7 yıllık evliyim birtane bile düğün fotoğrafım yok

Diğer tüm evliler gibi demişsiniz ya bende var bir tane ama gereksiz kimseye de açıp göstermedim bazanın altında duruyor dünya da para

Adamlar lafta bir de büyük foto verecekti eşim almamış o zaman içimden kızmıştım Madem vereceğiz dediler vererlerdi hakkımız neden kaldı diye

Evde duvarda sehpada vs herhangi bir yerde düğün fotosu yok hatta bir ara oğlumun bakıcısı düğün fotosu yok mu asalım da bebeğe anne baba diye göstereyim demişti de kahkaha atmıştım

Ama siz önemsiyorsanız yaptırın eşiniz 7 yıl önce önemsemişti bir çözüm üreteyim demez ki

Bu aşamada da yapılabilecek olan cd den çıktı almak galiba

Yedi yıl gecmiş cok ama onu niye bekliyosun alsaydınya kendi erkek kısmı düşünmez ki fotoğraf cıda kapanmış diyosun ee napıcaksın peki

Ciddi misiniz, ay kusura bakmayin ama gulecegim ben buna

Siz ummani boyle seylerle doldurduysaniz vay o esinizin haline
Ama napimbüyük şeylere takılsaydım emin olun daha kötü olurdu.işte bu yüzden bu duruma ummanı doldurmayacak kadar küçük bir katre dedim ya
sorun da bu ya böyle böyle herşeyi ben yapmış oluyorum. Hayatımız boyu hep böyle oldu. Yani mevzuu derin aslında hamileliğim boyunca doktor masraflarını da bana karşılattı doğum parasını da bana ödetti yani hep böyle aklınıza gelebilecek her konuda. Hal böyle olunca tek bi noktaya takılıyorum neden bi fotoğrafı çıkarttırmıyo. Bunuda mı ben yapmalıyım diye düşünüyorum yani bukadar basit bir şey aslında ama benim fedakarlıklarım karşısında haketmiyomuyum onun gözünde bi fotoğrafı. Emin olun takıntı haline geldi bu konu yoksa anlatsam destan olur

Madem çok istiyorsun 7 yıldır yaptırmamış adam yaptır gitsin boşuna bekliyorsun

Adam 8 senede okul bitirememiş beklentilerini düşür bence şaka bir yana erkekler için önemsiz ayrıntışar için kendini üzdüğüne değmez..

Kusura bakmayın ama sizin sıkıntınız foto değil bir olamamak

Doktor masrafı doğum masrafı bana karşılaştı demişsiniz mesela ilişkinizde hala ben sen var yani

Çocuğum tüp bebek 2009 da tedavi oldum ki o zamanın parası ile 15000 e yakın. Masraf oldu ki şimdi hesapladım daha önce aklıma bile gelmemişti her neyse

Hiç bu masrafları kim karşıladı diye düşünmedim aklıma da siz yazmasanız kırk yılda gelmez

Eşimin kendi işi vardı benim de dolgun maaşlı işim ama muhtemelen benim aylık gelirim fazla idi zira ona hiç ne kazanıyorsun demedim ama o paralar bizim idi bizim paramız ile aldık yaptık her şeyi

Bir de bu foto sizin için önemli olduğu kadar eşimiz için önemli değil gidin çıkarttırın ya da çektirin ama önünüze bakın geçmişte saplanıp kalmayın ki gelecek güzel günleri ıskalamayın

Detay verince daha iyi anladım seni

Hamileliğin de doktor masrafıni niçin sana Odetti orada kaldim hadi işsiz olsa tmm olabilir ama sen tek başına yapmadın o çocuğu yani
Zaten ne kadar fedakarlık yaparsa bir kadın her zaman daha fazlası beklenir

Yav bacim hem diyorsun her zaman kavga ediyoruz bu konudan 7 yıldır. Hem diyorsun onun düşünmesi lazım. Diyelim ki yaptırdı bu şimdi düşünmek mi olacak yani. 7 yıldır adam illallah deyip yaptıracak o da yaptırırsa .
Sen niye yaptirmiyorsun ki bu kadar uzuluyorsun madem.

