- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Arkadaşlar ben grup linkini paylaşayım zaten biraz aşağılarda görürsünüz gönderiyi.Sanırım grup paylaşmakta suç değildir. https://www.facebook.com/groups/431...1564562092461532¬if_t=group_comment_follow
Tamam en iyisi öyle yapayım.Gruptan atıldım ama ekran görüntüleri filan elimde.Yalnız kadının kimliğini bilmiyorum, gerçek adı ve adresi yok.Umarım bulabilirler.Siber suclar bununla ilgilenmez cunku ortada suc yok derler
Ama aile bakanligi ilgilenir cunku co uk istismari var
183 u arayin lutfen yada sms atin sms atinca onlar aize donuyor
Bu aile bakanliginin isi
Üç günlük açlıktan bahsediliyor evet ama bu sadece başlangıçmış, esas 10 günlük olanı varmış.Üstelik kadın zaten iki gün çocuğa yemek vermemiş.Yakında tekrar üç günlük olarak yaptıracakmış.Grup kapalıymış. " Az yiyerek " diyor öz anlarımda.
Ama kadın 3 günlük açlıktan söz ediyor , doğru mu ?
Grubu şikayet eedeceğim bende.
Onlar bulurTamam en iyisi öyle yapayım.Gruptan atıldım ama ekran görüntüleri filan elimde.Yalnız kadının kimliğini bilmiyorum, gerçek adı ve adresi yok.Umarım bulabilirler.
Bende okudum kitabını uzun zaman önce meraktan,aklımda kalan bebeğe anne sütü yoksa elma suyu ,havuc suyu verin yazıyordu hatta 1 yaşına kadar ek gıda vermeyin vb cümleler geçiyordu. Meyve ile ek gıdaya başlamak felaket olacakken tek başına(tatlıya alışan sonra nasıl sebze yesin)birde 1 yaş sonrası çiğnemeyi yutmayı nasıl öğrenecek demiştim okurken. Sonra sıkıldım bir yerden sonra bıraktım açıkçası adetim olmamasına rağmen yarım kitap bırakmak.
Severim bu tip yaklaşımları aslında zaman zaman,mesela antibiyotik kullanmaktan çok hoşlanmam,çocuklarımı da tahlil yapmadan hemen antibiyotiği yazıp gönderen doktora ikinci kez götürmem ama herşeyin bazen gerekliliği var,yeri gelir antibiyotik kullanırsın mecbur kalırsın,yeri gelir başucuna soğan böler koyarsın nefesi açılsın da rahat uyusun diye.
Mesele sapla samanı ayırt edebilmekte bence.
Fermente gıdalara taktım bu ara,evde sirke yapıyorum mesela,elma sirkesi içiyorum sabahları ama bu tedavi değil benim için. Bir hastalık tedavisi anlamında bundan medet ummam.
Aşı konusu zaten bambaşka bir boyut. Ben 82 doğumluyum,o zamanda aşı vardı ,hatta su çiçeği,kabakulak geçirdim ne zor atlattım annem anlatır. Şu an çocuklar olmuyor su çiçeği,kabakulak vs.
Tabi ki alternatif tıp var,olmalı yer yer yararlanılır ama kendi seçimini yapamayacak,kendi kararını veremeyecek bir birey üzerinde böyle ağır bir şeklini uygulamak bana doğru gelmiyor. Hele bir çocuk için açlık bence dayanılmaz birşey.
Kızım 2 ay sonra 7 yaşına girecek,kilolu bir çocukta değil ama acıkınca gözü birşey görmez,akşam saati babanı bekleyelim yarım saat idare et diyorum(ailece yiyelim yemeğimizi diye)suratı beş karış oluyor. Bu çocuğa 2 gün sana yemek yok diyemem ben. Hiperaktifte olsa diyemem,canımdan bezdirse de diyemem.
İlk doğumumda suyum gelmişti aniden ve aç gittim,sezeryan oldum genel anestezi ile ve o narkoz bekleme süresinde kocaman kadın ben mahvoldum,çocuk nasıl dayansın. Ki ben açliğa dayanabilen biriyim,diyet geçmişim çok.
