Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Evet canım yeğenime de işlenmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar, abur cubur lar, meyve suları yasaktı. Diyet derken bunu kastettim yanlış anlaşılmasın bimin süt ürünleri ve tavuk da yasaktı hormonlu diye tabi organik tavuk değil

Bu arada gunaydin
Yok ben sana binaen demedim canım.
Kilo vermek deyince direk diyet diyetisyen geliyor akla.ve hep basariya odaklılar.kisa vadede verdirip uzun vade de sagligi daha beter bozuyorlar.
Eve kaç yaşında çocuk olursa olsun bence abur cubur bulundurmamali.hurma kuru incir kayısı vs bunlarda tatlı ihtiyacını karşılıyor.pratikte çok zor biliyorum .ama elimizden geleni yapmalıyız.
Bu ramazan bize çok iyi geldi şükür.surekli atistirma meraklısı 3 numaram baktı abla oruç tutuyor o günler arası aaa sen de orucsun deyince yemiyor.

Şükür güzel geçmiş efserimmmm .
Canım uçaklarda sandviçler en az 2 çeşit ekmekledir diye biliyorum ... kepekli sandviç tercih edebilirsin .

Günaydın herkese
Ben diyetime karar verdim, karbonhidrat diyeti yattı kafama, inşallah muvaffak olurum

Hadi gazan mübarek ola .
Benim doğru karbonlar diye bi konum vardı ... sıfır karbondan ziyade ... karbonun sadece ekmek olmadığını bilmek lazım . Sende liste indirmişsin zaten .
Güzel olacak gör bak

Afiyet olsun bende çok severim acıyı...
Bayılırım beyaz peynirle yemeye

Aynen öyle yaptım canımm

Canım banim bu konuda hakkın büyük bizim evde .
Aylarca önce yazmıştın ... hiç paketli ürün almayız diye ... nasıl ya 3 çocuk abur cubur yok demiştim :)
Ama o günden sonra bi deneyeyim yahu dedim .
Küçük çaplı abur cubur marketi dolabımı boşalttım ... yusuf ilk gittiğinde bi şok oldu anneeeeeee burda hiç bişey kalmamııışşş zararlarını anlattım , kek kurabiye hatta çikolatamızı biz yaparız bundan sonra sadece dedim .
Şükür tutturan bi çocuk asla değil .
O gün bugün paketli ürün evde yok .
Çok nadir dışardayken bir kaç kez kez markettten bi çikolata ... o da onun kaçamağı olsun

Ahu060812 Canım benim iki yakın arkadaşım kilo konusunda kızları ile bu durumu yaşadı ...
Birini diyetesyenler daha 10-11 yaşındayken vs ... yok olmadı . Bildiğim 50...60 ... gidiyordu . 15 yaşında şimdi , ne zaman kendi kilolarından rahatsız oldu ... şu an gayet fit . Her gün bisiklete bindi , klasik bi diyet yapmadı .
Diğeri şu an 9 yaşında 45 kilo idi ... onda da annesi voleybola yazdırdı ve sadece abur cuburu kesti evde ... o da epey verdi .

Yaz geldi , spora yönlendir .
Ergenlik dönemine gelince o konuda tecrübeli bi anne değilim henüz ama kendi ergenliğimden hatırladığım (ki asi bi çocuktum) yap denilen her şey gözüme batıyordu ... yapacağım şeyi yap denildiği yapmıyordum ... hayatımı onlar yönlendiriyormuş gibi geliyordu . O yüzden tercih sunmak ... tabii bunu yaparken bi çizgiyide korumak lazım .

Tercih diyince Yusufa çok uyguladığım bi yöntem vardı ... özellikle yemek k8nusunda çok mız mızdı eskiden .

Şimdi misal kahvaltıda mutlaka süt , yumurta,peynir yemesini istiyorum ... ona ise patates kızartması ..çikolata cazip geliyordu .
Asla ağzına sürmediği de domates,zeytin,menemen, mesela...