Ben de albüm yaptırmadım kendim istemedim eşim hala resim seç diyor. Bence istiyorsan git yaptır neyi bekliyorsun 7 yıldır yapmayan adam daha da yapmaz. Böyle şeyleri gurur meselesine çevirip kafana takma boşver. Bastır resimleri as duvarına Mutlu ol bu kadar basit :)

Bazı şeyleri düşünmediğinizi söylüyosunuz tabiki insan aile olunca sen ben olur mu asla olmaz. Ama bizde öyle değil ki hiç bişey bazı şeyleri anlatmaya utanıyor insan. Ben de asla böyle şeyleri konu yapan biri değilim ama bi evlilik düşünün ki koca hiç kira ödemesin evin hiç bir ihtiyacını karşılamasın krediler faturalar hep kadın tarafından ödensin. Eşim de ben de mühendisiz. Konu para değil asla anlatmak istediğim ben çevremdekileri böyle alıştırdım. Her işi ben hallettim kimseye muhtaç olmadım diye çevremdekiler eşim de dahil hastalandam bile sen güçlüsün bişey olmaz der bana. Yani hep ben bişeyleri halletmeye çalıştım yıllardır. Eşimde böyle alıştı diğer hiç bişeye takılmıyorum ama fotoğraflar ikimizin anısı diye o da önemsesin istiyorum. Çıktığımız dönemlerde duvarları benim fotoğraflarımla doluydu. Evlenince o hassaslık bitti gitti sanki

Benim hiç resmim yok allah herkese gönlüne göre versin. Baksanıza bazı arkadaşlar gereksiz bile görüyo. Ama benim asıl anlatmak istediğimi anlamadı pek çok kişi ya da ben konuya yanlış girdim.

Çünkü ben istemiştim çocuğu. Kendini sorumluluk sahibi olarak göremedi. doğumu da ben ödedim. Ya anlatamıyorum tabi ki sen ben olmaz evlilikte ama niye hep ben niye sadece ben yapmalıyım herşeyi. Çözemiyorum. Eşim böyle alıştı.

Benim de içimde kalan bir şey bu. Dış mekan çekimi çok istemiştim. Ama düğün masrafları hep eşimin üzerinde olduğu için daha fazla masraf olmasın diye üstelemedim. Dış mekanda yapılacak diye stüdyo çekimi de olmadı. Birkaç nikah fotoğrafı dışında fotoğrafımız yok. Arada söylüyorum ama yok yani beklentim yok artık. Düşünüp kendileri yapmaz hayatta. Erkekler böyle maalesef.

Üzülme canım senin yine iyi ben napim. Tam çıktık kuaförden eşim arabada laf söledi başkalarının yanında gerçekten Kırıcı bişey. Öncesinde de annesinin çorabı. Kuaföre gitcek geline Çorap ısmarlanıyor.neymiş çorabı kaçmış. Banane herkes alsın yedeğini unutmam çok normal o telaşede. Bide bütün luzumsuzları doldurup eşim yanında kuaföre götürmesini biliyor. Kardeşim taa Marmara'dan Akdeniz'e geliyor Düğüne . Eşimle Memleketlerimiz farklı. Kardeşimi kuaföre götürmüyor. O misafir sonuçta yol bilmez iz bilmez. Üstelik benim kardeşim ya benim.derken biz patladık fotoğrafçının yanında.derken benim mal herkesi aradı . Tüm aileler toplandı.nerdeyse düğün iptal. Fotoğraf zaten çekilmedik bide üstüne bi güzel rezillik. Napcan işte benimde yok işte.

