Ya ben tamamen ne yapacağımı bilmemekten o kadar bıktım o kadsr sıkıldımki artık bu kilo alıp vermekten kısır döngü oldu artık bu. Dukan yaptım bir dönem bobreklerimde çok ciddi sorunlar oldu, sonra verdiklerimi geri aldım, sonra karatay yaptım kolesterolüm yükseldi kalp çarpıntım oldu. Olmuyor böyle dedm diyetisyene gittim herşey gram hesabı, herdey saatli bu hiç bana göre değil.Karatayi sevmiştim aslında, yaşam biçimi olarak uygulayabilecegimi düşünüyordum ama oda olmadi. Ben çocukluğumdan beri uyku düzeni olmayan biriyim, depresifim de bir anım bir anıma uymuyor. öyle olunca da saatler sıkıntı
Karacam o vakit iyi dinle canım .
Bütün bunları denemiş biri olarak sana tabsiyelerim var . Dukandan UZAK durun( ceyda duydun dimi ) , karatayın sürdürülebilirliği yok malesef . Diyetisyen diyetide malesafki takip ve hesap kitap ve zaman işi .
Hepiniz az çok saglıklı beslenme ne biliyorsunuz . Hayatınıza ögün saatlarinize göre kendinize düzen kurun . Kahvaltı , öğle , akşam olarak 3 öğün yiyin ( çok geç kalkışıyorsa 2 ögün olanilir .)
Eger açıkıyorsanız ara yapın açıkmıyorsanız ara yapmayın !
Egerki ögünlerde güzel yerdeniz vede şekerinizde dalgalanma olmazsa zaten araya gerek duymazsınız
Öğünletinizde salata ve yogurtda mutlaka yer verin ,
Yag kısıtlaması yapmayın ( abartmayında tabi )
Gece yogurt haticinde atıştırma yapmayın .
Ve en önemlisi az yemeyin ! Ama gl endeksine çok dikkat edin .
Bu çerçevede diyetimizi kendiniz oluşturun
Bu arada benim diyet konusunda başıcu kitabım montiğnac dır bundan 30 yıl önce fransız bir dr tarafından çıkarılmış bir kitaptır . Aradan 30 yıl geçtikten sonra bugun bizim bazı dr ve diyetisyenlerimiz yeni yeni bu kitaptaki söylemleri uyguluyor .