledıgınızde 1. Olsa bile bakıyolar. Beni yasadıgım sehırdekı unı hastanesı kabul etmedi kürtaj için ve bende yakın ilde bı hast tanıdık vardı ona dedım ve genetik testte yapıldı. Bizde kromozomda sıkıntı yok. Ama eşimle kan uyusmazlıgı ve benim 3 genım heterozigot yanı tasıyıcıyım. Kan pıhtılasması oldugu için bebek kılcal damardan beslenemıyor ve duruyo. Ben tedavıye baslamadan clexan 4000 kullanmaya basladım ve 8 ay devam ettim allaha sukur ikizlerim saglıklı doğdu. Kan pıhtılasmana baktır. 3 dusuk yaptım de nereden görecekler. Ama oncelık kanlarınıza baktır.
Ha ayrıca burada perinatolog var alper tanrıverdı dıye ve izmirde perinatolog sermet saoldan güzel fırca yedım kan sulandırıcı kullanıyorum diye. eğitimlerine saygım var ama ben onları dınleseydım bıraksaydım eger ya bebeklerı kaybederdım. Onlara bısey olmasa bıle sezeryanda tansıyon 23/14 olmuş. Suan bı yerım felçtı belkı. Bazen doktoruda dınlememek gerekıyor. Ben 8. Haftada doktor sulandırıcı kullanma dediği için kaybetti. Bende pıhtılasma oldugunu bildiğim halde doktor onermedı doye kullanmadım ve 8. Haftada kalbı durdu.
Git yalan soyle 3. Düşüğüm genlerime baktırmak istiyorum de.
Anne karnında ölen bebek de düşük değil mi? Kürtaj olması neyi değiştirir? Kendiliğinden de düşse kürtaj da olsa doktorların verdiği süre üç ay. Ki ben kurtajdan üç ay sonra hamile kaldım. Konu sahibi beni anladı zaten.Düşükten sonra daha iyi olur demişsinya arkadaş kürtaj oldu düşük degil sen düşüge göre yorum yapmıssın. Hamile kalırsa vebal alırsın.
Özel olacak ama korunma yönteminiz neydi? Ben düşük yaptığım bebeğim doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hemen oldu. Ya da yillarca korunup sonra bebek istenince ve gebe kalinca da sagliksiz dollenme olabiliyor.
Uzun müddet korununca olabiliyormuş. Muhtemelen 15 gün sürer kanaman. Bu arada güzelce dinlen kafanı toparla. Kendini iyi hissettiğin zaman tekrar denersiniz. Inşallah Rabbim daha da hayırlı evlat nasip etsin. ❤❤❤❤Yok canm aklına gelen her şeyi sorabilirsin hiç bi zaman Doğum kontrol hapı kullanmadım eşim hep dışarı bslma yöntemiyle korunduk ilk bebeğim korunmayı bırakıp ilk denediğimizde oldu sonra bu şekilde korunmaya devam ettik 4 sene sonra tekrar bebek istedik ve korunmayı bıraktık sadece 1 ayda 1 kere denedik bu 2.de ve hamile kaldım ilkindede öyle olmuştu ilkinde hemen hamile kalmıştım ama bir kaç kere bi ay içinde denemiştik bunda sadece bi kere denedik ve hamile kaldım acaba onun da etkisi var mi diye düşünmüyor değilim spermlerin etkisi kalitesi bi kaç kere denemede daha sağlıklı sperm dolleseydi diyeya da baska etkenler etkiler var mi diye ? Hiç bisey bilmiyorum bu konuda.....
Süpersin. Allah bagıslasın evlatlarını.Eşte spermlerde sıkıntı varsa keçiboynuzu özü ve proxeed plus öneriyorlar. Bana cocugun olmaz dıyorlardı kı ben evliliği düşünmeyen bırıydım. Hipofizde iki hormon eksık bu yuzden ilaçla adet oluyordum hep. Tüp bebek yaptır belki olur diyenlerde oldu. Ama ben burda tecrubelı arkadaslar sayesınde ilaç raporu alıp ilaçları ücretsiz aldım ve cogu doktor eczane anlasması oldugu için rapor alıncagını söylemiyor.
Yumurtaları iğnelerle buyuttüm ve istenen buyuklukte catlarıp ilişkiye girerek normal bi sekılde hamıle kaldım ve gittiğim doktorlarda sasırdı nasıl oluyo dıye. Birde üçüz gebelıktı ve bırı8. Haftada yıne veda ettı. 4 aylık ıkızlerım var.
Aslında hastalıgımı iyi bilen biri için kolay grubum ama trde malesef doktorlar kendını gelıstırmıyor.
O yuzden körü körüne doktora inanmayın. Ben aret kamar'ın üstüne doktor tanımam. Ticari kaygısı yok cok sempatik be ben ona maille butun sonucları attım cok aydınlatıcı cevaplar verdi.
Ben kendımde sıkıntı oldugu için eşimi iyi besledim. Proxeed plus,ceviz,kiwi,keçiboynuzu gibi sizde oyle yapın.
