Gerçekten farklı. Ben burada sizden öğreniyorum çocuğu gece uyutmak için bu kadar uğraşmayı... Anam da pek şanslıdır bu konuda evet...Yok cnm ben 2 yaşında ayırdım odalarını o ayrı.. ama teorik ile prarik gerçekten çok farklı .. benim oğlanlar uykusuzluktan kıyameti koparıyor ama yatim uyuyim yok :))
bi kaç kere denk gelmiştim bakim dedim.o zaman mantıklı gelmişti.çocuğum olunca mantıklı gelir mi işe yarar mı bilememO süper dadı ne saçmaydı ya... Üstelik ordaki kadın nerenin psikoloğu bilmiyoruz... Daha lisansını gören olmamış
Sen öğretmen misin esraa?? Bilmiyordum.. bende çocuk gelişimi okuyorum şimdi aöften.. bende öğrendiğim yöntemleri deniyim çocuklarda diyorum ama cıkss olmuyo .. çocukta bitiyo işBiz çocukları ne kadar ogrerebilsekte onlarda bazı şeyleri kazanarak geliyor sanki bende sınıf ogretmeniyim bunlarla ilgili eğitimi aldım ama uygulamada uygulanmadı
Oğlum çok huysuzdu ne yapsam uyumazdi millet çocuğu yıkar uyur benimki yıkandığı gün hiç uyumazdi daha 3 4 aylıkken hemde biri dese inanmam yani
Yanımdan hiç ayirmazdim gündüz uykusuna bile yatak odasına koymazdım oturma odası a Yatırırdım
Kızı ise daha doğduğunda emsin köy uyurdu pek üzerine dusmemeye calistim ama uykusu iyi bir çocuktu gece bile saat kurup emzirdim simdi 8 aylık uysusu gelince 2 pispis uyur masallah
Canim kalabalık evde çocuğun o kadar enerji atma olasılığı oluyorki bence herkes 5 dk ilgilendigi için kimse farketmiyor simdi bizim hep uzerimizde çocuklar hep anne bakar benim eltinin keyfine dicek yok mesela kızı aşağı oynamaya gönderir oğlanı kv ye sepetler ev süpürürken bile çocukları çıkarır evdenGerçekten farklı. Ben burada sizden öğreniyorum çocuğu gece uyutmak için bu kadar uğraşmayı... Anam da pek şanslıdır bu konuda evet...Dileğim o şansının bana geçmesi yönünde
Kuzum orda söylenenlerden ziyade sorunlu çocukların teşhir edilmesi sıkıntı. Misal buğra diye bi çocuk vardı. Babasına buğra nın iyi bir özelliğini söyleyin denmişti. Baba da Buğra'nın iyi bir özelliği yok dedi. Bunun çocukta sebep olduğu travma çok derin... Türkiye'de bir sürü insan zledi o yayını hatta çocuk fenomen oldu...bi kaç kere denk gelmiştim bakim dedim.o zaman mantıklı gelmişti.çocuğum olunca mantıklı gelir mi işe yarar mı bilemem
Her çocuk ayrı bi dünya. Bize öğretilenleri ufak kardeşime uygulardım küçükken. Gerçekten işe yarardı hayret ederdim... Tabii şimdi büyüdü teknik meknik işlemiyor bizi kekliyor artıkSen öğretmen misin esraa?? Bilmiyordum.. bende çocuk gelişimi okuyorum şimdi aöften.. bende öğrendiğim yöntemleri deniyim çocuklarda diyorum ama cıkss olmuyo .. çocukta bitiyo iş
İşte o konuda artık çoğunluk güvenli bağlanma diyor bu da anne yanında uyuması lazım diyor vs uzar gider. İşin özü bence her çocuk kendine özel. Çocuk nasıl istiyorsa öyle devam etmeli. Kimi çocuk anne yanında uyur kimisi tek başına uyumak ister kimisi sallanarak falan filan. Çocuk bunu anneyi kullanmak için mi yapıyor yoksa gerçekten anneye ihtiyacı mı var ayırt etmek lazım. Zor iş vesselam. .. daha uzun yazarım da çıkmam lazım :)Heyym anladım
Ya bize derste hep şu şekilde öğretildi. Çocuk doğduktan itibaren kendi odasında uyumalı ve anne sadece uykuya dalana kadan yanında bulunmalı... Aynı odada hele aynı yatakta uyumak bebek için zararlıymış. Bi de uyurken çok ilgilenmeyin, bebekler uykusu geldi mi uyur gelmezse zorla uyutamazsınız demişlerdi... Acep dedim her bebek bir değil mi ki bizim entel hocalar sallıyor mu
He ya gözünü açar açmaz beni azarladı
O da doğru tabi. Biz bahçeden gelmezdik. Şimdikiler bilgisayar başında, telefonlar tabletler (ay yaşlandım mı ne , neler diyorum)Canim kalabalık evde çocuğun o kadar enerji atma olasılığı oluyorki bence herkes 5 dk ilgilendigi için kimse farketmiyor simdi bizim hep uzerimizde çocuklar hep anne bakar benim eltinin keyfine dicek yok mesela kızı aşağı oynamaya gönderir oğlanı kv ye sepetler ev süpürürken bile çocukları çıkarır evden
