Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

link açılmıyor sanırım yıldız tilbenin vazgeçtim şarkısınıda dinlerseniz yanında süper olur

Aslına bakılırsa kahvenin kendisi kalori içermez. Ancak süt, krema ve şeker eklemesiyle kalorisi artar, hatta bazı şurupların ilavesiyle masum gibi görünen kahve tehlikeli bir kalori bombası olabilir. Kahve denilince ilk akla gelen kafein olsa da, kafein haricinde içinde yaklaşık 400 kimyasal, eser miktarda antioksidan ve niasin ayrıca mineraller de bulunur. Aslında kahve, doğal ve güçlü bir antioksidandır, ayrıca fiziksel ve mental performansı artırdığı da biliniyor. Aynı zamanda kafeinin, metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ oksidasyonunu artırıcı etki gösterebildiği, yapılan bazı çalışmalarda gösterilmiştir. Kahve seven bireyler günde bir - iki tane içebilir, kilo vermenize engel olmaz.

3- yarım saat önce yarım bardak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı kahve içilirse hem enerjiniz artar hem de daha çok kalori yakarsınız -tıpçı arkadaştan teyit alındı-.

Ahhh ahhh Cemre senin demi sorunun var.Ben senelerdir böyleyim.4 günde bir.Hicbirsey ise yaramiyor.Herseyi denedim,gaz yapmaktan baska ise yaramiyorlar bende.A$iri derecede bagirsak tembelligi var bende.

(( metabolizmamız çok yavaş...

(( metabolizmamız çok yavaş...

Bazal Metabolizma hızınızı hesaplayabilmeniz için Harris-Benedict Denklemi:

Erkekler= 66 + ( 13.7 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 5 x santimetre olarak boy ) - ( 6.8 x yaş )

Kadınlar= 655 + ( 9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 1.7 x santimetre olarak boy ) - ( 4.7 x yaş )

Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır. Bu durum sonucunda ise ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz.

Peki bu kadar önemli olan metabolizma hızımızı düşürmemek için neler yapmak gerekir? İşte metabolizmamızı hızlandırmak için yapılması gereken çok basit ama çok önemli şeyler:

6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir. (kabızlıkla ilgili de önemlidir....****)

Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

METABOLİZMA HIZLANDIRICI DİYET

Sabah : 4-5 adet erik, 1 avuç fındık veya ceviz, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği ve istediğiniz kadar domates, salatalık, yeşillik.

Ara : 1 adet meyveli yoğurt.

Öğle : 1 kase çorba (kremasız), 1 dilim kepekli ekmek, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, salata.
Ara : 1 adet meyve (elma, armut gibi) ve 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt.

Akşam : 1 kase çorba, 100 gram balık veya 3 adet köfte, salata, 1 dilim kepekli ekmek.

Öneriler

Günde mutlaka en az 2,5 litre sıvı tüketmeye özen gösterin.
Kesinlikle öğün atlamayınız.
Diyette yer alanlar dışında fazla veya eksik yemeyiniz.
Zeytinyağlı sebze yemek tercihinizi yaparken az yağda pişmiş olmasına dikkat edin. Kesinlikle kızarmış sebze yemeklerini tercih etmeyin.zeytinyağı çok fazlaya kaçmamak kaydıyla normal miktarlarda tüketirilirse metabolizma hızlandırır yağ yakımını sağlar..
Çay, kahve şekersiz olmak şartıyla istenilen miktarda tüketilebilir.
Açlık hissi duyduğunuz anda 1 küçük havuç veya 1 küçük avuç beyaz leblebi yiyebilirsiniz.Günde bir su bardağından fazla soda tüketmeyiniz.

Son düzenleme:
bilinçsizce yapılan dietler, işte bu benim

ewet ama bu bir çok kişinin sorunu bende 2 öğün sayılır yaptığım
muz ne kadar verilsede diyetlerde ben hiç kullanmadım (gerçi bu sevmediğimden olabilir)..şeker oranı yüksekmiş veee işte bomba kabızlık yapıyor

"Kafein enerji harcamasında artış sağlar, bu etkiyi şeker ve yağın daha çok yakımıyla oluşturur. Hayvanlarda, belirli bir miktarda verilen kafeinin ağırlık kaybına yol açtığı görülmüştür. Kafein yağ hücresini küçültmekte, trigliserit miktarını azaltmaktadır. Bir araştırmada, 76 şişman bireye 3 ay süreyle zayıflama diyeti ile düşük ve yüksek doz yeşil çay ve kafein birlikte (270 mg epigallokateşin+150 mg kafein) verilmiştir. Sonucunda yüksek kafein alanlarda vücut ağırlığı, yağ dokusu, bel çevresi ölçümlerinde daha fazla azalma olduğu tesbit olunmuştur.". İnanç, günde 1.5 su bardağı şekersiz içilen filtre kahvenin fiziksel aktivite ile birlikte uygulanan zayıflama diyetlerinde destek olabileceğini ifade etti.