ben 4,5 yıl sonra kendime düğün yaptırarak başardım
sen de yapabilirsin

fotoğraf çektirdim iyi hoş da şimdi de bastırmaya albüm yaptırmaya gerek yokmuş diye düşünmeye başladım

Ben kendim yaptırırdım erkekler için bunlar önemsiz çünkü

Benim hiç resmim yok allah herkese gönlüne göre versin. Baksanıza bazı arkadaşlar gereksiz bile görüyo. Ama benim asıl anlatmak istediğimi anlamadı pek çok kişi ya da ben konuya yanlış girdim.
Ben sizi çok iyi anladım.Saplanmişsiniz birkere.kimine göre basit kimine göre önemli.Ama siz bu yaşantıyı gerceklestirene kadar bu duyguyu atamazssiniz içinizden inanın.
Bi defa şunu silin kafanizdan evlendikten sonra sunu odedim bunu yaptim falan.hepimiz yapiyoruz evlilik bu zaten.
Benim 2 dugunum oldu.ilki kendi memleketimde.ikinci dugunumun bi gun oncesinde esimin babaannesi vefat etti.dugun iptal olmadı ama mesneviye çevirdik son anda ilahili oldu.dugun gunumde basin sagolsun laflari duymaktan yorulduk ve cok acı birseydi bu yasadigimiz.Ama en ufak bir keskem yada ukdem yok inanin.sonucta mutlu huzurlu bi evliligim var sukurler olsun.dugun gunu cenaze yasayanlara hep uzulurdum basimiza geldi buda bizim sinavimiz oldu.haliyle o gun mutluluktan havalara uçamadik.ama bu yaşantiya saplanıp kamak bize mutsuzluk verirdi sadece.belki memleketimde dugunum olmasaydi bunlarida yazamazdim hevesimi orda aldim belkide.
Siz esinizden adım bekliyorsunuz anladım ama o ince dusunemeyen biri ise bu yaşantiyi siz gerceklestirin.yeniden gelinlik giyin.herseyi halledin.o gun belki sizin yeni bir baslangiciniz olur olamaz mi:) cok mu utopik konusuyorum.ama yakininiz olsam bunu size zorla yaptirir fotograflarinizida seve seve cekerdim ve hediye ederdim.
Kendi dugunumden bahsetme nedeim ise bizimkinin hicbirzaman telafisi olmayacak ama sizin bu sansiniz hep var:)

tüm evliler gibi demeyin yine de siz, hele ki duvara resim asma meselesi benim hiçbir arkadaşımda hatırlamıyorum ben. ayrıca ben de yaza evleneceğim, ayrı bir çekim de yaptırmayacağım. çünkü gerçekten sevmiyorum bu işleri.. düğün de yapmayacağım. sadece nikah ve kokteyl ya da aile yemeği düşünüyorum. orada nikah salonlarının fotoğrafçıları zaten oluyormuş ille çekiyorlarmış istemesek bile, benim çok yakın arkadaşlarımdan ve akrabalarımdan profesyonel fotoğrafçılar var, onlardan ücretsiz isteyebilirim bir albüm çekimi ama istemeyeceğim.. nikahta çekilenler daha doğal geliyor bana nedense, öyle el ele diz dize sırf çekim için sanal ortamlarda, yani gerçekten bir anı paylaşmıyorken poz vermeyi sevmiyorum... bu benim kendi görüşüm elbette ama bundan dolayı elbette ben takmazdım bile böyle şeyi bazı şeyler sırf herkes yapıyor adet diye yapılıyor olsa da ben kendi istediğimi sorgularım hep..
ama siz madem istiyorsunuz bunu kendiniz yaptırabilirsiniz. sizde slayt da varmış elinizde eşiniz yapmış duyarlılığını zaten, albüm yaptırması gerektiğini bilememiş olabilir, daha hoş gelmiştir gözüne slayt.. ben de bilmiyordum bu albümün erkeğe düştüğünü, çünkü kadın ister normalde, kim istiyorsa o biraz peşinde koşar bu işlerin gibi geliyor bana nedense
o slaytlar stüdyodan alındıysa iyi kalitedir zaten, alın bir stüdyoya götürün, muhtemelen fotoğraf aktarabilir oradan iyi kalite bir albümünüz olur. istediğinizi de çerçevelettirirsiniz duvarınıza asarsınız.. albüm isteyen sizseniz eşiniz illaki yapmak zorunda değil bence bu kadar takılacak mesele değil ..
evliliğinizde bir sorununuz yoksa, albüm ve fotoğraf eksikliğini bu kadar büyütmeyin bence, yok yere yıpratmayın ilişkinizi..