Ona bi liste verirdim .
Süt
Çikolatalı ekmek
Yumurta
Menemen
Zeytin
Domates
Peynir

Burdan 4 tane seç ... kendi seçtiği için cazip gelirdi ... ama aslında o üçünü asla seçmeyeceğini bildiğim için ... benim istediklerimi yemiş olurdu

Bunun değişik olaylara her yaş versiyonunu uygulanabilir bence

Ausencia çok sevindim iyi bişeye vesile olduğuma.
Yusufcum a selam

Aleyküm selam canım ..

Ya bende çok yiyordum o cızlar evdeyken ..diyette yoktu o zaman ...

Bir iki kez eşim , ya aus ... yanlış anlamada (ki kendisi bi poşet abur cubur doldurma konusunda üstattı markette) bizim evde çok çabuk bitiyor bunlar , biraz hayır desen yusufa .... halbuki çoğunu ben yiyordum

Eflalim daha hiç tüylenme vs yok 11 yaşını yeni doldurdu.belki de arkadaşları biraz biraz girdi boyları uzadı bunda hiç bi belirti yok ondan da boyu uzamadı daha bilemiyorum valla aklıma bu geliyor
Ahu060812

cnm senin kız kaç yaşındaydı?

benimde komşumun kızı kilolu idi
bu yıl kız zımba yaptı az yedi vs incecik oldu, kendi bilinçlendigünde bi yol izleyecekdır cnm
Canım benim kız 11 yaşını bitirdi.bende öyle düşünüyorum ne zaman beğenilme hissi gelicek ozaman zayıflıycak..bende öyleydim 44 bedenle 6. Sınıfa başlamıştım 38 bedenle 8.sınıfa geçtim daha bi iki senesi var sanki
Kelebek sence endokrine tekrar götüreyimmi ilkinde büyüme hormanlarında bi eksiklik çıkmamıştı hiç bi ilaç vermemişlerdi.
Aslında abur cubur bizim eve eş almazsa girmez ben hiç almam aklıma gelmez.en fazla bitter alırız öyle abur cubur dolabımız hiç olmadı bi bisküvi getirse biri evde iki sene kalır unuturuz.masamızda hep kuru incir kuru kayısı badem fındık ceviz vs.olur onlardan yerler.akşamları Mısır patlatırım film izlersek.böyle.benim abur cubur alışkanlığım olmadığı için onlara da almadım ama oğlum evde olsa hiç affetmez sabah kalkar onları yer.ama oda 27 kilo.kilo almayangillere çekmiş.dediğin gibi gece yemesini seviyo aynı benim gibi tencerenin dibine dibine ekmek banıyo.ama kiloda alıyo.yemekçi yemeğin hakkını iyi verir.akşamları porsiyon azaltması artı yürüyüş düşünüyorum bide yaz okulu olacak bir ay bakalım bakalım

Ay nefs çok güldüm valla.aynen öyle yapıyorlar bi tersleme bi hemen savunma.bi duygu sömürüsü.bi küsme.cellallenme hepsi var.ama başka bi belirti yok.yaz okulunda haftada iki gün yüzme bi gün spor bi gün doğa etkinliği bi gün de okulda mutfak eğitimi vs.ayrıca dini eğitim.bilmiyorım nasıl etkiler.henüz ne yeyip be içtiğini takip de edemiyorum ama en iyisi restaurant gibi kişisel servis yapmak olacak yapabilirsem.az yitiren çok yiyen belli olsun.
Evet Aus şimdi bile yapayım omlarla restorancılık oynayım hatta
Ben uyumlu bi ergendim herzamnaki gibi.ablam inattı.demekki oda teyzesine falan çekmiş.yap dedikçe kız yapmıyo.hafi giyin diyom dahada yatıyo herşeyi tersine yapıyo.bakalım bu yaz daha neler yaşıycaz.

Tecrübelerinizi paylaştığınız için çoook teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız

Bugün hazır niyetli değilken ve akşamda sofra yemek telaşı yokken , gidip mutfağı deşeyim , dolapları indirip silip paklayayım

Akşamda kv de iftardayız ... İşlerim arasında ce diyebilirsem gelirim , yoksa bugün pek sesim çıkmayabilir

Hadi bana kolay gelsin ....

ada81 ortimmmmmmmmmmm çok mu yedin sahurda , uyanamadın

mimu88 canom sen nerelerdesin de bakem ?

