- 1 Kasım 2012
- 6.379
- 10.803
- 298
Yarın basküle çıkıp burada sonucu paylaştıgımda hepiciniz utanacaksiniz pericadolozu
inşallah cnm yaa dün şu çok İçmedim ondan olmistur ınsallah yaa bugün dayaniyorum suya ☺☺☺Olur ablacım bu haftadan itibaren alırız başlangıç kilonu.
Kuzucum öncelikle şöyle bir durum var, dün yediklerin ödem tutmana sebep olmuş olabilir. Bu demek değil ki yarın daha fazla eksi görmeyeceksin. Bak mesela ben dünden bu güne 500 gr artıdaydım, mümkün mü tabi ki değil. Vucut böyle dalgalanmalar yaşıyor ve bir günü bir günün tutmuyor.
Etipuf mu valla mieskideeeen bir voronesimiz vardı o da makarna yemezdi ama bol bol etipuf yerdi ve kilo vermişti sende öyle olucan herhalde
Evet o bisküvisini yemeden yerdi ve gider üstüne 1 saat bisiklete binerdi, etipufun tanesini bırakmazdıEtipuf mu valla mi
Hemen 1 koli aldiriyorum kocişe
Bi düşünmem lazimEvet o bisküvisini yemeden yerdi ve gider üstüne 1 saat bisiklete binerdi, etipufun tanesini bırakmazdı
40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için ise hiç durmadan 1 buçuk saat dans etmek gerekiyor.Bi düşünmem lazim
Simdi ben 1 dilim masumcuk bir fistikli baklava yesem sonra deli gibi spor yapsam oluyor mu ki
onu bu kiloları alırken düşünecektik bence.bir anda almadık ki.Kızlar bigün bi uyansak ve hepimiz ideal kilomuzdayiz ne harika olurdu
Börek yeme fatmam, bir avuç toz şekeri yemekle aynı sey,hem bir börk bile o gün vereceğin kiloyu engelleyebilir,onun yerine süt iç, kahveli süt, ya da tarcınlı süt,hem sağlık için iyi, ya da sekrrsiz bir kahve
bence abartı bu ya , öyle şey mi olur , normal insanız bizde diğer insanlar gibi bu kadar kasmak doğru değil bence, ha sen öyle mutluysan öyle yapacaksın tabi ki canım ama ben kendine haksızlık etiğin kanısındayım
İyi geceler 7. Takımın gülleri çıtırları
Kesin dönüş yaptım. Bu uzuuuun tatilde neler yaptığımı anlatmak isterdim ama kayda değer bişey yapmadım dinlendim. Diyeti bırakmayacaktım tek hedefim oydu onu da malum ameliyat vs derken sporu bıraktım önce. Sonra da birazcık iştahım açılmış olabilir
İzne ayrıldığımda 61 lerdeydim sanırım. En son o ara tartıldım zaten. Bi tartım bozuldu önce. Onu hallettim derken ben kaçtım tartılmaktan
Yarın sabah tartılır yazarım buraya da.
Yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler. Herkes uyumuştur. Neyse nöbetçiniz geri döndü neyse ki
eğer zayıflayana kadar diyet sonra yerim derseniz daha fazlasıyla geri alırsınız tecrübe ettim şahsen.ömür boyu kontrollü gitmek lazım.hangi nedenle olursa olsun her birimizin yeme bozukluğu var beslenmeyi bilmediğimiz için obeziz önce bunu kabul etmeliyiz.yediğin yiyeceği yada canının çektiği şekerlemeyi al karşına bak vücuduma sen ne vereceksin de.su için diyoruz çünki böbreklerimiz için hergün en az 8 bardak sıcak havalarda daha fazla içmeliyiz. böbreklerimiz bizim için çok değerli+ ben ankara üniversitesi hemşirelik bölümü mezunuyum.stajlarımda ibnina hastanesinin nefroloji ve hemodiyaliz bölümlerinde bulundum.emin olun hiç birimiz diyalize girmek istemeyiz.böbrek yetmezliğinden sırada bekleyen kaç kişi var bir böbrek çıksında kurtuluyum diye.ya o yağlı karaciğerlerimiz ne olacak emin olun ki yediğiniz her besin vücuda giriyor ve karaciğer içindeki zehirli şeyleri yok etmek için çabalıyor.sanıyormusunuz ki işlenmiş besinler masum.zevkle yediğiniz veya yavrunuza verdiğiniz o çikolata ne yapıyor vücuda.ben kalan ömrümü sağlıklı geçirmek istiyorum. bundan sonra kendimin ve ailemin yediklerine hep dikkat edeceğim.mevzu sadece zayıflamak değil.biz metebolizmamızla oynadık.yavaşlattık.yanlışlarımızı tesbit edip düzeltip ölene kadar sağlıklı beslenmeli ve çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeliyiz.