Bende 2 yaşında ayırdım odasını.. küçüğü de öyle düşünüyorum bakalım :))Ha birde ben iki yaşında ayırdım ikisini de. Büyüğü 21 aylıkken hatta
Heyym anladım
Ya bize derste hep şu şekilde öğretildi. Çocuk doğduktan itibaren kendi odasında uyumalı ve anne sadece uykuya dalana kadan yanında bulunmalı... Aynı odada hele aynı yatakta uyumak bebek için zararlıymış. Bi de uyurken çok ilgilenmeyin, bebekler uykusu geldi mi uyur gelmezse zorla uyutamazsınız demişlerdi... Acep dedim her bebek bir değil mi ki bizim entel hocalar sallıyor mu
He ya gözünü açar açmaz beni azarladı
Kuzum güvenli bağlanma çocuğun ihtiyacı olduğunda annesini veya bakıcısnı yanında bulabilmesyle gelişir. Yani çocuk ağlar ve anne sesi duyup yanına gelirse o çocukta oluşur. Çocuk bilir ki annem gelecek... Yanında uyumak buna zarar verebilir.Tam aksine kaygılı-kararsız bağlanma gelişebilir. Yani anne yanından ayrılınca huzursuzlaşan ve bu durumun geçmediği çocuklar...İşte o konuda artık çoğunluk güvenli bağlanma diyor bu da anne yanında uyuması lazım diyor vs uzar gider. İşin özü bence her çocuk kendine özel. Çocuk nasıl istiyorsa öyle devam etmeli. Kimi çocuk anne yanında uyur kimisi tek başına uyumak ister kimisi sallanarak falan filan. Çocuk bunu anneyi kullanmak için mi yapıyor yoksa gerçekten anneye ihtiyacı mı var ayırt etmek lazım. Zor iş vesselam. .. daha uzun yazarım da çıkmam lazım :)
Yeni yaptım daha.zaten diyete basladigimdan beri düzensizAllah allah neden ki poh yaptinmi
Aynen öyle spor yapmam lazimSpor yap kuzucum geçer gider o
Valla cis yoktu ama 4 gündür ekmek yemiyodum dün karbon fazla gelmis olabilir.Verirsin canom sen. Dün ne yedin ödem yapmıştır belki
Kesinlikle her çocuk farklı. Benim oğlum genelde pek huysuz degildi mesela.Biraz da zorunluluktan 4 aylikken odasini ayirdim.1 yasinda olmadan da besikten nornal yataga gecirdim.ayagimda kucagimda vs sallamadim yatagina koydum uyudu ama 9 aya kadar..ne zamanki dönüp kalkip oturmaya basladi o zaman ben yanina gelene kadar ayılıyordu sipa :) bi sure kucagimda gezdirerek uyutup yerine koydum sonra biraz mayisti oyle koyup pispisladim.yanina neredeyse hic yatmadim.ama simdi gece uyaninca ben de erken kalkiyorum diye yanina yatitorum sizip kaliyorum orda..Heyym anladım
Bak Berna kv ded güvenli bağlanma dersi alman lazım. Kadın işi çözmüşYeni yaptım daha.zaten diyete basladigimdan beri düzensiz
Aynen öyle spor yapmam lazim
Valla cis yoktu ama 4 gündür ekmek yemiyodum dün karbon fazla gelmis olabilir.
Neyse takmiyorum gecen pazartesi de +200dum carsambaya 1.1 gitmisti
Kesinlikle her çocuk farklı. Benim oğlum genelde pek huysuz degildi mesela.Biraz da zorunluluktan 4 aylikken odasini ayirdim.1 yasinda olmadan da besikten nornal yataga gecirdim.ayagimda kucagimda vs sallamadim yatagina koydum uyudu ama 9 aya kadar..ne zamanki dönüp kalkip oturmaya basladi o zaman ben yanina gelene kadar ayılıyordu sipa :) bi sure kucagimda gezdirerek uyutup yerine koydum sonra biraz mayisti oyle koyup pispisladim.yanina neredeyse hic yatmadim.ama simdi gece uyaninca ben de erken kalkiyorum diye yanina yatitorum sizip kaliyorum orda..
Kv gündüzleri hic kucagina almadan yatahinda pispislayip uyutuyomus dedim seni tebrik ediyorum
Kız o kendi cocuklarina da oyle yapmis tarla bahce calistigi icin mecbur :)Bak Berna kv ded güvenli bağlanma dersi alman lazım. Kadın işi çözmüş
Yok yok iyice halden düşecekler sızıp kalacaklar. O zamanda uyku saatleri epey gecikmiş oluyorYok cnm ben 2 yaşında ayırdım odalarını o ayrı.. ama teorik ile prarik gerçekten çok farklı .. benim oğlanlar uykusuzluktan kıyameti koparıyor ama yatim uyuyim yok :))
onu bile yapasım yok. şimdi pc başında ben 2 gündür sitede yokken yazılanları okuyom. kulaklıklarımı taktım müzik dinliyorum.kulaklığını tak kulağına çık yürüyüş yap havan değişsin kuzum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?