- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
Üzülme canım senin yine iyi ben napim. Tam çıktık kuaförden eşim arabada laf söledi başkalarının yanında gerçekten Kırıcı bişey. Öncesinde de annesinin çorabı. Kuaföre gitcek geline Çorap ısmarlanıyor.neymiş çorabı kaçmış. Banane herkes alsın yedeğini unutmam çok normal o telaşede. Bide bütün luzumsuzları doldurup eşim yanında kuaföre götürmesini biliyor. Kardeşim taa Marmara'dan Akdeniz'e geliyor Düğüne . Eşimle Memleketlerimiz farklı. Kardeşimi kuaföre götürmüyor. O misafir sonuçta yol bilmez iz bilmez. Üstelik benim kardeşim ya benim.derken biz patladık fotoğrafçının yanında.derken benim mal herkesi aradı . Tüm aileler toplandı.nerdeyse düğün iptal. Fotoğraf zaten çekilmedik bide üstüne bi güzel rezillik. Napcan işte benimde yok işte.
ben 4,5 yıl sonra kendime düğün yaptırarak başardım
sen de yapabilirsin
fotoğraf çektirdim iyi hoş da şimdi de bastırmaya albüm yaptırmaya gerek yokmuş diye düşünmeye başladım
Çünkü ben istemiştim çocuğu. Kendini sorumluluk sahibi olarak göremedi. doğumu da ben ödedim. Ya anlatamıyorum tabi ki sen ben olmaz evlilikte ama niye hep ben niye sadece ben yapmalıyım herşeyi. Çözemiyorum. Eşim böyle alıştı.
Aşk herşeyi affeder mi ??? Bende etti. Baştan üzülüyordum hem düğünümde yaşattıkları için hem fotoğrafsız Kaldığımız için şimdi aklıma bile gelmiyor. 5. Yıl bitti.4,5 yıl sonra nasıldüğün yaptırdınız,biraz açar mısınız?
4,5 yıl sonra nasıldüğün yaptırdınız,biraz açar mısınız?
Bazı şeyleri düşünmediğinizi söylüyosunuz tabiki insan aile olunca sen ben olur mu asla olmaz. Ama bizde öyle değil ki hiç bişey bazı şeyleri anlatmaya utanıyor insan. Ben de asla böyle şeyleri konu yapan biri değilim ama bi evlilik düşünün ki koca hiç kira ödemesin evin hiç bir ihtiyacını karşılamasın krediler faturalar hep kadın tarafından ödensin. Eşim de ben de mühendisiz. Konu para değil asla anlatmak istediğim ben çevremdekileri böyle alıştırdım. Her işi ben hallettim kimseye muhtaç olmadım diye çevremdekiler eşim de dahil hastalandam bile sen güçlüsün bişey olmaz der bana. Yani hep ben bişeyleri halletmeye çalıştım yıllardır. Eşimde böyle alıştı diğer hiç bişeye takılmıyorum ama fotoğraflar ikimizin anısı diye o da önemsesin istiyorum. Çıktığımız dönemlerde duvarları benim fotoğraflarımla doluydu. Evlenince o hassaslık bitti gitti sanki
Ben anladım anlatmak istediğini.mesela suan bazı şeyleri yapmak için imkan var ama ne karşıdan öyle talep geliyor ne de suan yapsan o heyecanı zevki veriyor. .herşey zamanında güzel..Şuan kafaya takılan genel durumda degermiydi deyip kendini kötü hissediyorsun. Bende düğün nisan şu bu olduğunda fotoğraflarına bile bakmak istemiyorum kimsenin içim gidiyor maalesef kendi yapamadiklarim pardon yaptirilmayanlar geliyor aklıma...Benim hiç resmim yokallah herkese gönlüne göre versin. Baksanıza bazı arkadaşlar gereksiz bile görüyo. Ama benim asıl anlatmak istediğimi anlamadı pek çok kişi ya da ben konuya yanlış girdim.
eee sonra ayrıldınız mıÜzülme canım senin yine iyi ben napim. Tam çıktık kuaförden eşim arabada laf söledi başkalarının yanında gerçekten Kırıcı bişey. Öncesinde de annesinin çorabı. Kuaföre gitcek geline Çorap ısmarlanıyor.neymiş çorabı kaçmış. Banane herkes alsın yedeğini unutmam çok normal o telaşede. Bide bütün luzumsuzları doldurup eşim yanında kuaföre götürmesini biliyor. Kardeşim taa Marmara'dan Akdeniz'e geliyor Düğüne . Eşimle Memleketlerimiz farklı. Kardeşimi kuaföre götürmüyor. O misafir sonuçta yol bilmez iz bilmez. Üstelik benim kardeşim ya benim.derken biz patladık fotoğrafçının yanında.derken benim mal herkesi aradı . Tüm aileler toplandı.nerdeyse düğün iptal. Fotoğraf zaten çekilmedik bide üstüne bi güzel rezillik. Napcan işte benimde yok işte.
