7 yaşındaki kızımın bitmeyen ağlamaları

İnanın ne taktikler denedim ağlayarak istediğini yaptırmak değil sorunumuz her şeye ağlayarak tepki vermesi mesela en basitı hadi kızım dişlerini fırçala diyorum o an istemiyorsa direk ağlıyor ya sen bi söylesene istemiyorum şimdi diye belki tatlı tatli konuşup cozucez ama direk ağlıyor bende içten içe kriz geçiriyorum sanki
Bence sorun ağlayarak istediğini yaptırmak gibi geldi bana
Dişlerini fırçalamak istemiyor bunu istemiyorum diye söylemek yerine ağlamaya başlıyor
Aslında bu büyük bir problem
Bebekler konuşamadığı için annelerine ağlayarak dertlerini anlatır
Kızınız 7 yaşında fakat bir Bebek gibi ağlayarak derdini anlatmaya çalışıyor
Bir uzman yardımı alın derim gelişimi açısından önemli

Düzenli mi acaba yaşamınız?
Benim oğlum 3 yaşında, düzenini bozduğumuzda böyle huysuz mızmız bir çocuk oluyor, ama eski düzenine döndüğünde yavaş yavaş düzeliyor.

Düzenli mi acaba yaşamınız?
Benim oğlum 3 yaşında, düzenini bozduğumuzda böyle huysuz mızmız bir çocuk oluyor, ama eski düzenine döndüğünde yavaş yavaş düzeliyor.

Evet çok düzenli aslında dediğiniz de mantıklı geldi annemler uzakta bize gittiğimizde en az 1 gece kalıyoruz ve o günlerde daha çok huysuz mizmiz oluyor

Çocuklar isteklerini gerçekleştirmek için farklı yöntemler dener ve hangisi tutarsa ordan devam eder.

Sizin kızınıza yakın yaşta bir kızım var benim de. 2-3 yaşında bir kere denemişti bu ağlama işini. Herşeye ağlıyordu, istediği istemediği herşeye. Ben ona dedim ki istediğin şeyi şimdi olmasa da daha sonra birgün yapabilirim belki, ama ağlarsan hiç yapmam. Sonra kendi kendine susana kadar yalnız bıraktım. Kendisi susunca yanıma gelirdi, anne ben sustum diye. Sonra bir süre geçince istediği şeyleri tekrar değerlendirirdik.

Ama işin can alıcı kısmı şu ki hayır dediğiniz şeye çocuk ağlama krizi geçirse de evet dememeniz gerekiyor. Ağlamasına dayanamayıp bir kez evet derseniz çocuk ağlayarak istediği sonuca ulaştığını bilir ve devam eder.

Benim kızım bilirdi ki o ağlayınca istediği şey asla olmayacak. Bunu ona net bir şekilde gösterdim. Şimdilerde her çocuk gibi zaman zaman ağlasa da ağlama işini hiç kullanmıyor. Daha çok beni ikna etmeye çalışıyor

Merhaba ilkokul öğretmeniyim. Psikoloji eğitimi aldım fakülte de.benim fikrim birşey yaptırmak için ağlıyorsa asla ve asla yapmayın. Daha çok ağlamaya başlayacaktır ortalığı yıkacaktir asla yapmayın. Burda önemli olan ebeveynlerin sabrı dır. Çok sabırlı olmanız gerekn.aglarsa koridor a bir sandalye koyun burda otur ve yaptığın doğru mu yanlış mı sence diye konuşun. Sonra kendi orda tek bir iki dk beklesin mesela.isiklar yanık olsun ki korkmasın. Yoksa travma ya yol açar.Allah korusun.... bir şeyi ağlamadan yapıyorsa onu mutlaka odullendirin. Sen ağlamazsan beni uzmezsen arada seni odullendirecegim diyin.her şeye ödül vermeyin. Ve ödülleriniz çocuğunuzun ilgi ve ihtiyacını karşılasın. Bol sabır gerekli.kolay gelsin

Çocuklar isteklerini gerçekleştirmek için farklı yöntemler dener ve hangisi tutarsa ordan devam eder.

Sizin kızınıza yakın yaşta bir kızım var benim de. 2-3 yaşında bir kere denemişti bu ağlama işini. Herşeye ağlıyordu, istediği istemediği herşeye. Ben ona dedim ki istediğin şeyi şimdi olmasa da daha sonra birgün yapabilirim belki, ama ağlarsan hiç yapmam. Sonra kendi kendine susana kadar yalnız bıraktım. Kendisi susunca yanıma gelirdi, anne ben sustum diye. Sonra bir süre geçince istediği şeyleri tekrar değerlendirirdik.