Oğlumu 45 günlük sünnet ettirdim ki ileride narkoz almasın,aclığa dayanamaz diye,öyle yer etmiş bende ilk doğumumdaki açlığım.
Bu arada kadının postunu gördüm(konu sahibi paylaşmış üye oldum sayfaya) ve tamamen kendi açısından yakinması,bezdim,yıldım,hacamat bile yapamadılar vs yazıyor. Tamamen kendi açısından dertlenmiş. Hani ben bıktım,kurtulayımda ne olursa olsun kafası,buna daha da sinir oldum. Çocuk açısından bakmamış olaya. Belki o çocuğa sorsak oda annesinden bıkmıştır.
Bilemedim,ama bildiğim tek şey çocuklar deney tahtası değil,olamaz. Ben aşı yaptırmadım birşey olmadı,ben hacamat yaptırdım iyi geldi vb yaklaşımlar aşırı derecede itici,tamam olmadı yada sen öyle varsayıyorsun zira 10 sene,20 sene sonrasını göremezsin ama bu başkasının çocuğuna zarar vermeyeceği anlamina gelmiyor ki.
Antibiyotik kısmına aşırı katılıyorum.
Antibiyotik faydalı bir ilaçtır ama gerektiğinde.
Maalesef bizim ülkede alışkanlık gibi şeker gibi satılıyor.
Hatırlarsanız daha 5-6 yıl oldu, olmadı reçeteli yapılalı.
Yurtdışında Sağlık kurumları, hastaneler ilan yapıştırıyor, gripseniz hastaneye gelmeyin, meşgul etmeyin, evde dinlenin, ne bileyim c vitamini alın diye.
Anneme gribim desem, doktora gittin mi, antibiyotiğin var mı diye soruyor...
Öyle alışmış napsın...
Halbuki grip, soğuk algınlığı, 1 haftaya kalmaz geçiyor...
İşte en kötüsü işe de yaramaz antibiyotik her durumda. Bağırsaklara verdiği zararda cabası. Mecbur kalmadıkça kullanmıyoruz ama kullanırsakta kac gün denildiyse o kadar kullanıyoruz,2 gün kullanıp iyileşir gibi olunca bırakmıyoruz yada şişenin dibini görmüyoruz bitene kadar kullanıp. Yanında muhakkak probiyotik takviye ile hatta.Antibiyotik kısmına aşırı katılıyorum.
Yurtdışında Sağlık kurumları, hastaneler ilan yapıştırıyor, gripseniz hastaneye gelmeyin, meşgul etmeyin, evde dinlenin, ne bileyim c vitamini alın diye.
Öyle alışmış napsın...
Antibiyotik kısmına aşırı katılıyorum.
Öyle alışmış napsın...
Bu adam degil ama kadinBu adamın kitabına göre meme kanseri tedavisi olmayı seçen 32 yaşındaki bir öğretmen vefat etti diye okudum gecenlerde . Aratıp bulabilirsiniz.
Alternatif tıp üç noktalara varabiliyor. Bir uzman daha iyi aydinlatabilir konuyu.
Bu adam degil ama kadin
Aynen millet kafasına göre uyguluyor diye bilimsel bir gerçek reddedilemez.kızlar, otofaji gayet bilimsel bir uygulama dinle bir ilgisi yok, kaldı ki bizim dinimizde 3 günlük açlık yoktur, otofaji kime nasıl uygulanmalı bilemiyorum tabi ama bunu ortaya çıkaran doktor 2016 yılında Nobel tıp ödülü aldı duymadınız mı?
Hangi grup yaaa yavrum benimVermemiş zaten.detaylarıyla anlatmış grupta, ikinci gün biraz halsiz düştü ama uyuyup uyanınca daha iyi oldu, ne zaman yemek yeriz diye sordu arada filan diyor.Şimdi de çocuk biraz iyileşmiş güya artık şunu yiyebilir miyim diye soruyormuş filan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?