Evet canım yeğenime de işlenmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar, abur cubur lar, meyve suları yasaktı. Diyet derken bunu kastettim yanlış anlaşılmasınAhu060812 sakın ona diyet yaptırma
Uzman yardımı al.cunku o çağda sırf kilo vermek için yapılan yanlış diyetler ileri için sıkıntı.
Benim aklıma de ayça kaya geliyor.cocuklar konusunda nasıl bilmiyorum lakin.
Herhangi bi diyetisyene gotursen dayiyacak altı öğünü.oda şimdiden mahveder.
Şimdilik yapıyorsa atistirmalari ve aburcuburlari bıraksa yeter.
Güzel bi kahvaltı erken yenilen bi akşam yemeği.
Yok ben sana binaen demedim canım.Evet canım yeğenime de işlenmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar, abur cubur lar, meyve suları yasaktı. Diyet derken bunu kastettim yanlış anlaşılmasınbimin süt ürünleri ve tavuk da yasaktı hormonlu diye tabi organik tavuk değil
Şükür güzel geçmiş efserimmmm .Cumartesi menü bildirimi
Sahur
1 k.k peynir
1 yumurta
Domates salatalık
1 kare pide ( bu arada benim bu ramazan ilk pidem )
İftara
1 kase semiz otlu cacık
1 kepcedende az bakla çorması
Fırında patlıcan et dizmesi 4 et köftesi birazda patlıca (patlıcanlar kızarmamış)
Ve salata
Ara çay ve 5 erik
Bugünüde atlatık :)))))))
Yarın iftar uçakta olaçak o beni korkutuyor sade sandevuc var onuda yemek istemiyorum
Günaydın herkese
Ben diyetime karar verdim, karbonhidrat diyeti yattı kafama, inşallah muvaffak olurum
Afiyet olsun bende çok severim acıyı...
Bayılırım beyaz peynirle yemeye
Bu arada gunaydin
Yok ben sana binaen demedim canım.
Kilo vermek deyince direk diyet diyetisyen geliyor akla.ve hep basariya odaklılar.kisa vadede verdirip uzun vade de sagligi daha beter bozuyorlar.
Eve kaç yaşında çocuk olursa olsun bence abur cubur bulundurmamali.hurma kuru incir kayısı vs bunlarda tatlı ihtiyacını karşılıyor.pratikte çok zor biliyorum .ama elimizden geleni yapmalıyız.
Bu ramazan bize çok iyi geldi şükür.surekli atistirma meraklısı 3 numaram baktı abla oruç tutuyor o günler arası aaa sen de orucsun deyince yemiyor.
Eflalim daha hiç tüylenme vs yok 11 yaşını yeni doldurdu.belki de arkadaşları biraz biraz girdi boyları uzadı bunda hiç bi belirti yok ondan da boyu uzamadı daha bilemiyorum valla aklıma bu geliyorTamam canım sağol. Gece uyumadım onu araştırdım, uygulaması bile var telefona indirdim. Bu diyet yattı aklıma
Canım yeğenim 5.sınıfta, erken ergenlik için iğne kullandı uzun süre, yeni bıraktı. 48 kilo boyu da 1.50 yanlış hatırlamıyorsam. Epey iri :) regl olmak üzereydi, tüylenme vs başlamıştı. Şimdi doktoru artık olsa da olur diye biraktirdi iğneyi. Senin kızda da tüylenme belirtisi vs varsa götür istersen. Birde doktor diyet yaptırmıştı, kilo almasın diye.
Canım benim kız 11 yaşını bitirdi.bende öyle düşünüyorum ne zaman beğenilme hissi gelicek ozaman zayıflıycak..bende öyleydim 44 bedenle 6. Sınıfa başlamıştım 38 bedenle 8.sınıfa geçtim daha bi iki senesi var sankiAhu060812
cnm senin kız kaç yaşındaydı?
benimde komşumun kızı kilolu idi
bu yıl kız zımba yaptı az yedi vs incecik oldu, kendi bilinçlendigünde bi yol izleyecekdır cnm
Kelebek sence endokrine tekrar götüreyimmi ilkinde büyüme hormanlarında bi eksiklik çıkmamıştı hiç bi ilaç vermemişlerdi.Ahu060812 sakın ona diyet yaptırma
Uzman yardımı al.cunku o çağda sırf kilo vermek için yapılan yanlış diyetler ileri için sıkıntı.
Benim aklıma de ayça kaya geliyor.cocuklar konusunda nasıl bilmiyorum lakin.
Herhangi bi diyetisyene gotursen dayiyacak altı öğünü.oda şimdiden mahveder.
Şimdilik yapıyorsa atistirmalari ve aburcuburlari bıraksa yeter.
Güzel bi kahvaltı erken yenilen bi akşam yemeği.
Ay nefs çok güldüm valla.aynen öyle yapıyorlar bi tersleme bi hemen savunma.bi duygu sömürüsü.bi küsme.cellallenme hepsi var.ama başka bi belirti yok.yaz okulunda haftada iki gün yüzme bi gün spor bi gün doğa etkinliği bi gün de okulda mutfak eğitimi vs.ayrıca dini eğitim.bilmiyorım nasıl etkiler.henüz ne yeyip be içtiğini takip de edemiyorum ama en iyisi restaurant gibi kişisel servis yapmak olacak yapabilirsem.az yitiren çok yiyen belli olsun.Yaz okulunda yüzme voleybol falan yok mu?
Olmazsa spora gönder şartların uygunsa.
Inan pamuk gibi oluyorlar...