Ama işin can alıcı kısmı şu ki hayır dediğiniz şeye çocuk ağlama krizi geçirse de evet dememeniz gerekiyor. Ağlamasına dayanamayıp bir kez evet derseniz çocuk ağlayarak istediği sonuca ulaştığını bilir ve devam eder.

Benim kızım bilirdi ki o ağlayınca istediği şey asla olmayacak. Bunu ona net bir şekilde gösterdim. Şimdilerde her çocuk gibi zaman zaman ağlasa da ağlama işini hiç kullanmıyor. Daha çok beni ikna etmeye çalışıyor

Aslında çok haklısınız eşim sırf ağlamasın diye çok fazla tamam dedi özellikle hafta sonları yada akşamları bu hali daha fazla oluyor
Biz yalniz alışveriş merkezine eğlence parkına falan gidince farklı eşim varken çok farklı maalesef

Her bir şey istediğinde ağlayarak alıyorsa olabilir. Hani bir şeyin olmasını/alınmasını ister ve siz ağladığı için yaparsanız, bunu isteklerinin olması için bir yol olarak görür. Böyle bir durum varsa ağladığı zamanlarda net bir şekilde "Hayır alamam/yapamam" deyin ve kendi haline bırakın, görmezden gelin.

Merhaba ilkokul öğretmeniyim. Psikoloji eğitimi aldım fakülte de.benim fikrim birşey yaptırmak için ağlıyorsa asla ve asla yapmayın. Daha çok ağlamaya başlayacaktır ortalığı yıkacaktir asla yapmayın. Burda önemli olan ebeveynlerin sabrı dır. Çok sabırlı olmanız gerekn.aglarsa koridor a bir sandalye koyun burda otur ve yaptığın doğru mu yanlış mı sence diye konuşun. Sonra kendi orda tek bir iki dk beklesin mesela.isiklar yanık olsun ki korkmasın. Yoksa travma ya yol açar.Allah korusun.... bir şeyi ağlamadan yapıyorsa onu mutlaka odullendirin. Sen ağlamazsan beni uzmezsen arada seni odullendirecegim diyin.her şeye ödül vermeyin. Ve ödülleriniz çocuğunuzun ilgi ve ihtiyacını karşılasın. Bol sabır gerekli.kolay gelsin

Çok teşekkürler gerçekten tavsiyeleriniz çok mantıklı geldi bana bu yaptığını düşünme işini denemistim bikaç kere aslında etkili olmuştu ama ben istikrarli olamadım maalesef uzun zamandır ve sık araliklarla ağladığı için gerçekten artik kendi çocuğundan bıkıyor insan maalesef

acaba bu olumsuz davranışı pekiştirmiş olabilir misiniz..
yani o ağladı diye dediğini yapmak gibi...
yada fazla ilgi göstermek gibi..
pedagoga götürün bence de faydası mutlaka olacaktır..

acaba bu olumsuz davranışı pekiştirmiş olabilir misiniz..
yani o ağladı diye dediğini yapmak gibi...
yada fazla ilgi göstermek gibi..
pedagoga götürün bence de faydası mutlaka olacaktır..

Ben yapmadım ama babası çok yaptı maalesef geçen yıl anasinifina gelen pedagog geçici bir süre olduğunu yaş ilerlediği müddet yaşa göre azalır dedi ama sanki hiç geçmiyor gibi geliyor bana

Çok teşekkürler gerçekten tavsiyeleriniz çok mantıklı geldi bana bu yaptığını düşünme işini denemistim bikaç kere aslında etkili olmuştu ama ben istikrarli olamadım maalesef uzun zamandır ve sık araliklarla ağladığı için gerçekten artik kendi çocuğundan bıkıyor insan maalesef
Bıkmaniz çok normal gerçekten...çocuklarla uğraşmak sabır işi. Ama istikrarlı olmalısınız baba ayrı anne ayrı düşünmemeli. Eşinizle ciddi konuşup ortak tepkiler vermelisiniz.

^Çocuğa sınır koyma^ diye bi kitap okuyorum şu sıra güzel yöntemler var tavsiye ederim

Aklıma direkt şu sahne geldi
Otubesteydim bi kadın bindi yanında 5 yaslarında bi erkek cocugu vardı..kadın oturacak yer bulamadı cocuk hemen aglamaya basladı yer yook diyerek annesi bagırarak bıktım senin herseye aglamana bıktım diye bağırdı
O kadına cok uzulmustum.Allah yardımcımız olsun inş gecicidir

Zamaninda bende cok aglarmisim.. Simdi otursam gine aglarim herhalde.. Aglama saatlerimde daha cok aglarmisim .. Sacimi yamuk baglanmis aglarmisim, etegim diz ustu oldunda aglarmisim, kulotlu corap giydigimde aglarmisim, kendimi ifade edemeyince aglarmisim mesala kucuk kucuk et ( kiyma) vs vs vs.. Ah canim, bir tanem ve mis kokulu annemin hakkını nasil odecegim..

benim kizlardan biri boyle hersete kusup yatakodasina kosturup aglar bir ara saat tuttum tam 45 dk agladi yorumsuz kaliyorum artik

Off ayni benim kizim da boyle. 3,.5 yasinda.

