- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 358
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
"İlm-i Tıbb'ı iki satırla topluyorum. Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört-beş saat kadar daha yeme. Şifa, hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin mikdarı ye. Nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, taam taam üstüne yemektir."
"Yani vücuda en muzır, dört beş saat fasıla vermeden yemek yemek veyahut telezzüz için mütenevvi yemekleri birbiri üstüne mideye doldurmaktır.” (bk. Lem'alar, s. 147)
Dinimizde emzirirken cocuk ac kalmasin diye oruc bile tutulmaz.bunlarinki nasil bir mantik anlamadim
Ip adresnden bulurlar nereye şikayet edebilirsn bilmiyorum amaArkadaşlar, ben haddim olmayan şeyler karışmamayı özellikle tercih eden bir insanım ama şu noktada ciddi anlamda vicdansal sıkıntı yaşamaya başladım.
sosyal paylaşım platformundaki bir grupta bir annenin yedi yaşındaki çocuğuna hiperaktif olduğu gerekçesiyle üç günlük açlık orucu denen bir şeye başladığını gördüm.Üç gün boyunca kısıtlı su haricinde hiçbir şey çocuğa vermemeyi planlıyordu.bugün tekrar yazmış, iki gün boyunca çocuğu aç bırakmış, biraz ara verip bu sefer uzun süreli olana başlayacakmış.Şimdi bu durum çocuk istismarına giriyor, adresi, kim olduğu belli değil, bu konuda sosyal hizmetlere filan başvurulabilir mi? Adresi ve gerçek kimliği olmadan bir şey yapma ihtimalleri var mı?
Belki ne üstüne vazife de diyebilirsiniz ama düşününce cidden çok içim acıdı.Sonuçta ona bağımlı verirse yiyecek vermezse aç kalacak bir çocuk var ve ilaç kullanmak yerine çocuğu aç bırakmayı tercih eden bir anne söz konusu.Kendi mantığına göre doğru bir şey yapıyor olması çocuğun çektiği ızdırabı dindiren bir şey değil.Öneriniz varsa alabilirim.Teşekkürler.
İsteğe bağlı mı oldu? Aşı yaptırmayanlara bir şey diyemem, herkesin kendi çocuğu, herkesin kendi anneliği ama aşı konusu ne zaman açılsa yazıyorum, eskiden aşılar yokken ya da bu kadar yaygın değilken bir çok çocuk çocuk felci nedeniyle engelli bireyler haline geldi, kızamıktan ölen çocuklar oluyordu, bu 2 hastalık yine görülmeye başladı, kızamık küçük bir bebeğin üstesinden gelebileceği bir hastalık değil, ben geçirdim ölüyordum, boğmaca keza öyle, insanın nefesini kesen bir hastalık onu da geçirdim, neden çünkü benim zamanımda aşı o kadar yaygın değildi ve ben kardeşimi kızamıktan kaybettim, kızıma zamanında menenjit açısı yaptırmasaydım geçirdiği ateşli hastalığın sonuçları çok ağır olacaktı, aynı şekilde kuduz mikrobu vakti zamanında çok can aldı, aşı zararlı mı? Belki ama kar-zarar oranı düşünülünce çocuğuma tüm aşıları yaptırırım yaptırdım da, aşı yaptırmak bebeğini düşünmemekse ben iyi bir anne değilim demek ki, kızımın menenjit olmasını engelledim çünkü.Bir sey cikmadi ve asi yaptirmak istege bagli hale geldi...
