Onun fındık ezmelisi olayOyyy onun cikolatalisi da mi varmis
Evet vicdan muhasebesi
Yok canım ben rendeliyorum sonra bol yoğurt ekliyorum bol dereotu 1-2 cevizde kırıyorum içine belki pulbiber ekliyorum o kadar acayip nefis oluyor bana göre
Snap artık bitti gibi şu instagram hikayeler çıkınca herkes unuttu ama biz Begüşle birbirimize ifadeler yapıyoruzGel sende tabi
Tabi ki canım kandırmaca yok
muhasebe senin işin iyide olsa kötüde olsa yapacan tabikide bekliyorum ona göre
ayy salatasına bende bayılırım,bu hafta brokoli aldım diye kereviz almadım haftayada kereviz mi alsamki
evet senlen snapleşmek çok güzelçok zevk alıyorum harika
Elleirine saglik canım cevap verdigin içinde teşekkür ederim.Şimdi biraz daha detaylı anlatıyım. Öyle çok abur cubur yiyen, hamur işi yiyen, ekmek tüketen biri değildim fakat hem çocukluktan gelen biraz fazla kilom vardı hem de kilo almaya çok müsait bir bünyem var. Öncelikle doktora gidip tiroid ölçümü yaptırdım. Tiroidlerim normal çalışıyordu.
Diyete başlamadan önce mutlaka bunu yaptırmanızı tavsiye ederim.
- Temiz Beslenmek: Temiz beslenme olarak adlandırılan şey paketli gıdalardan olabildiğince uzak durmak, daha az işlenmiş gıdaları tercih etmek, öğünlerimde sebze ve meyvelere, çiğ kuruyemişlere, yağsız et-tavuk -balık-yumurta- yoğurt gibi proteinlere yer vermek benim için temiz beslenmektir.
- Spor: spor olarak başlarda yürüyüş yaptım. Evde sporumu yaptım fakat faydasını en çok gördüğüm kişi Amerikalı spor hocası Jillian Michaels'in spor videolarını yaptım . 30 günlük 30 day shred yapıp da faydasını görmemeniz mümkün değil. level 1 level 2 level 3 videolara üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.Her seviyeyi 10 gün yapıp toplamda 1 ay yaptım. Daha sonra başkka videolarını pes etmeden yapmaya devam ettim. Çünkü kendisini çok sevmiştim ve 1 gün görmesem özlüyorum desem yalan olmazdı. Şu aralar daha çok plates yapıyorum. Cassey Ho isimli Amerikalı dünya tatlısı bir hocanın videolarını evde yapıyorum . Kanalına buradan ulaşabilirsiniz. Spor salonlarına her ay para vermenize gerek yok. Evinizin konforunda açın bir video her akşam yarım saatinizi ayırın yeter. Spor salonuna vereceğiniz 1 aylık parayla spor ayakkabı, 2 ağırlık, plates topu ve bir mat alın hem paranız cebinizde kalır hem de vakit kazanırsınız. 50 kişinin kullandığı duşlar yerine kendi banyonuzda duşunuzu alırsınız.
- Yeşil Çay: Yeşil çayın kilo verme üzerindeki faydasını hepimiz biliyoruzdur. Bunları uzun uzun anlatmak yerine hangi yeşil çayı aldığımı, nasıl tükettiğimi anlatacağım. Ben çaykur markasının teneke kutuda olan demleme yeşil çayını alıyordum. Migros'tan alıyorum ama çoğu markette vardır. 4 lira civarıydı. Siyah çayı fazla sevmediğim için yeşil çayı canım çay çektiğinde içtim. Günde 2-3 fincanı geçmeden. İçine bazen kabuk tarçin attım bazen limon dilimi bazen portakal kabuğu.
Bu süzgeçin içine 1 çay kaşığı kadar yeşil çay koyup fincana kaynar su ekliyordum. 3-4 dakika demlendikten sonra süzgeci çıkarıyorum ve çayımı içiyordum.
Bir de cincin diyeti vardı. Sabahları kahvaltıda 80 gram en az %80 kakaolu bitter çikolata, öğlende salata akşam da sebze yemeği yanlarında da mutlaka protein. Eğer öğlen sebze yerseniz akşam salata olarak öğünleri değiştirebiliyordunuz. Bu da 3 gün süren bir detokstu.
- Detokslar: Bir kaç kez detoks yapmıştım. bir kaç kez Şeyda Coşkun'nun yaptım bir de 3 günlük bir detoks yaptım. 8 Haftada Yeni Bir Sen kitabında okumuştum bu detoksu. Kitap çok güzeldi fakat listede verdikleri malzemeleri Türkiye'de bulmak zordu. Detoksa gelirsek 3 gün sürüyordu. Sabah istediğiniz 1 meyve acıkınca birkaç tane çiğ kuruyemiş yine acıkınca bir veyve ve kuruyemiş yiyebiliyorsunuz. Öğle salata akşam da haşlanmış ya da ızgara sebzeydi. 3 gün böyleydi ve 3. günün akşamında yağsız ya da ızgara balık vardı. Ben çok memnun kalmıştım.
- Su: Klasik olarak günde en az 2 litre su içmeye dikkat ettim. su İçmeyi kolaylaştırmak için günü 3e ayırıyordum. sabahtan öğleye kadar 4 bardak, öğleden akşama kadar 4 bardak, akşamdan da yatana kadar 4 bardak diye hedef koyarak kolayca su içiyordum.
