- 25 Mart 2014
- 1.395
- 1.781
- 53
birinci hatamız yemekten doymaya şartlanmak
yemekten kalktığınızda daha doymamış olmalıyız
ben bugun kahvaltıdan kalkarken içimdeki cocuk ''ama ben doymadımmm,şundan da azcık yiyim'diyordu,kendisine bir şaplak attımsus dedim : ))))) doymam gerekmiyor,gerekli enerjiyi alsam yeter
biz yapı olarak daha şanssızıs,yemek yemeği seviyoruz ve kendimizi kısıtlamıyoruz
geçen yaşlı kadınlar kuzenimin kızı hakkında konusuyorlardı, kız ilkokulda günde 1 tabak börekten poğaçadan vsden istemiş,sonra ikinci tabağı istemiş,sonra da dondurma istemiş...kız cocuğu ve kilolu da tabi...ben de küçükken anneminde günüde 1 tabak yerdim,sonra misafirlerin gitmesini beklerdim,onlar gittikten sonra tabaklarda hamurişini bitirirdim,sonra ortaokulda 70 kiloyu gördüm tabi..neyse kuzenimin kızına üzüldm baya, iştah biraz genetik biraz da ailemizin yeme davranışı bize geçiyor...kızım için de endişelendim...bundan diğer kadınlar cocuklarını yemeğe zorlarlarken ben kızımı zorlamıyorum,paketli gıda şekerli gıda kendim yemiyorum ki o da yemesein,çok daha kötü bir dünya onları bekliyor...biz cocukken bukadar yapay gıda yoktu...e bukadar kimyasal,kanser basta olmak üzere cesitli hastalıkların habercisi
cocukların elinde böyle paketli gıda görünce içim yanıyor,bisküvi,çikolata cips vs
neyse konuyu dağıttım,olayı şuraya bağlayacaktım; midemiz tıka basa dolmak zorunda değil,o gün tabağında mesela en sağlıklısını seçip yiyebilirdik: örneğin kısır ya da salatalar gibi,ya da o börekten bir parça kesip gerisini bırakabilirdik...
hayatımız,kilomuz elimizde...doğru tercihler bizi doğru sonuçlara getirecek
bence bu olay sadece kilo verme olayı değil,yoksa ben buralarda 1 yıldır dolanmazdım
bu olay iradeyi kontrol,nefis terbiyesi olayı
ağzını kontroll eden hayatında diğer seyleri de kontrol edebilir bence
ben 1 tane bile şınav çekemem :)kızlar 6. takıma yenilirsek herkese 100 şınav
Slm kızlar umarım herkes iyidir hepiniz biyerlere gidiyoruz topik muhtemelen boş kalacak bekçiliği talibimben beklerim merak etmeyin
günaydın arkadaşlarrrr! herkes tatile mi gidiyor??? Ne kadar yanlışşşşşşş! Oy kullanmayacak mısın?
kızlar şöyle yapalım
beynimizde her şeyi bir resimle ilişkilendirelim
mesela dondurma fazla yersek bu aklımıza gelsin
Yok canım sana değil tabii ki,oy vermeyip tatile gidecek olanlara dedim!!! (ünlem koyduk bu kez)
canım bana mı dedin, oy günü eşim çalışacak, ve oy verecek, mecburen buradayız...