İsteğe bağlı mı oldu? Aşı yaptırmayanlara bir şey diyemem, herkesin kendi çocuğu, herkesin kendi anneliği ama aşı konusu ne zaman açılsa yazıyorum, eskiden aşılar yokken ya da bu kadar yaygın değilken bir çok çocuk çocuk felci nedeniyle engelli bireyler haline geldi, kızamıktan ölen çocuklar oluyordu, bu 2 hastalık yine görülmeye başladı, kızamık küçük bir bebeğin üstesinden gelebileceği bir hastalık değil, ben geçirdim ölüyordum, boğmaca keza öyle, insanın nefesini kesen bir hastalık onu da geçirdim, neden çünkü benim zamanımda aşı o kadar yaygın değildi ve ben kardeşimi kızamıktan kaybettim, kızıma zamanında menenjit açısı yaptırmasaydım geçirdiği ateşli hastalığın sonuçları çok ağır olacaktı, aynı şekilde kuduz mikrobu vakti zamanında çok can aldı, aşı zararlı mı? Belki ama kar-zarar oranı düşünülünce çocuğuma tüm aşıları yaptırırım yaptırdım da, aşı yaptırmak bebeğini düşünmemekse ben iyi bir anne değilim demek ki, kızımın menenjit olmasını engelledim çünkü.
Hangi grup bugrup facebookta.teşekkür ederim.cimere bir bakayım.
Aidin Salih erkek degil kadindir ve alternatif tibbin oncusu kabul edilir.
Bahsettigi aclik orucu ise tamamen bilimseldir ve bunun arastirmasini yapan Japon hucre bilimcisi Yoshinori Ohsumi 2016 da Tip alaninda Nobel odulu kazanmistir. Arastirma sonucuna gore, ac kalan vucut hastalikli ve artik kendisine faydali olmayan, doku ve hucreleri yiyerek kendisini yenilemekte, ve iyilesme surecine girmektedir. Bu surece otofaji denilmektedir. Fiziksel/psikolojik butun hastaliklara cok buyuk faydasi vardir. Size dogru gelmiyor olusu cocuk istismari oldugu anlamina gelmez. Yasli/hasta/ cocuklara tabiki doktor kontrolunde uygulanmasi gerekmektedir. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada bunun merkezleri var. 36 saat, 72 saat, 5 gun ya da 10 gun aclik yapilabilir. Hic kimse (yine bilimsel olarak soyluyorum) 10 gun ac kaldigi icin olmez, insan vucudunda kendisine en az 30 gun yetecek kadar enerji kaynagi vardir. Bu oruclar sifa ve arinmak icin yapilir, hic kimseye omur boyu oruc tutmasi soylenmiyor zaten. Bence otofajinin ne oldugunu bilmeden "allah boyle insanlari kahretsin" tarzi yorumlar yapmayin
Kemoterapi butun kanser hastalarina sifa getirmiyor, tedaviye yanit alamayip hayatini kaybedenler icin (ki bu buyuk bir cogunluk) kemo gordu vefat etti tu kaka kemoterapi demiyorsunuz, kadin acligi denemis yanit alamamis aclik mi oldu suclusu bu ne sacmalik
aynen oyle ve bu konu tartısmaya acık bıle degıl akıl var mantık var aşı tum dunyayı korumus bırsey ama bızım paranoya ınsanlarımız bundan bıle eglence cıkardı kendıneAşı ilaç karşıtlığı çok makul değil. Türkiye'de yıllar önce insanların ortalama ömürleri ve bebek ölüm oranlarıyla günümüz aynı mı? Aşıların yaygınlaşması ve sağlık hizmetlerinin artmasıyla bebek ölümleri oldukça azaldı ve insan ömrü uzadı.
ay aidin salıhcımıymıs hıc sasırmadımaidin salih isimli kişinin kitabına dayandırıyor.Kişi kendi bedeninden sorumludur, kendileri için istediklerini yapabilirler ama çocuk çok küçük ve bunu yaşıyor olmasından dolayı gerçekten üzüldüm.
Sen cok yanlis gelmissin burasi kadinlar kulubuAidin Salih erkek degil kadindir ve alternatif tibbin oncusu kabul edilir.
