Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

canımcım açıkçası gelip bir açıklama yapman beni çok mutlu etti.Çünkü hiç bir şey yazmadan,hiç haber vermeden çekip gidenler oluyor,gidecek mi,gitmeyecek mi,geri gelecek mi diye arada kalıyorum,beni çok zorluyor bu durum ve takım ortalamasını da kötü yönde etkiliyor.çok çokkk geçmiş olsun,migrenin ne bela olduğunu iyi bilirim yakın bir arkadaşım da var :( Şu ara hem sağlık yönünden hem de yoğunluktan vaktim yok giremiyorum diyorsan o zaman seni izne ayırırız.Sen müsait olduğunda geri dönersin.Kalbimiz senin de takımda olmandan yana ama sen bilirsin tabii ki :16:

kizlar kalmayi devam etmeyi cok istiyorum valla Allah biliyor..su ustumde yapismis 5 kilomdan destekler sayesinde kurtulabilecegim sadece..ama inanin vakit bulamiyorum hic.bakiyorum bazen menu bile yazmamisim.kurallari cignemekte vicdanimi cok fazla rahatsiz ediyor.tr donusumuze 5 ay kaldi.bitsin de gidelim artik bir yere kadar ya...cok ozledim ulkemi ailemi..su saat farki yuzunden arkadaslarimla bile gorusemiyorum.sabah kalkinca aramam lazim..kahvalti ev topla mutfak telasindan unutuyorum aklima geldigimde turkiye uyuyor oluyor :44: iyice bunaldim ya..
o zaman ben izinli sayilayim simdilik
zaten dun annemde dedi sen orda kilo vermeye ugrasma artik.bi doktora gorunmen lazim.orda kilonu korumaya bak.gelince butun tetkikleri bi yaptir,sekerine kolestrolune,hormonlarina baktir..hayatini bi duzene sok sonra ne yapiyorsan yap dedi.
hepinizi cok opuyor bol kilo vermeli,kacamaksiz,iradeli gunler diliyorum.

kendin icin en uygununu sececeginden eminim canim nasil rahat edeceksen oyle yap rabbim kolaylik versin herzaman

iyi pazarlar kızlar
misafirlerim var o yüzden girmeiyorum:34:
yediklerimi yazayım dedim buraya yazmnazsam kaçamak yapacakmışım gibi geliyo:24:
dün
klasik diyet kahvaltı
öğle
yok
akşam
dombik tavuk döner(dışardaydık saat 9 da yedim onuda)
kalorisine baktım 330 muş:37:

bugün
sabah
1 yumurta
1 kk peynir
2 domates
2 dilim çvadra ekmeği

öğle yok sabah geç kahvaltı ettik

akşam
buzhane balığı aldık onu elektirikli ızgarada pişiricem salata ve 2 dilim çvdr ekmeği ile

aralarda kahve içiyorum zinde tutsun diye
ben kaçar:10:

:13:En sevdiğiniz diyet yiyecekler malesef aslında sandığınız kadar diyetinize uygun olmayabilir. Gizliden gizliye şişmanlatan yiyeceklerin diyetinizi sabote etmesine izin vermeyin! Sinsi düşmanlarınızı tanıyarak hedefinize daha kolay ulaşın.
Bazı yağlar salatanızı zararlı hale getiriyor olabilir ancak, yağsız soslar da salatanın besin değerini yok ediyor. Sebzelerde bulunan bazı besin değerleri yalnızca yağla birlikte vücut tarafından emiliyor.

Eğer bu besin değerleri vücut tarafından emilmezse kendinizi doymuş hissedemezsiniz. Bu da daha fazla yemenize neden olur.

Sebzelerdeki likopeni ve beta karoteni vücuda sağlamanız için sağlıklı yağlardan zeytinyağını veya kanola yağını kullanabilirisiniz.

Normal gazlı içecekten daha az şekerli ve daha az kalorili olduğu doğru olsa da, yapılan araştırmalar diyet soda içen kişilerin bel bölgesinde kalınlaşma olduğunu gösteriyor.