Ay cnm tavuklar kuşluk vaktinde kalkarlar tüm gün bahcede dolaşıp yem ararlar, ondan oturduğu yerden basaran hiç canlı yok sanırımOturdugu yerden başarıya ulaşan tek şey tavuktur
Tavuk olmayin leeen hareket bugun hareket yarın baskül günü
Çok güzel paylaşımANINIZ BİR DİLİM PİZZA MI ÇEKTİ?
Sıcacık bir pizzaya hayır diyemediniz mi? 180 gramlık bir dilim pizza yaklaşık 330 kalori. O kaloriyi yakabilmek için 1 saat boyunca hiç durmadan yüzmeniz gerekiyor. Bu size 324 kalori yaktıracak.
HAMBURGERE HAYIR DİYEMEDİNİZ Mİ?
Çeşidine, etinin gramajına ve ekmeğine göre değişmekle birlikte ortalama 110 gramlık bir adet hamburger 240 kalori ediyor. Bu alınan kaloriyi yakmak için tempolu bir şekilde 2 saat yürümek gerekiyor.
1 DİLİM ÇİKOLATALI PASTA MI?
Özellikle kadınların vazgeçilmezi çikolatalı pasta? Geri çevirmek nasıl da zordur pek çoğu için! Ama yemeden önce bir kez daha düşünün. Zira 70 gramlık bir dilim çikolatalı pasta yaklaşık 275 kalori ediyor. O pastanın kalorisinin size kilo olarak dönüşünü engellemek için ortalama 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev işi yapmak gerekiyor.
BAKLAVA YEDİNİZSE HAYDİ DANS ETMEYE
40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için ise hiç durmadan 1 buçuk saat dans etmek gerekiyor.
İÇECEKLERE DE DİKKAT!
Peki ya meşrubatlar? Bahar aylarıyla sıvı ihtiyacı artacak. Harcadığınız sıvıyı yerine koymak için tüketeceğiniz meşrubatlara dikkat! Örneğin 330 cc'lik bir kutu hazır vişne suyu 178 kalori. Onu yakmak için ortalama 300 dakika yani 5 saat durmaksızın merdiven inip çıkmak gerekiyor.
SÜTLÜ KAHVE Mİ İÇTİNİZ?
1 fincan normal yağlı süt ile şekerli sütlü kahve içtiğinizde 150-160 kalori almış oluyorsunuz. Onu yakabilmek için ayakta 3-3.5 saat bulaşık yıkamak bu kaloriyi ancak kaybettiriyor.
İLLE DE KEBAP MI?
300 gramlık bir porsiyon İskender kebap 580 kalori ediyor. Bunun size yağ olarak dönüşünü engellemek için yaklaşık 2 saat bisiklet çevirmek gerekiyor.
PİDE ZİYAFETİ Mİ ÇEKTİNİZ?
140 gramlık 1 porsiyon pide yediğinizde ise pidenin çeşidine göre değişmekle birlikte ortalama 305 kalori alıyorsunuz. Bunu yakmak için 1 buçuk saat aerobik egzersizi yapmanız gerekiyor.
1 TANECİK LAHMACUN MU DİYORSUNUZ?
1 adet lahmacun (80gr) yemek bize 160 kaloriye mal oluyor. Bunu yakmak için 30-45 dakika basketbol oynamak gerekiyor.
SUCUKLU YUMURTA KEYFİ Mİ?
Pazar sabahı ailece kahvaltı yapacaksınız. Canınız şöyle sahanda kızarmış sucuklu yumurta çekti! Dayanamadınız ve 150 gramlık 1 porsiyon kızarmış sucuklu yumurta yediniz. 363 kalori almış oluyorsunuz. Bu kalori için 1.5- 2 saat arası kayak ( kros) sporu yapmanız gerekiyor.