şeri canım benim kafam git gel bu ara .
ev içinde hayırlı olsun .
bizi ihmal etme ... bu takımda yerin hep özeldir

canım şu durgunluğu bir kırayım aranızdayım inşallah.
bu arada aklıma bir aralar yaşadığım d vitamini eksikliği geldi.
kilo vermem çok çok azalmıştı ve vitamin aldıktan sonra da artmıştı. şimdi o tedaviye yeniden başladım.
bakalım yeniden kıpırdama olacak mı.
moralim çok bozuluyor gerçekten.
resmen 2 ayı aşkın zamandır durmuş durumdayım ..

Kedibochi hoşgeldin cancağzım hakkında herşeyin hayırlısı olsun inşallah ev için de gözün aydın kesinleşince haberdar et
Bu arada spordan önce içtiğin ne ilaç mı
sagol ahucum teşekkür ederim.
bakalım ev konusunda ne olacak. eşim hala kredi taksidinin ilk aylarda ana paranın 3 katı faizle ödenmesine acayip bozulmuş durumda.
ama başka türlü de ev sahibi olmamız imkan dahilinde gözükmüyor. bakalım haftaya dananın kuyruğu kopacak.
spordan önce aldığım ilaç değil canım supplement diye geçiyor.bi çeşit sporcu takviyesi.
sporu daha da etki bir şekilde daha az yorularak yapmanı ve denilenlere göre yag yakımını hızlandırdığına dair çalışmalar var
etten ve hayvansal ürünlerden elde ediliyor yani aslında dogada olan bir şey. ben spor performansımın artması ve sonrasında yaşadığım yorgunluğa olumlu katkı etmesi nedeniyle alıyorum.
daha önce de bir süre almıştım. yağ yakmayı bilmem de sporda çok etkisi oluyor
cok daha fazla terliyorum ve 2 kat daha hızlı pedal çeviriyorum böylece

Ye ye morti sabahta kahvalti yap cocuklarda yok ye yat hic hareket etme emiii)

Canim sahura suya bile kalkmıyorum uykum bolunmesin diye

Sabah basladim dip kose temizliğine simdi bitirdim....balkonlar yikandi supuruldu silindi toz alindi kizimi yıkadım dus aldim )))) pek hamaratim...

Aaa size son dakika dedikodu vereyim mubarek gunde ))

Esimin teyzesi beni aradi hos beş yaptik eee adacim ne zaman geliyorsunuz dedi...bende bayramda gelebiliriz tam net degil ama dusunuyoruz ablam karadeniz turune cikacak o gelse oyle mi gelsekte diye arada kaldik dedim...

Adacim geldiginde hic itiraz etmee seni kv götürecem dedi olmaz barisin dedi....bende kusurabakmayin mumkun degil benim acimdan dedim ... iste teyze basladi biliyoruz sen yerden göğe kadarda haklisin onlarda sinirden agizlarindan oyle cikmis laflar falan filon hatalari anlamislar her insan hata yapar kizim dedi.... hatalarini anladilarsa bi adim atsinlar o halde bi çelenk yaptirip gidecek halim yok dedim benden yaprak kipirdamaz dedim.. kadin haklisin diyecek bisey bulamiyorum hata yaptilar dedi acaba kv mi aratti yoksa oyle sık arasmayiz kandilli bayram falan arariz ...

Ahu060812 canim o yaştaki cocuga diyet olmaz yemeklerini guzelce yesin abur cubur kesmeye çalışın... bence kızının tek eksikligi spor olabilir ... ilgilendigi bi spora yazdir yuzme olabilir ki gayet guzel olur... hareketle yediklerini eritir... olmadi ana kiz yuzmeye yazilin hem paylasiminiz artar biseyleri birlikte yapmanin keyfini yasarsiniz...

Kvaliden aratmis olabilir. E hadi hayırlısı bakalım bayrama barismaniz dileğiyle diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…