5.5 yasinda abisi 6 aylik kardesi var onun kadar yormuyorlar beni.
Hep mizmiz asiri duygusal en basit bi seye bile alt dudak sarkiyor gozler akmaya basliyor sesi zaten avaz avaz. Benim yuUmden agladi diyelim babasina gidiyor annem beni aglatti ben cirkin degilim vs diyor. Kreste cok iyiymis ogretmeni cok memnun hic problem cikarmiyormus. Butun tribi nazi bana

Bir çocuk psikologuna danışmanız doğru olacaktır.

Benim oğlum da iki buçuk yaşında.bende açacaktım konu siz önce yazmissiniz.herseye ağlıyor benimki de ve inanın bende oğlum ağlamaya başlayınca üzülmek yerine geriliyorum.ağladigi için yapacaksamda sen ağladığını için yapmıyorum diyorum ama nafile kalkiyoruz ağlıyor yatıyoruz ağlıyor ve normal ağlamak değil iç çeke çeke ağlıyor bildiğin travma ama bi insan herseyemi ağlar.aksjne bende doktorlara götürüyorum normal diyorlar.bi çaresi varsa bana da söyleyin.ogluma hadi parka gidelim dediğimde bile öncesinde 1-2 saat ağlayıp öyle gidiyoruz.oysa ki neden ağladığını soruyorum cevap yok kendide bilmiyor sadece ağlıyor off inşallah düzelir

arkadaşımın oğlu aynı sizin çocuğunuz gibi 11 yaşında nerdeyse... annesi hep böyleydi diyor evet hala her şeye ağlıyor çok sinir bozucu canının yanması ya da sinirden ağlama ...isteğinin olmaması değil ağladığı şeyler arkadaşının kolu oyun oynarken çarpması bile ağlamak için yeterli sürekli mızır mızır isteğini söylemiyor istemediği birşeyi yapmak istemiyorsa hayır demiyor itiraz etmeden ağlamaya başlıyor allah sabır vesin tam bir ömür törpüsü...

Ayyy şu an o günlere gittim annesi olmamama ragmen ne gerildiğimi hatırladım. Aynen böyle bi komşunuzun çocuğu vardı ama ailecek her gün bir aradaydik. Kız 6 yaşında herşeye ama herşeye agliyor hem de yaşlı yaşlı iç çeke çeke . Anne bana eğitimli insanlar ne psikolog kaldi ne pedagog ilgilenmiyoruz ondan mı oluyor acaba dediler, doktor çok ilgileniyorsunuz kullanıyor yok sayın agladiginda demiş.onu denediler, çaresiz kalıp haci hocaya bile okuttular çocuğu. Bigün sofradayız bir çığlık hepimiz sicradik gözler saniyesinde çeşme olmuş nasıl akıyor herkes panik nooldu kızım konuşamiyor ağlamaktan sonra tuzluk istiyorum dediğini anlayabildik. Babasi yerinden fırladı o sakin mülayim adam tuttu bunu kolundan nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdirle uslanmayanin hakki kötektir dedi çok iyi hatırlıyorum çünkü ben bile şok yaşamıştım çünkü çok efendi sakin bi adam , artık nasıl delirdiyse. Oyuncak org u vardı kızın o geçti eline adamın,onunla poposuna poposuna vasıl vuruyor çaat çaat ses geliyor kimse de kalkip elinden almadi adamin herkes şok o an. Böyle 5 kere falan vurdu. Çocuk şok geçirdi o güne kadar görmemiş tabi öyle bisey daha o an kesti aglamayi. Uff anne çok acıyo sofraya oturamicam dedi gelip sakince herşeye ağlayan çocuk. Tamam git odana dedi annesi. Kadın demek buna ihtiyacı varmış inanılır gibi değil falan diye konuştuk. Ben de bir öğretmenim kesinlikle dayağa karşıyım, ama o çocuk şimdi 17 yaşında gayet iyi efendi bi genç kız babasıyla bi sorunu travmatik bi durumunu gözlemlemedik. Bazen çocuğu şok edip annem babam gerçekten kızıyor diye hissettirmek önemli galiba. Eğer o çocuk her gün dayak yeseydi hiç bir işe yaramazdi tabi. Bilemiyorum eğitim bilimsel yöntemler vs bazen atadan kalma yöntemler denemek lazım belki.

Back
X