Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

inşallah cnm yaa dün şu çok İçmedim ondan olmistur ınsallah yaa bugün dayaniyorum suya ☺☺☺

Bi düşünmem lazim
Simdi ben 1 dilim masumcuk bir fistikli baklava yesem sonra deli gibi spor yapsam oluyor mu ki
40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için ise hiç durmadan 1 buçuk saat dans etmek gerekiyor.

ANINIZ BİR DİLİM PİZZA MI ÇEKTİ?

Sıcacık bir pizzaya hayır diyemediniz mi? 180 gramlık bir dilim pizza yaklaşık 330 kalori. O kaloriyi yakabilmek için 1 saat boyunca hiç durmadan yüzmeniz gerekiyor. Bu size 324 kalori yaktıracak.

HAMBURGERE HAYIR DİYEMEDİNİZ Mİ?

Çeşidine, etinin gramajına ve ekmeğine göre değişmekle birlikte ortalama 110 gramlık bir adet hamburger 240 kalori ediyor. Bu alınan kaloriyi yakmak için tempolu bir şekilde 2 saat yürümek gerekiyor.

1 DİLİM ÇİKOLATALI PASTA MI?

Özellikle kadınların vazgeçilmezi çikolatalı pasta? Geri çevirmek nasıl da zordur pek çoğu için! Ama yemeden önce bir kez daha düşünün. Zira 70 gramlık bir dilim çikolatalı pasta yaklaşık 275 kalori ediyor. O pastanın kalorisinin size kilo olarak dönüşünü engellemek için ortalama 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev işi yapmak gerekiyor.

BAKLAVA YEDİNİZSE HAYDİ DANS ETMEYE

40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için ise hiç durmadan 1 buçuk saat dans etmek gerekiyor.

İÇECEKLERE DE DİKKAT!

Peki ya meşrubatlar? Bahar aylarıyla sıvı ihtiyacı artacak. Harcadığınız sıvıyı yerine koymak için tüketeceğiniz meşrubatlara dikkat! Örneğin 330 cc'lik bir kutu hazır vişne suyu 178 kalori. Onu yakmak için ortalama 300 dakika yani 5 saat durmaksızın merdiven inip çıkmak gerekiyor.

SÜTLÜ KAHVE Mİ İÇTİNİZ?

1 fincan normal yağlı süt ile şekerli sütlü kahve içtiğinizde 150-160 kalori almış oluyorsunuz. Onu yakabilmek için ayakta 3-3.5 saat bulaşık yıkamak bu kaloriyi ancak kaybettiriyor.

İLLE DE KEBAP MI?

300 gramlık bir porsiyon İskender kebap 580 kalori ediyor. Bunun size yağ olarak dönüşünü engellemek için yaklaşık 2 saat bisiklet çevirmek gerekiyor.

PİDE ZİYAFETİ Mİ ÇEKTİNİZ?

140 gramlık 1 porsiyon pide yediğinizde ise pidenin çeşidine göre değişmekle birlikte ortalama 305 kalori alıyorsunuz. Bunu yakmak için 1 buçuk saat aerobik egzersizi yapmanız gerekiyor.

1 TANECİK LAHMACUN MU DİYORSUNUZ?

1 adet lahmacun (80gr) yemek bize 160 kaloriye mal oluyor. Bunu yakmak için 30-45 dakika basketbol oynamak gerekiyor.

SUCUKLU YUMURTA KEYFİ Mİ?

Pazar sabahı ailece kahvaltı yapacaksınız. Canınız şöyle sahanda kızarmış sucuklu yumurta çekti! Dayanamadınız ve 150 gramlık 1 porsiyon kızarmış sucuklu yumurta yediniz. 363 kalori almış oluyorsunuz. Bu kalori için 1.5- 2 saat arası kayak ( kros) sporu yapmanız gerekiyor.

MAKARNAYA KARŞI KOYAMADIYSANIZ

200 gramlık 1 porsiyon domates soslu makarna yediyseniz 286 kalori aldınız demek. Bu kaloriyi yakabilmek için 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev temizliği yapmak gerekiyor. 200 gramlık 1 porsiyon domates soslu makarna yediyseniz 286 kalori aldınız demek. Bu kaloriyi yakabilmek için 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev temizliği yapmak gerekiyor.

1 porsiyon kremalı mantarlı kızarmış tavuk parçalarından oluşan bir makarnanın ise 545 kalori olduğunu biliyor muydunuz? Bunu eritebilmek için hiç durmadan 60 dakika koşu yapmak gerekiyor.

PATATES KIZARTMASI YEDİYSENİZ

Ketçap ve mayoneze batırdığınız patates kızartmasının kalorisi oldukça yüksek. 100 gramlık bir porsiyon patates kızartması 390 kalori. Yanında bir tatlı kaşığı ketçap 20 kalori, mayonez de 148 kalori. Yani bir anda tam 558 kalori aldınız demek. Bunun için 1 buçuk saat yüksek hızda kürek çekmeniz gerekiyor.

TEREYAĞLI KARİDESSİZ OLMAZ MI DİYORSUNUZ?

100 gramlık 1 porsiyon tereyağlı karides 267 kalori anlamına geliyor. Bunu eritebilmek için yaklaşık 1 saat boyunca hızlı tempodu yürüyüş yapmanız gerekiyor.

canım dün eşime okula beslenme olarak börek götürmüştüm okuldada yerli malı vardı öğretmenere bir masa hazırlanmıştı yok yok men hemen 1 mercimekli köfte yedim kaçtım eşimide yiyince börekler mende kaldı son ders eve gelirken yürüyüşe çıkmadan dayanamadım kızdım kendine al böreklerini menden dedim artık osaatler menim en yorgun ve aç olduğum saatler ona göndereceğim beslenmesini birdaha olmaz inşallah

cannmmm hoşgeldin nasılsın sen psikolog olmadınmıpizzacıda işe başlamışsın şaka şaka hayırlı olsun canım

canımm süper bir paylaşım ve yazı dediklerinin hepsine imzamı atarım çok haklısın

Çok güzel paylaşım
Kalorili ve sağlıksız besinleri yakabilecek hiçbir egzersiz yok gerçekten
Ömür boyu yediklerimiz konusunda kontrollü olmalıyız

Bi düşünmem lazim
Simdi ben 1 dilim masumcuk bir fistikli baklava yesem sonra deli gibi spor yapsam oluyor mu ki

Anladım sen zayıflamak istemiyorsun senin o masum diye belirttiğin şey göze ve ağza çok küçük geliyor ama gerçekte öyle mi? Baklava yemeden deli gibi spor yap da, hedefine ulaşmayı hedefle ablacan. Yolunu uzatırsan o yediğin masumcuklarla

Ay cnm tavuklar kuşluk vaktinde kalkarlar tüm gün bahcede dolaşıp yem ararlar, ondan oturduğu yerden basaran hiç canlı yok sanırım
Hehehhehh bir tezim daha çürümüş oldu
Ayipsin kanki yermiyim hiç sadece dilde benim ki

çok haklısın yeme bozuklugu benimde var malesef ,
öyle beter bir huyum var ki gece uykudan uynıp yemek
ara ara nüksediyor ama baş etmeyi ögrendimçok şükür

ben ayça kayanın 5333 kitabını okudum ve baya fadalı herşeyi yiyebilirisni diyor
amaa ölçüsünüde vermiş ,
benim metabolizmam çok yavaşladı,

Kızlar bigün bi uyansak ve hepimiz ideal kilomuzdayiz ne harika olurdu

çokkkk isterdim çokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…