Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

12 de yatıyor 15:30 gibi uyanıyor, akşam saat 20:30 da başlıyoruz uyuma girişimlerine 21:30 da ancak uyumuş oluyor
canim onun en gec 19:30da yatmasi lazim eger uyku araligi uzun olursa o zamanda uyumakta zorlanir hem onu sallamak yerine kitap okuyabilirsin onun yasina uygun kitaplar var hem cok hosuna gider
buyuk kizinada ayni sekilde kitap oku once ve sonrasinda kendi haline uyumaya alistirmaya calis

en büyük problemim büyüğü 1,5 yaşına kadar salladım

küçüğü de şuan bile beşiğini sallayarak uyutuyorum , bıraktığım gibi uyanıyor
canim sallamak cok kotu keske hic alistirmasaydiniz burda inanin birtane sallanan besik bulamazsiniz cunku hayatta sallamazlar aslinda en buyuk dogru bildigimiz sanlis
bir bebek 3 aylik olana kadar aliskanlik edinmez hani diyorlarya kucaga alisir oyle bisey soz konusu degil 3 aydan sonra o zaman gaz sancilarida gecmis oluyor karnini doyurup altini kurulayip uyanik halde yataga koyucan cocuk yatagini gorecek etrafini seyrederek uyuyacak boylelikle anlamaya baslayacak
aglayabilir bu cok normal eger sorunu yoksa 5 dk aglayabilir sonra susar uyur zaten
yazmayi unutmusum en onemlisi annenin sakinligi cunku bebekler ve cocuklar herseyi hissediyor bunlari yaparken cok sakin ve sabirli olunmali

büyüğüme masal okuyorum zaten :) çok seviyor masalı, küçük daha anlamıyor öyle şeylerden, denedim ama olmadı

büyüğü sallamaktan bıktığım için küçüğü hiç sallamıcam demiştim ama yatağa koydum mu ağlamalarına kıyamıyorum işte hemen alıveriyorum yataktan

Son düzenleme:
büyüğüme masal okuyorum zaten :) çok seviyor masalı, küçük daha anlamıyor öyle şeylerden, denedim ama olmadı
canim onun yasina uygun kitaplar al cocugu kucagina al ve gorsun kitaptaki resimleri benim oglum daha 13 aylik ama bayiliyor kitaplara her aksam yatmadan once picamalarini giydiririm dislerini fircalariz (suna oynamak diyeli m) sonra kitaplara bakariz beraber sonrada artik uyku vakti derim yatiririm yataga yaninada pelus oyuncak koyarim ona sarilir kendi kendine konusarak uyur

Rapor
Sabah
Bir yumurta
Domates
Salatalik
Peynir
Cay
Bir dilim çavdar

Öğlen
Az sonra yicem
Haslanmis tavuk
Salata ayran

Aksam
Geç saate birakmadan acikirsam çorba
Yoğurt

Su iki
Lt
Spor
Mekik
Plates
Squat
100 ip atoma
Yarim şinav

büyüğü sallamaktan bıktığım için küçüğü hiç sallamıcam demiştim ama yatağa koydum mu ağlamalarına kıyamıyorum işte hemen alıveriyorum yataktan
evet bende kiyamiyorum canim holladalilara bakarsan 1 saat aglaya bilir diyor ama ben en fazla 15 dk aglattim alisana kadar baktim cok agliyor ozaman dayanamayip aliyordum ama arkadaslarim yanlis yaptigini biliyon demi derdi hicte oyle olmadi cok sukur
ama birde su var gecis donemleri mesela cocuk daha az uykuya ihtiyac hissediyor 3. ayinda bir bocaliyor 6. ayinda yine bir duzensizlik oluyor 10. ayinda, 12. ayinda ve 18. ayinda artik gunduzleri uyumak istemiyor ama yorgunda dusuyor o zamanda bir bocaliyor ama sabirli ve sakin olununca gecis donemleride rahatlikla atlatilabilir

kızıma öyle yapıyodum ama oğlumu biraz ihmal ettim galiba, daha hiç kitap okumadım , anlamaz diye, deniycem akşam, yarın sonucunu yazarım :)

kızıma öyle yapıyodum ama oğlumu biraz ihmal ettim galiba, daha hiç kitap okumadım , anlamaz diye, deniycem akşam, yarın sonucunu yazarım :)
dene canim anlamaz olurmu burda daha 3 aylikken renkli bez kitaplar veriyolar cocuklarin eline 3 aylikken ses cikaran bezden kitaplar veriyolar 6 aylikken daha cok gorselligi olan yani rengarenk bez kitaplar veriyolar zaten 10 aylikken normal kitap okuyolar dene gercekten benim oglumda hep ise yaradi insallah seninkindede yarar

kitabımız çok zaten, kızım kendiliğinden sevmişti, 1 yaşından önce elimize veriyordu resimleri okuyorduk :) oğluşada yapayım, bak üzüldüm şimdi, onu ihmal ettim diye

kitabımız çok zaten, kızım kendiliğinden sevmişti, 1 yaşından önce elimize veriyordu resimleri okuyorduk :) oğluşada yapayım, bak üzüldüm şimdi, onu ihmal ettim diye
yok canim ihmal ettigin icin degil eminim sadece cocuk iki olunca yogunluk artiyo ondandir

Kızlar sohbetinizi uzaktan izledim mirjam çok güzel bilgiler vermişsin.=)
Ben bi yoğunlaştım yazamıyorum buraya. Akşamda gelemem şehir dışından misafirim geliyor mutluluktan havalara uçuyorum.=)
Mesai bitene kadar buradayım boş oldukça yazarım ama yazamazsam unutmadan menümü ekleyim.

Kahvaltı: 1 muz, 1 kutu süt

Öğle: Ciğer kavurma

Ara: 1 kutu süt , 1 elma

Akşam: Tam olarak evde ne gibi bir menü olduğunu bilmiyorum. Cıslara bulaşmadan ekmek tüketmeden akşamı atlatırım inş.

Ara: Meyve yerim

Su: 2 litre anca biter daha 2 litre içebildim.

sunuda ekliyeyim 2 yasindaki normal bir cocuk sadece 1500 kadar kelime ogrenir ama yatmadan once kitap okunan cocuk 3500 kelime ogrenirmis
Bitanem benim kızımın 2yaşı nisanda oolacak.ve 6 7 şiiri biliyor artık.her sözü söylüyor. Çok tatlı dilli maaşallah.yaşıtlarından fazla konuşkan.nazara gelmesinden çok korkuyorum hep.nereye gitse konuşmasıyla herkesi kendine bağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…