Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

hep destek tam destek donna kuzum..

cnm çok bilmekte iyi dgeil ya sonra benim gibi sıyırıyorsun işte
kh yanında pro yenmez aslında
glisemini yükselir misal benim bugün yaptıgımda yanlıştı köfte+ekmek
ama bazen oluyor işte
bu kadar derin düşünmek , ayrıştırmak ne kadar iyi bilemiyorum

bende hepsini montiagne diyeti yaparken
aeben abladan ögrendim
monti diyeti yaptıgımdan beri regliilerim çok düzenli
hatta Cutemom007 sende biliyorsun dimi monti yi

hep aynı kafa ya
kendilerini düşürüyorlar haberi yok

@MiuLego mium sevdicegim balim coregim bebeaammm datluskammm
Benim p90x setim var bi ara yapmaya calisiyordum. Cd seti. Acaba onu flash bellege attirip 90 gun yapsam mi ki. Bak sitesini de atayim bi goz at istersen
http://www.p90xtr.com
çiçeaaaam geçmişten dünün menülerini topluyorum..
halledeyim bakıcam buna hemen..
bakmıştım aslında ben buna eskiden ama unuttum tamamen.. bakayım da konuşalım

İyi Yaşam | Dilara Koçakbilgi@mezurasaglik.com.trTüm Yazıları »
Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan “karbonhidrat ve proteini ayırmak gerek” tezi ile hayatınızı zorlaştırmayın. Karbonhidrat ve proteini buluşturun böylece insülin hormonu ile daha iyi geçinerek kan şekerinizi dengeler ve daha uzun süre tokluk hissedersiniz.

Yanlış dikilmiş bir elbiseyi düzeltmek veya yanlış boyanmış bir duvarı yeniden boyamak ya da yanlış tedavi sonucu zarar görmüş bir dokuyu düzeltmek ne kadar zor ise yanlış, ama inanılmaz şekilde hafızalara yerleşmiş bilgileri yıkmak da o kadar zor. Kimileri buna “şehir efsanesi” diyor, kimleri “hurafe”, kimileri ise “şarlatanlık”. Adı ne olursa olsun bilimsel dayanağı olmayan birçok yaygın yanlış inanış ve beslenmedeki davranış biçimleri hayatı boş yere zorlaştırıyor. Bunun ötesinde daha iyi beslenmek varken, çok daha sınırlı seçimler yapmak zorunda kalabiliyor bireyler.
Bizde tavsiye mekanizması çok hızlı çalışır, Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak Seda Sayan Hanım’ın seçilmesi, her gün televizyonlarda yaptığı tavsiyelerin satış rekorlarına koşması bunun en güzel örneği değil mi? Biz uzmanlar yıllardır birçok besinin iyiliğinden bahsederiz, ama bazı besinler birden bire altın çağına girer. Bilin ki bu patlama, tavsiye ve halk tarafından takip edilen birsinin tavsiyesiyle olmuştur.
Karbonhidrat ve proteini ayırma tezi şimdiye kadarki en meşhur efsanelerden birisidir sanırım. Sokaktan geçenlerin ve diyetle ilgisi olanların yüzde 90’ı size bunun doğruluğundan bahseder. Bu konuda aynı kişiye, “Karbonhidratlar nelerdir”, “Proteinlere beş örnek verebilir misiniz” diye sorarsanız, bu kadar hızlı cevap alamayabilirsiniz. Bu efsane ile ilgili genelde bireyler hemen makarna örneğini verirler, seçilen
kelimeler genelde aşağıdaki gibidir.
- “Makarna yerim, ama kıymasız.”
-“Makarna yerim, ama yoğurt eklemem.”
-“Makarna yerim, ama peynirsiz.”
-“Makarna yerim, ama proteinle karıştırmam.”
Oysa yukarıdaki cümlelerin sanıldığının aksine ilk üçü yapılması gereken, son cümle ise yapılmaması gerendir. Kafanız karışmasın, tekrar şöyle izah edeyim. “Makarna karbonhidrattır ve protein ile yenebilir”, yani makarnayı haşlayıp üzerine protein olarak kıyma veya peynir veya tavuk veya yoğurt ekleyebilirsiniz. “Ama o zaman hemen yağa dönüşür” diye içinizden geçiriyorsanız, biraz sabredip lütfen bana kulak vermeye çalışın...

Karbonhidrata protein eklemeli
Karbonhidratlar vücudumuzda glikoz olarak parçalanır ve bağırsaktan bu formda emilirler. Kanda dolaşmaları “kan glikozu” yani “kan şekeri” halinde olur. Tüm karbonhidratlar ekmek, pilav, makarna, meyve, bisküvi vs glikoza döner. Karbonhidratı sürekli yemek, kan şekerinizi sürekli beslemek olur. Yükselen kan şekerini düşürmek ve kandaki şekeri hücrelere götürmek için pankreastan “insülin” hormonu salınır. Bu hormonun aşırı salınması yağlanmaya sebep olabilir, bu yüzden sürekli açlık hissetmemek ve kolay kilo vermek için insülini uyarmamanız gerekir.
Bunun en iyi yollarından biri de karbonhidratın yanına protein eklemektir, yani “karbonhidrat ile protein beraber yenmeli”.

nehirnil111 dilara ablada böyle diyor

Ben makarna yerim domatesli kıymalı lor peynrili zeytinli.... veeee acıktım

nil ben bunları favorilerden direk alıp düzenliyorum acaba o yüzden mi.. her seferinde etiket yapmıyorum.. kesin o yüzden oldu o zaman o

çok bilmem ama bildiğim şey şu;
karbonhidratın yanında yenen süt/ayran/yoğurt vs.. karbonhidratın kan şekerini hızlı şekilde yükseltip bir anda inmesini yavaşlatıyor,yani hızını kesiyor,daha yavaşlatıyor ve bu iyi bişey
başka türlü bi zarar yada faydası varmı bilmiyorum

Monti nasıl bir şey aslında regli düzenleyicisine ihtiyacım var Ben bunların hiç birini bilmiyorum misal bu kadar cahal kalmakta iyi değil ortası iyidir

Ben salçalı değilse kesin makarnaya yoğurt eklerim mesela Herkes bir şey söylüyor değil mi insanların tabi aklı karışır zaten pek kh ve proteinin karışmamasını da anlamamıştım ne kadar fark eder ki diye
nil ben bunları favorilerden direk alıp düzenliyorum acaba o yüzden mi.. her seferinde etiket yapmıyorum.. kesin o yüzden oldu o zaman o

Olabilir kaptanım yani benim gibiyse kimse hedeflerini ve spor listesi grupların ıgöremiyor

Nare83 canım bende Dilara kocagın bi kitabını okudum afiyetle diyet diye diyette her sey yenir dengeöeyerek mantığında mesela her gun yemen gerekenler var atıyorum 3 et 1 yumurta 1 peynir falan bunların içinden eksıltıyorsun mesela 1 dilim dogum gunu pastası 2 ekmek 1 mey
Ve 1 yag gibi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…