Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Bir de beden meselesi var tabii, bunu da yazmazsam içim rahat etmeyecek, söz meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın öyle bir felsefe yapıyorum farz edin, etrafımdaki insanları kastediyorum. Geçen biri 70 kiloya düşmüş anlatıyor, artık 42 beden giydiğini söylüyor, sinir etti beni ben 70li kilolarımdayken lcwde bile 42 değil neredeyse 44 giyiniyordum, şimdi 65 kiloyum, geçen bir elbise denedim büyük heyecanla ama ancak 42 beden oldu yine, ya kadın benden kilolu kocaman göğüsleri var bide tutturmuyor mu ben 42 bedenim diye sinir oluyorum yaaa :47::47::47:

Of alinti yapamadim gene :( neyse..

maviyesilcim gecmis olsun kuzuma:(

ansacim lapan hayirli olsun ustumuzde kilo tasiyoruz bize ait olmayan lapa tasisak nolcak:)

nevcim sporun cok guzel ben bugun yapcak modda degilim malesef:(

saphira simdi dukanin protein tatli ve yulafini al karatayin sebze findik kaysi vs ve zeytinyagni al derim ben tereyaginabulasma canim bence ben hala kilo vermeye yardimci olcagna inanmiyorum :d bide internetten alma derim ve tabiki dusundugumuz icin git diyoruz ne sandin:)

tubiscim bu menuyle bu haftada guzel gidicektir eminim ama bisey merak ettim senin kacamak tatli hakkin falan varmi?
z.yağla tereyağın kalorisi aynı canım ama ben ikisini de yemeği düşünmüyorum.yağ durumunu dukandaki gibi devam ettireyim diyorum
Saymıştım ben senin mesajlarını canım ama listede olup olmadığını bilmediğim için yazmamıştım, düzelteyim hemen:

3 Eylül 2012 Pazartesi Mesaj Sayımı:

Anane: 47
Paşam: 20
Maviyeşil: 20
Nev: 12
Yeşilerik:10
Senarist: 7
Gerbera: 3
Anşaa: 3
Shopaholic: 1
Saphira: 1
anşaacım 3 te kalmışsın :44:

mesaj tekrarı.............................

Son düzenleyen: Moderatör:
mesaj tekrarı........................

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim pasam benim bildigim yesilcay ve 5i biryerde iciyo sanirim

sinemaki yokmu yani:d ben bilmiyodum ki var diye burda okudum ordan yola ciktim falan falan:d

Kac gun tutcaksin canim allah kabul etsin:) dukandada zaten bikac tane egzersizle gunde 20dk yuruyus diyodu mesela tabi asansorde yok:)

o degilde ben dukanla kolayi abarttimda abarttim 1.5lt den fazla zero iciyorum bi gundeeee:s babam isyan etti bari bi lt ic dedi napcam boyle:(

canım heralde o 5in1 farklı çünkü beninkinde yeşilçay da var yeşilçayla birlikte içmem gereksiz :26:

kolayı çok içiyomuşsun canım ya :30: ben le cola içiyorum bimden :1: ucuz diye 0,55 tl :52: o da ara ara hergün bile içmem :51:

Allah kabul etsin canım, ben de başladım bugün ben acıkmadım henüz ama bir yorgunluk bir halsizlik varki sorma yatsam uyuyacağım o kadar yani :58:

ben de eve gidip yatıcam hemen :75:

akşam menümde de

elma sirkeli yeşil salata(marul+salatalık+yeşilsoğan+maydanoz)
ya haşlanmış tavuk göğsü ya light peynir
iki dilim tam buğday ekmeği

bir iki saat sonra da

yarım yağlı sütle neskafe
salatalık+light peynir

ya da

türk kahvesi+ meyve tabağı

bakalım seçeneklere göre değerlendiricez :6:

Bir de beden meselesi var tabii, bunu da yazmazsam içim rahat etmeyecek, söz meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın öyle bir felsefe yapıyorum farz edin, etrafımdaki insanları kastediyorum. Geçen biri 70 kiloya düşmüş anlatıyor, artık 42 beden giydiğini söylüyor, sinir etti beni ben 70li kilolarımdayken lcwde bile 42 değil neredeyse 44 giyiniyordum, şimdi 65 kiloyum, geçen bir elbise denedim büyük heyecanla ama ancak 42 beden oldu yine, ya kadın benden kilolu kocaman göğüsleri var bide tutturmuyor mu ben 42 bedenim diye sinir oluyorum yaaa :47::47::47:
:d olur oyle takma sen kendi bedenine bak :) bide boyunu tam olctur canim bilmekten ne cikar:) dukan testinde ben o anki kilolarim farkli olunca farkli sonuc almistim belki seninde oyle oldu
z.yağla tereyağın kalorisi aynı canım ama ben ikisini de yemeği düşünmüyorum.yağ durumunu dukandaki gibi devam ettireyim diyorum

anşaacım 3 te kalmışsın :44:
Hani tereyagi kati yag ya. Ne biliym:) gene azcik zeytinyagi toleren olsun canim ben daha hic kullanmadim krepte bile peceteyle krebi sildim ama takinti sanirim bendekide..
canım heralde o 5in1 farklı çünkü beninkinde yeşilçay da var yeşilçayla birlikte içmem gereksiz :26:

kolayı çok içiyomuşsun canım ya :30: ben le cola içiyorum bimden :1: ucuz diye 0,55 tl :52: o da ara ara hergün bile içmem :51:

ben de eve gidip yatıcam hemen :75:
Canim baska markada icemiyorumki:d

aksam doycakmisin acabaa? kizma ama ben simdi dukanima uygun kadinbudu yapmaktayim:d gel beraber yiyelim:)

:d olur oyle takma sen kendi bedenine bak :) bide boyunu tam olctur canim bilmekten ne cikar:) dukan testinde ben o anki kilolarim farkli olunca farkli sonuc almistim belki seninde oyle oldu

Hani tereyagi kati yag ya. Ne biliym:) gene azcik zeytinyagi toleren olsun canim ben daha hic kullanmadim krepte bile peceteyle krebi sildim ama takinti sanirim bendekide..

Canim baska markada icemiyorumki:d

aksam doycakmisin acabaa? kizma ama ben simdi dukanima uygun kadinbudu yapmaktayim:d gel beraber yiyelim:)

mmmm.. dukan'a uygun her yemeğe kapım açık sonuna kadar canım :56: afiyet olsun :31:

canım üzüldüm tabi biraz.yani ne gerek var ki böyle şeylere.ben hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım.inan kızgınlığım devam ediyor ama onun için daha çok üzülüyorum.Ben orda çalışmasam da bana bir şey olmaz ama o :50: gerçi benim üzüldüğüm kadar ihtiyaçlı bir durumu yok herhalde ki,böyle tavırlar sergiledi.Eşim çok ihtiyacı var aslında diyor ama bilmiyorum canım.Hatta eşime bugün dedim ki,benim yerime güveniğim bir arkadaşımı yerleştirdim nasıl olsa bugün,o hanımda işinden olmasın,ben hiç başlamayayım,kimsenin düzeni bozulmasın dedim.Eşim sadece gülümsedi :44:
canım ben dukanla biraz sıkmışım kendimi sanırım,o yüzden biraz yemeklere tatlılara filan düştüm.kahvaltımda da ½ dilim ekmek yedim tereyağlı ballı,yarım da yağsız tost yedim ve açım sanki :( tok tutucu bir şeyler yapıcam kendime.krep yemedim kahvaltıda.dukan kreple,tvuk göğsnden dürüm yapayım olmasa diyorum,baya tok tutar o beni
Canım eşinin yanında çalışmak istiyor musun?Eğer istiyorsan gerçekten sağlam bir çözüm lazım çünkü biraz saygısızlık boyutunda yaptığı...

nevcim sporun cok guzel ben bugun yapcak modda degilim malesef:(
Canım neyin var :(

Canım teşekkür ederim, inşallah öyle olmuştur, ben motivasyon olsun diye ekledim ama daha çok yolum varmış gibi geldi biranda sanki o kadar da verememişim gibi hedefi 55 mi yapsam ki ay o kadar da olamam heralde bilemedim hiç :50:
Çek hedefini,55'lik çıtır ol,benim de hedefim 55 veeeeee başarıcaz :66:

Ve bugünkü menüm :56:
SABAH:
*Aç karnına 500 ml ılık su
*1 haşlanmış yumurta,1 bardak süt
*1 kibrit kutusu light peynir
ARA ÖĞÜN:
*1 bardak light sütle yapılmış nescafe
ÖĞLE YEMEĞİ:
*Közlenmiş tavuk göğsü
*Light yoğurt
ARA ÖĞÜN-2:
AKŞAM YEMEĞİ:
*Peynir köftesi
*6-7 tane acı biber turşusu

Akşam yemeğimi de yedim canlarım.Yarım saat sonra sporuma geçicem;30 dakikaka yapmıştım gündüz,60 dk daha yapıyım 90'a tamamlayım :124: Bu arada Dukancılar için de peynir köftesinin tarifini veriyim,alternatif olsun:2 kaşık yulaf kepeği+2 yumurta+köfte kıvamına gelene kadar peynir eklenip şekil veriyoruz canlarım ve yağsız teflon tavada kızartıyoruz.Resim de ekleyim:

$2012-09-04 19.01.12.webp $2012-09-04 19.01.24.webp

Canım eşinin yanında çalışmak istiyor musun?Eğer istiyorsan gerçekten sağlam bir çözüm lazım çünkü biraz saygısızlık boyutunda yaptığı...

Canım neyin var :(

Çek hedefini,55'lik çıtır ol,benim de hedefim 55 veeeeee başarıcaz :66:
Yeni hedefin hayirli olsun gelecegin citiri:) bende bi halsizlik var canim alerjik astiimda var oyle sersem gbi gezdim bugun zaten gunardi spor yapym diyorum hergun yapcak mecalim yok cok agir geliyo:)
Ve bugünkü menüm :56:
SABAH:
*Aç karnına 500 ml ılık su
*1 haşlanmış yumurta,1 bardak süt
*1 kibrit kutusu light peynir
ARA ÖĞÜN:
ÖĞLE YEMEĞİ:
*Közlenmiş tavuk göğsü
*Light yoğurt
ARA ÖĞÜN-2:
AKŞAM YEMEĞİ:
*Peynir köftesi
*6-7 tane acı biber turşusu

Akşam yemeğimi de yedim canlarım.Yarım saat sonra sporuma geçicem;30 dakikaka yapmıştım gündüz,60 dk daha yapıyım 90'a tamamlayım :124: Bu arada Dukancılar için de peynir köftesinin tarifini veriyim,alternatif olsun:2 kaşık yulaf kepeği+2 yumurta+köfte kıvamına gelene kadar peynir eklenip şekil veriyoruz canlarım ve yağsız teflon tavada kızartıyoruz.Resim de ekleyim:

Eki Görüntüle 503216 Eki Görüntüle 503217
Eline saglik ben yaparim hemen bundanda bende bugun kadinbudu yaptim maydonozda coktu sanirim oda baya lezzetliydi:)

tamam canım ordan almam.ben dışarıdan bi bakarım diye düşündüm.dışarıda bulamazsam netten bakarım ya da beyden temin ederim canım sağol :16:

aa hakkaten sen niye yoksun ki listede :44:

tamam canım gidicem dr. a..zaten sırf sizin çenenizden kurtulmak için gitmem lazım :1::1:dr. a git diye yediniz beni :60::60: sevdiğinizden yaptığınızı çok iyi biliyorum ki tabiki :70::16:

ya canım sorma,kadın bas baya küstah çıktı..aslında benim ve bu olayı öğrenen yakınlarımın yorumları şöyle oldu,ben geldim diye onun ayağı kayar,işinden olur düşüncesiyle,korkup yanlış davranışlar sergiledi.Kendince bir koruma kalkanı geliştirdi ama hem yanlış hareketlerde bulundu hem de yanlış kişiye :15:

canım üzüldüm tabi biraz.yani ne gerek var ki böyle şeylere.ben hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım.inan kızgınlığım devam ediyor ama onun için daha çok üzülüyorum.Ben orda çalışmasam da bana bir şey olmaz ama o :50: gerçi benim üzüldüğüm kadar ihtiyaçlı bir durumu yok herhalde ki,böyle tavırlar sergiledi.Eşim çok ihtiyacı var aslında diyor ama bilmiyorum canım.Hatta eşime bugün dedim ki,benim yerime güveniğim bir arkadaşımı yerleştirdim nasıl olsa bugün,o hanımda işinden olmasın,ben hiç başlamayayım,kimsenin düzeni bozulmasın dedim.Eşim sadece gülümsedi :44:

canım ben dukanla biraz sıkmışım kendimi sanırım,o yüzden biraz yemeklere tatlılara filan düştüm.kahvaltımda da ½ dilim ekmek yedim tereyağlı ballı,yarım da yağsız tost yedim ve açım sanki :( tok tutucu bir şeyler yapıcam kendime.krep yemedim kahvaltıda.dukan kreple,tvuk göğsnden dürüm yapayım olmasa diyorum,baya tok tutar o beni
aman bosver cnm ya konusmaya bıle degmez..kendı eden kendı bulur

Valla bu boy meselesi de karışık gidip profesyonel birine ölçtürmek lazım, benim boyum kendi ölçümlerimle +-1,62 cm filan çıkıyor, etrafımda bazı arkadaşlarım var ben onlara nerdeyse tepeden bakıyorum, 1,64 boyum var diyorlar nasıl bir iştir anlamadım, ama ben evde kendim klasik duvara dönüp ölçtüğümde bu sonucu alıyorum, ayrıca bide dukana göre kilomun 58 olması gerekiyormuş, netteki farklı hesaplayıcılar farklı sonuçlar veriyor kimi 54 diyor, ki bana göre çook abartı.

bende 58 ıstıyorum.bende senın boy cıvrlarındayım.

kızlar yenı gırdım eve sayılır bı yemek yedım

cok yoruldum ıkı cocukla hastanelerde ugras.bırde kendım ıcınde gıtmem lazımdı.

benım annem meme kanserı oldugum ıcın benım doktorum benı 6 ayda bı ultrsyona gonderıor hem vajınal hemde gogusler ıcın
bugun onlarla ugrastım..detaylı olsun dıe goruntuleme merkezıne gıdıyorum bırde:(
smear testımı de verdım cuma tekrar gıderım

geldımkı evde yemek yok.ne bulduysak yedık..
gelıncımmmmm
sporumu yazzzzzzzzzzzz
kadıkoy sahılını 5 tur gıttım geldım..sevgılınde kucagımdaydı.paaşa yurumekte ıstemedı..:)

benım annem meme kanserı oldugum ıcın benım doktorum benı 6 ayda bı ultrsyona gonderıor hem vajınal hemde gogusler ıcın
bugun onlarla ugrastım..detaylı olsun dıe goruntuleme merkezıne gıdıyorum bırde:(

gelıncımmmmm
sporumu yazzzzzzzzzzzz
kadıkoy sahılını 5 tur gıttım geldım..sevgılınde kucagımdaydı.paaşa yurumekte ıstemedı..:)
Gecmis olsun annenede canim kontrollerini hic aksatma ..simdi kadikoy sahilini tugrabla 5tur gitti geldi diyemi yaziym spor listesine:d o nasil oldu neyi varmiski? Bide tariyla aran nasill?

Bende kopek sanmistim ya:d

Canım benim sen bir leslim yok diye üzülüyorsun ben ilk duyduğumda köpek sanmıştım :53:
kızlar ne komiksiniz ya lesliyi köpek sandınız he bakım bana ben sizden bilgiliyim bende köpek zannetmiştim iyimi yanlız degilmişim:9::9:
canım geçmiş olsun,stres maalesef tüm hastalıkların anası.Allah izin verirse doğuracağın bebişleri düşün ve kendini üzecek şeylerden uzak dur canım :70:

canım bir sürü çay denedim ama bir de onu deniyim bakalım,bana etki edecek mi :53: yaprak yeşil çayım var çok güzelmiş,içenler öyle diyor :37: onu demlerken aktardan aldığım 5 i 1 yerde çayımdan da atıp öyle demliyim di mi ?