- Detoks Suları: Su içmeyi kolaylaştıran ve su içerken de fayda sağlayan şeylerden biri bu sular. Severek halen içiyorum. Akşamdan sürahinin ya da su içtiğim şişenin içine dilimlenmiş limon, maydanoz, elma dilimi vs koyup sabah tüketiyordum. Dışarı çıkarken çantama atıyordum. Bu sularla ilgili çok detaylı bir yazı yazmıştım. Buradan yazıya ulaşabilirsiniz.
- Yoğurt özellikle de evde mayaladığınız yoğurt bence sofralardan eksik olmamalı.
- Kilo vermeye yardımcı olan şeyler: Başta şekersiz kahvedir bence. Akşam çok acıktığımda şekersiz kahve içerek açlığımı engelliyordum hem de bağırsakları çok iyi çalıştırıyordu.
- Akşam yemeğinden sonra değil de sabah saatlerinde meyve yemek.
-Merdiven kullanmak.
- Pc başında otururken ya da tv izlerken sandalye, koltuk yerine plates topu üstünde oturmak. Hem dengede durmaya çalışarak kalori yakmış olursunuz.
- Gece yemek yememek. Ben akşam en geç 6-7 gibi yemek olayına son verdim.
- Her fırsatta yürümek. Araba kullanmak yerine yakın yerlere yürüyerek gidin.
- Ekmekle vedalaşmak.
- Karbonhidratlı besinleri en aza indirmek.
- Tatlı krizleriniz varsa tarçın bunu bastırıyor. Mesela sevdiğiniz bir meyveyi döğrayın üzerine 1 kaşık yoğurt ve biraz toz tarçın atarak tüketin. Hem hafif hem lezzetli bir tatlıdır.
- Tartılmak: bence 2 günde bir tartılın. özellikle sabahları kalkınca lavaboya gittikten sonra tartılın. Hem bu sizi gaza getirir hem de kilo verdikçe moraliniz artacak.
Alın bacılar başarı hikayesi.
Alinti
ay süzme yogurtta vardı gidemde yapam bugünEvet vicdan muhasebesi
Yok canım ben rendeliyorum sonra bol yoğurt ekliyorum bol dereotu 1-2 cevizde kırıyorum içine belki pulbiber ekliyorum o kadar acayip nefis oluyor bana göre
Snap artık bitti gibi şu instagram hikayeler çıkınca herkes unuttu ama biz Begüşle birbirimize ifadeler yapıyoruzGel sende tabi
Tabi ki canım kandırmaca yok
Ben anca whatsupa yetisiyom))
yemeğini seviyosan yap masum
yavuk çorbasıyla birlikte güzel bir menü
Bende kalamazdım hatta eşim başka şehirde yaşadığımız dönem nöbetini satıyordu. Baş hekim rapor al karına bu da bir hastalık demiştişimdi kalıyorum kv hile minnet etmektense
Onun fındık ezmelisi olay
Bende brokoli karnabahar falan alacağım daha onlara geçemedimBende seninle konuşmaktan çok zevk alıyorum muhteşem
Bende brokoli karnabahar falan alacağım daha onlara geçemedimBende seninle konuşmaktan çok zevk alıyorum muhteşem
Benim ne facem var ne instagram garibanim bennnnay süzme yogurtta vardı gidemde yapam bugün
tavuk çorbası yanınaaaa
instagram çok güzel ada ben çok seviyorummm
hepsini yerim cnm bennn :)
aynı binadasın sen zaten , onun rahatlıgı bile yeterr
neyin fındık ezmelisiii
bende sizlerle konuşmaktan çok zevk alıyorum harika
Benim ne facem var ne instagram garibanim bennnnesim yüzündenn
Elleirine saglik canım cevap verdigin içinde teşekkür ederim.
Bende 1. Takimdayim ikizlerim var 10 ayda 5 kilo aldin bi yerden başlamak istiyorum.
1.5 2 saat yuruyemem 3 cocugum var esim belinden rahatsiz ben bakiyorum gayet hareketliyim ama gece yatarken baklava yersen tabiki kilo alirsin.
Yürüyüş bandim var bebeklerim uyurken ne yapabilirsem.
Bide pko Hipotiroidi ve sınırda çıkmış bi insülin direncim var takipteyim sizi kolay gelsin.
duble yemegimi yedim geldimmmmmm
yarın için tavuk çorbası yapıcam
ama içine 1-2 ymk kadar un koysam ne olur ?
unsuz kıvam olmuyor
afiyet olsun
günü kapattınmı şimdi
bence 1-2 kaşıktan bişey olmaz ama diyeti ne yönde etkiler bilemedim
şimdi miu gelip banaböle yapmasın
Ya bence cok sorun olmaz sonuçta koca tencereye koyacagin 1 2 kasiktan yiyecegin kaseye ne kadar gelir ki
ivet cnm kapatttım günü
ya 1-2 kaşık kıvam için konulmalı bence emme bilemedimmm
yansın yağlar
ivet cnm kapatttım günü
ya 1-2 kaşık kıvam için konulmalı bence emme bilemedimmm
işte bendekide mantık aynı ama emin olamadımYa bence cok sorun olmaz sonuçta koca tencereye koyacagin 1 2 kasiktan yiyecegin kaseye ne kadar gelir ki
yansın yağlarsalgılansın leptinler
bencede konabilüü
bu sene son artıkay evet yaa inşallah yanar kasım bitti aralık geldi bi bakmışsın mart ve ben yine aynı kiloda
Afiyet olsun canım çok lezzetli süzme yoğurtla da güzel olur kesinay süzme yogurtta vardı gidemde yapam bugün
tavuk çorbası yanınaaaa
bende sizlerle konuşmaktan çok zevk alıyorum harika
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?