Aman dikkat canim zor veriyoruz. Kolay almayalimKızlar ramazani orucsuz geçirmek bana göre değilmiş ne yediğini bilmiyorum düzen falan kalmadi
Yok canim benim acimdan zor cook kirdilar beni ne ben eski ada olurum nede artik icimde duygu olur onlara karsi.....Kvaliden aratmis olabilir. E hadi hayırlısı bakalım bayrama barismaniz dileğiyle diyelim
Benim kizim 4 yaşında 19.100 kilo boyu 109 cm ..kizim kahvalti disinda ekmek yemez cunku alistirmadim butun paketli urunler zararli diye biliyor sitede cocuklar cikolata seker yerken benim kizim anne bak zararli seyler yiyorlar diyor... herkes bize nasil başardınız diye soruyorlar .. bastan nasil büyütür beslerseniz oyle gidiyor ..abur cubur dolabimizda cubuk ve balik kraker olur.... onuda ben getirmezsem gidip alip yemez.... ama kisin balli muzu mutlaka yediririm ...ceviz , findik ,antep fistik ve badem hergun birinden yediriyorum... yatarkende mutlaka bir yk pekmez ....simdi bala ve pekmeze ara verdik havalar sıcak... ama kuru yemis hergun mutlaka bunlari yiyince başka bisey istemiyor bile...@Ahu060812 Canım benim iki yakın arkadaşım kilo konusunda kızları ile bu durumu yaşadı ...
Birini diyetesyenler daha 10-11 yaşındayken vs ... yok olmadı . Bildiğim 50...60 ... gidiyordu . 15 yaşında şimdi , ne zaman kendi kilolarından rahatsız oldu ... şu an gayet fit . Her gün bisiklete bindi , klasik bi diyet yapmadı .
Diğeri şu an 9 yaşında 45 kilo idi ... onda da annesi voleybola yazdırdı ve sadece abur cuburu kesti evde ... o da epey verdi .
Yaz geldi , spora yönlendir .
Ergenlik dönemine gelince o konuda tecrübeli bi anne değilim henüz ama kendi ergenliğimden hatırladığım (ki asi bi çocuktum) yap denilen her şey gözüme batıyordu ... yapacağım şeyi yap denildiği yapmıyordum ... hayatımı onlar yönlendiriyormuş gibi geliyordu . O yüzden tercih sunmak ... tabii bunu yaparken bi çizgiyide korumak lazım .
Tercih diyince Yusufa çok uyguladığım bi yöntem vardı ... özellikle yemek k8nusunda çok mız mızdı eskiden .
Şimdi misal kahvaltıda mutlaka süt , yumurta,peynir yemesini istiyorum ... ona ise patates kızartması ..çikolata cazip geliyordu .
Asla ağzına sürmediği de domates,zeytin,menemen, mesela...
Ona bi liste verirdim .
Süt
Çikolatalı ekmek
Yumurta
Menemen
Zeytin
Domates
Peynir
Burdan 4 tane seç ... kendi seçtiği için cazip gelirdi ... ama aslında o üçünü asla seçmeyeceğini bildiğim için ... benim istediklerimi yemiş olurdu
Bunun değişik olaylara her yaş versiyonunu uygulanabilir bence
Bravo canım. Maalesef bizde abur cubur oluyor. Bana kalsa almam amaBenim kizim 4 yaşında 19.100 kilo boyu 109 cm ..kizim kahvalti disinda ekmek yemez cunku alistirmadim butun paketli urunler zararli diye biliyor sitede cocuklar cikolata seker yerken benim kizim anne bak zararli seyler yiyorlar diyor... herkes bize nasil başardınız diye soruyorlar .. bastan nasil büyütür beslerseniz oyle gidiyor ..abur cubur dolabimizda cubuk ve balik kraker olur.... onuda ben getirmezsem gidip alip yemez.... ama kisin balli muzu mutlaka yediririm ...ceviz , findik ,antep fistik ve badem hergun birinden yediriyorum... yatarkende mutlaka bir yk pekmez ....simdi bala ve pekmeze ara verdik havalar sıcak... ama kuru yemis hergun mutlaka bunlari yiyince başka bisey istemiyor bile...