hassasiyet başlamadı hassasiyet hep vardı ama o zamanlar para kazanmıyor diye ben yapabildiğimi yaptım ondan bir şey beklemedim. istediğim sadece düğün fotoğraflarıydı. yani nasıl hissediyorum biliyormusun sanki onunla ben zorla evlenmişim gibi. kendinizi benim yerime koyun yokluklara birlikte göğüs germek bir yana herşeyi sizin yapmanızı bekleyen bi eş varken karşınızda böyle hassasiyetler çok normal değil mi? olmayanların hepsini sıralamıyorum. bir düğün fotoğrafım bile yok diyorum. onca yaptıklarıma karşılık olsun istemem düşünülmek istemem suç mu?Ya 7 yil olmus evleneli albumu esinden mi bekliyosun canin istiyosa yaptir. Evlenirken dugunu evi erkek yapar demedin ogrenci adamla evlendin de 7 senelik evlilikte mi hassasiyet basladi :d
o da para kazanıyor ama nereye harcadığını vallahi bilmiyorum. ortak birşeyler yapsak kirayı ben öderim alışverişi o yapar falan bu durumda adı olmaz. ama bir evlilik hayatı düşünün ve bütün giderleri benim karşıladığımı düşünün. eşim sadece her ay kendine yeni kıyafetler ayakkabılar alır bir de arkadaşlarını yedirip içirmeyi çok sever. bunun yanında da evliliğimizin başından beri benim ya da evimiz için yaptığı harcama parmakla belki sayılır belki sayılmaz. hani diyorum ben herşeye göğüs geriyorum hiç birşeyinizi eksik etmiyorum bi tek fotoğraflarım gelsin bari oda yokAma işte bence o bu karakterleri bir kadının o fotolara önem verdiğini algılayamayabiliyor ki
Olayı unuttum şimdi eşime böyle bir şey dedim şuna kırıldım diye o da bana sen mi kırıldın diye hayretle çığlık attı
Kırk yıl düşünsem senin gibi bir kadının bunu önemseyeceğini sanmam dedi ki 18 yıldır birlikteyiz
Bakın hala kira ödemedi diyorsunuz onun kazandıkları ne oluyor para ortak olursa kira ödememesi mümkün değil ki
Sorun koşturmamasında ise de yapmayın madem zira yapıyorum ve bana kalıyor evet
ama bu sene yoğunum diye eşim yemek yapıyor mesela yani yaşam ihtiyaca göre şekilleniyor ihtiyacınız varsa yardıma desteğe paylaşmaya bunu karşı tarafa gösterin
Yine söylüyorum ama fotoyu halledin takıntınızdan kurtulun zira geçen sizin hayatınız ve mutsuz oluyorsunuz
o da para kazanıyor ama nereye harcadığını vallahi bilmiyorum. ortak birşeyler yapsak kirayı ben öderim alışverişi o yapar falan bu durumda adı olmaz. ama bir evlilik hayatı düşünün ve bütün giderleri benim karşıladığımı düşünün. eşim sadece her ay kendine yeni kıyafetler ayakkabılar alır bir de arkadaşlarını yedirip içirmeyi çok sever. bunun yanında da evliliğimizin başından beri benim ya da evimiz için yaptığı harcama parmakla belki sayılır belki sayılmaz. hani diyorum ben herşeye göğüs geriyorum hiç birşeyinizi eksik etmiyorum bi tek fotoğraflarım gelsin bari oda yok
Ben borca harca çok sağdık bi insanım eşim benim gibi biri deği kredi kartına borç varsa aman canım bidahaki ay ödenir, birine borcumuz varsa az daha beklesin der durur. ben de bunları hep kendime yük edip kimseye mahçup olmamak için her ödemeyi kendim maaşımla yaparım. düşünün araba benim üzerime vergi borçlarını o ödeyecekti öyle söylemişti ödememiş maaşımdan kesti vergi dairesi. ve tabii ben çıldırdım. arabayı sen kullanıyosun tamam ortak malımız ama ben vergisini takip etmedim diye ödememiş yani onuda ben yapmalıydım. kasko gelir yaptırmaz kredi kartımı verir yaptırırım. sadece mazot alır e onsuz da gitmiyo araba:)Iyi de siz okyanusu görmeyip halen bir damla su peşindesiniz