Ben de okadar hassasım ki parmağı kesildiğinde sardığı yata bandını bile saklıyorum çocuk gibi. Okadar doluyumki ummanda katre bu konu☹
bir insan anıları biriktirmiyor diye sevgisini ve duyarlılığını sorgulamayın derim.. bakın ben nişanlıma ömrümü veririm, hiç ama hiç gözümü kırpmadan, benim sevgimi sorgulayabilecek kimse de yoktur, kaç yıl oldu aşkımdan sevgimden bir gram azalmamıştır aksine arttıkça artar.. beraber ne badireler atlattık. yıllandıkça yıllandı ilişkimiz.. ilk başlarda ben de her şeyi biriktirirdim. ama siz bile şaşırırsınız o kadar alakasız şeyleri biriktirirdim. birden bana bir şey oldu, olumlu bir şey yanlış anlamayın, çoğunu attım bunların, yeni anılara yer açalım diye düşünerek.. sadece birkaç şeyi sakladım. sonra bıraktım biriktirmeyi, çünkü anladım ki yaşamak önemli, hatırası değil.. biz çok gezeriz mesela, ama elde telefonla gezmeyiz, yaşarız o tatili ya da geziyi dibine kadar, birkaç poz belki çekeriz, belki hiiç çekmeyiz mesela. gittiğimiz yerlerden anılar toplamayız. ama arada beraber anarız güzel anlarımızı, gülümseriz.
Bir evlilik bir fotoğraf meselesine yıpranmamalı, bu kadar gündeme getirilmemeli, yoksa ne evlilikler var fotoğraflar gözünüzün içine içine sokulur ama zerre huzurları yoktur.. biriktirmeye değil yaşamaya bakın. yarabandını saklamaktansa o yaralı eli iyileşene kadar öpün, daha iyidir, daha etkilidir, sevgiyi daha çoğaltıcıdır.. zihninizde hatırlayın anılarınızı önce. hatıraları saklamakla sevgi ve hassasiyeti değerlendirmeyin, ölçmeyin kendi kafanızda.
fotoğraf ille de çok içinizde kalıyorsa siz organize edin, isterseniz yeni bir çekim yaptırın, ama siz ön ayak olun ne var bunda.. siz ayarlayın her şeyi. ama dönüp dönüp bu meselelere gelinlik düğün fotoğraf borç vs girmeyin.. bunlara girecekseniz o fotoğraf olsa size ne hayrı var? koşullarınız neyse onu yaşamışsınız zamanında, amaç iki seven insanın aynı evde mutlu bir beraberlik yaşaması iken, neden bu meseleleri dert ediyorsunuz hala kendinize..

sorun yaptığın şeye bak ben özellikle öyle asmadım.evime güzel eşimle beğenip aldığım tabloları asıyorum öyle evlilik fotoları asmak itici ve basit geliyor bana eşimle çekindiğim fotolarımı başkalarının görmesine ne gerek var ben albümde yaptırtmadım bilgisayarda bazen eşimle nostalji olsun diye bakıyoruz.sonuçta fotonuz hiç yok değil sadece album ve cerceve halinde yok bunun için huzurunuzu bozmaya gerek yok herkes gibi olmak zorunda değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…