canım yoğurt tok tutuyor,limon tok tutuyor ama soda beni tok tutmaz :44:
afiyet olsun :16:

ohh ellerine sağlık canım,afiyetle yiyin :16:

cuma günü ve dün çok buralarda değildim,sayımlara göre bakıciiz artık :1:
cumaya az kaldı

evet güzel oluyor.ben de yapıyorum öyle,peynir domates maydanoz koyup dürüm yapıyorum :56: afiyet olsun tatlım :16:

eline sağlık canım kolay gelsin :16:

liste harika :46: süt ürünlerinde light mı kullanmayı düşünüyorsun canım bu kez? light olmayan ayranın yağ oranı %3 o yüzden gerek yok diye düşünüyorum.yoğurtta öyleydi sanırım,yani 10 sınırının altında kalıyor.sütü hatırlamıyorum şu an,onu bende pembe kutulardan alıyorum.Bir de ben kahvaltımı geç yapıp,akşam yemeğimi ikindi veya erken akşam yemeği gibi yiyorum.Daha sonra acıkırsam ayran,nescafeli süt filan içiyorum :16:

ay canım çok sevindim.o adamda sağolsun valla bravo :46: güle güle zıpla bundan sonra :9::8:

canım motivasyonunu bir türlü toparlayamadın ama paylaşım anlamında da ne zamandır aramızda pek olamıyorsun.Takımdan ayrılınca daha kötüye gitmesin diyet durumun?bunu da göz önünde bulundur lütfen :70:

ooh afiyet olsunnn :16: arabanız da hayırlı olsun :) havalar soğumadan tatile gidin bencede,çeşmeye gelin :34:

canım ben nette okumuştum trambolinle ilgili bilgileri; ilk başta haftada 3 gün,5 er dakika zıplayın diyordu.Sonra arttırarak devam ediyorsun,15 dk ya kadar çıkarıyorsun.yani 40-50 dk lardan bahsediliyordu ya daha önce,o ilk etapta sağlıklı değil canım.zorlama kendini sakın :16:

canım çok sevindim hadi bakalım :nazar:

afiyet olsun canım :16:
kilona çok sevindim bebeeem :62::nazar:

çok geçmiş olsun canım...vaovv sonunda 7 leri gördün demekkkk :46:

Kolay gelsin canım,bilirim çok zordur taşınmak :37:
taze güvenilir sürü nerden alıyorsunuz canım?

canım kabus ilk iş günümdeydim :(

incelme harika canım :nazar::46:

ay hem dengesiz :47: sağol canım :16:

evet canım listedesin :16:

Merhaba çiğdem :3: Menünü yanlış yere mi yazdın yoks kardeş takımlarımızdan mısın? :1:

canım inan içimden gelen benimde şiddetti ama daha fazla muhattap olmamak,bayağılaşmamak için terkettim orayı,böylesi daha iyi oldu :16:
sana güveniyorum paşamcım :16:

eline sağlık tatlımmm :16:
ananeem tebrikler 1. liği kimseye kaptırmıyorsun :nazar::46::65:
canım benim ardaşaş arıyo duruyo beni hergün aglıyo elimden birşey gelmiyo sinirimden çıldırıyorum ben ya:47::47:böyle bir kıza yapılırrmı bu kız ne hakkettiki yapıyo bı uyuz eşi:47::47:bugün arkadaşa gittim dediki bana öle herkez için aglamaya deymez sen ilgilenme dedi sonra panik atagın azıyor iyileşemiyosun dedi ilerde anne olucan saglıklı bir gebelik geçiriceksin yapma üzülme dedi herşeyi kafana takma dedi:57::57:hiç birşey senden önemli degil dedi vs işte:14::14:
çayada gelinde ben bimden aldım geçen eşimin halası geldi bana kadın şeker hastası bir yanada dediki ekmeyi hamur işini kestim akşam salla atıyorum yeşil çay ve 5 biryerde dedi içiyorum uyumadan dedim tam 7 kilo vermiş bir ayda:53::53::53:dedi sende dene ben kaç zamandır yapıyodum bu şayı farkediyo wv çıkarıyo dediler halt etmişler diyenden ana reezene var kız evde :28:ondan içiyim yatmadan:9::9:onlaru büyük bardagım var 2bardak geliyo sallıyom içine ılıyınca içiyom içemeyen limon sıksın ölede oluyo :27::27:canım biri bana desydiki paşa sen 7 görücen:53::53:inan inanmazdım :30:ama azim edince oluyomuş şu 6 görsek diyorum :60::60::60::60:evet çok şey istiyorum farkındayım ama ne yapayım hayalini kurması bile güzel:16::16::16:
o kadınada gelince zaten bu aralar stresliyim geliyimde ona iki hareket çekiyim olsun bitsin :60::60::60:
selamlar sekerler gecmişi okudum geldim
saphiram doktora git derhal derhal derhal bu vc sıkıntısı ilerleyen zamanlarda hemoroıd ve daha illet bağırsak rahatsızlığına dönüşebiliyo...gecen sene aynı senın durumundaykan neler cekmiştim hatırlarmısın bilmiyorum...ihmale gelmez canım...valla başımıza gelmeyince anlamıyoruz ne yazıkkı bağzı şeyler..
prinç lapasına başladım bugün 3 gün devam edicem....:56:
deme öle mukaddes deme öyle:60::60::60:pirinç lapasımı ıyyy:120::120::120:inan canım pirinç pilavı çok çekerdi pirinç lapasını yedimya artık pilavmı sevmiyim ben:111::111:mümkünse bulgur alıyım ben:32::32:
valla bende çok yiyince kendimi çok kötü hissediyorum boşa külfet resmen :130:

canım çorbayı anladımda hangi çayları nasıl içtiğini anlayamadım :26:

mate+ yeşilçay+ funda +kekik+ biberiye benim 5in1 imde bunlar var markası da doğadan :42:
canım ben bimden alıyorum öle açık kullanmıyorum eşim hazırı bitsin ben san aaktardan alırım dedi :17::17::17:kilo verdikçe adama birşey oliyi nasıl anlatsam :77::77::77:

orucunuda rabbim kabul etsin ben bayramdan sonra tutmaya başladım 2 günüm kaldı 14 gün bitti 2 günüm kaldı perşembe bitiyor oruç:6::6::6:pazarteside yürüyüşe gidicem bebem eve gelincede plates yapıcem :8::8::8:aletlerim var benim öle yrüyüş bandım yok ama alim allahlah minnacık ayaklarım var tabana kuvvet ederim :63::63:neymiş öle durdurgun yerde yürümesinin tadımı çıkarmış şöyle havayı içine çekicen :60:olsada hiç fena olmaz yani he:17:

gelıncımmmmm
sporumu yazzzzzzzzzzzz
ben bugün ordaydım:53::53::53::53:

şimdi gelelim bugün ne yaptıgıma kkdan bir arkadaşım vardı rahim agzı açıklıgından kankim :29:ona gittim rahmetli ömürümde o bana gelmişti ta hataydan:53::53:neyse giderlem şeker pare ve un kurabiyesi yaptım götürdüm hem sade hemde kakolu çok sevindi beni görünce yol çok yordu beni :53::53:inanın bugün yattıgım yeri bilmeme 3.5 saat gittim oraya 2 otobüs bindim arasıda var yürüdüm aynı 3.5 saatte eve geldim eve geldigimde 7 geliyodu allahım iftara ne yapsam dedim durudm sonra eşimi aradım dedi ben yemek istemiyourm ne yaparsan yap heyde mutfaga dolapte tavuk gögsüm vardı onu ızgara yaptım teflon taavada yagsız:53:içine semşizotu brokoli bol kıvırcık dogradım sızma zeytin yagı ve limon koydum bolcada ayrım kiloluk kavanozlada ayran yaptım az tuzla:17:onları yedim yürüyüşede gelinde toplasam 1 saat geliş gidiş :9::9::9:sonrası malum mutfagı toplucem halim yok paşayla köpükte gene mantara oldular allahım ben bu sıopalarıma çok iyi bakıyourm ama neden hasta oluyolar:14::14:
sizlerden ne haber ne var ne yok :3::3::3:

Bi Dukan kadınbudu tarifi versene bana kuzum :1: Nasıl yaptın?

Canim kiymayi yarim kilo diyodu ben ne kadarla yaptim bilmiyorum .kiymanin yarisini bir soganla kavuruyoruz soganlar olmeli sonra yarim demekt civari maydonozu ince dogruyoruz 2yk yulafi islatip bulgur gbi sismesini bekliyoruz sonra baharat karabibiber kimyon kirmizibiber falan hepsini yoguruyoruz 1yumurtayi cirpip kofteleri yumurtaya batirip kizmis yagsiz tavada pisiriyoruz super oluyooo:)

Back
X