Dun aksam babasi dondurma yiyor kizim yermisin dedi.. hayir baba cook zararli diyor))))
İnşallah kolayca uygularımGünaydın canım bence doğru karar vermişsin...
Eminim ki verirsin.
Ben baktımda farkında olmadan yapiyormusum..
Oh ne güzel olmuş, ramazan her haliyle güzel gelmiş. Bizde maalesef eşim alıyor ben artık baş edemiyorum anlamıyor. İki yaşına kadar vermedim büyük oğluma abur cubur sonrası hep yedi. Küçük de öyle. Esime diyorum pestil al cevizli sucuk al öyle şeyler yesinler. Bir alıyor bundan sonra abur cubur yok tamam diyor, sonra tekrar başa dönüyoruzBu arada gunaydin
Yok ben sana binaen demedim canım.
Kilo vermek deyince direk diyet diyetisyen geliyor akla.ve hep basariya odaklılar.kisa vadede verdirip uzun vade de sagligi daha beter bozuyorlar.
Eve kaç yaşında çocuk olursa olsun bence abur cubur bulundurmamali.hurma kuru incir kayısı vs bunlarda tatlı ihtiyacını karşılıyor.pratikte çok zor biliyorum .ama elimizden geleni yapmalıyız.
Bu ramazan bize çok iyi geldi şükür.surekli atistirma meraklısı 3 numaram baktı abla oruç tutuyor o günler arası aaa sen de orucsun deyince yemiyor.
Bence bugün hamaratımCanim sahura suya bile kalkmıyorum uykum bolunmesin diye
Sabah basladim dip kose temizliğine simdi bitirdim....balkonlar yikandi supuruldu silindi toz alindi kizimi yıkadım dus aldim)))) pek hamaratim...
Konu neydi canım ben bilmiyorumAaa size son dakika dedikodu vereyim mubarek gunde))
Esimin teyzesi beni aradi hos beş yaptik eee adacim ne zaman geliyorsunuz dedi...bende bayramda gelebiliriz tam net degil ama dusunuyoruz ablam karadeniz turune cikacak o gelse oyle mi gelsekte diye arada kaldik dedim...
Adacim geldiginde hic itiraz etmee seni kv götürecem dedi olmaz barisin dedi....bende kusurabakmayin mumkun degil benim acimdan dedim ... iste teyze basladi biliyoruz sen yerden göğe kadarda haklisin onlarda sinirden agizlarindan oyle cikmis laflar falan filonhatalari anlamislar her insan hata yapar kizim dedi.... hatalarini anladilarsa bi adim atsinlar o halde bi çelenk yaptirip gidecek halim yok dedim benden yaprak kipirdamaz dedim.. kadin haklisin diyecek bisey bulamiyorum hata yaptilar dedi acaba kv mi aratti yoksa oyle sık arasmayiz kandilli bayram falan arariz ...
