- Emoji Skoru
- 32.458
- Puanlar
- 598
demekki senin zamanın gelmiş canım umarım final ipini sağlıklı bir şekilde göğüslersin beraber göğüsleriz.. bende hayatım boyunca insanların zayıfladıklarına şahit oldum başladığım diyet yolculukları 5 kiloyla felan sınırlı kaldı.benimde eşim bana söz verdi ama ben verdirttim ona kalsa ne acele ediyorsun bebek emziriyorsun yavas yavas ver diyor.leslieyi düşündüm ben evde yapmak için ideal geldi bugün sipariş verecem cdsini.başlayacagım bakalım..çocuklar 2 gündür erken uyuyor vaktim kalıyor ama annem olmadıgından ev işiyle geçiyor..oda spor sayılır diye kendimi teselli ediyorum..Hayatımda hiç bir zman bu kadar uzun dayanamadım diyet konusunda ama bu sefer sanırım canıma tak etti. Bir eşimle anlaşma yaptık. Verdiğim kilo başına para yatıracak hesabıma. Nasılsa veremezsin diyordu zaten başlarken. Bu sefer hırslanmamın sebei de bu oldu. Bir de okulda tombiş bir öğretmenimiz var son zamanlarda bana laf ediyordu ikimizin de zayıflaması lazım falan diye. Ama bzi dayanamayız falan diyordu. O sanırım 100 ün çok üstünde. Bu sefer iradeli davranıp başarabileceğimi hem kendime hem de başkalarına göstermek istiyorum. Buna çok ihtiyacım var. Onun için bu kadar sebat ediyorum.
Tavuk ve eti çok fazla sevip yiyen bir insan değildim aslında ben de sebzeciyimdir. Ama internette araştırınca diyete uygun çok güzel tarifler var. Pazartesi günü sebzeli döner yaptım. Eşim bile çok beğendi. Bunu hep yap dedi. Bir gün tavuk köftesi yapıyorum, bir gün fırında bir gün sote. Haftada 1-2 defa balık yiyoruz genelde haftasonları. Tavuk et canım istemezse yourt ve peynire ağırlık veriyorum protein olarak. Akdeniz salata yapıyorum bol peynirli mesela.
Sebze protein günü olduğunda menünü daha da güzelleştirebiliyorsun. Saf protein günlerinde ertesi gün sebze yiyeceğimi düşünerek mutlu oluyorum. O Sebzeler bir ödül oluyor sanki o zaman.
Böyle işte canım. Sende diyetisyene git ve onun verdiği listeye sadık kal. Ama sanırım en büyük eksikliğimiz spor yapmıyoruz.
Ben 2 haftadır yürümüyorum nerdeyse. Birbirimizi dürdetilm bu konuda ve yürüyüş yapalım mesela her gün..