Bahsettigi aclik orucu ise tamamen bilimseldir ve bunun arastirmasini yapan Japon hucre bilimcisi Yoshinori Ohsumi 2016 da Tip alaninda Nobel odulu kazanmistir. Arastirma sonucuna gore, ac kalan vucut hastalikli ve artik kendisine faydali olmayan, doku ve hucreleri yiyerek kendisini yenilemekte, ve iyilesme surecine girmektedir. Bu surece otofaji denilmektedir. Fiziksel/psikolojik butun hastaliklara cok buyuk faydasi vardir. Size dogru gelmiyor olusu cocuk istismari oldugu anlamina gelmez. Yasli/hasta/ cocuklara tabiki doktor kontrolunde uygulanmasi gerekmektedir. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada bunun merkezleri var. 36 saat, 72 saat, 5 gun ya da 10 gun aclik yapilabilir. Hic kimse (yine bilimsel olarak soyluyorum) 10 gun ac kaldigi icin olmez, insan vucudunda kendisine en az 30 gun yetecek kadar enerji kaynagi vardir. Bu oruclar sifa ve arinmak icin yapilir, hic kimseye omur boyu oruc tutmasi soylenmiyor zaten. Bence otofajinin ne oldugunu bilmeden "allah boyle insanlari kahretsin" tarzi yorumlar yapmayin
Kemoterapi butun kanser hastalarina sifa getirmiyor, tedaviye yanit alamayip hayatini kaybedenler icin (ki bu buyuk bir cogunluk) kemo gordu vefat etti tu kaka kemoterapi demiyorsunuz, kadin acligi denemis yanit alamamis aclik mi oldu suclusu bu ne sacmalik
bırde kemoterapı tum kanser hastalarına ıyı gelmıyor ama ıyılesemeyen oldugunda kemoterapı tu kaka demıyorsunuz aıdın salıhınkı de bır yontem demıs ya ... sıfır ıstatıstık, olasılık bılgısıyle :)Sen cok yanlis gelmissin burasi kadinlar kulubuaidinin alternatif tibbin oncusu dedigin kisimdan sonrasina cevap vermeme gerek, gorduk neyin oncusu oldugunu. Zavalli cocuklari ac birakin diyecek kadar kafayi bozmus
Direk olarak emniyete gidip bilgilerini veriyorsun ve suç duyurusunda bulunuyorsun hemen kardeşim. Benim çocuğumda hiperaktif nabiyim yaratılışı böyle. Böyle saçmalık olamaz çocuk bu ya. Görüyorsanız boyle birsey ne olur gidin ve hemen polise bildirin. Tutanak tutturun onlara gerekli islemleri yapicaktir. Birsey yapmaz diye düşünmeyin . Mutlaka kisiyi bulacaklardir. Er ya da gec.Arkadaşlar, ben haddim olmayan şeyler karışmamayı özellikle tercih eden bir insanım ama şu noktada ciddi anlamda vicdansal sıkıntı yaşamaya başladım.
sosyal paylaşım platformundaki bir grupta bir annenin yedi yaşındaki çocuğuna hiperaktif olduğu gerekçesiyle üç günlük açlık orucu denen bir şeye başladığını gördüm.Üç gün boyunca kısıtlı su haricinde hiçbir şey çocuğa vermemeyi planlıyordu.bugün tekrar yazmış, iki gün boyunca çocuğu aç bırakmış, biraz ara verip bu sefer uzun süreli olana başlayacakmış.Şimdi bu durum çocuk istismarına giriyor, adresi, kim olduğu belli değil, bu konuda sosyal hizmetlere filan başvurulabilir mi? Adresi ve gerçek kimliği olmadan bir şey yapma ihtimalleri var mı?
Belki ne üstüne vazife de diyebilirsiniz ama düşününce cidden çok içim acıdı.Sonuçta ona bağımlı verirse yiyecek vermezse aç kalacak bir çocuk var ve ilaç kullanmak yerine çocuğu aç bırakmayı tercih eden bir anne söz konusu.Kendi mantığına göre doğru bir şey yapıyor olması çocuğun çektiği ızdırabı dindiren bir şey değil.Öneriniz varsa alabilirim.Teşekkürler.
Rica etsem kişi kimse profil linkinide atabilir misiniz. Bizde sikayet edelim gerekli yerlere . Online bile sikayet edilebiliyor polise artik .Arkadaşlar, ben haddim olmayan şeyler karışmamayı özellikle tercih eden bir insanım ama şu noktada ciddi anlamda vicdansal sıkıntı yaşamaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?