Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Yok cnm ben 2 yaşında ayırdım odalarını o ayrı.. ama teorik ile prarik gerçekten çok farklı .. benim oğlanlar uykusuzluktan kıyameti koparıyor ama yatim uyuyim yok :))
Gerçekten farklı. Ben burada sizden öğreniyorum çocuğu gece uyutmak için bu kadar uğraşmayı... Anam da pek şanslıdır bu konuda evet... Dileğim o şansının bana geçmesi yönünde

Sen öğretmen misin esraa?? Bilmiyordum.. bende çocuk gelişimi okuyorum şimdi aöften.. bende öğrendiğim yöntemleri deniyim çocuklarda diyorum ama cıkss olmuyo .. çocukta bitiyo iş

Gerçekten farklı. Ben burada sizden öğreniyorum çocuğu gece uyutmak için bu kadar uğraşmayı... Anam da pek şanslıdır bu konuda evet... Dileğim o şansının bana geçmesi yönünde
Canim kalabalık evde çocuğun o kadar enerji atma olasılığı oluyorki bence herkes 5 dk ilgilendigi için kimse farketmiyor simdi bizim hep uzerimizde çocuklar hep anne bakar benim eltinin keyfine dicek yok mesela kızı aşağı oynamaya gönderir oğlanı kv ye sepetler ev süpürürken bile çocukları çıkarır evden

bi kaç kere denk gelmiştim bakim dedim.o zaman mantıklı gelmişti.çocuğum olunca mantıklı gelir mi işe yarar mı bilemem
Kuzum orda söylenenlerden ziyade sorunlu çocukların teşhir edilmesi sıkıntı. Misal buğra diye bi çocuk vardı. Babasına buğra nın iyi bir özelliğini söyleyin denmişti. Baba da Buğra'nın iyi bir özelliği yok dedi. Bunun çocukta sebep olduğu travma çok derin... Türkiye'de bir sürü insan zledi o yayını hatta çocuk fenomen oldu...
Bi de kullanılan teknikler karşılarındakinin çocuk olduğunu unutturan cinsten. Yok sakinleşme paspası, odadan çıkmasını yasaklamak... Bunların hepsi çocukta ceza olarak algılanıyor. Ve ceza bir öğretme- öğrenme şekli değildir...

Sen öğretmen misin esraa?? Bilmiyordum.. bende çocuk gelişimi okuyorum şimdi aöften.. bende öğrendiğim yöntemleri deniyim çocuklarda diyorum ama cıkss olmuyo .. çocukta bitiyo iş
Her çocuk ayrı bi dünya. Bize öğretilenleri ufak kardeşime uygulardım küçükken. Gerçekten işe yarardı hayret ederdim... Tabii şimdi büyüdü teknik meknik işlemiyor bizi kekliyor artık

İşte o konuda artık çoğunluk güvenli bağlanma diyor bu da anne yanında uyuması lazım diyor vs uzar gider. İşin özü bence her çocuk kendine özel. Çocuk nasıl istiyorsa öyle devam etmeli. Kimi çocuk anne yanında uyur kimisi tek başına uyumak ister kimisi sallanarak falan filan. Çocuk bunu anneyi kullanmak için mi yapıyor yoksa gerçekten anneye ihtiyacı mı var ayırt etmek lazım. Zor iş vesselam. .. daha uzun yazarım da çıkmam lazım :)

O da doğru tabi. Biz bahçeden gelmezdik. Şimdikiler bilgisayar başında, telefonlar tabletler (ay yaşlandım mı ne , neler diyorum)

Cano ilk 6 ay ani bebek ölümü sendromu var, bebek ve anne aynı odada olmalı aklında bulunsun

Kuzum güvenli bağlanma çocuğun ihtiyacı olduğunda annesini veya bakıcısnı yanında bulabilmesyle gelişir. Yani çocuk ağlar ve anne sesi duyup yanına gelirse o çocukta oluşur. Çocuk bilir ki annem gelecek... Yanında uyumak buna zarar verebilir.Tam aksine kaygılı-kararsız bağlanma gelişebilir. Yani anne yanından ayrılınca huzursuzlaşan ve bu durumun geçmediği çocuklar...

Allah allah neden ki poh yaptinmi
Yeni yaptım daha.zaten diyete basladigimdan beri düzensiz
Spor yap kuzucum geçer gider o
Aynen öyle spor yapmam lazim
Verirsin canom sen. Dün ne yedin ödem yapmıştır belki
Valla cis yoktu ama 4 gündür ekmek yemiyodum dün karbon fazla gelmis olabilir.

Neyse takmiyorum gecen pazartesi de +200dum carsambaya 1.1 gitmisti
Kesinlikle her çocuk farklı. Benim oğlum genelde pek huysuz degildi mesela.Biraz da zorunluluktan 4 aylikken odasini ayirdim.1 yasinda olmadan da besikten nornal yataga gecirdim.ayagimda kucagimda vs sallamadim yatagina koydum uyudu ama 9 aya kadar..ne zamanki dönüp kalkip oturmaya basladi o zaman ben yanina gelene kadar ayılıyordu sipa :) bi sure kucagimda gezdirerek uyutup yerine koydum sonra biraz mayisti oyle koyup pispisladim.yanina neredeyse hic yatmadim.ama simdi gece uyaninca ben de erken kalkiyorum diye yanina yatitorum sizip kaliyorum orda..
Kv gündüzleri hic kucagina almadan yatahinda pispislayip uyutuyomus dedim seni tebrik ediyorum

Bak Berna kv ded güvenli bağlanma dersi alman lazım. Kadın işi çözmüş

Yok cnm ben 2 yaşında ayırdım odalarını o ayrı.. ama teorik ile prarik gerçekten çok farklı .. benim oğlanlar uykusuzluktan kıyameti koparıyor ama yatim uyuyim yok :))
Yok yok iyice halden düşecekler sızıp kalacaklar. O zamanda uyku saatleri epey gecikmiş oluyor

Benim sıpalar da uyumadılar ,yordular beni hep.Kendi haline uyuyan bebelere özendim hepAyakta sallayarak uyutma deniliyordu,alıştırma ama nasıl sallamayacaksın .Evde iş bekler bebek uyanık,bıraksan ıngaaaa ıngaaaaaa,hasta olur mızmızlanır ,sussun diye sallarsın.Hele hele kolik bir bebekse kızım gibi Anlatmasam çatlardım (bu söz de igdedali nin fenomen oldu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…