Ancak, aşırı kafein tüketiminin uykusuzluk, mide rahatsızlığı, kan basıncında artış ve kemik yoğunluğunda azalmaya neden olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken İnanç, yaşlılar ve kroner kalp hastalarının bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. İnanç, çay, kahve, kolalı içeceklerin yanı sıra yeşil çayda da kafein bulunduğunu sözlerine ekledi.

biliyorum bu etkisini ama zaten bişi yemiyorum bari o keyfim kalsın...

kahve konusuna deyindiğimiz iyi oldu :)

Zalimi sagol ya.Yarin ben arastiracaktim kahve olayini.Aa süpersin,sen arastirmissin bile.Cok sevindim yaa kahvenin yag yaktigina.Cok seviyorum cünkü.Gerci cok sevmeme ragmen günde 2 fincandan fazla icemiyorum.Zaten fazla da icmemek gerekiyormus.Ama ben kahvemi sekersiz icememki yaaa.Tatlandirici bile olsa yarim küp bile olsa mutlak seker atarim.Offffff napcaz $incikkkkk:26::26:

cemile ve kızlar iyi geceler cemilecim çooook aşırı sevdiğini biliyorum canım kıyamam sana
azericim şeker kullanmıyorum ben çay kahve süt ne içiyorsam o yana da bir sıkıntım yok ama
içmeye çalışsan hani tadının çok güzel olduğunu beynine ikna edersen zaten ondan zevk alırsın
yorgunluktan dalmışım gideyim yerime yatayım bende
dolmam da nefis olmuş bu arada 2 tane yedim

takımdan bazı kişileri hiç göremiyormuyum neyim
neyse yoklamaya yarın bakacağım
alevciiiiiiiiiiiiiiim kuzum nerdesin

günaydın kızlar hayırlı sabahlar nasılsınız
kahvaltı
1 fincan 2 si bir arada kahve
1 tost kepekli kaşarlı
1 mandalina

cnm 2 gundur finallerle cebellesiyorum arti kizcem hasta gece gunduzum sasmis durumda , yrn son sinavim var bakalim sonra rahatlicam biraz olsun...

merhabalar günaydın kızlar.
yakınımın sağlık sebebiyle fzl aranızda olamadım.olabilecek gibide gözükmüyorum.beni bir kaç zaman böyle idare edin ölüm döşeğinde işe git gel oraya git gel buraya girip paylaşımda dahi bulunmak içimden gelmiyor onu o halde görünce.

gunaydin kizlarr...

dun girdim foruma ama cvp yazamadim bri turlu...suan yurtdisinda asiri yilbasi hazirligi var kardesimde okula gittigi icin dun yilbasi yemegi vardi herkese birseyler hazirla felan firsat bulamadim...iki gundur diyeti bozdum kosturmaktan vallaha..sanirim bu haftada kilo veremicem :2::2:

:)

günaydın kızlar hayırlı sabahlar nasılsınız
kahvaltı
1 fincan 2 si bir arada kahve
1 tost kepekli kaşarlı
1 mandalina
günaydın... ben de kahvaltımı ettim: 1 dilim kepek ekmek, 1kk dil peyniri.

cnm 2 gundur finallerle cebellesiyorum arti kizcem hasta gece gunduzum sasmis durumda , yrn son sinavim var bakalim sonra rahatlicam biraz olsun...
geçmiş olsun ve başarılar...

çok zevkli olur, boşver keyfini çıkar

geçmiş olsun

çok güzelmiş... teşekkürler...
eline sağlık.. biz de isteriz........

ceyce çok geçmiş olsun kilo bildirimini bugüünden yap istersen mkay sende kilo bildirimini bugünden yapmalısın
kabızlık için gece yatarken 2 bardak su sabah çişe kalktığındada 1 bardak su içmeliymişsin
bulaşıklar yıkanacak
yarım saatlik yoldan ilaç alınacak
merdiven yıkanacak
hal kalırsa spor yapacağım

bulaşıklara girmedim dahaaaa
misafir geldi
fal baktırcam ama başım çok dönüyor:94:
dün gece yatarken toplaması öyle yorduki beni
bir ara evlilik öncesi denemesi gibi gördüm
herşeye rağmen evlilik daha başka birşey gerçi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…