Sade ve yağsız yoğurt kalsiyum, protein açısından zengin olup diyetinize uygunken, meyve aromalı yoğurtlar ekstra şeker ve ekstra kalori barındırıyor. Yoğurdunuzu tatlandırmak istiyorsanız, meyveli yoğurt yerine bir çay kaşığı bal ekleyebilirisiniz.

Şekersiz kurabiyeler şekersiz olsa da, şekerlilerle aynı oranda yağ içeriyor. Yediğiniz bir porsiyon kurabiye belki hiç şeker içermiyor ama 9 gram yağ barındırıyor.

Meyveli atıştırmalıklar ve meyve suları

Gerçek meyveden yapılmış ve gün boyu C vitamini takviyesi vaadetse de, içinde bulundurduğu şeker ve yapay bileşenler nedeniyle diyetinize pek de uygun değil.

Bunun yerine kurutulmuş meyveleri tercih edebilirsiniz. Kuru meyveler hem diyete uygun hem lif bakımından zengin hem de hastalıklara karşı savaşçı!

Tabii tüm yiyecekler düşmanınız değil! Bazı yiyecekler de yağ yakmanızı kolaylaştırıyor!Diyet yaparken aç kalmak en büyük hatalardan biridir. Çünkü bazı besinler kilo vermenizi kolaylaştırıyor bile. Yağ yakımını hızlandıracak besinler tüketin, yağlarınıza veda edin.

Yağ yakımını hızlandıran 6 besin

Greyfurt

Araştırmalar düzenli olarak yemeklerde tüketilen yarım greyfurt veya 150 ml greyfurt suyunun 2 haftada 2 kilo verdirdiğini göstermektedir. Greyfurt düşük glisemik endeksi sayesinde insülin ve kolesterol seviyesini düşürür.

Greyfurtta bulunan inositol, doğal bir yağ yakıcıdır ve greyfurttaki acı tadı sağlayan madde metabolizmayı hızlandırarak yağları kolayca parçalar.

Yeşil çay

Yeşil çay kansere karşı etkisiyle bilinir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak yağların yakılmasını sağlar. Yemeklerden sonra içilen bir fincan yeşil çayın faydasını kısa sürede görebilirsiniz. Her gün içilen 5 fincan yeşil çay 70-80 kalori yakılmasını sağlar.

Az yağlı süt ürünleri

Kalsiyum kaynağı olmalarının yanı sıra bu besin maddeleri yağ hücrelerinin yakımını da hızlandırır.Günde 3-4 kez az yağlı süt ürünleri tüketen kadınların yağ yakımı yemeyenlere oranla %70 daha fazladır.Kalsiyum vücudun yağları daha hızlı yakmasını sağlar. Günlük kalsiyum ihtiyacı 1.200 mg'dır.

Su

Eğer yeterince su içmiyorsanız kilo vermekte kesinlikle zorlanacaksınız demektir. Sıvı eksikliği yavaş metabolizma ve kandaki glukoz seviyesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle yorgunluk ve baş dönmesi de görülebilir. Günde 1.5 litre su içmek metabolizmayı % 30 oranında hızlandırır.

Protein açısından zengin besinler

Protein kas gelişimi için gerekli besin maddesidir. Protein açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemimiz proteinleri sindirebilmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede proteinlerin sindirimi esnasında daha fazla enerji yakılır. Proteinler sayesinde günde 150-200 kalori daha fazla yakılır.

Baharatlı yiyecekler

Özellikle acı ve kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Çünkü baharatlar adrenalin salgılanmasını hızlandırır, metabolizma hızını arttırır ve kalori yakımına destek olur.

