- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
hem 9:30 cocuk icin cok gec bir saat gunduzleri kucugun kac saat uyuyor
canim onun en gec 19:30da yatmasi lazim eger uyku araligi uzun olursa o zamanda uyumakta zorlanir hem onu sallamak yerine kitap okuyabilirsin onun yasina uygun kitaplar var hem cok hosuna gider12 de yatıyor 15:30 gibi uyanıyor, akşam saat 20:30 da başlıyoruz uyuma girişimlerine 21:30 da ancak uyumuş oluyor
sallayarak uyutmakmisakin oyle alistirma sonra cok zorlanirsin
canim sallamak cok kotu keske hic alistirmasaydiniz burda inanin birtane sallanan besik bulamazsiniz cunku hayatta sallamazlar aslinda en buyuk dogru bildigimiz sanlisen büyük problemimbüyüğü 1,5 yaşına kadar salladım
küçüğü de şuan bile beşiğini sallayarak uyutuyorum , bıraktığım gibi uyanıyor
büyüğüme masal okuyorum zaten :) çok seviyor masalı, küçük daha anlamıyor öyle şeylerden, denedim ama olmadıcanim onun en gec 19:30da yatmasi lazim eger uyku araligi uzun olursa o zamanda uyumakta zorlanir hem onu sallamak yerine kitap okuyabilirsin onun yasina uygun kitaplar var hem cok hosuna gider
buyuk kizinada ayni sekilde kitap oku once ve sonrasinda kendi haline uyumaya alistirmaya calis
kusura bakmayin kizlar cenem dustu resmen
canim sallamak cok kotu keske hic alistirmasaydiniz burda inanin birtane sallanan besik bulamazsiniz cunku hayatta sallamazlar aslinda en buyuk dogru bildigimiz sanlis
bir bebek 3 aylik olana kadar aliskanlik edinmez hani diyorlarya kucaga alisir oyle bisey soz konusu degil 3 aydan sonra o zaman gaz sancilarida gecmis oluyor karnini doyurup altini kurulayip uyanik halde yataga koyucan cocuk yatagini gorecek etrafini seyrederek uyuyacak boylelikle anlamaya baslayacak
aglayabilir bu cok normal eger sorunu yoksa 5 dk aglayabilir sonra susar uyur zaten
yazmayi unutmusum en onemlisi annenin sakinligi cunku bebekler ve cocuklar herseyi hissediyor bunlari yaparken cok sakin ve sabirli olunmali
büyüğü sallamaktan bıktığım için küçüğü hiç allamıcam demiştim ama yatağa koydum mu ağlamalarına kıyamıyorum işte hemen alıveriyorum yataktan
canim onun yasina uygun kitaplar al cocugu kucagina al ve gorsun kitaptaki resimleri benim oglum daha 13 aylik ama bayiliyor kitaplara her aksam yatmadan once picamalarini giydiririm dislerini fircalariz (suna oynamak diyeli m)büyüğüme masal okuyorum zaten :) çok seviyor masalı, küçük daha anlamıyor öyle şeylerden, denedim ama olmadı
evet bende kiyamiyorum canim holladalilara bakarsan 1 saat aglaya bilir diyor ama ben en fazla 15 dk aglattim alisana kadar baktim cok agliyor ozaman dayanamayip aliyordum ama arkadaslarim yanlis yaptigini biliyon demi derdi hicte oyle olmadi cok sukurbüyüğü sallamaktan bıktığım için küçüğü hiç sallamıcam demiştim ama yatağa koydum mu ağlamalarına kıyamıyorum işte hemen alıveriyorum yataktan
canim onun yasina uygun kitaplar al cocugu kucagina al ve gorsun kitaptaki resimleri benim oglum daha 13 aylik ama bayiliyor kitaplara her aksam yatmadan once picamalarini giydiririm dislerini fircalariz (suna oynamak diyeli m)sonra kitaplara bakariz beraber sonrada artik uyku vakti derim yatiririm yataga yaninada pelus oyuncak koyarim ona sarilir kendi kendine konusarak uyur
dene canim anlamaz olurmu burda daha 3 aylikken renkli bez kitaplar veriyolar cocuklarin eline 3 aylikken ses cikaran bezden kitaplar veriyolar 6 aylikken daha cok gorselligi olan yani rengarenk bez kitaplar veriyolar zaten 10 aylikken normal kitap okuyolar dene gercekten benim oglumda hep ise yaradikızıma öyle yapıyodum ama oğlumu biraz ihmal ettim galiba, daha hiç kitap okumadım , anlamaz diye, deniycem akşam, yarın sonucunu yazarım :)
dene canim anlamaz olurmu burda daha 3 aylikken renkli bez kitaplar veriyolar cocuklarin eline 3 aylikken ses cikaran bezden kitaplar veriyolar 6 aylikken daha cok gorselligi olan yani rengarenk bez kitaplar veriyolar zaten 10 aylikken normal kitap okuyolar dene gercekten benim oglumda hep ise yaradiinsallah seninkindede yarar
yok canim ihmal ettigin icin degil eminim sadece cocuk iki olunca yogunluk artiyo ondandirkitabımız çok zaten, kızım kendiliğinden sevmişti, 1 yaşından önce elimize veriyordu resimleri okuyorduk :) oğluşada yapayım, bak üzüldüm şimdi, onu ihmal ettim diye
Bitanem benim kızımın 2yaşı nisanda oolacak.ve 6 7 şiiri biliyor artık.her sözü söylüyor. Çok tatlı dilli maaşallah.yaşıtlarından fazla konuşkan.nazara gelmesinden çok korkuyorum hep.nereye gitse konuşmasıyla herkesi kendine bağlarsunuda ekliyeyim 2 yasindaki normal bir cocuk sadece 1500 kadar kelime ogrenir ama yatmadan once kitap okunan cocuk 3500 kelime ogrenirmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?