yavaş yemeyi nasıl başarıyorsunuz ya. ben sanki elimden alıcaklar gibi süratle yiyorum. unutuyorum yavaş yemeyi. ama çok faydası oluyordur değil mi
benimki bu tip cnm ve çok memnunum
geçmişi daha okuyamadım
söz verdiğim için ilk bunu yazayım dedim
ayşegülcüm seni 2 hafta sonra mezun ediyormuyuz kaydirigubbakcemile2
B]
yok canım yaa,aslında o kadar çok gezen biri değilim...bugün toplandıım arkadaşla eski okulumdan,çok çok samimi olduum arkadaşlarım...dünkü olay tam anlamıyla son dakika çıkan bi şeydi...bugün çok güzel yedik içtik,eğlendik,dertleşitk,güldük,eğlendik...yediğimi içtiğimi bugünde bırakıyorum artık...bundan sonra uğraşmaya devam...
kilo vermeye baş koydum...bu yoldan dönmek istemiyorum...
bugün yine arkadaşlarım zayıflamışsın dediler iltifatlar ettilerçok mutlu oldum...kilo almak istemiyorum...devam edicem inşallah
stepperım gizemin gösterdiğinin önünde tutma yeri olanından...bu türlerde yürümek çok zormuş...aşkitonunda vardı...benimkinde tutma yeri var,göstergesi vs her şeyi var,yan bastığın için beli de inceltiyo...çok memnunum ben,tavsiye ederimyerimseniben
foosunu ekleyecektim ama yükleme sitesi hata veriyo canım...başka zaman eklerim istersen:bbo:
evet canım ama bizim internetten indirmeler yasak. o yüzden mecbur cd alıcam. tuğba özayınkini aldım ama bana hafif geldi. ben daha zıplamalı tepinmeli şeyler seviyorum.
geçen bize misafir geldi.kız diyor ki ben çok iştahlıyım sürekli bişeyler yerim. ama ortaköye gitik kumpir yicektik.kıZ yarısında tıkandı bıraktı. bense dibine kadar yedim. pattesin kabuğunu geçip alttaki jelatini yiyodum az daha. böyle herşeyi yeyip zapzayıf olanları ben çözdüm kızlar. bunlar bizim yediğimizin yarısını anca yiyebiliyor, belki de 3te 1ini. ve çok yavaş yiyorlar. benim eşim de öyle bişeyi iki saatte yer. herşeyi yediği halde kilo almaz. hoş erkeklerin yapısı daha farklı ama kızlarınki böle galiba.
selam kızlarr
bakıyorum takımda toparlanmalar var
emoşum bugünüde kazasız atlattıysan eğer bu iş tamamdır kaydirigubbakcemile5
aslıcım 1 haftada senin mükafatın olsun çok kilo verdin arada olur böyle şeyler
ayşegülcüm seni 2 hafta sonra mezun ediyormuyuz kaydirigubbakcemile2
perperi sizede çok geçmiş olsun canım bir okutun kendinizi bence
zeynepcim başınız sağolsun
angel haşgeldin canım sen geçmişe bakmıyormusun tatlım sana sorularımız var CADIARZU
bende bildiğiniz üzere montiye devam kızlar bugün tartı bana oynamadıysa 68 çıktım ama bu hafta regl haftam cumaya nasıl yansır bilemiyorum.ben 68 ile hamile kalmıştım bu demek oluyorki aldığım 27 kiloyu vermiş oluyorum :lepi:
kızlar cuma günü bildirime çiğdem meral ve perperiyi bekleme amacım kilolarını aynı geçmek istemememin sebebi takımda kilo alanlar vardı toplamda 3.5 kilo almış görünüyoruz.perperi ve çiğdemin kilo verdiğinden emindim ve sıralamada takımın motivasyonu düşmesin iyi bir derece alalım istedim.
açıklama gereği duydum hilmişim aynı geçmek (bildirim olmadığında yoksa kilo verilememiş olabilir) böyle bir yarışmada bana çok doğru gelmiyor o sebeple bekliyorum.