Son düzenleme:
iyi pazarlar kızlar
misafirlerim var o yüzden girmeiyorum:34:
yediklerimi yazayım dedim buraya yazmnazsam kaçamak yapacakmışım gibi geliyo:24:
dün
klasik diyet kahvaltı
öğle
yok
akşam
dombik tavuk döner(dışardaydık saat 9 da yedim onuda)
kalorisine baktım 330 muş:37:

bugün
sabah
1 yumurta
1 kk peynir
2 domates
2 dilim çvadra ekmeği

öğle yok sabah geç kahvaltı ettik

akşam
buzhane balığı aldık onu elektirikli ızgarada pişiricem salata ve 2 dilim çvdr ekmeği ile

aralarda kahve içiyorum zinde tutsun diye
ben kaçar:10:

guzel menun olmus afiyet olsun canim

yediklerim .
dun aksam disari cikmistik misirli salata siparis ettim inanin ki icinde sadece bir misir tanesi vardi gerisi hepsi yesillik marul,kurusogan domates,salatalik baska sey yemedim.gecede iki bardak nane papatya karisimi tatlandiriciyla cay ictim .
bugun sabah bir haslanmis yumurta biraz yagsiz surme peynir,biraz beyaz peynir birazda lor peyniri yedim ama kalhvaltidan oncede 1.2 litre su ictim sizde deneyin kizlar hele su ilik olunca tuvalete acayip cabuk cikarttiriyor :1:kabizlik problemi olanlara siddetle onerilir bir litre ilik su icin:7:
arada yarim yesil elma yedim
simdi domatesli sehriye corbamida icecem aksama haslanmis bir bardak nohutla yesil salatamida karistirip yiyecem bu kadar.esim sabote etmezse tabi:47::47:

sporlisteleri tutuluyorsa eger onuda yaziim bugun ve dun icin dun iki saat yuruyus
bugun yarim saat dans yaparak ter ve yag yaktim

herkese selamlarrrr annem gidince bende kızları bize toplayıp parti vereyim dedim ama şuan mutfağın hali felaket:(
Ama kesinlikle kaçamak yapmadım yemekleri ben hazırladığım için sıfır yağlıydı zaten kızlarda yaz geliyor bizde diyet yapmalıyız diye fazla sorun çıkarmadılar :)

selam kızlar bu haftasonu giremedim yusuf evde olduğu için zamanım olmuyor bugün bütün gün dışardaydık eşime baya bir alışveriş yaptık öldüm yorgunluktan,inşallah yarın full time burdayım hepinizi öptüm....

:13:En sevdiğiniz diyet yiyecekler malesef aslında sandığınız kadar diyetinize uygun olmayabilir. Gizliden gizliye şişmanlatan yiyeceklerin diyetinizi sabote etmesine izin vermeyin! Sinsi düşmanlarınızı tanıyarak hedefinize daha kolay ulaşın.
Bazı yağlar salatanızı zararlı hale getiriyor olabilir ancak, yağsız soslar da salatanın besin değerini yok ediyor. Sebzelerde bulunan bazı besin değerleri yalnızca yağla birlikte vücut tarafından emiliyor.

Eğer bu besin değerleri vücut tarafından emilmezse kendinizi doymuş hissedemezsiniz. Bu da daha fazla yemenize neden olur.

Sebzelerdeki likopeni ve beta karoteni vücuda sağlamanız için sağlıklı yağlardan zeytinyağını veya kanola yağını kullanabilirisiniz.

Normal gazlı içecekten daha az şekerli ve daha az kalorili olduğu doğru olsa da, yapılan araştırmalar diyet soda içen kişilerin bel bölgesinde kalınlaşma olduğunu gösteriyor.

Sade ve yağsız yoğurt kalsiyum, protein açısından zengin olup diyetinize uygunken, meyve aromalı yoğurtlar ekstra şeker ve ekstra kalori barındırıyor. Yoğurdunuzu tatlandırmak istiyorsanız, meyveli yoğurt yerine bir çay kaşığı bal ekleyebilirisiniz.

Şekersiz kurabiyeler şekersiz olsa da, şekerlilerle aynı oranda yağ içeriyor. Yediğiniz bir porsiyon kurabiye belki hiç şeker içermiyor ama 9 gram yağ barındırıyor.

Gerçek meyveden yapılmış ve gün boyu C vitamini takviyesi vaadetse de, içinde bulundurduğu şeker ve yapay bileşenler nedeniyle diyetinize pek de uygun değil.

Bunun yerine kurutulmuş meyveleri tercih edebilirsiniz. Kuru meyveler hem diyete uygun hem lif bakımından zengin hem de hastalıklara karşı savaşçı!