Benimki 15,5 yaşında aynı kilodayix o tabii daha sıkı fit duruyor.
Bizde başladık sağlıklı beslenmeye abur cubur kesildi.
Senin diğer bebeler var eve girerse zor olur kesmesi belki.
Onu da yanına all yürüyüşe giderken falan.
Bizde beraber çıkacağız okulum bitsin. (Seminer var )
Geçer merak etme çok zitlasma üstüne gitme...
Bakk o yaşlarda kızım uyaninca "Günaydın bebeğim uyandın mı "diyordum...
Yüzüme anlamsiz bir ifadeyle bakıp "Sence" diyordu.
Acayip bozuluyordum.
Yahuu Günaydın demiyoo birde bozuyordu..
Gectii ama şimdi sabırlı ol.
Evet Aus şimdi bile yapayım omlarla restorancılık oynayım hattaAhu060812 Canım benim iki yakın arkadaşım kilo konusunda kızları ile bu durumu yaşadı ...
Birini diyetesyenler daha 10-11 yaşındayken vs ... yok olmadı . Bildiğim 50...60 ... gidiyordu . 15 yaşında şimdi , ne zaman kendi kilolarından rahatsız oldu ... şu an gayet fit . Her gün bisiklete bindi , klasik bi diyet yapmadı .
Diğeri şu an 9 yaşında 45 kilo idi ... onda da annesi voleybola yazdırdı ve sadece abur cuburu kesti evde ... o da epey verdi .
Yaz geldi , spora yönlendir .
Ergenlik dönemine gelince o konuda tecrübeli bi anne değilim henüz ama kendi ergenliğimden hatırladığım (ki asi bi çocuktum) yap denilen her şey gözüme batıyordu ... yapacağım şeyi yap denildiği yapmıyordum ... hayatımı onlar yönlendiriyormuş gibi geliyordu . O yüzden tercih sunmak ... tabii bunu yaparken bi çizgiyide korumak lazım .
Tercih diyince Yusufa çok uyguladığım bi yöntem vardı ... özellikle yemek k8nusunda çok mız mızdı eskiden .
Şimdi misal kahvaltıda mutlaka süt , yumurta,peynir yemesini istiyorum ... ona ise patates kızartması ..çikolata cazip geliyordu .
Asla ağzına sürmediği de domates,zeytin,menemen, mesela...
Ona bi liste verirdim .
Süt
Çikolatalı ekmek
Yumurta
Menemen
Zeytin
Domates
Peynir
Burdan 4 tane seç ... kendi seçtiği için cazip gelirdi ... ama aslında o üçünü asla seçmeyeceğini bildiğim için ... benim istediklerimi yemiş olurdu
Bunun değişik olaylara her yaş versiyonunu uygulanabilir bence
Tecrübelerinizi paylaştığınız için çoook teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız
Günaydın
şeri canım benim kafam git gel bu ara .
ev içinde hayırlı olsun .
bizi ihmal etme ... bu takımda yerin hep özeldir
sagol ahucum teşekkür ederim.Kedibochi hoşgeldin cancağzım hakkında herşeyin hayırlısı olsun inşallah ev için de gözün aydın kesinleşince haberdar et
Bu arada spordan önce içtiğin ne ilaç mı
Ye ye morti sabahta kahvalti yap cocuklarda yok ye yat hic hareket etme emiiiBu gun pek yemedigim icin biraz once eşimle birlikte sahur yaptim.
Menum
Oglen
Yarim kase ayran asi
Ara
Sutlu turk kahvesi
Ara
Sütlü türk kahvesi
Sahur
2 dl tb ekmeği ile kasarli tost
Domates salatalık
Peynir Zeytin
Spor yok
Su 2 lt
Ausencia
Canim sahura suya bile kalkmıyorum uykum bolunmesin diyeBugün hazır niyetli değilken ve akşamda sofra yemek telaşı yokken , gidip mutfağı deşeyim , dolapları indirip silip paklayayım
Akşamda kv de iftardayız ... İşlerim arasında ce diyebilirsem gelirim , yoksa bugün pek sesim çıkmayabilir
Hadi bana kolay gelsin ....
ada81 ortimmmmmmmmmmm çok mu yedin sahurda , uyanamadın
mimu88 canom sen nerelerdesin de bakem ?
Guzel bi kahvaltı yaptim seni uzer miyim mortimYe ye morti sabahta kahvalti yap cocuklarda yok ye yat hic hareket etme emiii)
Kvaliden aratmis olabilir. E hadi hayırlısı bakalım bayrama barismaniz dileğiyle diyelimAaa size son dakika dedikodu vereyim mubarek gunde))
Esimin teyzesi beni aradi hos beş yaptik eee adacim ne zaman geliyorsunuz dedi...bende bayramda gelebiliriz tam net degil ama dusunuyoruz ablam karadeniz turune cikacak o gelse oyle mi gelsekte diye arada kaldik dedim...
Adacim geldiginde hic itiraz etmee seni kv götürecem dedi olmaz barisin dedi....bende kusurabakmayin mumkun degil benim acimdan dedim ... iste teyze basladi biliyoruz sen yerden göğe kadarda haklisin onlarda sinirden agizlarindan oyle cikmis laflar falan filonhatalari anlamislar her insan hata yapar kizim dedi.... hatalarini anladilarsa bi adim atsinlar o halde bi çelenk yaptirip gidecek halim yok dedim benden yaprak kipirdamaz dedim.. kadin haklisin diyecek bisey bulamiyorum hata yaptilar dedi acaba kv mi aratti yoksa oyle sık arasmayiz kandilli bayram falan arariz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?