Her ne kadar çok faydaları olsa da Diyet yaparken 4 adet kestanenin bir dilim ekmeğe eş değer olduğunu unutmayın. Çünkü ekmek sınıfında değerlendirilmektedir. Kilo kontrolü istiyorsanız kestane az miktarda yenir . Bir porsiyon ve fazla tüketilen kestane siz kilo kontrolü yapar halde almanıza neden olabilir. Bu sebepten kararında yemeli.
Kestanenin Faydaları:
Kestanenin Kalori Değerleri:
- Vücudu enerjik tutar,
- Yorgunluğu giderir,
- Kanda bulunan kolesterol miktarını düşürür,
- Kan dolaşımını hızlandırır,
- Varis ve basur şikayetlerini azaltır,
- Karaciğer ve mideye yararlıdır,
- İshali keser.
- Unutkanlığa en iyi gelen besinlerdir.
- Pişirilmemiş çiğ 100 gram kestane kaç kalori: 194 kalori,
- Haşlanmış 100 gram: 131 kalori değerine,
- Kavrulmuş aynı gram kestanenin ise: 245 kaloridir.
Eh bulantı geçti ise kilo alımın eskisi gibi olmaz sende dikkat edersin artıkcanım 3-5 gün öncesine kadar bulantı idi .. sürekli ... geçti artık şükür ... zaten alım da azaldı ... geçen hafta 300 gr almıştım gayet normal .
Kıslar patdiye dalıyom alıntılara cevap berip birde fulyaya bakıp çıkıyorum çünki diyet yapmıyom habire yiyom yani aranıza layık değilem ayrı dünyaların hatunlarıyız
Tabe bi süre... sabah kursları bitsin kendimi ausla miuşa teslim edecem inş
Niye layık olmayasın gelirsen seni pamuklara sararızKıslar patdiye dalıyom alıntılara cevap berip birde fulyaya bakıp çıkıyorum çünki diyet yapmıyom habire yiyom yani aranıza layık değilem ayrı dünyaların hatunlarıyız
Tabe bi süre... sabah kursları bitsin kendimi ausla miuşa teslim edecem inş
Çakıl sporu yapmış menü de güzel hani karbon nerede sAy dizime yetistim çok mutluyum.
Menüsü yazım hemen
Sabah yarım simit çünkü Leslie yapacam diye ise geç kaldım ama 3 mil yaptım
Öğlen geri kalan yarım simit +30 gr süzme peynir+30 kaşık barbunya
Aksam 1 tabak haşlanmış karnabahar yarısının üstüne domates sarımsak maydanoz lu sos bol acı diğer yarısına sarımsaklı dereotlu yoğurt döktüm. Sadece kibrit kutusu kadar ekmek
Şimdi çay demledim gece boyu çay keyfi yapcam.
Aynen bu sene korumada insallah yerimefserim bayılırım kestaneye
30 kaşık barbunya mi 3 kaşık miAy dizime yetistim çok mutluyum.
Menüsü yazım hemen
Sabah yarım simit çünkü Leslie yapacam diye ise geç kaldım ama 3 mil yaptım
Öğlen geri kalan yarım simit +30 gr süzme peynir+30 kaşık barbunya
Aksam 1 tabak haşlanmış karnabahar yarısının üstüne domates sarımsak maydanoz lu sos bol acı diğer yarısına sarımsaklı dereotlu yoğurt döktüm. Sadece kibrit kutusu kadar ekmek
Şimdi çay demledim gece boyu çay keyfi yapcam.
Karın kası işte bu benim için iyi olan ben bunu bütün gece yapsam ise yarar mı durup durup yapım hepsi gelissin
Her Gün Plank Egzersizi Yaptığınızda Vücudunuzda Meydana Gelen 7 Süper Değişiklik
8 Haziran,
Plank egzersizi evde kendi başınıza yapabilieceğiniz en etkili hareketlerden biridir. Fazla zaman ya da enerji sarfetmenize gerek kalmaz, ayrıca gözle görülür sonuçlar elde etmeniz pek uzun sürmez. Bu egzersizi düzenli bir şekilde yapmanız vücudunuza tam olarak neler katacağını ise sizler için hazırladık.
1. Core bölgesi kasları yani bel, kalça ve özellikle de karın kaslarınız güçlenir.
Plank egzersizi çapraz, düz ve yan karın kaslarını kapsayacak şekilde bütün karın bölgesini ve kalçanızı çalıştırır. Bu kasların güçlenmesi sayesinde ağırlık kaldırmanız kolaylaşır ve kaldırdığınız ağırlığı belden güç alarak kaldırırsınız. Ayrıca sırtınız için destek haline gelir.