ya bir de hamileyken her şeyi yedirmeye çalışıyorlar ya,sinir oluyordum,inadına yemiyordum
yemezsen doğum lekesi olur diyorlar ya çok komik
midem bulandı ama o nasıl resimlerdi öyle ya
4GÜNÜN DEYERLENDİRİLMESİ
@ksrays 35mesaj ,her gün menü vermiş,bir gün spor yapmamış 30DAKİKA SPOR EK YAPILACAK
@Ahu060812 18mesaj,pazar spor yapmamış 30DAKİKA EK SPOR YAPILACAK,MESAJ SAYIN AZ
@fatmanurkaya 41mesaj,cuma menü vermemiş,cuma spor yapmamış 30DAKİKA EK SPOR YAPILACAK
@Naz 15mesaj,3gün spor yapmamış 1.5SAAT EK SPOR YAPILACAK,MESAJ SAYIN AZ
Sarayca 40mesaj,1gün menü vermemiş,2gün spor yapmamış 60DAKİKA EK SPOR YAPILACAK
@xpreiaZ 39mesaj,bi gün menü vermemiş,2gün spor yapmamış 60DAKİKA EK SPOR YAPILACAK
@asfarovski 31mesaj,bi gün menü vermiş,bi gün spor yapmış.....kendisiyle özeldemn konuştuk izinli yarına kadar İZİNLİ
@nananais 32mesaj,her gün menü vermiş her gün spor yapmışGÜRU ÜYEMİZ,HERŞEY SUPER
keklik_58 28mesaj,bi gün spor yapmamış,dünki menünü göremedim30DAKİKA EK SPOR YAPILACAK
@emnyzk 17mesaj,hergün menü vermiş,spor yapmış,dünkileri göremedim MESAJ SAYIN AZ,AZ GELİYORSUN
@petitjoueur 12mesaj,bi gün menü verilmemiş,3gün spor yapılmamış 1.5SAAT EK SPOR YAPILACAK,AZ GELYORSUN
@Iremoz02 3mesaj,cumartesiden beri yoksun GALİBA VAZ GEÇMİŞ
@Pln35 13mesaj,hergün menü vermiş,bi gün spor yapılmamış 30DAKİKA EK SPOR YAPILACAK,AZ GELİYORSUN
Canım burada da çilek ya da ciğer tutup o elini bir yerine sürersen leke olur diyorlar,Annem kardeşimde ciğer doğruyormuş aman elini bir yere vurma bebeğinde olur demişler,annem de ayağının altına dokunmuş olacak mı diye,şimdi kardeşimin ayağının altında leke varya aklıma geldi bak, bi tek hamileyken elimi neye atsam yıkıyodum, hani şu gül meselesi var ya, o kadar çok kişide olmuş ki, çiçek dahi koklayamıyordum
Canım burada da çilek ya da ciğer tutup o elini bir yerine sürersen leke olur diyorlar,Annem kardeşimde ciğer doğruyormuş aman elini bir yere vurma bebeğinde olur demişler,annem de ayağının altına dokunmuş olacak mı diye,şimdi kardeşimin ayağının altında leke var
çok haklısın semal beni çok şaşırttı arada profiline baktım ama pazartesi gelmiş buraya yazmamış üyelerin son etkinliği görünüyor ya ordan baktım ben sana ayır bence demiştim kaptanımValla fatmacım elimdeki notlarda nana hariç 4 4lük bir üye yok...sonrada niye veremiyoruz niye dereceye giremiyoruz diye yakınıyoruz ama işte sonuç ortada...keşke bu hafta semali duskalifiye etseydim...beni böyle kazıklayan güvenimi böyle suistimal eden üyelere karşı çok gıcığım...3hafta listeyi etkilemek yerine bi kez gelir beni ayrıldı yaz devam etmeyeceyim der insan...ortadan kayb olmak ta neyin nesi...kadın da olsan dobra olmalısın..
canım bir ara ben de gitmiştim diyetisyene 2 defa gittim biri devletti öbürü özeldiGeçen diyetisyenle konsutum arkadaşımın ablası dedim nasıl bir diyet uyguluyorsunuz falan işte bizim zaten hemen hemen az çok bildiğimiz şeylerden bahsetti o ekmek sadece Sabah 1 dilim olarak öneriyormus dedim ben bildiginiz gibi ogrenciyim evime herzaman et tavuk girmiyor sadece makarna olduğu zaman oluyor dedi ki eğer makarna yiyeceksen o gün öğlen ye dedi akşam çorba gibi hafif şeyler tuketebilirsin dedi günde 1 kase yoğurt oneriyormus bide meyva kesinlikle ara öğün olarak yenmeli tuketilmeli dedi ve dedim canım çok tatlı istiyor bazen nasıl tatlılar oneriyorsunuz sadece sütlü tatlıya izin varmış 2 haftada bir olabilir çok fazla şekerli olmamak kaydıyla dedi ve o gün çok dengeli beslenmek sartmis ekmek yasakmis bayagi konuştuk işte özeti böyle :)
günaydın kızlar, ahu sende mi izne ayrılıyorsun?
kızlar etaplar birleşecek sanırım, benim için fark etmez cuma yine bildirim yaparım
biliyorsunuz öğleden sonra tatil ve 4,5 gün ediyor,
bizimde bazı planlarımız var, kaplıcaya falan gitmeyi düşünüyoruz, tabi bi aksilik çıkmazsa
tatilde fazla giremeyebilirim, bilginize...
Ben de artık hamile kalıp bebeğimin bir yerinde leke olmasın diye kendimi sakınmak istiyorumaynen bende öyle canlı örnekler gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?