Tabii tüm yiyecekler düşmanınız değil! Bazı yiyecekler de yağ yakmanızı kolaylaştırıyor!Diyet yaparken aç kalmak en büyük hatalardan biridir. Çünkü bazı besinler kilo vermenizi kolaylaştırıyor bile. Yağ yakımını hızlandıracak besinler tüketin, yağlarınıza veda edin.

Greyfurt

Araştırmalar düzenli olarak yemeklerde tüketilen yarım greyfurt veya 150 ml greyfurt suyunun 2 haftada 2 kilo verdirdiğini göstermektedir. Greyfurt düşük glisemik endeksi sayesinde insülin ve kolesterol seviyesini düşürür.

Greyfurtta bulunan inositol, doğal bir yağ yakıcıdır ve greyfurttaki acı tadı sağlayan madde metabolizmayı hızlandırarak yağları kolayca parçalar.

Yeşil çay

Yeşil çay kansere karşı etkisiyle bilinir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak yağların yakılmasını sağlar. Yemeklerden sonra içilen bir fincan yeşil çayın faydasını kısa sürede görebilirsiniz. Her gün içilen 5 fincan yeşil çay 70-80 kalori yakılmasını sağlar.

Az yağlı süt ürünleri

Kalsiyum kaynağı olmalarının yanı sıra bu besin maddeleri yağ hücrelerinin yakımını da hızlandırır.Günde 3-4 kez az yağlı süt ürünleri tüketen kadınların yağ yakımı yemeyenlere oranla %70 daha fazladır.Kalsiyum vücudun yağları daha hızlı yakmasını sağlar. Günlük kalsiyum ihtiyacı 1.200 mg'dır.

Su

Eğer yeterince su içmiyorsanız kilo vermekte kesinlikle zorlanacaksınız demektir. Sıvı eksikliği yavaş metabolizma ve kandaki glukoz seviyesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle yorgunluk ve baş dönmesi de görülebilir. Günde 1.5 litre su içmek metabolizmayı % 30 oranında hızlandırır.

Protein kas gelişimi için gerekli besin maddesidir. Protein açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemimiz proteinleri sindirebilmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede proteinlerin sindirimi esnasında daha fazla enerji yakılır. Proteinler sayesinde günde 150-200 kalori daha fazla yakılır.

Baharatlı yiyecekler

Özellikle acı ve kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Çünkü baharatlar adrenalin salgılanmasını hızlandırır, metabolizma hızını arttırır ve kalori yakımına destek olur.
Saol tatlım iyi bir hatırlatma oldu
selam kızlar bu haftasonu giremedim yusuf evde olduğu için zamanım olmuyor bugün bütün gün dışardaydık eşime baya bir alışveriş yaptık öldüm yorgunluktan,inşallah yarın full time burdayım hepinizi öptüm....

Roseberry iki cocukla nasıl alısverişe cıktın masallah sana

İyi akşamlar kızlar :3:
Bugün seyir evresine geçtim.6 atak evresini başarıyla bitirdim çok şükür ve atak evresi bana 3 kg kaybettirdi,yani cuma günkü kilomdan 700. gr. daha giti.88.5 kg yum tam..
Bugün yine kahvaltım öğlen saatindeydi ve pek seyir kahvaltısı olmadı,domates salatalık mevsim gereği zaten çok tüketmiyorum,o yüzden yine atak kahvaltısı oldu ama akşam yemeğinin yanında salata yedim pek mutlu oldum :1: Menümü de yazayım hemen

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta beyazı
dukan krep
yağsız peynir
3-5 dal maydanoz-dereotu
çay

akşam:
ızgara ciğer
salata
zero

çay

yalnız şu yulaf kepeği beni çok kasıyor ya :ssz: bugünkü krepi de 1 kaşık kreple yaptım,onu bile yerken zorlandım.1 Kaşık daha kepek yemem lazım ama hiç yiyesim hem de karnım acıktı :ssz:

günaydın kızlar uyanın :3::3::3:
ben geceleri erkenden sızıyorum yorgunluktan sabahta erkenden kalkıyorum:1:
bugün eşim evde ne zamandır gitmek istediğim yerler var oralara gidicez gezicez inşlh :10:

İyi akşamlar kızlar :3:
Bugün seyir evresine geçtim.6 atak evresini başarıyla bitirdim çok şükür ve atak evresi bana 3 kg kaybettirdi,yani cuma günkü kilomdan 700. gr. daha giti.88.5 kg yum tam..
Bugün yine kahvaltım öğlen saatindeydi ve pek seyir kahvaltısı olmadı,domates salatalık mevsim gereği zaten çok tüketmiyorum,o yüzden yine atak kahvaltısı oldu ama akşam yemeğinin yanında salata yedim pek mutlu oldum :1: Menümü de yazayım hemen

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta beyazı
dukan krep
yağsız peynir
3-5 dal maydanoz-dereotu
çay

akşam:
ızgara ciğer
salata
zero

çay

yalnız şu yulaf kepeği beni çok kasıyor ya :ssz: bugünkü krepi de 1 kaşık kreple yaptım,onu bile yerken zorlandım.1 Kaşık daha kepek yemem lazım ama hiç yiyesim hem de karnım acıktı :ssz:

bu yulaf kepeği yulaf ezmesi olarak mı geçiyor :26:
yani eğer oysa ben çok seviyorum yoğurtla yemesini ara öğünlerimde yiyodum hatta alıpda yiyim:34: çok faydalıymış
dukanda yoğurt yasakmı :25:

az önce papağanımız geldi isim arıyoruz fikirlerinize açığım :40:

cinsiyeti nedir:27: ona göre isim söylerim:1:
erkekse hüdaver,çiko,çavuş,niyazi,şerafettin :9::9:
bayansa :1: nejla,pare,paris:1::1: biz genelde balıklarımıza ve kuşlarımıza böyle muzur isimler koyarız :1:

şu an kuşlarımızın adı
çavuş ve dudu
balıklar
sarı kanat,portakal,dik baş,abuzittin ve tek dişi olarak türkan:9::9::9:

Greyfurt

Yeşil çay

Az yağlı süt ürünleri

Su

Baharatlı yiyecekler

paylaşım için tşkrler:16:
herkese selamlarrrr annem gidince bende kızları bize toplayıp parti vereyim dedim ama şuan mutfağın hali felaket:(
Ama kesinlikle kaçamak yapmadım yemekleri ben hazırladığım için sıfır yağlıydı zaten kızlarda yaz geliyor bizde diyet yapmalıyız diye fazla sorun çıkarmadılar :)

ohhh ne güzel bizde kızlarla uzun zamandır toplaşamıyoruz
evlenmeden bol bol toplaşın :10:

nev'im nerelerdesin huuuuuuu:3::3::3: pek girmiyosun özlettin kendini:38:

bugün sayım sırası bende gece girip sayımı yapmaya çalışırım inşlh
bol kalorisiz bir gün diliyorum:16:

Herkeslere günaydın mutlu,az kalorili günler diliyorum:16: Dün gece baya geç yattım ama nedense kendimi pek bir enerjik hisediyorum.:)
Sabah kahvaltımı yazayım
1 dilim peynir
1 dilim tam buğday ekmeği
yarım yeşil biber
2 adet siyah zeytin

herkese iyi haftalar haftamız güzel geçsin inşallah,bool boll kilo kaybedelim kaybedeceğimiz tek şey kilolarımız olsun,ben daha kahvaltı yapmadım birazdan yapıcam bugün işler çok belim ağrıyor kalçama vuruyor hayırlısı bakalım....

paylaşım için tşkrler:16:

ohhh ne güzel bizde kızlarla uzun zamandır toplaşamıyoruz
evlenmeden bol bol toplaşın :10:

bizde herkes işe başlayınca evden çıkmaz olmuştu sabah erken kalkacam diye ama pazar günü uyuon sonrada size süper kahvaltı hazırlayacam diyice hepsi geldi :1:

ay burda havada buz gibi ofiste 1.5 gündür boş olduğu için nefes aldıkça buharlar çıkıyor bi ısınsaydı :(

Back
X