2. Sırt ve omurga incinmeleri riskiniz düşer.
Plank egzersizi omurganıze fazladan yük bindirmeden kaslarınızı çalıştıran ve güçlendiren bir harekettir. Bu egzersizi düzenli şekilde yapmak, omurganıza özellikle üst kısmına destek sağlar ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
3. Metabolizma hızlanır.
Her gün yapılan plank egzersizi diğer alışılmış egzersizlere göre daha çok kalori yakar. Bu egzersiz ayrıca hayatındaki hareket seviyesi düşük kişiler için uygundur.
Evde veya iş yerinde yapılacak 10 dakikalık egzersiz gün içinde hatta uyku esnasında bile metabolizmanızın daha çok çalışmasına sebep olacaktır.
4. Vücudunuzun genel pozisyonu gelişir, daha dik durursunuz.
Sırtınızı dik tutmak kolaylaşır çünkü karın, sırt, göğüs ve boyun kaslarında güçlenme olmuştur.
5. Koordinasyon çok daha iyi bir hale gelir.
Hiç tek ayak üzerinde durmayı denediniz mi? Eğer duramıyorsanız bunun sebebi muhtemelen karın kaslarınızın güçsüz oluşudur. Yan plank yaparak karın kaslarınızın tamamını güçlendirebilirsiniz.
6. En önemli sonuçlarından biri ise size esneklik kazandıracak olmasıdır.
Esneklik plan egzersizinin sunduğu en önemli avantajlardan biridir. Bu hareket sırasında omuz, bisep, göğüs kaslarınız esner. Ayrıca kalçanızdaki kaslarda gelişme olduğu için ayaklarınız ve ayak parmaklarınızdaki kaslar da daha esnek olur.
7. En iyisie de psikolojiniz de bütün bu sağlıklı gelişmelerden ve sinir sisteminizin de buna dahil olmasından iyi etkilenir!
Stres dolayısıyla sertlerşmiş ve gerilmiş kaslarımızı gevşetmeye yarayan bu egzersiz ayrıca bütün vücuttaki gerginliği azalttığı için kişiye iyi gelir.
Anksiyete ve depresyon semptomlarını azalttığı gözlemlenmiştir ama bu kadar etkili sonuçlar elbette sadece düzenli şekilde yapıldığı taktirde alınır.
O zaman haydi yanıyla, düzüyle, dirsek ya da kol versiyonuyla...
...günde 15 dakika çeşit çeşit plank yapmaya başlayalım mı!
Unutmayın herhangi bir sağlık sorununuz varsa spor yapmadan önce mutlaka bir profesyonele danışın!
evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef türkanımHaha:)
Ablam vlla 1 1.5 sene sonra düşünüyorum. Afedersin benim kilo hep alta gidiyor basen kısmına üstüm şu an bile ip ince . Fazlası kötü durur:) bende hamilelik için 1 seneye yayicam rahat rahat ve hamileliktesesaglikli beslenicem çok dengesiz beslendim hep sonra 1 sene vermekle uğraştım :)
O yüzden rahat rahat veririm inş 50 52 arası ama 50 olsun 15 alsam 65 doğuma gitsem 5 6 kilo gitse tamam
Efserim üzgünüm yiyemiyorsun aman yine kilo alırım alistim nasıl olsa böyle yemeğe ne kadar var şimdi tekrar başımı kilo derdine sokmaya ahanda tam bunlar geçiyor aklindanAynen bu sene korumada insallah yerimyalnız bu herşeyi korumaya bırakmam iyi değil zanımca
10 yıllık evliyim annemden 15 yıldır uzagim evlenince daha çok Özler oldumallahım kızlar siz kaç yıllık evlisinizzz ya bu kadar anneci olmayın yaw
Hani hep erteliyorum yaaa desene o gün yok bizeEfserim üzgünüm yiyemiyorsun aman yine kilo alırım alistim nasıl olsa böyle yemeğe ne kadar var şimdi tekrar başımı kilo derdine sokmaya ahanda tam bunlar geçiyor aklindan
Hic gormuyormusun özel deil se neden uzaksin10 yıllık evliyim annemden 15 yıldır uzagim evlenince daha çok Özler oldum
evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef türkanım
Buralarda ol kilonu korursun
Karın kası işte bu benim için iyi olan ben bunu bütün gece yapsam ise yarar mı durup durup yapım hepsi gelissin
Ay ben böyle istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?