Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

günaydınnn herkese ,

selinanya yarın tartılıp başlangıçç kilosumu alıyorum o rakamı ?
geçen haftada tartılmamıştım bilmiyorumm

bu arada okadar ekmekten konuşunca bende bir dilim yedim sabah
öglene çorbamı bir kase degil 1 kepçe içerim :)

ET DEĞİŞİMİ : Tavuk, balık, dana eti
1 yumurta büyüklüğünde ( 30 gram ) Köfte, kıyma, kuşbaşı
1 yumurta büyüklüğünde ( 30 gram ) Biftek, pirzola ( kemiksiz )
1 avuç içi büyüklüğünde ( 30 gram ) Yumurta
1 adet Beyaz peynir, çökelek/lor
1 kibrit kutusu kadar ( 30 gram ) Kaşar peyniri
¾ kibrit kutusu kadar ( 20 gram ) Sosis, salam
1 dilim ( 25 gram )

Kabak, Ispanak, Patlıcan, Pırasa, Pancar 4 yemek kaşığı ...............................
Bezelye, kereviz, enginar, mantar, havuç.4 yemek kaşığı ..............................
Karnabahar, lahana, bamya, kış kabağı 4 yemek kaşığı .................................
Domates, salatalık, marul, maydanoz, roka, biberİstenildiği kadar

serbest. NOT : Her türlü yeşil sebzeler ve otlar, salata ve haşlama olarak istenildiği kadar her öğün yenilebilir. Sebze yemeği olarak yenildiğinde 4 yemek kaşığı 1 sebze değişimidir.

Elma 1 küçük boy ............. 100 gram
Portaka. 1 orta boy .............. 100 gram
Mandalina 1 büyük boy ............. 100 gram
Limon 1 orta boy ....... 100 gram
Turunç.1 orta boy ........... 100 gram
Greyfurt . ½ orta boy................ 125 gram
Kayısı. 3 küçük boy ......................... 100 gram
Muz küçük boy veya yarım büyük boy ................ 50 gram
Taze incir 1 adet ..................................... 80 gram
Kiraz 12 adet .................................... 75 gram
Vişne14 adet .................................... 80 gram
Üzüm 15 iri adet .............................. 180 gram
Yeni dünya 6 adet ................................... 125 gram
Erik 5 adet .................................... 125 gram
Çilek 12 adet..................................... 175 gram
Şeftali 1 orta boy ................................ 100 gram
Armut 1 orta boy ................................ 100 gram
Ayva.. ¼ orta boy ............................... 100 gram
Nar . ½ küçük boy ........................... 80 gram
Kavun . 1/8 orta boy ............................ 200 gram
Karpuz 1/8 orta boy ............................. 200 gram

EKMEK DEĞİŞİMİ : Ekmek (buğday, çavdar, mısır) 1 ince dilim............................. 25 gram
Uno light kepekli ekmek 2 ince dilim............................. 40 gram
Uno kepekli ekmek 2 ince dilim............................. 40 gram
Etimek 2 adet ..................................... 20 gram
Patates 1 küçük boy......................... 100 gram
Çorba 1 küçük kepçe Pirinç, Bulgur, Makarna, Erişte.................. 2 yemek kaşığı
Galeta 1,5 adet
Grisini 2,5 adet
Tuzlu Bisküvi 2 adet
Kestane 2 orta boy
Patlamış mısır ( yağsız ) 1 su bardağı dolusu ............. 20 gram
Haşlanmış mısır .1/2 adet küçük boy ............. 50 gram
Kepekli diyet bisküvi (Altınbaşak şekersiz) 4 adet 20 gram
Hamburger ekmeği .½ adet .................................. 25 gram
Sandviç ekmeği 1/3 adet ................................ 25 gram
Simit1/3 adet ................................ 25 gram
Peynirli çubuk kraker.¼ paket
Beyaz veya sarı leblebi .2 yemek kaşığı ..................... 20 gram
Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya ...4 yemek kaşığı ..................................................................................................................................

YAĞ DEĞİŞİMİ : Sıvı yağ ( ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytinyağı ) .........................1 tatlı kaşığı Tereyağı...............................................................1tatlı kaşığı
Zeytin ............................................................5adet
Fındık, fıstık .................................................5 adet
Ceviz .....................................................2 ad

YEMEK YERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR 1. Azar azar ve sık sık yemek yenmeli 2. Öğün atlanmamalı 3. Porsiyon miktarlarına dikkat edilmeli 4. Diyetisyeniniz tarafından önerilen yiyecekler küçük tabaklarda ve hepsi bir araya toplanarak yenmeli 5. Sofrada iç açıcı turşu, mayonez, garnitür çeşitleri bulundurulmamalı 6. Yemek yerken televizyon seyredilmemeli 7. Yemekler yavaş ve iyice çiğnenerek yenmeli 8. Yemekler çok sıcak ve çok soğuk olmamalı 9. Sıkıntılı, heyecanlı, üzüntülü ve çok sevinçli anlarda yemek yenmemeli 10. Yemek ortasında su içilmeli 11. Yemek sırasında bol bol söğüş olarak sebze yenmeli 12. Et olarak yağsız dana, tavuk, balık ve hindi eti ızgara, haşlama ve fırında pişirilerek yenmeli. Asla kızartma ve kavurma yapılmamalı 13. Süt ve yoğurt yarım yağlı veya light olarak kullanılmalı 14. Peynirin de yine az yağlı olanı tercih edilmeli 15. Öğün aralarında mutlaka meyve yenmeli 16. Yemeklerde zeytinyağ, ayçiçek yağı ve mısırözü yağı tercih edilmeli. Tereyağı ve margarin kullanılmamalı. Yemekler az yağlı olmalı, yemek dışında yağ ve yağlı yiyecekler yenmemeli 17. Poğaça, kek, şeker, bal, reçel, çikolata, gofret, cips, kola, gazoz gibi besleyici değeri olmayan bol kalori içeren yiyecekler tüketilmemeli 18. Her gün düzenli olarak spor yapılmalı ve fiziksel aktivite artırılmalı 19. Televizyon başında oturma süresi azaltılmalı