MAKARNAYA KARŞI KOYAMADIYSANIZ
200 gramlık 1 porsiyon domates soslu makarna yediyseniz 286 kalori aldınız demek. Bu kaloriyi yakabilmek için 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev temizliği yapmak gerekiyor. 200 gramlık 1 porsiyon domates soslu makarna yediyseniz 286 kalori aldınız demek. Bu kaloriyi yakabilmek için 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev temizliği yapmak gerekiyor.
1 porsiyon kremalı mantarlı kızarmış tavuk parçalarından oluşan bir makarnanın ise 545 kalori olduğunu biliyor muydunuz? Bunu eritebilmek için hiç durmadan 60 dakika koşu yapmak gerekiyor.
PATATES KIZARTMASI YEDİYSENİZ
Ketçap ve mayoneze batırdığınız patates kızartmasının kalorisi oldukça yüksek. 100 gramlık bir porsiyon patates kızartması 390 kalori. Yanında bir tatlı kaşığı ketçap 20 kalori, mayonez de 148 kalori. Yani bir anda tam 558 kalori aldınız demek. Bunun için 1 buçuk saat yüksek hızda kürek çekmeniz gerekiyor.
TEREYAĞLI KARİDESSİZ OLMAZ MI DİYORSUNUZ?
100 gramlık 1 porsiyon tereyağlı karides 267 kalori anlamına geliyor. Bunu eritebilmek için yaklaşık 1 saat boyunca hızlı tempodu yürüyüş yapmanız gerekiyor.
O zaman zayıflamanın başarmanın zevkini yaşayamazdık :))))Kızlar bigün bi uyansak ve hepimiz ideal kilomuzdayiz ne harika olurdu
Bi düşünmem lazim
Simdi ben 1 dilim masumcuk bir fistikli baklava yesem sonra deli gibi spor yapsam oluyor mu ki
Hehehhehh bir tezim daha çürümüş olduAy cnm tavuklar kuşluk vaktinde kalkarlar tüm gün bahcede dolaşıp yem ararlar, ondan oturduğu yerden basaran hiç canlı yok sanırım
Ayipsin kanki yermiyim hiç sadece dilde benim kiAnladım sen zayıflamak istemiyorsunsenin o masum diye belirttiğin şey göze ve ağza çok küçük geliyor ama gerçekte öyle mi? Baklava yemeden deli gibi spor yap da, hedefine ulaşmayı hedefle ablacan. Yolunu uzatırsan o yediğin masumcuklarla
eğer zayıflayana kadar diyet sonra yerim derseniz daha fazlasıyla geri alırsınız tecrübe ettim şahsen.ömür boyu kontrollü gitmek lazım.hangi nedenle olursa olsun her birimizin yeme bozukluğu var beslenmeyi bilmediğimiz için obeziz önce bunu kabul etmeliyiz.yediğin yiyeceği yada canının çektiği şekerlemeyi al karşına bak vücuduma sen ne vereceksin de.su için diyoruz çünki böbreklerimiz için hergün en az 8 bardak sıcak havalarda daha fazla içmeliyiz. böbreklerimiz bizim için çok değerli+ ben ankara üniversitesi hemşirelik bölümü mezunuyum.stajlarımda ibnina hastanesinin nefroloji ve hemodiyaliz bölümlerinde bulundum.emin olun hiç birimiz diyalize girmek istemeyiz.böbrek yetmezliğinden sırada bekleyen kaç kişi var bir böbrek çıksında kurtuluyum diye.ya o yağlı karaciğerlerimiz ne olacak emin olun ki yediğiniz her besin vücuda giriyor ve karaciğer içindeki zehirli şeyleri yok etmek için çabalıyor.sanıyormusunuz ki işlenmiş besinler masum.zevkle yediğiniz veya yavrunuza verdiğiniz o çikolata ne yapıyor vücuda.ben kalan ömrümü sağlıklı geçirmek istiyorum. bundan sonra kendimin ve ailemin yediklerine hep dikkat edeceğim.mevzu sadece zayıflamak değil.biz metebolizmamızla oynadık.yavaşlattık.yanlışlarımızı tesbit edip düzeltip ölene kadar sağlıklı beslenmeli ve çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeliyiz.
Kızlar bigün bi uyansak ve hepimiz ideal kilomuzdayiz ne harika olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?