Böyle bir yaşantıda halen o fotoları istediğinize gerçekten eşiniz inanmaz
Resti çekin o zaman kapayın musluğu bu ay yapmayın harcama yeni evli değilsiniz ki siz otursun artık hayatınız çoluk çocuğunuz var
Kreş de okul da pahalı şeyler ortak yapılıyorsa çocuk her şeyi ortak olacak
Oturun evliliği gözden geçirin ama siz fotolarım demeye o da bu fotolara takma ısıtıp ısıtıp önüme koyma artık demeye devam ettikçe asıl sorunları göremeyeceksiniz
Erkeğin evlenirken yapması gereken düşünmesi gereken şeyleri sen üstlenmişsin.Ama ikinizden birinin gidip stüdyodan alacağı fotoları onun alması gerekirdi,onun düşünmesi gerekirdi diye almamışsın.Sorun burda düğün fotosu değil aslında.Sorun,eşinin sürekli sorumsuz olması,görevleri senin yüklenmen.Merhaba arkadaşlar 7 yıldan beri her fırsatta eşime hatırlatıp gündeme getirdiğim bir konu var. 7 yıldır bir sonuç alamadım bakalım sizler bu konu hakkında nasıl yönlendireceksiniz.
7 yıl önce eşim okulunu henüz bitirmeden evlendik. Ben çalışıyordum, düğün masraflarının çoğunu ben ve ailem karşıladı. düğünden sonra 12 tane hediyelik ve 3 tane de kalın bileziği para ve liraları kayınvalideme masrafları karşılamaları için verdim. çünkü eşim henüz işe başlamamıştı ailesine de yük olamazdık. diyeceksinizki okulu bitmeden neden evlendiniz çünkü üniversite 2. sınıfta nişanlanmıştık ve aradan 6 yıl geçmesine ramen o okulu bitiremediği için evliliği erteliyorduk ve bu durum ilişkimizi yıpratmıştı. evlenme kararı aldık. neyse gelelim asıl konuya. düğünde gelinliğimi kredi kartına taksitle almışlar sonra ödeyemediler taksitlerini ben yatırdım. fotoğrafçıda fotoğraf çektirdik 2 yıl sonra doğum günümde gidip cd ye attırmış dağum günü hediyesi olarak slayt yapmış bana. neyse sevindim teşekkür ettim. ama hala aradan 7 yıl geçmesine ramen benim bir düğün albümüm yok. çalışıyorum istesem tabiiki gidip albümü kendim yaptırabilirim ama bence böyle şeyler bayanlar için önemli bunu eşimin yaptırması gerekmez mi? geçen yıl hamileliğimde gidip beyaz bi elbise alayım onla yeniden resim çektireyim diye düşündüm ama o tadı vermezdi. ha bu arada fotoğrafları çektirdiğimiz sütüdyo kapanmış bizim fotoğraflar alınamadan yok oldu tabii. ben kimin evine gitsem herkesin duvarında düğün fotoğrafları albümler çerçeveler var ve ister istemez üzülüyorum. aradan 7 yıl geçti evet ama her fırsatta bunu gündeme getirdiğimde eşimle aramız bozuluyor. onu üzmek istemiyorum ama ben de bu duruma çok üzülüyorum. bu konuyu unutmalımıyım sizce ya da eşimin bu konuda duyarlı olup benim için bişeyler yapmasını mı sağlamalıyım. ne olur bi fikir verin bana. yine 1 haftadır bir arkadaşımın düğün fotoğraflarını gördüğüm ve açıkçası kıskandığım için aramız bozuk. o da bana trip atıyo haliyle 7 yıldır her gün aynı şeyi dert etmiyoruz ki ona göre ben bazen huzursuzluk çıksın diye böyle yapıyorum. ama yemin ederim sadece bende diğer tüm evliler gibi bi albüm istiyorum.
BENİM DE DUĞUN fotoğrafım yok hatta düğünüm bile olmadı 4 yıllık evliyim bu saatten sonra dünyanın en güzel gelinliğini de getirseler giymem ,sadece başkalarınınkine bakarım gozlerim dolar iki Dakka sonra unuturum. İçimde kalan şeyleri imtihanımdır der geçerimMerhaba arkadaşlar 7 yıldan beri her fırsatta eşime hatırlatıp gündeme getirdiğim bir konu var. 7 yıldır bir sonuç alamadım bakalım sizler bu konu hakkında nasıl yönlendireceksiniz.