Mortiii yawww 59 da yuzun çöker soyle bi 65 ol yuzune kan gelsinMortilerim bu günkü kilomu yazmayayim dedim ama catlarim yazmazsam59.9 kg evet evet yanış duymadiniz. Hemde gece yememe rağmen
Aslinda gece esimin tostunu yiyecektim gozum dönmüştü ama yok dedim kendime ozel yagsiz tb ekmeğiyle yaptim
Konu cook uzun ama ozetle su kv ve kp hicbir zaman aramizda sorun olmadi onlara hicbi zaman saygisizlik yapmadim surdan kalk suraya otur demedim.... benden 9 yas kucuk kaynimla tartistim ve inanin o terbiyesizlik yapti bana bi gun oncesinde kp benden done done ozur diledi... bi gun sonra kaynim ne anlattiysa haksiz kotu gelin ben oldum 64 yasinda kp oglunun doldurusuna geldi.... bende madem ben kotuyum eyvallah dedim 2 senedir hicbiriyle gorusmuyorum ...sadece esimin buyuk abisiyle görüşüyorum.. digerlerinin teli bile yok telimde sildim gitti....İnşallah kolayca uygularım
Oh ne güzel olmuş, ramazan her haliyle güzel gelmiş. Bizde maalesef eşim alıyor ben artık baş edemiyorum anlamıyor. İki yaşına kadar vermedim büyük oğluma abur cubur sonrası hep yedi. Küçük de öyle. Esime diyorum pestil al cevizli sucuk al öyle şeyler yesinler. Bir alıyor bundan sonra abur cubur yok tamam diyor, sonra tekrar başa dönüyoruz
Bence bugün hamaratım
Konu neydi canım ben bilmiyorum
4 gun yesem 65 olurum oyle bir bunyem var mortim. Ama yemezlerMortiii yawww 59 da yuzun çöker soyle bi 65 ol yuzune kan gelsin)
Haketmisler canım haklısınKonu cook uzun ama ozetle su kv ve kp hicbir zaman aramizda sorun olmadi onlara hicbi zaman saygisizlik yapmadim surdan kalk suraya otur demedim.... benden 9 yas kucuk kaynimla tartistim ve inanin o terbiyesizlik yapti bana bi gun oncesinde kp benden done done ozur diledi... bi gun sonra kaynim ne anlattiysa haksiz kotu gelin ben oldum 64 yasinda kp oglunun doldurusuna geldi.... bende madem ben kotuyum eyvallah dedim 2 senedir hicbiriyle gorusmuyorum ...sadece esimin buyuk abisiyle görüşüyorum.. digerlerinin teli bile yok telimde sildim gitti....
Mortilerim bu günkü kilomu yazmayayim dedim ama catlarim yazmazsam59.9 kg evet evet yanış duymadiniz. Hemde gece yememe rağmen
Aslinda gece esimin tostunu yiyecektim gozum dönmüştü ama yok dedim kendime ozel yagsiz tb ekmeğiyle yaptim
canim ins zamaninda saglikla gelir gerekli onlemi alirlar zaten hastanedeMerabalar hafif sanci ve 1cm aciklik var erken dogum riskiyle hastane ye yattim dün dualarinizi bekliyorumAusencia Abla herkes görmezse bi duyuru yaprsan sevinirim daha kucuk minigim beklesin biraz daha unutmayin dua etmeyi bize lütfen
vorones hayirli olsun canim saglikla gelsin insKızlar benim oğlum olacakmis.doktor söylemeden ben gördüm zatiii. Oglanlar içinde kaldım vala
Bitmeeeezzz :)Mutfak kırklamaya devam ....
Bi mola vereyim dedim 5 dk .
Her seferinde at at ... ver ver ... yine de ne çanak bitiyor ne çömlek mübarek
Bence bu duraklamanın sonu güzel bi 69 la son bulacak canım ...canım şu durgunluğu bir kırayım aranızdayım inşallah.
bu arada aklıma bir aralar yaşadığım d vitamini eksikliği geldi.
kilo vermem çok çok azalmıştı ve vitamin aldıktan sonra da artmıştı. şimdi o tedaviye yeniden başladım.
bakalım yeniden kıpırdama olacak mı.
moralim çok bozuluyor gerçekten.
resmen 2 ayı aşkın zamandır durmuş durumdayım ..
Canim sahura suya bile kalkmıyorum uykum bolunmesin diye
Sabah basladim dip kose temizliğine simdi bitirdim....balkonlar yikandi supuruldu silindi toz alindi kizimi yıkadım dus aldim)))) pek hamaratim...
Kızlar ramazani orucsuz geçirmek bana göre değilmiş ne yediğini bilmiyorum düzen falan kalmadi
Mortilerim bu günkü kilomu yazmayayim dedim ama catlarim yazmazsam59.9 kg evet evet yanış duymadiniz. Hemde gece yememe rağmen
Ayyyyy ne güzel buda benim olsa
Bitmeeeezzz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?