Ve her zaman da derim kendinizin doktoru olun. Kan uyusmazlıklarıda düşük sebebi. Onlarada dikkat edin. Ve bu durumdada yine sulandırıcı kullanılıyor. İğne kan sulandırıcıların doğumdan 1 gun once kesmenız yeterli ve corasprine gore daha masum. Corasprın rahımde bagırsaklarda kanama alanı yaratabılıyor. Bunlarada dıkkat edin. Cogu dr corasprın verir iğne vermez ama iğne daha zararsız. Benım elimi bıçak kesse kan duruyodu kan sulandırıcı kullanırken. Ve kan sulandırıcı kullanan 15 haftalık hamıle arkadasım doğumdan sonrada 1 ay kullanacaksın iğneyi emboli olmasın pıhtı atmasın dıye. Doktorun atlayabılır ama onemli bi nokta
Amin cümlemizinkini canım. Allah olmayanlarada nasip etsinSüpersin. Allah bagıslasın evlatlarını.
Zannetmiyorum canım. Tsh çok yüksek değil. Enfeksiyon kanamaya sebep olur. Bebeğin kalbinin durmasına sebep olmaz diye düşünüyorum. Benim tahminim sağlıksız döllenme olmuş. Çünkü artık yediklerimiz içtiklerimiz hiçbiri doğal değil. Üreme kalitesini düşürüyor maalesef.Kızlar bide bisey sorucam siz daha tecrübelisiniz ben Subay ayında dahiliyeye öylesine tahlil yaptırdım ve tsh 4,75 çıktı ayrıca idrar da yüksek oranda enfeksiyon çıktı sonra antibiyotik kullandim ve bi daha kontrole gitmedim bitmiştir diye 2 ay sonra hamile kaldım bunlar bebeğimi kaybetmemde engel olmuşumdur sizce ?
Zannetmiyorum canım. Tsh çok yüksek değil. Enfeksiyon kanamaya sebep olur. Bebeğin kalbinin durmasına sebep olmaz diye düşünüyorum. Benim tahminim sağlıksız döllenme olmuş. Çünkü artık yediklerimiz içtiklerimiz hiçbiri doğal değil. Üreme kalitesini düşürüyor maalesef.
kaybın için çok üzüldüm aynı şeyleri yaşadım sayılır seninle
sakın bekleme tekrar kaybetmeyi trombofili testi eşine ve sana ait gen testlerini mutlaka yaptır derim
Kızlar çok üzgünüm 6 haftalikken kalp atışını duyduk çok ama çok mutlu olduk ne yazık ki mutluluğumuz yarim kaldı dün dr gittik ve kalp atışını duyamadi alttan bakti detaylıya gönderdi ne yazık ki kalbi durmuş bugun ise aldılar nasıl üzgünüm anlatamam size ilk defa böyle bisey yasıyoruz eşimle yıkıldık resmen basına böyle bişey gelen veya çevresinde olanlar var mi nolur destek verin bana çok kötüyüm( yaşasaydı bende Ocak ayında anne olacaktım (
Bu ilk hamileligin canim benim. Uzulme Rabbim hayirlisini nasip etsin insallah. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Ben de bebegimin kalp atisini duydum ama sonra durdu kalp atislari. Ben 5 normal bir tup bebek dusugu, totelde 6 dusuk yasadim. Ben artik o yasasaydi bu yasda falan diyemiyorum. Hangi birini desem ki(. Insallah ikinci hamileligin hayirlisiyla guzel gecer ve bebegini kucagina alirsin.
ben 2 kayıp yaşadım ilkinde doktorum özelde gerek yok dedi 2. kez olursa yaparız ikinci kez de düşünce universite hastanesine gittim ücretsiz yapmak için özelde testler çok çok pahalıCok saol canm peki gen testleri ve trombofil test farkli testler mi cok yuksek mi test rakamlari ?
Bende ayni seyi yaşadim ve kurtaj oldum bence genetik testlerini yaptir kan pihtilasmasina falan baksinlar cunku ilk gebelik diye onemsemiyolar ama bana bakildi ve hafif kan pihtilasmasi cikti suan hamileyim ve sadece aspirin yeterli dedi doktor onu kullaniyorum her gun ayrica bagisiklik sistemimde sorun varmis gebeligi yabanci bi madde olarak gorup atmaya calisiyormus vucud ilk gebeligin bundan sonlanmis olabilir dedi doktor onun icinde ilac kullaniyorum devlet hastaneleri bunlari onemsemiyo halbuki bu hastaliklarimi bilmeseydim suan yine bebeklerimi kaybedebilirdim cok onemli onlemini al canim Rabbim tez zamanda kavustursunKızlar çok üzgünüm 6 haftalikken kalp atışını duyduk çok ama çok mutlu olduk ne yazık ki mutluluğumuz yarim kaldı dün dr gittik ve kalp atışını duyamadi alttan bakti detaylıya gönderdi ne yazık ki kalbi durmuş bugun ise aldılar nasıl üzgünüm anlatamam size ilk defa böyle bisey yasıyoruz eşimle yıkıldık resmen basına böyle bişey gelen veya çevresinde olanlar var mi nolur destek verin bana çok kötüyüm( yaşasaydı bende Ocak ayında anne olacaktım (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?