canım valla sanırım bir alışkanlık bu.Farkında olmadan yavaş yiyorum.Belli bi süre dikkat edilirse alışkanlık haline gelebilir.Senin için faydalarını bulup ekledim :)
İnsanların bir çoğunun bilmediği bir gerçek vardır ki bilimsel araştırmalar sonucu bu gerçeği öğrenmiş kişiler kendilerini daha formda tutabilmekte ve daha sağlıklı beslenebilmekte. Bu gerçek ise şudur; Mide ağızdan alınan bir besinle birlikte sindirim enzimlerini harekete geçirir ve bu süreçten sonra mideye inen besinler ilk 20 dakika boyunca sindirilir. 20 dakikanın sonunda artık mide doygunluk hissi için beyni uyarır. Bizlerde 20. dakikadan sonra midemizde bu doygunluğu hissederiz. Burdan çıkarmamız gereken sonuç ise şudur, İlk 20 dakika içinde hızla yediğimiz yiyeceklerin yarısı bile size doygunluk hissi verecektir. Yani yiyeceklerinizi büyük lokmalar halinde çiğnemeden yutmak yerine küçük lokmalar halinde iyice çiğnereyek hem bu 20 dakikayı doldurabilir hemde besinlerin yüzeylerini arttırarak enzimlerin etki alanını genişletebilirsiniz. Buda daha hızlı sindirime yol açacaktır. İşte yavaş yemenin formunuzu korumada ve doygunluk hissi yaşamanızda ki etkisi budur. Sizde bundan sonra öğünlerinizi daha yavaş ve iyice çiğneyerek tükettiğiniz taktirde gereksiz kalori alımından kaçınmış olacaksınız
teşekkürler gizemcim.nette tutmalıları görmüştüm ilk olarak sanırım onlar daha kullanışlı olur.
ahh ayçinim inşallah yaa.mezun olup size son halimi resimlerim artık sizde motive olursunuz :)
merhaba arkadaşlar
ben 3.takımdan tgull...bu hafta kilo veremedim hatta 200gram aldım.
ben varya ben pis boğazlı şişkonun tekiyim...
valaaa şahane tespit canım...alkisalkisalkisalkisalkisalkis sonuna kadar katılıyorum üniversiteeyken dal gibi bi ev arkadaşım olmuştu...çok tatlı bi kızdı...garip bi şekilde hep açtı...sürekli ayyy karnım kazındı der dururdu ama yemeğe oturunca da hemencecik tıkanır daha fazlasını yemezdi düşünün deli gibi aç ve yarım dilim ekmekle tıkanıyo:roflol::roflol: başta anlamazdım ama sonra anladım ki kız 2 3 saatte bir bişeyler atıştırıyo ama azıcık...eeee hal böyle olunca da deli gibi metabolizması var tabi...tam da dietisyenimin bana söylediği ve oturtmaya çalıştığı programı o kendiliğinden yapıyo...nasip kader ne diyelim kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı ama sağlıklı sıhhatliyiz şükür ki:))))bz de doğuştan olmasa da sonradan öğrenicez artık:)))bi de kızlar benim bi tesbitim daha var zayıfların genelde tatlıyla arası hoş değil bilmem siz ne dersiniz?içlerinden gelmiyo yemek eşim mesela asla ve asla 2.dilim baklavayı yiyemez midesi bulanır garibimin..ilk zamanlar buna inanmayıp peşpeşe tıktıydım garibimin ağzına ve çok özür dileyerek söylüyorum eşim lavaboya zor attı kendisni:))))ben de biraz mahcup ve sinirle anladım ki garibimin bünye müsait yaratılmamış tatlıya:)))aaah ahhh!!!laelaelaelaelae
kızlar yürüyüşlerimi hiç aksatmadan yapıyorum perşembeden beri her gün 70 dakika nasıl sizce?zamanla arttırmayı düşünüyorum...
bu arada abire tartılıp saçma salak moralimi bozduğum için kocacığım peşembeye kadar tartıyı sakladı:)))çeşitli hile ve hurdalarla ağzından almaya çalışıyorum nereye sakladığını ama cık!çok kararlı perşembeye kadar tartılmak yok...bu da demek oluyo ki son ana kadar kilomdan haberim olamayacağı için bu hafta çooook dikkat etmeliyim...gerçi ben maşallah bu sabahı 2 kreple açtım ama olsun:)))içinde yağ falan yok zaten su un tuz yumurta accuk da süt var...ekmek yerine yedim:)))kahvaltımı epeyce geç yaptım yalnız...11 falandı saat malum bugün pazar...tatil:)))ara olarak da meyve yedim şimdiye kadar az sonra da eşimle beraber yürüyüşe çıkıyoruz belki bu yürüyüş kesmez işyerine gidi biraz da koşu bandımda yürürüm:lepi:
tgull takma kafana arkadaşım inşallah bi dahaki haftaya verirsin...kızlar gram gram bile gitse motivasyonumuzu bozmayalım lütfen bunu ayrıca kendime de sölüyorumlülülülülülü
ben bu ara hayal dünyamda yaşıyorum acaba haziranın sonunda 70 in altını görür müyüm?inşallah kızlar yaaa sanki 70 in altına inersem psikolojim de daha bi düzelecek gibi geliyo bana...delikafadulden belki o zaman bu kadar stresli olmam kilo verirken...
bugün akşama da semiz otu yapayım diyorum tabi öncelikle koca popomu kaldırmam gerek..pek konudan konuya uçtum farkındayım ama napayım içimi dökünce rahatlıyorum hepinizi seviyorum kızlar a.s. yarın görüşürüz:içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?