ÇEŞİTLİ YEMEKLERİN DEĞİŞİM LİSTESİNDEKİ KARŞILIĞI YİYECEK ADI ÖLÇÜ DEĞİŞİM Hamburger 1 adet 2 ekmek + 2 et + 1 yağ
Cheeseburger 1 adet 2 ekmek + 2 et + 1 yağ
Kadınbudu köfte 1 adet 1 et + ½ ekmek + 2 yağ
Kıymalı yaprak sarma 4 adet 1 et + 1 sebze + 1 ekmek + 1 yağ
Kıymalı dolmalar 2 adet 1 et + 1 sebze + 1 ekmek + 1 yağ
Zeytinyağlı sarmalar 4 adet 1 sebze + 1 ekmek + 1 yağ
Zeytinyağlı dolmalar 2 adet 1 sebze + 1 ekmek + 1 yağ
İçli köfte 1 büyük adet 3 ekmek + 3 et
Kıymalı veya peynirli börek 2kibrit kutusu 1 ekmek + ½ et + 1 yağ
Lahmacun 1 orta boy 2 ekmek + 1 et + 1 yağ
Sosis, salam veya peynirli sandviç 1 adet 3 ekmek + 2 et
Tavuklu sandviç 1 adet 3 ekmek + 2 et
Tost ( kaşarlı, salamlı ) 1 adet 2 ekmek + 1 et + 1 yağ
Tas kebabı 1 porsiyon 1.5 ekmek + 3 et + 2 yağ
Terbiyeli köfte ½ kepçe 2.5 et + 1 ekmek + 1 yağ
Yumurtalı veya kıymalı ıspanak 4-5yemek kaşığı 1 sebze + 1 et + 1 yağ

eğer zayıflayana kadar diyet sonra yerim derseniz daha fazlasıyla geri alırsınız tecrübe ettim şahsen.ömür boyu kontrollü gitmek lazım.hangi nedenle olursa olsun her birimizin yeme bozukluğu var beslenmeyi bilmediğimiz için obeziz önce bunu kabul etmeliyiz.yediğin yiyeceği yada canının çektiği şekerlemeyi al karşına bak vücuduma sen ne vereceksin de.su için diyoruz çünki böbreklerimiz için hergün en az 8 bardak sıcak havalarda daha fazla içmeliyiz. böbreklerimiz bizim için çok değerli+ ben ankara üniversitesi hemşirelik bölümü mezunuyum.stajlarımda ibnina hastanesinin nefroloji ve hemodiyaliz bölümlerinde bulundum.emin olun hiç birimiz diyalize girmek istemeyiz.böbrek yetmezliğinden sırada bekleyen kaç kişi var bir böbrek çıksında kurtuluyum diye.ya o yağlı karaciğerlerimiz ne olacak emin olun ki yediğiniz her besin vücuda giriyor ve karaciğer içindeki zehirli şeyleri yok etmek için çabalıyor.sanıyormusunuz ki işlenmiş besinler masum.zevkle yediğiniz veya yavrunuza verdiğiniz o çikolata ne yapıyor vücuda.ben kalan ömrümü sağlıklı geçirmek istiyorum. bundan sonra kendimin ve ailemin yediklerine hep dikkat edeceğim.mevzu sadece zayıflamak değil.biz metebolizmamızla oynadık.yavaşlattık.yanlışlarımızı tesbit edip düzeltip ölene kadar sağlıklı beslenmeli ve çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeliyiz.

Oooo tebrikleerrr ucuuzz atlatmışsın
Ohoo bende diyorum geleceğim için yapayım diye ama bunu derken bacaklarımı uzatmış uzanıyo oluyorum
Aaaa sende mi makarna güzeli oldun ;
Oooo hoşgeldiiinnnnn hayriiişşş
ahh birde spor olsa
Hangi durumlar
Bu hafta borçlarım için niyetliyim perim . akşam doymak bilmiyorum , sahur yapmıyorum ona sayıyorum .ama üzülme oruç tutarken kilo veremem , rahat rahat şişebilirsin
yok yok şişmem hayatta ama veremicemde galiba bugün yada yarın regl oluyorum kesin hissediyorum

Makarna var sende bol bol

Olur ablacım bu haftadan itibaren alırız başlangıç kilonu.

Günaydın kızlar dayanamadım tartildim bu sabah ve 100 gr bile gitmemis yaaa çok Üzgünüm çok moralim bozuldu
Kuzucum öncelikle şöyle bir durum var, dün yediklerin ödem tutmana sebep olmuş olabilir. Bu demek değil ki yarın daha fazla eksi görmeyeceksin. Bak mesela ben dünden bu güne 500 gr artıdaydım, mümkün mü tabi ki değil. Vucut böyle dalgalanmalar yaşıyor ve bir günü bir günün tutmuyor.

Yarın basküle çıkıp burada sonucu paylaştıgımda hepiciniz utanacaksiniz pericadolozu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…