7 yıl önce eşim okulunu henüz bitirmeden evlendik. Ben çalışıyordum, düğün masraflarının çoğunu ben ve ailem karşıladı. düğünden sonra 12 tane hediyelik ve 3 tane de kalın bileziği para ve liraları kayınvalideme masrafları karşılamaları için verdim. çünkü eşim henüz işe başlamamıştı ailesine de yük olamazdık. diyeceksinizki okulu bitmeden neden evlendiniz çünkü üniversite 2. sınıfta nişanlanmıştık ve aradan 6 yıl geçmesine ramen o okulu bitiremediği için evliliği erteliyorduk ve bu durum ilişkimizi yıpratmıştı. evlenme kararı aldık. neyse gelelim asıl konuya. düğünde gelinliğimi kredi kartına taksitle almışlar sonra ödeyemediler taksitlerini ben yatırdım. fotoğrafçıda fotoğraf çektirdik 2 yıl sonra doğum günümde gidip cd ye attırmış dağum günü hediyesi olarak slayt yapmış bana. neyse sevindim teşekkür ettim. ama hala aradan 7 yıl geçmesine ramen benim bir düğün albümüm yok. çalışıyorum istesem tabiiki gidip albümü kendim yaptırabilirim ama bence böyle şeyler bayanlar için önemli bunu eşimin yaptırması gerekmez mi? geçen yıl hamileliğimde gidip beyaz bi elbise alayım onla yeniden resim çektireyim diye düşündüm ama o tadı vermezdi. ha bu arada fotoğrafları çektirdiğimiz sütüdyo kapanmış bizim fotoğraflar alınamadan yok oldu tabii. ben kimin evine gitsem herkesin duvarında düğün fotoğrafları albümler çerçeveler var ve ister istemez üzülüyorum. aradan 7 yıl geçti evet ama her fırsatta bunu gündeme getirdiğimde eşimle aramız bozuluyor. onu üzmek istemiyorum ama ben de bu duruma çok üzülüyorum. bu konuyu unutmalımıyım sizce ya da eşimin bu konuda duyarlı olup benim için bişeyler yapmasını mı sağlamalıyım. ne olur bi fikir verin bana. yine 1 haftadır bir arkadaşımın düğün fotoğraflarını gördüğüm ve açıkçası kıskandığım için aramız bozuk. o da bana trip atıyo haliyle 7 yıldır her gün aynı şeyi dert etmiyoruz ki ona göre ben bazen huzursuzluk çıksın diye böyle yapıyorum. ama yemin ederim sadece bende diğer tüm evliler gibi bi albüm istiyorum.
Tatlim erkekler o kadar naif varliklar degil seninle empati yapamaz bu konuda. Git al albumunu istiyosan, neden kendini uzuyosun?hassasiyet başlamadı hassasiyet hep vardı ama o zamanlar para kazanmıyor diye ben yapabildiğimi yaptım ondan bir şey beklemedim. istediğim sadece düğün fotoğraflarıydı. yani nasıl hissediyorum biliyormusun sanki onunla ben zorla evlenmişim gibi. kendinizi benim yerime koyun yokluklara birlikte göğüs germek bir yana herşeyi sizin yapmanızı bekleyen bi eş varken karşınızda böyle hassasiyetler çok normal değil mi? olmayanların hepsini sıralamıyorum. bir düğün fotoğrafım bile yok diyorum. onca yaptıklarıma karşılık olsun istemem düşünülmek istemem suç mu?
Ben borca harca çok sağdık bi insanım eşim benim gibi biri deği kredi kartına borç varsa aman canım bidahaki ay ödenir, birine borcumuz varsa az daha beklesin der durur. ben de bunları hep kendime yük edip kimseye mahçup olmamak için her ödemeyi kendim maaşımla yaparım. düşünün araba benim üzerime vergi borçlarını o ödeyecekti öyle söylemişti ödememiş maaşımdan kesti vergi dairesi. ve tabii ben çıldırdım. arabayı sen kullanıyosun tamam ortak malımız ama ben vergisini takip etmedim diye ödememiş yani onuda ben yapmalıydım. kasko gelir yaptırmaz kredi kartımı verir yaptırırım. sadece mazot alır e onsuz da gitmiyo araba:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?